Kayınvalide evime gelmek istiyor.

Aslını söylemek gerekirse ben kv ve kpden hiçbir şey görmedim bu kredi olayı hariç.
Altlı üstlük oturduk komşuluk oynadı benimle ne evime zırt pırt geldi ne gideyim istedi mesafeli bi kadın kendisi. Ne nişanlıyken ne de evliyken bi kere bile iğneleyici laf olsun. Herşeyimi de yaptılar eşya düğün altın işte adetleri neyse hiçbirini atlamadılar. Çok hevesliydiler. Doğruyu söylemek gerekirse kpederimi çok severim babam gibi adam benim kafa otur ye iç kalk. Çok iyi biri. Kvye mesafelidir çok sevmez samimiyeti sakindir acayip sırlıdır. Burda konuş asla birine anlatmaz kızlarına bile. Denedim çünkü onu.
Bizim aramız bu borç yüzünden bozuldu. Annem çocuk ödeyemiyor alın borcu üstünden dedi diye tartıştıklar.

Ben buna kızıyorum borç bitecek yüz yüze bakacağız bak gelmek istiyorsun niye o zaman maddi yardımın yoksa manevi olarak yardımcı ol. Napalım oğlum yaptık çektik durumum yok idare et yarın bir gün olunca veririm de yalandan da olsa. Ara sor oğlum ödeyebiliyor musun de. Ya da ne bilim köyden getiriyorsun vercek kadar yok gelin olanı birlikte yiyelim de. Bir şeyler de yani de. Paylaş bari yükü paylaş.

Bence evine kabul etme yoksa devamı gelir.Gayet lüzumsuz bi aile hiç gerek yok.Senede iki bayram yeterli başka da gerek yok.Sizi sevip isteselerdi daha farklı davranırlardı.Başınıza iş almayın uzak durun derim.

Bu kadar iyi olmana hic gerek yok simdi gelirler sonra 3 ay 2 aya duser sonra 1 ay derken bi bakmissin her hafta sendeler bnce hic gerek yok esin simdi arkanda yarin birgun onuda doldururlar bak da gor bence cok muhabbete hic gerek yok hastayim baska zamana insallah de gecistir bayramda gittiginde bile yuzune bakmayan insalar simdi nerden esmiste gezmeye gelceklermis ki gorumcelerede guvenme onlar hic bi zaman seni tutup analarini atmazlar

iyi de iki senede iki defa zoraki ağırlanmışsınız evlerinde. hatta birinde geri çevirmişler. siz de amma iyi niyetlisiniz. siz bilirsiniz yine de.

Bi bana mı iyi geldi kayın ailen?
Yani baksana. Borç olayı dışında el üstünde tutmuşlar seni. Ne kadarlık bir borç bilmiyorum. Eski konularını da bilmiyorum.

Senin annenin gidip onlara borcu ödeyemiyor siz ödeyin demesi çok abes. Ona mı kalmış yani? Kim olsa kavga eder elbet.

Bunu demesi gereken kendi oğulları.
2. Belki sen olabilirsin. Annen olamaz.

Yani herseyimi yaptılar diyosun eşya altın vs. Gençlerin her şeyi ailelerden beklemesi de doğru değil ona bakarsan.

Bu arada geldiler mi?

Gelmediler hastayım diye buyrun gelin dediğim halde hastaysa dinlensin bi pazarı var dediler eşime.Ben aramadığım için heralde gelmek istemediler diye düşünüyorum.
Anneme ne dediniz ama eski konuma da bi bakın aramızdaki tek sorun bu ama bizi çok yıprattı. Öyle hale geldik ki ekmek alcak para olmadı veremiyorum dedi çıktı içinden. Madem veremiyorsun gel birlikte yiyelim de ozaman. Eşim çok konuştu ama yapmadılar yine battıkça battık. Faiz üstüne faiz bindi. Bankayla oyun olmuyor. Ailem yardımcı olmaya kalktı ama nereye kadar.Bende eşimde psikoloji filan kalmadı. Çok şey yaşadık.Öyle olunca benim ailem devreye girdi. Çocuklar yapamıyor aş üstünden borcu dedi. Bu sefer onlar birbirine girdi. Çok yüzgöz okunmadı amaci kere tartıştılar işte. Olay böyle. Bir buçuk senedir ne haldesiniz demeyen insanlara yine de büyüktür bayramda gidelim dedik ama para yüzünden böyle fitne girdi işte aramıza. Ne maddi ne de manevi yardımcı olmadılar. Hadi maddi yapamıyorsun bari manevi yap diyoruz onu da yapmadılar. Şimdi kalkmış arayı düzeltmek istiyor ya da bilemiyorum niyetini ne yapmak istiyor. Çok uzattım canım kusura bakma :)

