• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldemlere gitmek beni rahatsız ediyor

Sizi biraz bencil buldum.

Onlari sevilmeye layik insanlar olarak görmediğiniz için mi esinizin samimi olmasina katlanamiyorsunuz.

Bence sen kaşınıyorsun:) kaynana ah kaynana iyi olsan bi dert kötü olsan bi dert. Ailenle ayni sehirde olsaydin ve eşin boyle bi düşünce icinde olsaydi buraya açacağın konu "ailem esime cok iyi davraniyor ama o ailemin yanina gelmek istemiyor" olurdu ellam:) sen yinede eşinle bi konus bakalim ama pek iyi bi tepki almazsin gibime geliyor

Ayni modelden bende var.
Basta her gun cagirip cagirmadiklari gun de geliyorlardi hem de baya baya zorla

Zaaarrr zor kavga dovus haftada 1 veya 2ye indirdim. 1 gidip 1 cagirmaya calisiyorum.

Ve suan cocugumuzu goremiyoruz diye dusunuyorlar. Oglumuzun evine rahatca girip cikamiyoruz diye esimi dolduruyorlar bastan beri.

Bence haftada 1i op.basina.koy yani. Ben o rakama inene kadar kotu hain gelin oldum.gozlerinde!!!

Sizin kendi aileniz yanınızda tabi ki bir oraya gidiyorsaniz bir diğer yere gideceksiniz ama benimkiler uzak olunca ben oraya gittiğimde aileme olan uzaklığım geliyor aklıma mutsuz oluyorum bayanlar daha duygusal sonuçta eger bir esin ailesine yakın olunacaksa kadının ailesine yakın olunmalıdır ben sevgiliyken gözüm görmedi hiçbirseyi ailesiyle aynı yerde olmayı takmam sandım ama öyle olmadı
tahminim dogru cikti. Yani.ben ailemi.goremiyorsam o da goremesin dusuncesi yatiyor altta. Ama oyle dusunme. Bunu ozgur iradenle basta.sen istemişsen yapacak bir sey yok. Nisanliyken cicim aylarinda yaninda esin olsun yeter diye dusunmussun ama esin ailesini istedigi zaman gorup sen ise ozleyince isler degismis.
E sen de kendi aileni ziyaret et. Git kal tek basina. Bak ben de esimin ailesiyle ayni sokakta oturuyorum, ailem de uzakta. Bunaldikca gidip 1 veya 2 hafta tatil yapiyorum oh mis. Yemek derdi yok, temizlik yok, sorumluluk yok. Kafa tatili yapip geliyorum hem esimi de ozluyorum. Arada ozlemek iyidir ;)

ir mesele değil
Birincisi ailemi yılda bir görüyorum demedim üç dört kere nezaman istesem görüyorum ikincisi evlendikten sonra evlendiğiniz kişi sizin aileniz olur yani o eski aileye baglılığın yerini yeni kurdugun aileye bağlılık olur bunu istemek en doğal hakkım hasetlik falan hoş olmamış
Kusura bakmayın da sapla samanı iyice karıştırmışsınız. Evlendiğiniz kişi aileniz olur tamam da evlendiniz diye ailenin diğer üyelerine mesafeli olmak diye bir kural mı var.
Evlendiğiniz kişi ne kadar aileniz ise sizi doğurup büyüten, evlenene kadar sosyal ilişkiler kurduğunuz, iyi kötü gününüzde yanınızda olan aile ve akrabalarda o kadar ailenizdir.
Evlendim diye ailemle aramdaki bağı koparmam koparana da şaşarım ancak.
Yine söylüyorum, siz ailenizi yılda 3 veya 5 veya 10 defa görseniz de, eşinizin ailesiyle olan bağlılığını kıskanıyorsunuz.
Haftada 3-4 saate bile tahammül edemiyorsunuz. Pes yani.

En azından bir ailen var görebileceğin , ailesi olmayanlar ne yapsn? Ayrıca sırf sen aileni göremiyorsn diye adamda eve mı kitlesin kendini ? Çok ayıp ve fesatlık senin yaptığın... Aile ailedir ha kendi ailen ha eşinin ailesi, kötü davranmadklari sürece senin gitmek istememe düşünceni kimse desteklemez.. sakın eşine düşüncelerini söyleme çok kırılır ... Ayrıca çocuk seslerine katlanamiyorum deyip kıskançlığına alet etme çünkü senin derdin en başında dediğim gibi ne çocuk sesleri ne kalabalık tamamen kıskançlık ... Çık bu düşünceden çok uzulursun

Ne kadar güzel eşinizin aile bağları kuvvetli. O nedenle size ve çocuklarına da ileride bağlı olacak. Kopuk ailede yetişen erkekler iyi babalık yapamıyor. Sorun şuanda sizde. Bu durumdan mutlu olmanız gerekirken ya eşinizi kiskaniyorsunuz ya da sosyal fobiniz var. Aklıma bu iki ihtimal geldi. Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi görün ki artık öyle. Bende sizle aynı durumdayım. Ailem çok uzakta senelik izinde gidiyoruz sadece. Eşimin ailesiyle sık sık görüşürüz. Hatta bebegimiz olunca daha çok istedim görüşmeyi. Evladım anane görmüyor bari babannesini görsün. Büyüklerin yeri çok önemli. Psikologlar da sık gorusmek gerektiğini söylüyor.

