kayınvalide evi temizlemek

Kendi evimi temizlemiyorum, onunkini mi temizleyeceğim ?
Ayrıca ben onun yerinde olsam utanırdım gelinimden böyle bir hizmet almaya. Yardımcı hanımlar ne güne duruyor?

Kayınvalidem iş yaparken işin ucundan tutardım. Şimdi onu bile yapmam. Eşimin akrabalarına gittiğimizde servis vs yardımcı olursam eşimde benimle yapmak zorunda. O kalkmazsa kalkmam. Onunda benden asla böyle bir talebi olmaz.
Kişi eşek olursa semer vuran çok oluyor. Yaptığımında bir kıymeti bir teşekkürü yoksa hiç bulaşmam. Onlara "iyi gelin" olacağıma kendime "mutlu birey" olurum daha iyi.

bi gün temizlik kadın gelecekti eve o gün bile bana git sende yardıma dedi
Hoşuna gidiyor bence senin de.

Herkes yanlış olduğunu söylediği halde burada övünür gibi anlatmaya devam ediyorsun.
Artık sana muhtaç olduklarını mı sanıyorsun,seni aradıkları için mi mutlu oluyorsun bilemedim.

bi gün temizlik kadın gelecekti eve o gün bile bana git sende yardıma dedi

Yardıma git dediği başında dur ve direktif ver demek bence
Siz de öyle algılayın

Hiç üstünüze alınmayın

Börek mörek zaten baştan elinizi vermişsiniz, kolunuzu kaptırmışsınız.

Hiç bir şey bilmiyor ve anlamıyor gibi davranın.

Siz onun oğluna "hayat arkadaşı" olacaksınız. Aşçı, çamaşırcı, ütücü değil. Önemli olan oğlunun namusunu korumanız, onun bu hayattaki sırdaşı, eşi, çocuklarının annesi olmanız.

Bizim türk kızları kendilerini beğendirecekler diye taaaa sevgililikten itibaren böyle hamaratlık sergilemeye, kendilerini sergiye çıkmış kız şekline sokarlarsa kv'lerin yaptıkları da doğal.

Kendinizi ağırdan satın.

Ben kendi evimi temizlemiyorum, kayınvalideninkini nasıl temizleyeyim.

Kayınvalide yaşlı ve kendine bakacak durumdaysa temizlikçi tutulur, yaşlı ve kendine bakacak durumda değilse ya huzurevine götürülür ya da bakıcı tutulur. Yok gençse ve işini yapabiliyorsa kendi yapsın, isterse yine yardımcı gönderilir belli aralıklarla. Kendi annem için de aynıları geçerli.

kadın hasta diye bi börek yaptık yardım olsun diye suyunu çıkardı

Valla aynı bahçe içinde evlerimiz bahçeye o bakar kendi evine bakar kendi evine ben iş bölümü var aramızda sadece bayramdan bayrama cam silerken yardım ederim yılda iki sefer bir kerede hali yikamayla halisini temizledim o kadar sen daha evli bile değilsin o sevgilin kolemi atiyo anasına ki benim kocam yapma der ben kendin yaparım

Yardim baska hizmet baska. Yardim adi altinda hizmet ediyoruz. O da benim evimde yardim etse bana seve seve onun evinde yardim ederim ona. Ama sadece benim yapmam gereken bir görevmis(!) gibi algilanmasi sinir bozucu.
Biz evliyiz ve zaten ailesiyle problemlerimiz dün en son söyle konustuk esimle.
Esim dedi ki ben senin onlar varken is yapmani istemiyorum. Dedim ben de istemiyorum. Eeee diye bakistik.
Bir tek kaynana insaninin da bunu sindirmesi lazim.
Aynen öyle sindirmeleri lazim. Inan deli gibi onlara hizmet etmelerini istiyorlar millet görecek sekilde.
Gider öz anama hizmet ederim daha iyi ki o benden bunu hayatta istemez. Daha da o bana hizmet eder evlat olmak böyle birsey, annelerin merhameti kimsede bulunmuyor.

