kayınvaldem hep bunu yapıyor..

Ara sıra ailelere (her iki taraf için de söylüyorum) alışveriş yapmak,gerçekten ihtiyaçsa eğer yardımcı olmak tabiki çok güzel şeyler ve yapılması gereken şeyler.Her gittiğimizde elimiz kolumuz dolu dolu gideriz bizde.Ve asla annemle kayınvalidemi ayırmam,kendi anneme ne alırsam kayınvalideme de alırım aynısından...Kardeşler ve babalarda aynı şekildedir bizde,eşimde bende asla ayırt etmeyiz.

Fakat kimsenin kimseyi sömürmeye hakkı yok.Konu sahibide kredi ödüyormuş.Çocuğu var mı bilmiyorum ama varsa eğer,çocuğunun ve evinin rızkını başkasının yemeye hiiç hakkı yok.Görümcesi yatacağına oda çalışsın madem.Çocuğuna da annesi baksın,nasılsa aynı evde yaşıyorlarmış.Ne ala ya,birileri çalışacak(afedersiniz eşekler gibi) birileri de hazır paraya konacak,üstelik sigara parası bu ya,yazık günahtır...Görümcenin çocuğu okula gider,konu sahibinin eşi yeğeninin okul masraflarına yardımcı olur,kimse buna bişey demez zaten.Ama konu tamamen farklı...

Kimse duygu sömürüsü yapmasın bence.Evet Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Ama konu muhtaçlıktan ziyade,keyfi giderler.Allah herkesi bencilce düşüncelerden arındırsın.Dünya tek kişinin etrafında dönmüyor malesef.

başlığında bunu hep yapıyor demişsin, yani bilinçli mi yapıyor sence, bi de görümcen çalışmayı düşünmüyor mu, yani nasıl olsa abim bizi idare ediyor zihniyetinde mi?

Ha 1 sigara ha 7 sigara. Yardım başkadır, ama kimse kimsenin keyfi harcamalarını karşılamak zorunda değildir. Konu sahibine yüklenenleri anlamıyorum.

anlaşılan sizde bir kayınvalidesiniz ve oğlunuza aynını yapıyorsunuz,ayrıca kayınpederim 3 paket kayınvaldem 2 paket görümcen 2 paket içiyor... asıl sizin yaptığı koca bir ayıp...

üzülme üzülme hatta destekle kocanı günde 7 paket sigara tüketen 3 kişi kısa sürede ölür e bu işten en karlı sen çıkarsın

bırak eşin istediği kadar alsın sigara uyanık ol biraz

Günde 7 paket sigara mı?
Sigara firmaları eşinizin ailesinden pardon eşinizden kazanç sağlıyor...

takmayın kafanıza
evi arabası olup para isteyen de var
sizinkilerin aylığı varmış ama kirada oturuyorlarmış, onlar da ancak idare ediyorlarıdr
eşiniz sizi razı etse daha güzel olurmuş
ama olmuyorsa da kenmdinizi yiyip bitirmeyin soğursunuz
şöyle düşünün, onlar evde bir çocuk büyütüyor ve başında babası yok
onlara yolladığınız her kuruş garip bir çocuğun rızkı oluyor ve size paha biçilmez bir hazine hazırlıyor aslında
sürekli böyle düşünün içiniz ferahlasın
ama istemeyerek verirseniz hem paranız gidecek hem de sevabını alamayacaksınız
üstelik sizin ailenizin ihtiyacı olursa siz de gönül rahatlığı ile verebilirsiniz
bakın bir de ev kredisi ödüyoruz demişsiniz, zaten krediye bulaştığınız için muhtemelen paranızın bereketi azalıyordur, işte bereket üstüne bereket getirecek hayırlı bir fırsat

Eşiniz doğru olanı yapmış,tebrik de ettim kendisini.
Annesi o,evdekiler de kardeşi.Bir maaş neye yetiyor ki kiraya ve evdekilere baksın.İyi yapmış Allah razı olsun eşinizden.Gurur duyun ki ailesini aç açıkta bırakmıyor

uzun zamandır bunu bende düşünüyorum mantıklı fikir, özellikle kv ben aslan gibi oğlan büyüttüm eşşek gibi bakacaksınız bana dediğinden beri daha bi mantıklı geliyor nedense

Herkes fikrini belirtmiş bastan sona okudum bazı arkadaslar ne kadar lüks icinde yasıyolarki esinin ailesinin 1700 tllik sigara borcunu önemsemiyolar bende sigara iciyorum aldıgım maasta belli ve benim bir ay calısmam bu tutarı karsılamıyor siz nerde yasıyosunuz yaa kac ay odeyebılırsınız ne kadar hosgorulu ınsanlarsınız esınız aynısını yapsa tabı canım buyur öde annendir babandır hatta cantamdan al benimde hayrım dokunsun mu dıyeceksınız tekrar belirtiyorum bahsi gecen sigaradır yıyecek ısınma barınma degildir lütfen gercekci olun ...

bir bakkal gunde 7 paket sigarayi bir aileye veriyorsa batar. cunku sigara kar marji cok cok cok dusuk bir urun olmasina ragmen tedarikciden kesinlikle pesin para ile alinir. dolayisiyla arada yazdirmis olabilirler ama genellikle pesin almislardir.

borc ne kadardi bilmiyorum ama sik sik olmuyorsa cok dert etmemeli. amma bir rutine baglandiysa durumunuz goz onunde bulundurularak esiniz parayi elden cikarmadan sizin ihtiyaclardan kismamanizi tavsiye ediyorum. yetiremeyince haliyle veremeyecektir.

