kayınvaldem hep bunu yapıyor..

Aynısı benim başımda var. Annesi ne zaman para istese yazıktır gönder dedim. Hatta olmadı kendim avans çekip yolladım. En son hayat memat meselesi gibi istediği parayla tablet pc almış, hemde netbook ve masaüstü bilgisayarı varken... Ne kadar zor durumda kaldık hiç görmüyor. Geçenlerde yine acil para istiyor, daha ucuza daha iyisini bulmuş bu fırsatı kaçırmamalıymış. Elindeki bilgisayarları satsa o parayı karşılayacak zaten. Bu kadın iş adamı değil, işi bilgisayarla değil. İnternete girmek için sırf... Benim işim sırf bilgisayar ama menteşesi kırık ekranı kendi kendine kapanan laptopumu kemiği çıkana kadar kullanmayı düşünüyorum. Para kolay kazanılmıyor.

hasta ruhlu arkadaşım artık konuma mesaj yazmayı bıraksan diyorum konuyu anlamamkta ısrar ediyorsun...

ilk 4 sayfayı okudum ben sinir oldum valla ya :)

bence boşver aldırma, hatırladığım kadarıyla arkadaş ateşli bir kayınvalide ve görümce savunucusu :)

bence haklısın sinir olmakta . keyfi harcamalar yapılıyorsa sinir olman normal. birde bende sağlıklı insanların çalışmayıp , çevrelerinden yada devletten , ondan bundan herneyse yardım beklemelerini anlayamıyorum. hiç anlamadım böle insanları sanırım da anlamıcam.

ben inandım 7 sigara olayına. 7 olmasın 3 olsun farketmez. bir evde 3 sağlıklı insan varsa ve bunlar çalışmıyorsa zaten duyarsız demektir. ister sigara içsin ister içmesin. bu kadar insan eve iş alsalar bile çok rahat geçinirler. sağlık olduktan sonra , ve insan istedikten sonra geçim yolu çok.

ama keyfine düşkün, başkalarından medet uman insan da çok.

inşallah çocuklarınız da 3'ün 5'in hesabını yapar sizin gibi sonra dolaşırsınız kapı kapı dert yanmak için...
ateşli savunucusuyum tabi,çünkü anne ve kardeş onlar...ama yok nato nato... bakmak zorundaymışlar da bilmem neymiş de... kocan sana ne kadar bakmak zorundaysa annesine de onun on katı bakmak zorunda... onlar çok zengin olup size para vermeseydi ben görürdüm bu dilleri, "kocama yardım etmiyolar çok zor geçiniyoruz,iğğğne bile almıyollar,oysa insan evladına yardım etmezmi" demenizi...
ama onların durumları kötü olunca "ayyyyyhhh yeter düşsünler yakamızdan,bakmak zorundamıyız kendimize anca yetiyoruz"

"elkızı" "elkızı" "elkızı" asla kendi ailelerinden ileri olamaz eş,çünkü "elkızı"dır. ne derseniz diyin.

ben anladım ki kadınların çocuk çocuk diye bir hal olup o çocuğu doğurmalarında ki amaç ilerde onlara baksınlar geleceğe yatırım bi nevi sigorta

bu anlayışta değişecek tabi ama daha var biraz...

annen baban hasta olur sıkışık olur tabiki yardımına koşarsın ama gunde 7 paket sigara parası nedir yani?

Son düzenleme:
surekli olmamak ve sigara gibi gereksiz harcamalari icermeyecek sekilde yapilabilir tabii kendi butcenizi sarsmadan.yoksa benim ailem olacak sikinti cekicez ama diger tarafta onlarin keyiflerinin bedelini biz odeyecegiz.yok yaa.hadi anne babasininkini karsiladi ama gorumceniz eger calisacak durumdaysa size neden yuk olacak ki.siz calisin veya calismayin gorumcenizle ayni zorunluluga sahip degilsiniz.oncelik sizin aileniz

ne güzel senin ailenin geliri iyiymiş,istedikleri gibi okutmuşlar ama çoğu aile böyle değil.ne sıkıntılarla çocuklarını büyütüp okutuyorlar.kendileri yemeyip çocuklarına yediriyorlar,kendileri giymeyip çocuklarına giydiriyorlar ve sonra iş sahibi olan o çocukların eşleri de genelde eş ailesini beğenmiyorlar.hatta burada konular açılıyor eşimin ailesi masa düzenini bile bilmiyor diye

sıkıntılarla evladını büyüten yetiştiren ailelerin ihtiyacı olduğunda evladından yardım beklemesi hata mı

ayrıca belki senin ailen de işleri bozulup muhtaç duruma düşecek(allah korusun)bu durumda ailene yardım etmek istemez misin.

ister durumu olmasın, ister kayınpeder olmasın

eğer ben kendi keyfimden kısıpta borçlarımı kapatmak için uğraşıyorsam o da sigarasını içmeyecek.