Alti ustu haftada bir gun yahu ne var bunda.
Onlar da anne baba.her gun gelin dememisler ya ne var bunda abartacak.

1 yaşında oğlum var. Üzüldüm şimdi. İleri de iyi davransak da gelinim gelmek istemezse diye düşündüm. Belki anne olunca siz de anlarsınız.

Kısmen.... doğumumda 20 gün falan yapışık yaşadık çünkü ben sezeryan oldum kızıma tam bakamıyordum kv gelip yemek temizlik yapıyordu bebeğe bakmama yardım ediyordu kp ve kaynım da yemeği yiyip eve gidiyordu 20 günden sonra iyileştim gelmenize gerek yok dedim şimdi de gitmek zor olur diyorum gitmiyorum onlar geliyor arada akşamları işten çıkınca falan (allahtan hepsi çalışıyor) ben de o saatte uyutuyorum kızımı :confused:
Ne iyi yapıyorsunuz. İleri de evladiniz da aynı şeyleri size yapacak. İş çıkışı yorgun argın torun sevmeye gideceksiniz. Kızınız ya da gelininiz siz gelmeyin diye onu uyutmus olacak. Gelmenizi istemeyecek. Benim kayınvalidem gelse uyuyan bebeğimi öperek uyandirirdim. Onlarda torun severdi bebeğim de mutlu olurdu. İki yavrum var bu şekilde yetiştirdim. Keşke hergün gelip sevseler. Çocuklarin gelişimi için çok önemli. Muhtemelen siz ailenizden sevgi gormediniz... Üzüldüm adınıza.

Herkese meraba arkadaşlar benim sorunum şu ki kayınvaldemlere gidince cok mutsuz oluyorum nedenini bilmiyorum iyi davranıyorlar bana bir sorun yok ama çok kalabalıklar küçük çoluklar çocuklar kafam şişiyor her kafadan bir ses eşimde ailesine çok bağlı ama bana da baglı o yuzden ona bu konuyu açmak istemiyorum ben şöyle iki haftada üç haftada bir gidelim istiyorum ama haftada bir gidelim diyor eşim bir de onun dışında zırt pırt yemeğe davet ediyorlar tabi güzellikle a siz bu yemegi seversiniz bundan yaptık herkes gelecek hadi sizde gelin diyorlar e ben istemiyorum daralıyorum çünkü orda iyi insanlar ama kafam sarmıyor e esime de gitmeyelim desem üzülür diye düşünüyorum ben napsam nasıl davransam bilemedim
ayni durum bizde de var ama ben cok severek gidiyorum. kendi ailem gibi benimsedim onlari. sizde bence böyle yapmayin biraz daha yapıcı olun lütfen. haftada 1 bi kac saat orda durmaktan zarar gelmez hem ne güzel sevdiginiz yemekler de yapılıyormuş. ama haftafa 1 den daha sık olmamasina dikkat edin. biz eşimle buna dikkat ediyoruz.

Bu tepkileri gerçekten anlayamadım ben zaten fena bi gelin olsaydım konuyu açarken iyi insanlar demezdim ancak iyi insanlar diye her gün gidip görmek zorunda degilim benim de bir hayatım var kafam uyuşmuyor ben haftada bir gidiyoruz zaten dedim dikkatli okursanız onun dışında zırt pırt bahane bulup çağırıyorlar yok herkes geliyo sizde gelin yok şu yemegi yaptık sizde gelin haftada ikiyi üçü buluyor gidincede 11 lere kadar oturuyoruz sabahın köründe işe gidiyorum çalışan kadınım ailesindeki kadınlar hep ev hanımı kvdem başta yapmadığını bırakmadı şimdi melek gibi ama şimdi de ben samimiyetine inanmıyorum ayrıca ben bunca yıl çalıştım didindim güzel bir hayatım olsun diye onca emek verdim şimdi bunu ısınamadıgım ama sözüm ona iyi insanlarla evcilik oyunu oynamak için mi NOT:eşimle bir problemim yok ona yansıtmıyorum çünkü onu suçlamıyorum zaten orta yolu bulmaya çalışıyor

Ne iyi yapıyorsunuz. İleri de evladiniz da aynı şeyleri size yapacak. İş çıkışı yorgun argın torun sevmeye gideceksiniz. Kızınız ya da gelininiz siz gelmeyin diye onu uyutmus olacak. Gelmenizi istemeyecek. Benim kayınvalidem gelse uyuyan bebeğimi öperek uyandirirdim. Onlarda torun severdi bebeğim de mutlu olurdu. İki yavrum var bu şekilde yetiştirdim. Keşke hergün gelip sevseler. Çocuklarin gelişimi için çok önemli. Muhtemelen siz ailenizden sevgi gormediniz... Üzüldüm adınıza.

