Kayınvalide evime geldiği ilk gün

Zaten ilginç bir şekilde hiç yabancılık çekmedi sürekli odadan odaya girdi çıktı
Dolap açıp kapadı ben o ilk saatlerin şokuyla ne oldugumu şaşırdım
Hiç bir şey diyemedim

Allah sabır versiiin canım Allah yardımcın olsun insanın kitleyesi geliyodur bütün dolapları bütün kapıları :)

Herkes anlamış anlamayanlara da bişey diyemiyorum
Konuyuniye saptırırsınızki amaç ne

Herkes anlamışsa problem bende o halde :37: konuyu saptırmadım.parantez açtım sadece.öğretmenseniz noktalama işaretlerinin kullanımı sıkıntı olmaz sizin için. o halde biraz daha özen :ssz:

Allah sabır versiiin canım Allah yardımcın olsun insanın kitleyesi geliyodur bütün dolapları bütün kapıları :)

Bir de sürekli benim vücudumda ilgili yorum yapıyor aslında çok zayıf değilim ama inceyim 50 kiloyum
Bana ay çok zayıfsın ay fazla ye az yiyorsun elllere bak zayıf bacakların zayıf diyip duruyor sürekli beni kapasitemden çok yemeye zorluyor önüme zorl koyuyor
Halbu ki sağlıksız da görünmüyorum herkes fiziğimi beğenir böyle diyince sinirimi daha çok bozuyor

Bir de sürekli benim vücudumda ilgili yorum yapıyor aslında çok zayıf değilim ama inceyim 50 kiloyum
Bana ay çok zayıfsın ay fazla ye az yiyorsun elllere bak zayıf bacakların zayıf diyip duruyor sürekli beni kapasitemden çok yemeye zorluyor önüme zorl koyuyor
Halbu ki sağlıksız da görünmüyorum herkes fiziğimi beğenir böyle diyince sinirimi daha çok bozuyor

Aman boşver canım çok zayıf değilmişsn amaç seni eleştirmekk işte

Şunu da söylemeden geçemiycem

Pazar günü resmi bir tören için okula gitmek zorundaydım
O sabah hava yağmutluydu hatta geceden de belliydi yağmur yağacağı
Eşim dedi ki sabah yağmur yağarsa kaldır beni seni arabaya bırakayım KV bunu duydu
Sabah kalktım hazırlandımbaktım yağmur yağıyor mutfakta KV bana diyor ki kaldırma eşini uyusun bugün pazar
Öyle bi sinirle çıktım Şemsiyeyi alıp

Bu kadar şeye rağmen hala 10 günü iyi atlatmışım diyorum

Gerçekten çok güzel sabretmişsiniz, tebrik ediyorum. Ama çok sinir olmuşsunuz belli. Kayınvalidenizin taktiğini uygulayın o zaman, eşiniz ben bırakırım demiş, keşke uyandırsaymışsınız, bir pazar uykusundan uyanmak adamı sinir etmez ama şimdi hatırlayıp sinir oluyorsunuz. Boşverin gelip geçmiş, siz hanımefendiliğinizi korumuşsunuz, bir daha misafir olacakları zaman davranışlarına bakarsınız, ona göre tedbirinizi alırsınız. Benim eşimin aileside çok gamsız, apar eder unutur. Ben evlendiğimden beri çatır çatır cevaplarını kibar bir şekilde veriyorum, kimse rahatsız edemiyor. Orası sizin en rahat ettiğiniz yer, eviniz. Gizlinz, özeliniz elbette olur, huzursuz olmak zorunda değilsiniz.

Gerçekten çok güzel sabretmişsiniz, tebrik ediyorum. Ama çok sinir olmuşsunuz belli. Kayınvalidenizin taktiğini uygulayın o zaman, eşiniz ben bırakırım demiş, keşke uyandırsaymışsınız, bir pazar uykusundan uyanmak adamı sinir etmez ama şimdi hatırlayıp sinir oluyorsunuz. Boşverin gelip geçmiş, siz hanımefendiliğinizi korumuşsunuz, bir daha misafir olacakları zaman davranışlarına bakarsınız, ona göre tedbirinizi alırsınız. Benim eşimin aileside çok gamsız, apar eder unutur. Ben evlendiğimden beri çatır çatır cevaplarını kibar bir şekilde veriyorum, kimse rahatsız edemiyor. Orası sizin en rahat ettiğiniz yer, eviniz. Gizlinz, özeliniz elbette olur, huzursuz olmak zorunda değilsiniz.

Insanların kırmayayım diye hele büyüğümse ses çıkaramıyorum ama artık değiştirdim kendimi
Yoksa kendi kendimi sinir ediyorum benden gidiyor artık daha mesafeliyim önceden arardım sürekli şimdi gerekirse böyle yapmak daha iyi oluyor kıymete biniyorsun öğreneceğim daha çok şey var evlilik tam bir hayat tecrübesi

Katılıyorum. Bizler büyük diyoruz, saygılı davranıyoruz, çekiniyoruz. Ama onlar çekinmiyorlar, gelinimiz yanlış anlarlar demiyorlar. Bir konu olmuştu ben cevaplarını verdim 'ben gelinim, el kızıyım, elbette laf ederim' dedim. Yapsınlar etsinler susalım anlayışla karşılayalım. En güzel yol, kocalarımı yağlayıp mutlu etmek evimize yuvamızada kimseyi karıştırmamak. ; )

Evinde bir şeylerin yerlerini değiştirmesi hiç hoş değil.
Hadi mutfak bir derece ama yatak odanın dolabında ne işi varmış?
Ben olsam o kadarına susamazdım sanırım.

bir şeyler yapmanız gerektiği kesin, nasıl bir yol sececegınıze yine en iyi siz karar verirsiniz. biz hiç tanımıyoruz çünkü.
yaşınızı öğrenebilir miyim?