1 tl dahi olsa sigara için yapılmışsa ki artık gelen zamlardan sonra lüksün lüksü oldu ödemem.

ha 10 bin tl olur gerçekten ihtiyaçtır son kuruşuna kadar öderim.

kızlar içici ekmek almaz parasını götürür sigaraya yatırır.

çünkü bir şekilde oğlu ya nasılsa bakacak ödeyeni olur.

sigarayı fosur fosur içipte doğru düzgün evladına yemek yedirmeyenleri bilirim.

burada bazı arkadaşların "annedir, babadır yapılacak" ayakları beni deli ediyor. emin ol annemi, babamı senden daha fazla seviyorumdur arkadaşım ama sağlıktan yana problemi yoksa görümceniz çalışabilir gibime geliyor hani kp yaşlı olabilir.
haaa ama bakkal borcu ekmek, süt, gıda malzemeleri gibi zaruri ihtiyaçlardan oluşuyorsa tabi ki yapılacak ve konu sahibinin de kp, kv, görümce ve görümcenin çocuğunu açlıkla terbiye etmeye çalıştığını sanmıyorum.
bizi bugünlere getirmiş anamıza babamıza elinden gelen herkesin yardım ettiğine eminim. kredi ödüyoruz biz de ama anneme, babama ne alsam ne yapsam az geliyor bana, mutlu oluyorum ama onlar da kızım alır diye taksilerle gezip, havyarlar yemiyorlar. hatta yapmamıza müsade etmiyorlar özellikle babamdan gizli birşeyler yapmaya çalışıyorum.
anne babamın başımın üstünde yeri var, Allah'ım onları benden almasın ama onlar da beni kızım bana bakar diye büyütmedi, ben yavruma, yavrum yavrusuna...

Anlayışlı olmak çok farklı birşey.

eğer bi anne keyfi için o kadar sigara içip oğlunun borcu harcı evi varken onun keyfi borçlarını kapatmasına bu kadar yıldır izin veriyorsa bu içine sinebiliyorsa oğluna karşı doğru bi tutumu olmadığını düşünürüm ben..yani evlenene kadar çocuğa bakmakla yükümlü olan aile çocuklar evlendikten sonra bu sorumluluktan kurtuluyor mu?evlenince o evlat değil mi? üstelik ki sigaraya verilen paraya yazık ki de günde kaç paketten bahsediyoruz...o parayla öğrenci okutuluyor yazık... benim canım babannem ananem ve dedem,yaşasaydı diğer dedem de her zaman bizim okullarımıza destek olmaya çalışmışlardır..paramız olsa bile al kızım/oğlum farklı bişey yap motivasyon olur dedikleri bile vardır..ben onlar bana böyle yaptıktan sonra onlar için tüm paramı bile verebilirim vefadan yapmasalardı da sevgiden saygıdan ama sizin kayınvalidenizin yaklaşımında hiç gelmezdi içimden..üstelik kendi paramla da sağlıklarını bozduğum bir konuda..

ortalama bir paket sigara 7.5 tl bunu 7 paketle çarparsak günde 52.5 tl eder

haftada 262.5 tl
ayda 1050 tl eder
asgari ücret en son 800 tlye yaklaşmıştı

şimdi gerçekten yazık yanı tüh size nasıl ayda 1050 tlyi havaya savurmazsınız ananız babanız değil mi yememiş yedirmiş giymemiş giydirmiş bu kadarCIK bir harcama yapamadınız mı her ay utanın utanın

ek işe girip sizin maaşınızı kayınvalideye verip kocanızınkıylede kıt kanaat geçinmeniz lazım hele birde çocuk mocuk olayına hiç girmeyin maazallah o acayip masraf çünkü,kayınvalide peder görümcek şimdi sigarasızlıktan ölürler falan olmaz yani

gerçi buradaki kadınların hesabına göre 20 sene dişinizi sıkarsanız sizde çocuğunuza kendinizi baktırabilirsiniz.

nasıl olsa geleceğe yatırım.

