Kayınvalide adayının elini öptürmemesi normal mi?

mein_traume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
963
1.248
113
38
Merhaba Arkadaşlar,

Erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım. Herhangi bir sorun olacağını hiç düşünmedim çünkü bütün anneler beni çok severler, hatta arkadaşlarla aramızda şakalaşırız, bana annelerin ideal gelin adayı derler (maalesef vur ensesine al lokmasını bir tipim, bir de her koşulda saygıyı asla bırakmam, o yüzden seviliyorum sanırım). Daha önce bir tane erkek arkadaşım olmuştu, onun annesi de ilk görüşmeden itibaren kızı gibi davranmıştı hep, hatta eşini aramıştı kızımız çok güzel diye. Bu yüzden giderken hiç tedirgin değildim, beni nasıl olsa severler diye düşünüyordum. Bu arada tanışma talebi de onlardan geldi.

Gittiğimde normal olarak erkek arkadaşımın annesinin elini öpmek istedim ama annesi elini vermedi, o an neden öyle davrandığımı bilmiyorum zorla öptüm. Modern bir kadın o yüzden el öptürmek istemiyor diye düşünsem, çok geleneksel bir aile onun ile alakası yok.

Annesi bir kere bile konuşmadı, öncesinde annem sessizdir demişti ama yine de hiç konuşmaması da garibime gitti, tek bir cümle bile kursa garibime gitmeyecekti.

En son annesi yine elini öptürmedi. Öptürmüyorsa niye zorluyorsun ki, bu konuda kendime kızgınım ama bizim aile de bu tür şeyler çok önemlidir o yüzden dikkat ederim. Erkek arkadaşım da anne ne yapıyorsun kız yanlış anlayacak dedi, hiç yok oğlum yanlış anlayacak bir şey yok ben sevmem el öptürmeyi falan demedi, en azından ufak bir açıklama yapsaydı. Ben saygı duyarım kendi tercihidir diyebildim ancak.

Erkek arkadaşımı çok seviyorum ailesi yüzünden onu sıkıntıya sokmam ama acaba yanlış düşünmüş olabilir miyim, bunlar normal mi onu öğrenmek istiyorum. Tanışmadan önce onun ailesi benim ailem diye düşünüyordum, bunlar bu süreçte normalse hiç kendimi doldurup ilişkilerimizi etkilemek istemiyorum.

Soruma cevap verecek yorumlar için şimdiden çok teşekkürler.

Edit: Erkek arkadaşım seni çok sevmişler dedi, gelen mesajlardan anladığım kadarı ile de gereksiz alınganlık yapmışım. Bugün çok rahatsızdım, daha önceden planlandı, ayıp olmasın diye erteleyemedim gittim, o yüzden de biraz alınganlık yapmış olabilirim. Bir de dediğim gibi bizim aile de el öpmek çok önemlidir o yüzden normal mi diye emin olamadım. Çok teşekkürler.

Son düzenleme:
El öptürmeyi sevmeyen insanlar var, kv adayı bunlardan biri olabilir. Zorlamasaydınız keşke, bazıları da zorla öptürüyor o daha beter. Diğer durumlar için net bişey diyemeyeceğim. Yemek yapmayı biliyo musun falan bana çok saçma geliyor. Sanane be kadın diyesim geldi. Ama bazı insanlar gereksiz girişken ve konuşmayı seviyor. Onlar için normal sorular. Kendi kendinizi doldurmayın. Biraz daha gözlemleyin.

Benim kayınvalidem ve kayınpederim de asla öptürmez ki çok gelenekçi bir ailedir. Ben hiç kötü niyet aramadım tam tersi bence saygıdan öptürmüyorlar.

Başlığa istinaden yazıyorum,
Bazı aileler böyledir, benim babam da öpdürmez çocuklarından başkasına. Est der. Bence çok takılacak bi mevzu degil

Niye zorla kadinin elini opuyorsun yahu? Kadin ne guzel sevmiyormus iste ileri goruslu biri belki de. Sanki el opmek cok iyi birseymis gibi zorla opmussun iki defa. :olamaz:

Erkek arkadasinizin ablasini hic sevemedim. İlk goruste akil vermeler, laf sokmalar. Gorumce filmi geldi aklima ...

aman opmeyıver daha ıyı ıste ama kadının hıc knusmaması, grumcenın ıgnelerı falan pek sıcak bır tanısma olmamıs. tavız verme evelerıne gtmemekle ıyı etmıssın bırdaha cagırılarsa bulusmaya da gtme bence resmı bur adım olmadıgu surece bır araya gelme

Benim babam da çocuklarından başkasına el opturmez.
Benim eşimede hiç elini opturmedi .
Ama abla fena gibi . Şimdiden müdehale etmesine izin vermeyin bence .
Birde annenin aklında başka bir kız mi vardı acaba diyede geldi aklıma, hiç konuşmaması filan garip çünkü .

