- 17 Şubat 2013
- 218
- 235
- 103
- Konu Sahibi sadecemelo
-
Fikirlerim dediğin nedir anlamadım ayrılmaya karar verdin mi?Fikirlerim değişmedi ama ortaya bi sorun atsam hemen çözülüyor sinir oluyorum ufacık bi şeyden problemler çıkartıyorum ki bıksın benden diye ama bi bakıyorum ne kadar sinirlendirirsem sinirlendireyim 10 dakika sonra nasılsın aşkım mesajı geliyor dün bana kızmasının sebebi annesi bize geldi işte kavga etmeyin tartışmayın vs şeyler söyledi durduk yere bende nişanlıma sen aramızdaki herşeyi annene mi anlatıyorsun aramızda çözeceğiz ne olursa olsun bi üçüncü kişi bilmeyecek sorunlarımızı ben senden sadece saygı istiyorum biz uyumlu değiliz bana saygı duymayan birini istemiyorum hayatımda dedim o da yanlış anlamışsın aşkım annem dün benide uyardı o hergün uyarıyor beni senide uyarmış işte dedi bende tartışmamız üstüne öyle bi uyarı alınca öyle zannettim sonra o konuşmanın ardından konuyu değiştirmek için duvar boyasını sordu bende sen zaten herşeyi seçtiğin için bunuda seçersin bana ne gerek var ki dedim söyle işte tamam kızma dedi sen seç beni ilgilendirmez artık dedim sonra saçma sapan konuşma ya dedi bende yüzüne kapadım 10 dakika sonra işe gidiyorum bitanem yazmış
Haa bu arada bildireyim ben Arnavut değilim. Bursada oturuyorum.ailede 4 tane Arnavut gelinimiz var. Her zaman derler. Arnavutlardan gelin alinirda kız verilmez. Gelin den çok hizmet beklenir derler. Ama bu en çok bir yıl sürüyor. Sonra herkes kendi hayatını yaşamaya başlıyor. Ama bu bir yıldada gelin altınla tartılıyor. Kollar direklere kadar bilezik, gerdanlık, Arnavut köstegi gibi. KV. Adet yapacaksa bunlarida yapmalı
Canım arnavutlara göre bunlar adet ve gelinin adetlere uyması saygı olarak görülüyor. Gelin ne kadar saygılıysa o kadar sevilip el üstünde tutuluyor. Bir yakınımız in kızı arnavutlara gelin gitti. Ve kv.nin üst katında oturuyor. Nisanliyken herşeyini kv.beğendi yaptı. Herşey kv.nin zevkine göre oldu. Kızın ailesi çok kızdı. Kız " ben seviyorum sevgimi birkaç parça eşyaya değişmem. KV. İstediğini alsın beğenmezsen sonra çalışır değiştiririm. Hem cok zevkli kadın beğeniyorum aldıklarını "dedi. Adetlerinede uydu. Şimdi bir kızı var. Çok mutlu ve çok memnun. KV. İstersen ayrı eve çıkın diyormuş kız çıkmak istemiyor. Hem çocuğuma bakıyorlar hem benim gösterdiğim kadar bana saygı gösteriyorlar ve kızları gibi seviyorlar diyor.bir nevi köle işte
parasini ben veriyorum ben ne dersem onu yapacaksin tarzı yani
otur dersem otur kalk dersem kalk ee boşuna mi dizdik o kadar altını diyorlar yani
ve böyle insan yerine konulmamanin adı da gelenek Görenekler olmuş
yazik çok yazık
Aynı benim durumum ama ben buna modern kölelik diyorum ya ben beğenmiyorsan ne anlamı var ki bende Arnavutum halam yastıklarının içini doldururken bile gelirlerine sordu bu adet gelenek vs ilgili değil görgü saygı sevgi ile ilgiliCanım arnavutlara göre bunlar adet ve gelinin adetlere uyması saygı olarak görülüyor. Gelin ne kadar saygılıysa o kadar sevilip el üstünde tutuluyor. Bir yakınımız in kızı arnavutlara gelin gitti. Ve kv.nin üst katında oturuyor. Nisanliyken herşeyini kv.beğendi yaptı. Herşey kv.nin zevkine göre oldu. Kızın ailesi çok kızdı. Kız " ben seviyorum sevgimi birkaç parça eşyaya değişmem. KV. İstediğini alsın beğenmezsen sonra çalışır değiştiririm. Hem cok zevkli kadın beğeniyorum aldıklarını "dedi. Adetlerinede uydu. Şimdi bir kızı var. Çok mutlu ve çok memnun. KV. İstersen ayrı eve çıkın diyormuş kız çıkmak istemiyor. Hem çocuğuma bakıyorlar hem benim gösterdiğim kadar bana saygı gösteriyorlar ve kızları gibi seviyorlar diyor.