Ha bu arada gençlerin aileden beklemesi gibi değil de. İlk çocuk eşim. Altı senenin üzerine eşim olmuş aslında kıymetli. İlk evladım herşeyi yapacağım dediler ki yaptılar. Benim çocuğum yeni bir hayat kuruyor borçlu başlamasın ben dükkandan öderim dedi kp. Hatta ben düğün istmedim nikah olsun temiz olsun uğraşmayalım dedim biz düğün yapacağız ilk evlenen çocuğum. Düğün yapacağım dedi ki karadenizliler Trabzonlular yapılar da yakışanı. Ben nişan düğün adet gelenek hiçbir sıkıntı yaşamadım. Herşeyi istediler ve yaptılar da benim de ailemin de çevremin de hoşuna gitti. Ama ben hiç bir zaman az çok demedim. Onların bütçesine göre herşeyin en iyisini aldık. Ama yeri geldi kendileri bile bütçeyi aştılar bi kere oluyor ne istiyorsan dediler kısıtlamadılar ben eşime danışarak gözlemleyerek hem kendimi hem onları mutlu ettim. Hiçbir şey de de bu pahalı veya bu olmaz diye karşıma gelmediler. Suistimal etmedim çünkü onlar veriyor diye.

Son düzenleme:
İşte hiçbir şey yaşamamışken aramızda hiçbir sorun yokken bunları yaşamak zoruma gitti. Maddi yardımın olmuyorsa manevi olarak yardımcı ol. Ben bunu istedim hep. Çok mu safım ya...

Bak deyince baktım eski konuna.
Sanırım en önemlisini okudum :)

Toplam ne kadar borç ödediniz merak Ettim?

Vee tüm bunlar olurken evli kalabilmeyi basardığınız için tebrik ederim.
Ben olsam kocamın yumuşamasına izin vermezdim.
Sanki suan atlayacak gibi ama sen haksız değilmişsin.

İlk başta 30bin lira idi çekilen. Tabi ki bi de faizi sonra kiraları ödeyemedik kartlardan verdi ordan bindi üstüne sonra sonra kredinin taksitleri kredi kartları derken birikti de birikti. Banka aradı da aradı. Bi taksit veriyordu iki üç vermiyordu öyle bankayı oyaladığını sanıyordu eşim. Ama olan ona oluyordu. Faiz bindi bindi. En son bir sene oldu galiba banka maaşına haciz koydu maaşının bilmem kaçını direk kesiyor. 400 tl gibi bir şey her ay. Eşimin demesine göre bi 3 4 sene daha kesecek. Neredeyse 20 bin ama her sene maaş artacak nasıl oluyor bilmiyorum belki biraz erken biter mi ya da daha mı fazla 20 binden de. Evli kalabilmeyi de gelince ben çok yıprandım çok sinir krizleri geçirdim. Neden neden neden yeterr diye ağlardım. Hastanelerde gözümü açacak kıvama geldim. İşe giriyordum biraz kendime gelmek için çalışamıyordum ağlamaktan atamıyordum üstümden. Ayrılmak istiyorum eşimi seviyorum saçma sapan duygular. Annemlere gidiyorum utanıyorum kardeşlerim var. İkisi küçük ben ağlıyorum onlar tuhaf oluyor
En son eşim evi taşımak istedi,amnemlerin ordan ev tuttuk ki anneme yakın oluyum biraz atayım üstümden. Buraya geldim üç ay geçti iş buldum. Herkes çalışma yapamazsın diyor girdiğim yerde devam edemiyorum çünkü psikoloji kaldırmıyor biri bir şey dese. Şurdan kalk şuraya geç ağlıyorum istisnasız herşeye ama. Bi yere başvurdum aradılar. Yapacağım dedim gittim görüştüm tamam arıcam dedi aramadılar değerlendirme aşaması dediler.Üstüne düştüm aradım devamlı. Adam sonunda gel başla dedi. Tekstil fabrikasındayım personel müdürü ile birlikte çalışıyorum. Ama imalatla ilgileniyorum etüd işi. Benim yerimdeki kız üç senedir çalışıyormuş yükseldi başka birime geçti bi sene iş öğreniyor sonra maaşı birden artacak şimdi. Asgari ücretken 3 buçuk olacak. Ben azmettim başladım ve bu ay sonu birinci senem doluyor :) işimde o kadar mutluyum ki şükür. Rabbim gönlüme göre verdi önüm açık yükselme şansım var. İmalat müdürüm personel müdürüm bana bile müdürüm diye hitap ediyor. Arkamdan da yüzüme karşıda övüyorlar. Bir senede çok ilerledim diye. Benim kızım diye konuşuyorlar :) adam üstüme hırs yaptı illa bir şeyler yapacak benimle. Şükür ki mutluyum. Bu arada psikolojim de düzeldi arada kaçırsam da keçileri azmettim herşeyi en başta da kendimi düzelttim. Artık neden neden yeterr diye ağlamalarım espri konusu kardeşlerimle aramızda :))) çalışmak bana çok iyi geldi.