Bence de çok takma, Almanya da mi kalıyorsun? Bi arkadaşımı anımsattın bana :) güzel de cevaplar vermişsin zaten, sadece gözlemle derim, ayrıca bizim paramız bizi ilgilendirir de güzel cevap :)

başlığı okudum sadece elini öptürmek istememesi
1 modern bir kadındır... '' daha neler kızım ben senin ablan yaşındayım... babannelerin, dedelerin eli öpülür'' modelinide sergiliyor olabilir
2. gelenek göreneklerine düşkün bir aile ise '' hele dur bakalım önce bir gelinim olda sonra öpersin bu eli'' bu kafayı yaşıyorda olabilir.

Annesi el opturmeyi sevmeyen biri olabilir buna takılma. Ama ablası da haspam gorumcelik yapmaya çalışıyor, aferin sevgiline cevabını vermiş. Dur bakalım yavaş yavaş daha da sinirini bozarlar bunlar senin. Aman boşver samimi olmaya çalışma sakın hep bi mesafe olsun onlar samimi olmaya çalışırsa da o mesafeyi koru sonradan pişman olma

Bir elini öpturmedi diye amma cok kendini övüp, anlatmissin. Bazi insanlar opturmez bu karşidaki degil, kendi dusunceleriyle ilgilidir. Benim kayinpederim de el öpturmuyor. El opturmeme sebebi olarak, meslegimi veya dikkat cekici guzelligimi begenmemesi mi acaba diye dusunmemistim hiç.

Merhaba Arkadaşlar,

Erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım. Herhangi bir sorun olacağını hiç düşünmedim çünkü bütün anneler beni çok severler, hatta arkadaşlarla aramızda şakalaşırız, bana annelerin ideal gelin adayı derler (maalesef vur ensesine al lokmasını bir tipim, bir de her koşulda saygıyı asla bırakmam, o yüzden seviliyorum sanırım). Daha önce bir tane erkek arkadaşım olmuştu, onun annesi de ilk görüşmeden itibaren kızı gibi davranmıştı hep, hatta eşini aramıştı kızımız çok güzel diye (çok çok güzelim diyemem tabi ama dikkat çekici bir güzelliğim olduğunu söylerler çevremdeki insanlar, sorun güzel olmamam da olamaz, bu arada çok iyi bir mesleğim var, sorun bu da olamaz, aklıma gelmişken sorunların bunlar olmadığını belirtmek için yazıyorum, lütfen kendimi övüyorum gibi algılanmasın). Bu yüzden giderken hiç tedirgin değildim, beni nasıl olsa severler diye düşünüyordum. Bu arada tanışma talebi de onlardan geldi.

Gittiğimde normal olarak erkek arkadaşımın annesinin elini öpmek istedim ama annesi elini vermedi, o an neden öyle davrandığımı bilmiyorum zorla öptüm. Modern bir kadın o yüzden el öptürmek istemiyor diye düşünsem, çok geleneksel bir aile onun ile alakası yok. Ayrıca erkek arkadaşımın ablası beni baya bir iğneledi, bana mı öyle geldi acaba yanılıyor olabilir miyim, bir de siz yorumlayabilir misiniz mümkünse?

1. Ailen (erkek arkadaşımın ismi mehmet olsun) Mehmet'i seviyor mu dedi, ben de evet çok seviyorlar dedim, halbuki bir kez gördüler ama gerçekten seviyorlar. Bakalım biz seni sevecek miyiz, inşallah biz de seni severiz dedi kahkaha attı, beni rahatsız etti bu söylemi nedense.

2. Gezmeyin, para harcamayın, birikim yapın dedi. (Erkek arkadaşım müdahale etti, bizim paramız bizi ilgilendirir diye)

3. Nişan, eşya, şu bu çok gereksiz dedi, bence de gereksiz zaten ama sanki bana bir şeyleri dikte ettirmek istercesine söyledi

4. Nasıl yemek yaparsın diye sordu, bende iyi yaparım ama yapmayı çokta sevmiyorum dedim, yemeğe gelince biz aç mı kalıcaz dedi, bende mehmet yapar dedim gülerek, sabredemediğim tek kısım bu oldu sanırım ama sonrasında tabi ki başımızın üstünde yeriniz var dedim.

5. Eve tanışmaya gelmedim diye çok sitem etti ama biz de adet böyle resmi bir şey olmadan eve gidilmez yanlış da olsa, ben nasıl onların görüşüne saygı duyuyorsam onlarında yanlış düşünüyor olsam bile saygı duymaları gerekmez mi?