Aynı benim durumum ama ben buna modern kölelik diyorum ya ben beğenmiyorsan ne anlamı var ki bende Arnavutum halam yastıklarının içini doldururken bile gelirlerine sordu bu adet gelenek vs ilgili değil görgü saygı sevgi ile ilgiliCanım arnavutlara göre bunlar adet ve gelinin adetlere uyması saygı olarak görülüyor. Gelin ne kadar saygılıysa o kadar sevilip el üstünde tutuluyor. Bir yakınımız in kızı arnavutlara gelin gitti. Ve kv.nin üst katında oturuyor. Nisanliyken herşeyini kv.beğendi yaptı. Herşey kv.nin zevkine göre oldu. Kızın ailesi çok kızdı. Kız " ben seviyorum sevgimi birkaç parça eşyaya değişmem. KV. İstediğini alsın beğenmezsen sonra çalışır değiştiririm. Hem cok zevkli kadın beğeniyorum aldıklarını "dedi. Adetlerinede uydu. Şimdi bir kızı var. Çok mutlu ve çok memnun. KV. İstersen ayrı eve çıkın diyormuş kız çıkmak istemiyor. Hem çocuğuma bakıyorlar hem benim gösterdiğim kadar bana saygı gösteriyorlar ve kızları gibi seviyorlar diyor.
Napicam peki canım kirami ödeyip durcam ee onlar gitmişler artık ne durcam biran önce asil evime yerleşicem
Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesefMadem 3 ay ayrı kalacaksınız eski evde kalıp sonra dönecekler 3 ay sonra dönmelerine müsade etme çıngar çıkart.. iyi gelin olcanda madalya mı takcaklar?
Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesefMadem 3 ay ayrı kalacaksınız eski evde kalıp sonra dönecekler 3 ay sonra dönmelerine müsade etme çıngar çıkart.. iyi gelin olcanda madalya mı takcaklar?
Kızlar kusara bakmasında canım bizim yörede bi ata sözü var durum da aynen o :) s*ç yüze geç dize :)Düğüne 1 ay kaldı bacım ne Nişanı gerizekalı nişanlım arayıp özür diledi sonra bana hangi duvar boyası rengini seçelim aşkım diye sordu ben şok tabi tavrımı bozmadım enee meğersem cazgır olmak işe yarıyormuş hemen istediğim oldu 
Ya madem onlar kiraya çıksın düzgün bir eve o evide yakıyor lar mı yıkıyorlar mı ne yaparlar sa yapsınlar sen yeni evlisin düzeni bozmaya seni oyuncak etmeye hakları yok...Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesef
Gelde anlat giderler mi hiç çok akillilar şimdi kv kendi odasını bosaltti evin en büyük odası bnim yatak Odam olucak onlarda nişanlımın odasına gectiler odalar da dip dibeYa madem onlar kiraya çıksın düzgün bir eve o evide yakıyor lar mı yıkıyorlar mı ne yaparlar sa yapsınlar sen yeni evlisin düzeni bozmaya seni oyuncak etmeye hakları yok...
Gelde anlat giderler mi hiç çok akillilar şimdi kv kendi odasını bosaltti evin en büyük odası bnim yatak Odam olucak onlarda nişanlımın odasına gectiler odalar da dip dibeYa madem onlar kiraya çıksın düzgün bir eve o evide yakıyor lar mı yıkıyorlar mı ne yaparlar sa yapsınlar sen yeni evlisin düzeni bozmaya seni oyuncak etmeye hakları yok...
Gelde anlat giderler mi hiç çok akillilar şimdi kv kendi odasını bosaltti evin en büyük odası bnim yatak Odam olucak onlarda nişanlımın odasına gectiler odalar da dip dibebnim odaya yatak odası takımı yapılıyor ölçüler ful alındı dolap felan tamamen oraya göre oturtulcak artık bn kiraya çıkınca kv kullanır dolabi mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?