1700 lira ödediklerini zannetmiyorum.üstelik o kadar sigara parasını bakkal yazmaz

Ailesine yardim etmek istiyor esin,bak aslinda bunu birde iyi yönünden gör,

ya esin gidip kumarci veya alkolik olup o paralari harcasaydi,demek ki hayirli evlat aslina bakarsan....

tabi belki bazen abartiyor olabilir ama bunu ona tatli dille söylemelisin....

Burada çok fazla polyannacılık oynayan var gercekten..
kesinlikle aileye yeri gelir yardım edilir..buna karsı oldugum dusunulmesın..
fakat evde yan gelıp yatılıyorsa, keyfii 7 paket sigara içiliyorsa ve ustune ben de kendi borclarımla cebelleşiyorsam kusura bakmayın yaa..azıcık gercekçi olun..
benım babam 50 kusur yasında genclerin yapamayacagı işi yapıyor...
sırf bıze yuk olmamak ıcın..
amcam 60 larında o da babam gibi..
elin ayagın tutuyorsa çalısacaksın arkadas..
haa hastadır gercekten ıhtıyacı vardır ..ya da ne bılıyım baska durum vardır o ayrı..
boyle bir durum varsa, eşimin ailesine yardım etmesine birsey demem..
ben bıle maasımla yardım ederimm..
ama bu cok baska bir konu yaa..
bırakın artık bu aşırı polyannacılıgı.. inandırıcı olmamaya basladı çunku!!

Son düzenleme:

Siz emekli aylıklarını ne sanıyorsunuz Allah aşkına. Kira verilecek 3 kişi geçinecek. Bu mümkün mü ?

Unutmayın kocanız ele değil anasına yardım ediyor.

Bizler güya komşusu açken tok yatılmaz denen dinin mensubuyuz, baksanıza ne komşusu anaya bile yardım edilmesi dert konusu.

Konu sahibinin ilk mesajına yorum yazdım, sonra okumaya başlayınca 7 sigara olayı çıktı. Ben inanmadım inanan varsa inanabilir. Bakkal borcu için laf ettiğinden kendini aklamak için sigara olayı abartılmış gibi geldi.

Son düzenleme:

Katılıyorum

1700 lira ödediklerini zannetmiyorum.üstelik o kadar sigara parasını bakkal yazmaz

sigarayı veresiye yazmayı bırakın kredi kartına bile çekmiyor çoğu bakkal ..yani bunlarda yemiyip içmeyip sigaramı almışlar sadece bakkaldan hiç sanmıyorum bıraksınlar sigarayı madem diyen arkadaşlar sigara kolay vazgeçebilen bişey olsa çoğumuz kurtulurduk bu dertten içmelerini onayladığımdan değil ama mantıklı konuşmamız lazım..görümcesi konusunda haklı konu sahibi çalışıp destekolabilir ailesine

İlk yazına bakarak tabi ki çocuklar anne babalarına ellerinden geldiğince yardım etmeliler. Evladın görevidir bu. Yalnız sonra hergün 7 sigara giriyor eve demişsin eğer böyleyse hem o paraya yazık, hem de sağlıklarına.

Bu arada benim arkadaşımın babası günde 3 paket içiyordu, yani elinden hiç düşürmüyordu sigara. Eve de her zaman 2 -3 tane yedek sigara alıyordu arkadaşım. Sigara olmayınca annesine kızıyormuş sen mi hepsini içiyorsun diye. Evde herkes tiryaki olunca günlük 6-7 sigara alınabilir yani normaldir.

Benim arkadaşımın babası Günde 5 paket Sigara alır Uzun yol Şöförü Bursadan artvin trabzon'a gider adamcağız kendisi diyordu 1.500 tl ayda sigaraya veriyorum diye... Ayda 200 300 lira yardım yapabilir Normaldir Annesidir Bacısıdır Sonuçta Ona Eyvallah ama kusura bakmasın kimse Sigara parasını Ödemek Zorunda değil Mutfaklarını Doldurur tamam dersinde Sigaraya 1000 tl vermişse olmaz.. Benim Amcam 65 yaşında Turizimci Turistleri Otobüste gezdiriyor Ve 2 kere kalp krizi geçirdi Emekli Aylığı var kirca yeni evladını evlendirdi borcları var hiç bir çocuğunada yük olmaz üstüne üstlük 2 kızınında evladı var amcam bakar onlara Hiç bi evladından da para istediğini duymadık...! Benim babamda emekli ve çalışıyor Şöför olarak ablamı evlendirdi Çeyiz masrafları oldu Üstüne kardeşim Okuyor ablamın borcunu ayda 400 ödüyor kardeşimede ayda 1000 tl para yatırıyor. ilk okul 2 ye giden bi kardeşim daha var onunda masrafları var onuda karşılıyor hiç bi zaman babamın tatil yaptığını evde yattığını bilmem Yeri geldi bize bakmak için Ayakkabısız montsuz Dolaştı ... Baba ve anne evlatlarına ömürboyunca bakmakla mükelleftir...!!!!

herkes 7 sigara olayına takılmış, kimisi bakkal o kadar sigara borcu yazmaz demiş, şu olamaz mı ki benim anladığım böyle, yediklerini içtiklerini yazdırıp sigara parasını peşin veriyorlardır, konu sahibi de anladığım kadarıyla buna kızıyor 7 paket sigara içeceğine mutfağına harcasın zihniyetinde sanırım ki böyle düşünüyorsa da haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…