6. Annesi bir kere bile konuşmadı, öncesinde annem sessizdir demişti ama yine de hiç konuşmaması da garibime gitti, tek bir cümle bile kursa garibime gitmeyecekti.

Benim yaptığım bir hata da sanırım erkek arkadaşımı çok övmek oldu, ama gerçekten çok iyi bir insan, tüm övgüleri hak ediyor. Ben böyle yapınca dünden razıymışım gibi oldu, kendimi ağırdan satmadım yani, o yüzden mi oldu acaba bunlar.

En son annesi yine elini öptürmedi tabi ki, zorla öpmeye çalışan beni de asrın salağı ilan edin lütfen. Öptürmüyorsa niye zorluyorsun ki, bu konuda kendime kızgınım ama bizim aile de bu tür şeyler çok önemlidir o yüzden dikkat ederim. Erkek arkadaşım da anne ne yapıyorsun kız yanlış anlayacak dedi, hiç yok oğlum yanlış anlayacak bir şey yok ben sevmem el öptürmeyi falan demedi, en azından ufak bir açıklama yapsaydı. Ben saygı duyarım kendi tercihidir diyebildim ancak.

Erkek arkadaşımı çok seviyorum ailesi yüzünden onu sıkıntıya sokmam ama acaba yanlış düşünmüş olabilir miyim, bunlar normal mi onu öğrenmek istiyorum. Tanışmadan önce onun ailesi benim ailem diye düşünüyordum, bunlar bu süreçte normalse hiç kendimi doldurup ilişkilerimizi etkilemek istemiyorum.

Soruma cevap verecek yorumlar için şimdiden çok teşekkürler.
Hepsini okuyamadım ama anladığım kadarıyla her davranışa ve söylenen söze gereksiz manalar yüklemişsin. Ve o kadar şeyi üşenmeyip aklında tutman garip geldi bana. Gereksiz enerji sarfiyatı yapmışsın. Bu kadar inceleme.

Ilk kez tanışıyosunuz keşke duruma göre davransaydınız zorla el öpmek çok itici olmuş.

Bi de sevgiliniz siz evlenmeyi düşünüyorsunuz ama ailesi erken olduğunu düşünüyor olabilir maddi birikiminiz olmadığını düşünüyor olabilir tabi bunları ciddiye almak sizin insiyatifiniz ama bizim paramız karışmayın tavrı aşırı saçma. Yarın öbürgün düğününüzü ailesine falan yaptırmaya kalkmaz inşallah sevgiliniz.

Bi de evet kendimizi ezdirmeyelim evet hayat müşterek ama daha ilk buluşmadan mehmet yapar falan da demeyin görümce bu adı üstünde. Çok sık yapamıyorum ama elim lezzetlidir kimseyi aç bırakmam yani deyin gülün geçin yani. Onlar size dolu gelmişler siz de istediklerini vermişsiniz biraz geçmiş olsun :)

Valla hayırlı olsun canım hakkında hayırlısı olsun bence siz evleneceksiniz :halay: aklıma bir fıkra geldi annesine oğlu 3 tane kız getiriyomuş hangisinin kız arkadaşı olduğunu söylemiyomuş kadına sorduğunda da ortadaki kızıl olan demiş çocuk şaşırarak nerden bildin demiş o da bir tek onu sevmedim demiş :KK48: sizin ki de o hesap :KK16: ama buna çok takılma herkes sevmez el öptürmeyi erkek annesinin başta öyle olmasının bir sebebi de “ Erkek Annesi “ triplerine girmesi benim kayınvalidem de tanışmaya kendi çağırdı sokakta görmüştü bizi geldim hızlıca önden gitti eşim anne gelsene buraya deyip o getirtti düşün :KK48: çok aldırma ne olup olmıcağı belli değil hayırlı olsun baştan kötü olursa da sonrasında çok çok iyi olsun inşallah :KK52:

Pek sıcak bir ortam olmamış . İlk tanışmada yapılacak mevzular değil bence .
Ama erkek arkadaşının tutumu güzel . Arkanda duracak bir tipe benziyor. Bi görüşmeyle anlamazsın tabi ki. İzle bi süre iyi niyetinle beraber .

İs resmiyete binmedi diye de opturmemis olabilir. Yani suan siz onun icin siradan bir kiz gibisiniz. Henuz gelini degilsiniz. Bu tavrı o yüzden olabilir. Ama gorumceye yuz vermeyin. İlk tanismada bunu yapan sonra kim bilir ne yapar.

Bu arada ben el öpmeyi sevmem. Sarılır yanaktan öperim. Bu sebepten halalar, teyzeler bana el uzatmaz. El öpmeyi de, öptürmeyi de sevmiyorum.

Back
X