Ayy çok uzattım ama anlattıkça rahatlıyorum.

Canım bende kendine sıkıntı yapma inanki her evde oluyo illaki ki bak sana sükür ki herseyini güzelce yapmıslar benim kaynım saolsun yapardı ama kayvalide sürekli para yok dedi ki para ondan degil kaynımdan cıkıyodu kınalığımı bile istedigimi alamadım parası yokmus simdi yeni gelin gelcek onun herseyini dort dörtlük yaptılar kızın yengesi vefat ettigi halde tepsisine kadar yaptılar gıklarını cıkartamadılar ama iste konusamıyosun konussan gelini kıskandı o yüzden dicekler halbuki gelen gelinde yabancı degilki kıskanayım ama insan ozeniyo benide isteyerek aldınız kapıma gelip yalvardınız neolur sen kabul ne istiyosan a dan z ye yapcaz dediler sonra herseyde para yok para yok oldu neyse saglık olsun ne diyim Allah görüyo cirkeflik yapmasına yapar insan da bunun öbür tarafı var takmıyorum ben annemin kızıyım aslan gibi ağırlar laf getirtmem bak sunun kızını aldık neler yapıyo dedirtmem hayatta sende biraz alttan al canım benim esinin lafı cok güzel ama belliki oda iki fikirli hem istiyo hemde gecmis aklına geliyo istemiyo gibi bisi aile sonucta ya atsan atılmaz satsan satılmaz sonucta bosver gülüm bu dünya gelip gecici bi varız bi yok sen kendini bozma bırak gelsinler cagır guzelce agırla zaten kaynvlden pek git geli sevmiyomus sen uzak durursun istemiyorsan eger oda bakar gelmiyosun ayagını keser kalp kırılmakta olmamıs olur

Uyuyordum uykudan annemi vermem diye hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyandım biraz önce. Eşim sakinleştirdi. Bu adam anasız babasız nasıl duruyor aklıma o geldi bi an. Ama demekki o da çok kırılmış. Bi insan nasıl durur ana varken anasız yoksa. Ama beni çok yıprattılar canım. Biraz önce yazdığım mesajı oku canım neler çektim. Ne yapayım unutayım mı açtıkları hasar belki de ömür boyu bende kalabilirdi. Bilemiyorum.

Sende baya cekmissin benim gibi be anam gerci biz kredi cekmedik bizim adetlerde damat büyük esyaları alır kardesler bir oldugunicin mecbur aldılar sadece kaynvalide vitrini almıs galiba ama onuda 2 3 sene kafama kaktı daha borcunu ödüyorum diye ki bide tek bana degil iki gelnine daha almis aynı vitrinden sanki ben degil onlar evleniyo neyse sen sadece esini caktırmadan yokla muameleden laf at sence gelseler iyi olmaz mı nasıl olur falan de özlüyosa belli eder zati he yok ozlemiyosa salla gitsin gelirlerse agırla ama özellikle caģırma bosver ama esinin dedigi gibi de yapabilirsin bi kac saat idare edip biz mutluyuz huzurluyuz havaı verirsen daha cok kıskanırlar özenirler size sonrasında mesafeni korursun

Eşim gelsinler zaten diyor. Gelsin görsünler diyor mutluyum mesajı ver diyor ama ben hazmedemiyorum. Evimi bile bilmiyorlar birden çıkıp gelemiyorlar bile yaa.

Eşim gelsinler zaten diyor. Gelsin görsünler diyor mutluyum mesajı ver diyor ama ben hazmedemiyorum. Evimi bile bilmiyorlar birden çıkıp gelemiyorlar bile yaa.
Cektigin var bide hasetlikleri var mı bilmiyorum varsa catlarlar o yüzden sakin kafayla düsün ona göre agırla cnm bmm he gelsinler ama surat yapayım falan deme ya hic gelmesinler yada kabul edersen surat yapıp gunahlarını boynuna alma karar senin bitanem

Kadın tınlamıyor ki haseti olsun. O mutlu olduğumu görse kıskançlıktan çatlamaz. Ha bunlar iyi halde hıı atlatmışlar sıkıntıyı. Hıı edebiyatta çalışıyor ohh iki maaş var borç da ödeniyor diye iyice rahatlayacak
Vicdan yapmayacak ben ona sinir oluyorum işte ya.

Sende mutluyuz huzurluyuz cok sükür ama borclar yüzünden cok cektik hakettik de lsf arasında sakayla karısık söyle insan bi sorar be naptınız öldünüz mü kaldınız mı diye valla benim icin sorun degil atlattım ama oglunuz cok üzüldü ailem beni niye attıki ben onlara naptımki diye kendi kendini yiyo de lafı gedigine oturt ama sert degil he saka olarak söyle anlayan anlıcak zatii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…