Kayınvalide adayım

Bence sizin yüksek sesle konuşma zamanınız gelmişte geçmek üzere .. Yok efendim nişanlınız o kadar kaprise hemen affediyormuşta yoksa arkanıza bakmadan kaçarmışsınızda.. Maşallah nişanlınız melek ama yarın bir gün annesine sen şöyle bi dur o benim eşim diyemeyecek bir melek bunun farkındasınız değil mi ? Siz hala bunlarla kendinizi kandırın biraz büyük resme odaklanın. Tamam çok küçük ve tecrübesizsiniz kabul ama eger evlenecek kadar büyümüşseniz kendinizi ezdirmemeyide öğrenmiş olmanız gerekirdi bence hayatınızı sırf eşinizin annesi diye üzerinizde zerre kadar emeği olmayan insanlar için nıye feda ediyorsunuz? Belliki arkanızda duracak bir aileniz var sizi geçtim onları üzmeye hiç hakkınız yok diye düşünüyorum.

Haa bu arada bildireyim ben Arnavut değilim. Bursada oturuyorum.ailede 4 tane Arnavut gelinimiz var. Her zaman derler. Arnavutlardan gelin alinirda kız verilmez. Gelin den çok hizmet beklenir derler. Ama bu en çok bir yıl sürüyor. Sonra herkes kendi hayatını yaşamaya başlıyor. Ama bu bir yıldada gelin altınla tartılıyor. Kollar direklere kadar bilezik, gerdanlık, Arnavut köstegi gibi. KV. Adet yapacaksa bunlarida yapmalı

Fikirlerim dediğin nedir anlamadım ayrılmaya karar verdin mi?
Eğer öyleyse nişanlının bıkmasıyla ne alaka sen kendini düşün. Kendine tüm bunları yakıştıramıyorsan resti çekeceksin. Az biraz sesin çıkacak korkmayacaksın. Bak burada kaç kişi dil döküyoruz bunlar hep tecrübe yabana atma. Seni güzel sözlerle duvar rengiyle avutmasına izin verme. Net ol net isteklerde bulun. Trip atmak falan boş işler vakit kaybediyorsun. Senin meselen triple falan çözülmez. Ve geleceğin söz konusu ciddiye al biraz.

bir nevi köle işte
parasini ben veriyorum ben ne dersem onu yapacaksin tarzı yani
otur dersem otur kalk dersem kalk ee boşuna mi dizdik o kadar altını diyorlar yani
ve böyle insan yerine konulmamanin adı da gelenek Görenekler olmuş
yazik çok yazık

Konunuzu ancak yarısına kadar okuyabildim yorumlarınızla beraber, bir yerde "Gelin sofraya oturmaz, hizmet eder" filan demişsiniz hatta orada takıldım; bizim buralarda sofraya son oturanı, ailesiyle birlikte yemek yemeyeni "Kabış mısın kızım otursana masaya" diye ikaz ederler.

Sizi ailelerine gelin diye katmıyorlar, kabış (Eve hizmetçi, bakıcı) olarak alıyorlar(!), haberiniz olsun.
Benim adıma değil kv, kendi annem bile konuşamaz, ne demek "Ben varken sana laf düşmez, ben hepsiyle gerekeni konuştum" filan... Elbisenize karışılması, eşyalarınıza vs... Yerinizde olsam nişan yüzüğünü kvnin avucuna bırakıp "Sizinle bi ilişkiye hazır değilim" der basar giderdim.

Nişanlınızla değil, kv ile evleniyorsunuz, uyanın.
Yarın bir gün eşinizle mahreminiz bile olmayacak, bebeklerinize dilediğinizce analık yapamayacaksınız ve daha nicesi.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Canım arnavutlara göre bunlar adet ve gelinin adetlere uyması saygı olarak görülüyor. Gelin ne kadar saygılıysa o kadar sevilip el üstünde tutuluyor. Bir yakınımız in kızı arnavutlara gelin gitti. Ve kv.nin üst katında oturuyor. Nisanliyken herşeyini kv.beğendi yaptı. Herşey kv.nin zevkine göre oldu. Kızın ailesi çok kızdı. Kız " ben seviyorum sevgimi birkaç parça eşyaya değişmem. KV. İstediğini alsın beğenmezsen sonra çalışır değiştiririm. Hem cok zevkli kadın beğeniyorum aldıklarını "dedi. Adetlerinede uydu. Şimdi bir kızı var. Çok mutlu ve çok memnun. KV. İstersen ayrı eve çıkın diyormuş kız çıkmak istemiyor. Hem çocuğuma bakıyorlar hem benim gösterdiğim kadar bana saygı gösteriyorlar ve kızları gibi seviyorlar diyor.

Aynı benim durumum ama ben buna modern kölelik diyorum ya ben beğenmiyorsan ne anlamı var ki bende Arnavutum halam yastıklarının içini doldururken bile gelirlerine sordu bu adet gelenek vs ilgili değil görgü saygı sevgi ile ilgili

Aynı benim durumum ama ben buna modern kölelik diyorum ya ben beğenmiyorsan ne anlamı var ki bende Arnavutum halam yastıklarının içini doldururken bile gelirlerine sordu bu adet gelenek vs ilgili değil görgü saygı sevgi ile ilgili

Madem 3 ay ayrı kalacaksınız eski evde kalıp sonra dönecekler 3 ay sonra dönmelerine müsade etme çıngar çıkart.. iyi gelin olcanda madalya mı takcaklar?
Napicam peki canım kirami ödeyip durcam ee onlar gitmişler artık ne durcam biran önce asil evime yerleşicem