Canim mutfakta yerleri degistirmis kim olsa hoslanmaz ama sen kirmamak Icin Bisey dememissin iyi yapmissin sonucta oda yoruluyor aklinca iyilik yapiyor.ama yatak odasi Icin ayni Seyi söyluyemiycem kapini kilitle sende ise giderken.
Bundan Sonra hoslanmadigini kibarca sôyle veya kayn. Yanindayken esine dônup Annen bugun hic durmamis esyalarn yerini degistirmis bosbosuna kendini yoruyor Zaten Ben onlari bir Hafta Sonra eski haline sokucam öyle rahat ediyorum deyip bir gülücük at

iyi sabretmişsiniz siz.ben olsaydım heralde bu kadar sabredemezdim
hadi mutfak bi nebze de özel eşyalarını ne diye karıştırır yerlerini değiştirir onu anlamadım
bu çok terbiyesizce bi davranış bi de yeni gelin sayılırsınız
umarım eşinize rahatsız olduğunuzu dile getirmişsinizdir

iyi sabretmişsiniz siz.ben olsaydım heralde bu kadar sabredemezdim
hadi mutfak bi nebze de özel eşyalarını ne diye karıştırır yerlerini değiştirir onu anlamadım
bu çok terbiyesizce bi davranış bi de yeni gelin sayılırsınız
umarım eşinize rahatsız olduğunuzu dile getirmişsinizdir

Eşime söyledim durumu bana hak verdi şok. Oldu adam bir daha yaparsa söylersin dedi

26 yaşındayım dediğiniz gibi bir şeyler yapmam gerek kırmadan açıkça söylücem sanırım

küçük de değilmişsiniz. hani bazı kaynanalar küçük kızları yönetmek ister ya ondan sordum.
odanızdaki geceliklere falan el sürmesi gerçekten korkunç. malesef görgüsüz bir kayınvalideniz var :50:

Neyin yerini değiştirdiyse siz tekrar eski haline getirin bir daha geldiğinde muhakkak farkedecektir . Tekrar değiştirirse de anne sen yanlış yere koymuşsun geçen geldiğindede farkettim ama bir şey söylemedim bunların yeri burası deyin .

Arkadaşlar merhaba ben 9 aylık evliyim şu an Kayınvalidem evime ilk kez yatılı olarak gelecekti ben zaman 3 aylık evliydim kadın daha eve geldiği ilk hatta ilk saat okadar saat yol tepmesine rağmen mutfak eşyalarımın yerlerini değiştirmeye başladı tabi ben şok dedim napıyo bu bir baktım tezgah üstündeki tüm eşyaların yerlerini değiştiriyor böyle daha kolay olur diyo bide çöp kutum kepçelerin bıçak setim aklınıza gelebilecek her şey ee ben bozuldum tabi bişey de demedim.Bir de bana diyor ki nasıl niyetle bakarsan öyle görürsün töbeeee hadi dedim ses etmiyim.ERtesi günlerde ben öğretmenim okula gittiğim sıralarda kıyafet dolabımdaki kimi kıyafetlere karışmış hatta seksi geceliklerimin yerlerini değiştirmiş sinirden çıldırsam da bişey diyemedim zaten sürekli kendimi övür durdu ben sen rahat et diye uğraşıyorum ne alakaysa 10 gün kaldı tek dileğim vukuatsız geçmeseydi neymeli sabır gösterdim bitti siz olsanız ne tepki verirsiniz bi daha böyle bişey yapmaya kalkarsa müdahale etmek istiyorum fikirlerinizzz

Sorunu cozdunuz mu?

buna benzer bişey başıma geldi..yeni evliyiz.. yazında oturduğumuz şehirde sıcaktan halılar kaldırılır ince kilimler falan serilir..ama yeni evli olduğumuz için eşyalar yeni, haliyle gelende oluyor bizimki duruyordu..bigün kv geldi oturduk neyse mutfağa bi gittim ki mutfak halımı kaldırmış önceden getirdiği kilimi( yemyeşil piknikte falan oturursun öyleki yani) onu seriyor ve BANA SORMADAN...eşimde vardı ben bi sinirle içeri gittim eşime dedim ki annen napıyor neden bana sormadan kaldırıyor..suratımı astım odama gittim..eşimde annesine söylemiş, oda ben halı kötü olmasın dedim siz bilirsiniz deyip gitti. gider gitmez bi sinirle kaldırdım..yatak odamı bırak normalde bile evimin içinde bişeylerin yerini değiştirse dayanamam..çok sabırlıymışsınız..ama tavrınızı yolun başında koymalısınız.

Şunu da söylemeden geçemiycem

Pazar günü resmi bir tören için okula gitmek zorundaydım
O sabah hava yağmutluydu hatta geceden de belliydi yağmur yağacağı
Eşim dedi ki sabah yağmur yağarsa kaldır beni seni arabaya bırakayım KV bunu duydu
Sabah kalktım hazırlandımbaktım yağmur yağıyor mutfakta KV bana diyor ki kaldırma eşini uyusun bugün pazar
Öyle bi sinirle çıktım Şemsiyeyi alıp

Bu kadar şeye rağmen hala 10 günü iyi atlatmışım diyorum

bak hele bak ...oğlunu da nasıl düşünüyor...sanki siz can taşımıyorsunuz...sizde keşkem dinlemeyip gizlice uyandırıp..arabayla gitseydiniz..görürdü kendisini dinlenmediğini...bu ne ya eve değil herşeye karışır olmuş...fazla uyunca ne olacakmışki sonuçta sizde erken kalktınız...acaba kendi kızı olsa aynısını yapar mıydı ...ayyy bu kadın çekilmez...

Back
X