Kayinvalide den bayram harcligi

Eşimin ailesinin dedeleri her bayramda torunlara yani bizlere harçlık veriyor, 50 tl.
Alırken nasıl utanıyorum anlatamam ki eşiminkini de bana veriyor 100 tl avcuma sıkıştırıyor.
Ve pek de durumları yok,o ayki tüm maaşı harçlığa gidiyor, dünya torun ve torun çocukları var.
Sanırım bu geleneğe alışmış insanlar sürdğrmek için yapıyor.
Kayınvalideniz de adet yerine bulsun diye mi yapıyor diye soracağım tüm iyi niyetimi bu konuda harcayarak?

Bence 10 liralık bişey alın ama uyduruk bişey olsun
Gidin kv 'ye bu bayramda verdiğiniz parayı size harcamak istedim içimden geldi deyin olay biter tahminimce

Ben 20 verdim bu bayram 10 yaş altına ve utandım gerçekten.
kızımın sınıf arkadaşının ablası var lise 3 te her hafta 20 tl verırım harçlık valla az diye utanıyorum ama zengın değilim ben de.ama kız mutlu oluyor hiç gelırleri yok baba terk anne hasta.keşke gelırım artsa da daha fazlasını yapabilsem

Sizinki her hafta, tabi ki fazla değil.
Benimli yılda 2 kere ondan az geldi bana.
Ne kadar güzel bir şey yapıyorsunuz, Allah vermenin bereketini verir, çok inanırım.

Yazlıktaki milyarder komşumuz bayramda elini öpen oğluma 75 kuruş harçlık vermişti o geldi aklıma

Bozdur bozdur harca oğlum diyip gülmüştüm. O 75 kuruş vermeye utanmıyorsa ben de dalga geçmeye utanmam.

Ben ne para gördüm ne de kıyafet torununa bile almadı verdi 20 tl çocuğa ama oğlunun eline tutuşturur.

Sizinkide o hesap vermiş olmak için vermek 10 lira bu çocuk eline verir gibi almayın sizde gerek yok annecim de geri tutuştur eline.

"Bari 100 lira ver de aldığıma değsin" deyin. O dalga geçer gibi 10 tl vermeye utanmıyor da siz mi bunu söylemeye utanacaksınız? Anlamayana anladığı dilden konuşmak lazım.

Canım o kendi kızı sen elin kızısın hala anlamadın mı bariz gösteriyor işte yok mu torunu falan eşinin yeğeni ben yerinde olsam ona verirdim

Hemen geri verirdim almıyorsa masanın üstüne koyardım gene ısrar ediyorsa 10 tl ne demek neyin kafasını yaşıyorsunuz derdim

Ne alakası var canım? Böyle bir adet mi varmış? Neden anam babam kazık kadar eşime harçlık versin?
Siz harçlığa şaşırmıyorsunuz, miktarı az buluyorsunuz.
Hediye, sunu ver bunu ver diyemezsin.
Evet garip ama eşin haklı, bunun için huzursuzluk da çıkarmaya gerek yok.
Kendi ailene söyle onlar da vermesin yazık insanlara zorlamasınlar kendilerini

Ne itici. Ben de sandım ki şöyle 300-500 birşey veriyor da siz de çekiniyorsunuz. Ben açık açık derdim anne rahatsız oluyorum daha önce böyle birşey de duymadım zaten çocuklara! verirsin. Vallahi derdim. Bu ne her bayramda sinir krizi sebebi.

Bence de komik bir durum. Cok aliniyorsaniz acikca soyleyin kirbanda. Amaan anne istemem cok buyuk bir mebla napacagimi bilemem diye saka yollu. Ya da gormezden gelin esinizin dedigi gibi..

Aa bak 10 tlye dandik bisey alip bu seneki harcligimi size harcamak istedim demekte mantikliymis bir yorumda yazilmis hos fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…