Allah kolaylık versin konunun bir kısmını okudum nişanlına yüklenme aranız açılmasın ama kayınvalidene sağlam bir mesafe koyman gerekliymiş bu saatten sonra koysan da ne kadar işe yarar bilemedim en iyisi sinirlerini kontrol altına Alman ileride evlatlarına Mutlu yuvana ayırman gereken sabır özveri ve anlayışı başkalarına feda etme evlatlarının Hakkı olan anlayış ve sakinliğin elden gitmeden karşı tarafı tanıyan olarak bir çözüm bulmalısın

Madem 3 ay ayrı kalacaksınız eski evde kalıp sonra dönecekler 3 ay sonra dönmelerine müsade etme çıngar çıkart.. iyi gelin olcanda madalya mı takcaklar?
Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesef

Vala cikartmam için sebeb yok çünkü o evin musluk düzeni bile yok bulaşıgi bahçede yıkıyor karli havada durulacak yer değil o evi tamamen yıkıp yeniden yapılsin diye konuşmalar bile var yani allak bullak bi durum aman gelsinler 3 ay da bn onlarla otururum sonra çıkarız napıyım vala uf hiç istemeye istemeye oturcam malesef

Kızlar kusara bakmasında canım bizim yörede bi ata sözü var durum da aynen o :) s*ç yüze geç dize :)

Kardeşim bide bele cek, post: 47053395, member: 700536"]Selam herkese
Gerçekten çok saçma bi durumun içine düştüm. Nişanlımı çok seviyorum ama bu nişanı bozacağım sanırım, çünkü kayınvalidem herşeye karışır durumda. Küçük bi örnek vereyim, nişanlığımın kumaşını herşeyini önceden almış bana sadece terziye gidip prova olmak kaldı. modelini herşeyini o seçti tamam diyorum kendime bunlar dünyalık şeyler o büyük boşver takma diyorum, her seferinde dozunu aşıyor.
Dün salonumun koltuklarını gitmiş mağazaya beğenmiş, bana diyor ki salonu kendi zevkime göre döşeyeceğim nişanlımda hersey senin istediğin gibi olacak diyor ama hiçbirşey olmuyor. hiç saygısızlık yapmadım onu isterim bunu isterim de demedim. Nişanlımı da çok seviyorum tam istediğim gibi bi insan hiç beni kırmamıştır ama annesine de çok düşkün tabiki olacak orasına lafım yok ama rahat yaşantım var kimse karışmıyor zorla birşeyler dayatmıyor bunu niye bozayım diyorum kendime. Kayınvalidem ile bir ömür geçiremem gibi geliyor düğüne 1 ay kaldı herşey tamam neredeyse çok büyük bi çıkmazdayım akıl verin lütfen[/QUOTE]
Kardesim bunu söylemek çok zor ama o kaynana ilerde yuvani da yıkar yol yakından dön derim benim Kaynana da aynılarını yapıyordu bende o zamanlar çok seviyordum ama sevmekte yetmiyordu tayin istiycem için esimi nikahi erken yapmıştık sonra Kaynana değişmeye başladı ve beni cildirtiyordu çok cook istedim dönmeyi ama nikah yüzünden donemedim eşime de resti çektim şimdi mutluyum ama Kaynana mmutsuz olmam için hala uğraşıyor

Ya madem onlar kiraya çıksın düzgün bir eve o evide yakıyor lar mı yıkıyorlar mı ne yaparlar sa yapsınlar sen yeni evlisin düzeni bozmaya seni oyuncak etmeye hakları yok...

Ya madem onlar kiraya çıksın düzgün bir eve o evide yakıyor lar mı yıkıyorlar mı ne yaparlar sa yapsınlar sen yeni evlisin düzeni bozmaya seni oyuncak etmeye hakları yok...
Gelde anlat giderler mi hiç çok akillilar şimdi kv kendi odasını bosaltti evin en büyük odası bnim yatak Odam olucak onlarda nişanlımın odasına gectiler odalar da dip dibe bnim odaya yatak odası takımı yapılıyor ölçüler ful alındı dolap felan tamamen oraya göre oturtulcak artık bn kiraya çıkınca kv kullanır dolabi mi

Gelde anlat giderler mi hiç çok akillilar şimdi kv kendi odasını bosaltti evin en büyük odası bnim yatak Odam olucak onlarda nişanlımın odasına gectiler odalar da dip dibe bnim odaya yatak odası takımı yapılıyor ölçüler ful alındı dolap felan tamamen oraya göre oturtulcak artık bn kiraya çıkınca kv kullanır dolabi mi

Ya çıkma kiraya. . Çıkarsanda gitmeden odanım kapısını kitle. . Nolur nişanlınla konuş. . Canım düşündümde onlar mı kiraya çıksa.. yani biz tam düzenimizi kurcaz 3 ay sonra gelecekler. . Hem biz sıkışığız kirada zorlanırız en iyisi tadilat bitene kadar ailenin kiraya çıkması maksat iki iş olmasın.. sen eve kabul etme 3 ay sonra kiraya çıkın de.. inş azcık gururları vardır küser gelmezler yüzsüzler..

Evlenince aksinlily86, post: 47073946, member: 310357"]Tum sayfaları okudum kac gündür konuyu takipteyim varılan sonuc:
" ben nişanlımı seviyorum nasilsa evlenince düzelir "
Bence yapılan yorumlar, dökülen diller boşa![/QUOTE]
Evlennce aksine sorunlar artacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…