Ne düşünüyorsunuz peki?

Adamın zihniyeti belli, böyle bi adamla yapabilir misiniz gerçekten?

Uğraşmaya, laf anlatmaya gerek var mı?
ayrılmak istiyorum çünkü bu kafada bi adam ve bu kafada kv ile yapamam ama çok seviyorum o da seviyo ne yapacağımı bilmiyrum bi hafta içinde 2 kere ayrıldık hatamı anladım vs dedi ama güvenemiyorum çünkü dün akşam gene bu iş mevzusu yüzünden kavga ettik

eşiniz annesi rahat etsin diye size annesinin evini temizletiyorsa temizler misiniz kızlar
Gel sarilalim bizimde öyle iş yapmaya gelince ayy belim agriyor ölüyorum gezmeye gelince vinnnnn suan bile şehir dışında bir düğüne gitti keyf iste .

5 gelinden bir tek beni görür önceden ufak tefek yapardım işini ama artık onuda yapmıyorum . Hamileyim diyip kestiriyorum düşük tehlikem varken bir kere onlar yardım etmedi ben niye hizmetçi gibi yapım banane. 55 yaşında bide benim anannem 70 yaşında evinin işini yapiyo

Aç gözünü

Benimki benim evimi temizler sağolsun 52 yaşında.eşimde bi gün dememiştir git anamın evini temizle diye.he mümkün olsa bende ona yaparım ama çocuklarım küçük.fırsatım olmuyo.

kadının kızı yok üçoğlu gelini var üçüde yurtdışında herşey bana kalacak yani başka çocuklarıda olsa burda çok umursamazs,dım

eşiniz annesi rahat etsin diye size annesinin evini temizletiyorsa temizler misiniz kızlar

ne sıklıkta? ve kendisi çok mu yaşlı yada hasta kesinlikle bu sorular önemli ama bn bayramda seyranda yapıyorum nişanlıyken de her gittiğimde yapmaya calısırdım bayram temizliğini nişanlım ben k.v k.p hep birlikte yaptık gocunmam bn

Ayy bide sevgiliyken diyo yap diye. 3 yillik evliyim kv evinde tek yaptigim masa kurulurken yardim ederim ve kaldirmaya yardim ederim o kadar.

Herkes kendi evinin isini yapsin. ben kendi evime kadin tutuyorum o da tutsun.

12 yıllık evliyim , hiç gitmedim . Gitmem yönünde bir teklifte duymadım .

Eltim var , o gider . Görümcemle buluşup . Seviyorlar o tarz muhabbeti .

Yani kişiden kişiye değişir bu soru .

Ben gitmiyorum diye kötü ilan edilmedim , yani en azından kulağıma gelmedi

Eli ayağı tutuyorsa, çok yaşlı değilse, kendi isteğimle değil bir de zorla! ne münasebet ben gidip evini temizleyeyim?
Annesinin rahatlığını çok düşünüyorsa kocalar ! az yesin her hafta eve yardımcı kadın alsın yada gitsin kendi temizlesin.

Ben de şunu anlamıyorum adı üstünde sevgili değil mi? Nişanlın değil, kocan değil, o zaman ne bu samimiyet ortada fol yok yumurta yok. Kayınvalide yazmışsın bir de! O senin kayınvaliden değil, X hanım veya X teyze.
Biraz da kızlar burada hata yapıyor. Yaranacağız diye, aileye gireceğiz diye suyunu çıkarıyorsunuz ya hu! İlla tanışmak istiyorsanız bir kere gider kahve içersiniz evde ya da başka bir mekanda.
Benim de erkek kardeşim var, kızın birini getirse gelininiz diye höst derim yani. Bir de eve gelip börek yapacak, annemi hastaneye götürecek vs. Cıks bunlar çok aşırı. Evlenmeden gelin olmaya kalkıyorsunuz, hoşunuza mı gidiyor nedir? Ama işte alıştırırsanız da böyle ceremesini çekersiniz. Şimdi yapmasaydın alışmayacaktı, evlenince de senden beklemeyecekti. Elinle ettin hadi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…