Anne babalar bi cocuk dünyaya getirirken tum masraflarını göze alarak cocuk yapiyolar ama evlatlar ailelerini düşünupte kendilerine bi yol çizip aile kurmuyolar normal olarak. O yuzden bi cocuğun ailesine bakmasiyla ailenin cocuğuna bakması aynı şey degil. Aile yapmak zorunda ama evladı eğer durumu buna elveriyosa once karısını ve çocuğunu düşünüp daha sonra ailesine maddi yardımda bulunabilir diyorum. Yani bence bi insana annen baban sana bakti demek cok sacma o zaten anne babanın tek gorevi. Cocuklarında öncelikli gorevi karısı ve cocuğu bunu söylüyorum ben.

Annem, babam, k.validem, k.pederim et istesin, süt istesin, üstümüzde başımızda yok desin, lazım desin hiç düşünmem çıkarıp veririm tabiki hem seve seve. Ama tutupta ben geçim derdindeyken bilmem kaç paket sigara içiliyorsa, teknolojik alet edevata para veriliyorsa, ben marketimi ihtiyacımı kısıtlıyorken para bekleyen savuruyorsa kusura bakmasın, hem bundan da sevap kazanıcam diye beklemesin. Çalışmayan insanın geliri yoksa o sigarayı içemez, içse de bunun temininden başkasını sorumlu tutamaz evladı bile olsa. Evde kaç kişi varmış biri bile çalışmaz mı yahu? Ayıp bir kere. Genci de oturuyor yaşlısı da. Yok evlat yetiştirdik para harcadık. Ya ne yapacaktın? Sanki evladının keyfine kalmıştı doğmak, buna karar veren sen isen evladım var diyorsan mecbursun yapmaya.

bazı insanlar o kadar benciller ki, aklım almıyor. ANNESİ BABASI TABİ BAKACAK DİYEN ARKADAŞLAR, gerçekten nasıl bu kadar bencil olabiliyorsunuz? aileler ne güçlükle çocukları büyütüyorlarmışmış. yapmasınlar, ekonomik durumu el vermiyorsa o çocuğu yokluk içinde büyütmeye kalkmasınlar, hadi evlat sevgisidir fakir zengin tatmak ister, yaptılar çocuk. gerçekten de bin bir türlü zorlukla büyüttüler. benim adım gibi emin olduğum bir şey var, o zorluğu çekip de evladını büyüten, o derece fedakar insanlar, bırak sigarayı kuru ekmek yer, yine de zaten geçim sıkıntısı çeken oğlundan medet ummaz. ha medet umuyorsa da, o çocuk büyürken hiçbir sıkıntı çekmemiştir, 50'sinde olduğu gibi 30'unda da bencildir evladına karşı. hiçbiri çalışmayacak, keyfi masraf yapacaklar ve bunun ödemesini kredi borcu ödeyen oğullarından bekleyecekler? bu insanlar zorlukla çocuk büyütmüş, fedakar! anne babalar? güldürmeyin yahu, bu arsızlığı mı savunuyorsunuz? gerçi bencil bencili savunur, sizin gibiler de var yapacak bişi yok.

istemeyen ailesine bakmasın ama benim evlatlarım bana bakacak

Bir anne nasil oğullarım bana bakicak der ya? Benim annem babam Allahim bizi kimseye muhtaç edip çoluğumuzu cocuğumuzu zora zahmete sokma diye dua ediyolar. Eminim bakmak zorunda olsak yani oyle bi durum oluşsa kahrolur annemde babamda, asla bu durum onları tatmin etmez! Evladimiz bize yardim edicek diye torunumuz, gelinimiz/damadımız sıkıntı çekmesin derler, bunu dilerler. Ve annem babam bu kadar fedakar olduğu icin onlara kole olurum para yardımını gec.... Ama annem babam once kendilerini düşünen bencil insanlar olsaydı sadece saglık gibi zorunlu durumlarda mecbur kalıp verirdim.

Son düzenleme:

diğer zamanlar aç kalırlardı yani.. ilginç..

ben allahın izniyle ne k.validemi, ne de annemleri zor durumda bırakmam, eşime de bıraktırmam.. çok samimiysem gider konuşur, bir kaç paket az içmesini rica ederim.. ama "sana hastane parası veririm, geri kalan zamanda başının çaresine bak" demem.. rabbim bunu dedirtecek kadar mahçup etmesin beni..

ps: adunul senin mesajını yanlışlıkla alıntılamışım..

Son düzenleme:

tabii ki bakacaklar.ben onları bana baksınlar diye doğurdum.6 ay birinde kalacağım,6 ay diğerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…