Siz kendi adınıza üzülün...! İnsanların şartlarını bilmeden davranışları eleştirmek ne kadar kolay. Ben kendi ailemde gerçek ve çıkarsız sevgiyi gördüğüm için aradaki farkı anlıyorum. Çocukların gelişimi için babaanne ve dedenin gelip de çocuğun düzenini bozmamaları, ödevleri varken saçma sapan yerlere götürmek için ısrar etmemeleri gerekir değil mi?

Evet büyüklerden sevgi görmek gerekli ama benim ve çocuklarımın hayatını taciz ediyorlarsa böyle muamele görmeleri normal değil mi!

Ben anladım seni. Çoluk çocuk kalabalık ben de hiç sevmem. Ben sakin ve sessiz ortamları severim. Bence eşine anlat.
Hayatim senin anneni babanı çok seviyorum. Allah razı olsun iyi insanlar ama başım ağrıyo rahatsız oluyorum kalabalıktan. Bu seferlik sen git ben gelmeyeyim. Olur mu..
Deyin mesela bunda kırılacak darılacak bir şey yok

ayni sekilde esiniz dusunse uzulurdunuz heleki ortada bir sebep.yokken rahatsiz olmanizin bilincaltinda bi sebebi var bence belki kendi.ailenize sik gidemesigniz icin esinizin ailesine gitmek bilincaltinda rahatsiz ediyor olabilir. ama haftada bir gidilmesi normal ya her hafta gitmeniz sart degil bazen haftada bir bazen iki.haftada bir gidilebilir esinizle.konusursunuz tabi onu uzmeden.

Herkese meraba arkadaşlar benim sorunum şu ki kayınvaldemlere gidince cok mutsuz oluyorum nedenini bilmiyorum iyi davranıyorlar bana bir sorun yok ama çok kalabalıklar küçük çoluklar çocuklar kafam şişiyor her kafadan bir ses eşimde ailesine çok bağlı ama bana da baglı o yuzden ona bu konuyu açmak istemiyorum ben şöyle iki haftada üç haftada bir gidelim istiyorum ama haftada bir gidelim diyor eşim bir de onun dışında zırt pırt yemeğe davet ediyorlar tabi güzellikle a siz bu yemegi seversiniz bundan yaptık herkes gelecek hadi sizde gelin diyorlar e ben istemiyorum daralıyorum çünkü orda iyi insanlar ama kafam sarmıyor e esime de gitmeyelim desem üzülür diye düşünüyorum ben napsam nasıl davransam bilemedim

Eşini seviyorsan haftada bir gün sabret bence. Hem kıymet bilen iyi insanlarsa ne güzel işte. Eşinle ilişkiniz de daha kuvvetli olur. Erkekler ailelerini önemseyen eş ister. Karşılıklı olursa bu mümkündür tabiki.

ya vallahi knuyu ben mi actim dedim bian...esim isten geldiginde hadi annemlere gidelim deyince yemin ederim kafamdan asa kaynar sular dokuluyor kalbim bi tuhaf oluyor ve sinir tepeme cikiyor ben sizin kadar sakin olamiyorum ama bazen soylene soyelene gidiyorum bazende ben hastayim sen kizi al git lutgen ustume gelme su psikolojiyle onlara cay servisi yapamam diyorum bazen anlayisla karisliyo gidiyo bensiz bazen de inada bindiriyor o da gitmiyo o gitmeyince ailesi ozledik bilmem ne of cok karisik isler

Bende dun ayni konuyu acmistim, tipa tip ayni durumumuz derdimiz :D Benim kv de cok iyi davranirlar bana, sevdigimiz yemekler yaparlar cagirirlar falan her hafta.
Kendi anneme ayda bir giderim oysaki. gitmesek hep arar bizi kaynanam. Yapiskan gibi.
Calisiyormusun bilmiyorum ama yemegini erkendende yapabilirsin, yemegin hep hazir olsun ki, yemege cagirdiklarinda dersiniz ki yemegimiz var. Oyle belki aliskanliklari gider biraz? Bende oyle yapmaya calisiyorum ve gitmiyoruz ozaman

Back
X