Kayınvalide evinde oturmak

Patolojik87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2018
29
11
1
37
Selam Kızlar.. Bi kafa karışıklığım var sizinle paylaşmak istedim.
Nişianlıyım temmuz sonunda evleneceğiz Allah nasip ederse , lakin nişanlım 4 ay önce dükkan açtı. Dükkan nişanlıma göre potansiyel vaad ediyor lakin ne kendilerine para kalıyor ne personele ödeyebiliyor..kirasını dahi annesinden alıp ödüyor kaç aydır Bu durumda maddi sıkıntımız baş gösterdi ve ev kiralamamız içini donatmamız mümkün görünmüyor.. Kayınvalidem şöyle demiş, oğlum ben 2 ay ablanda iki ay abinde kalırım memlekete falan giderim siz takılın evde belinizi doğrultana kadar demiş.. Bana söyledi ya böyle yapalım ya da hiç istemesemde erteleyelim dedi.. Ben de çok üzüldüm tabi ilk önce erteleyelim dedim sonra da biraz daha düşüneyim dedim ertelesekte ne kadar süreceği belli olmayan bi süreç kavuşmak ta istiyoruz bir an evvel kayınvalidemin düzenini üstüne gitmek kendimi emanet gibi hissettirir gibi geliyor.. Böyle başlayanlarınız var mı? Nasıl idare edilir bu süreçte evi de küçük nasıl yerleşicem diye de düşünüyorum hey gidi. . :)))

olmaz öyle iş.

6 ay sonra kv de, diğer gelin ve damat da sıkılır kurulu düzen varken göçebe yaşamaktan ve zoraki misafir ağırlamaktan, geri gelir kendi evine.

Mis gibi kv ile yaşayan gelin olursunuz.

Üstelik kendini yürütemeyen bir dükkanda inat eden bir adam söz konusu, kesinlikle erteleyin.

Ben de öyle düşünüyorum nereye kadar gezecek en fazla 6 ay yalnız kalırız sonra dönecek bu kadın, kayınvalidem rahat biri anlayışlı seviyorum kendisini ama aynı evde düzenler karışacak.. Nişanlım epey sıkıntılar geçirdi maddi manevi imtihanlar yaşadı, destek olmaya çalıştım hep, erteeyelim dediğim de ihtimaller üzerine konuştuk.. Şöyle birşey dedi ya hep sıkıntılı devam ederse hayatımız ya belimizi doğrultamazsak sonu ayrılığa mı gidecek? Ne kadar bekleyeceğiz dedi ...

Birlkte oturma taraftarı değil ne kendi ne annesi ama şu an ki durum için çözüm bulmaya çalışıyorlar :/

Soru mu bu şimdi?
O zaman belini doğrultmanın yoluna bakacak.
Siz çalışıyor musunuz?

Bence ertelemeyecek ve klasik fedakar Türk kadını olacak:))
Çilekeş,derbeder:))
Gülelim mi ağlayalım mı :)) ama ertelendiği zaman araya bir sürü şey giriyor onu da düşünüyorum, diğer taraftan başedebilirmişim gibi de geliyor.. Belirli bir zaman olmayışı tedirgin ediyor

yaşınız kaç sizde çalışın

Soru mu bu şimdi?
O zaman belini doğrultmanın yoluna bakacak.
Siz çalışıyor musunuz?
Bakıyor zaten çabalıyor lakin dükkan olunca bırakıp başka iş peşinde koşamıyor, dükkanı devredip başka iş peşimde koşabilir ancak.. Ve bu da bi süreç.. Herşey sabra bakıyor bizde bu aralar da soru su evliyken mi sabredeyim nişanlıyken mi :))

El cevap: nişanlıyken. Ama size muhtemelen şu anda davulun sesi senfoni gibi geliyor.
Siz çalışıyor musunuz?

Bakınız nişanlınızın son söylediği, ya hep sıkıntılı devam ederse hayatınız ya belinizi doğrultamazsanız ömür boyu o evde yaşamayı göze alıyor musunuz?
Düğünü ertelerseniz mecbur bi şekilde düzeltmeye çalışır, o eve girerseniz her ay başka bişey çıktı der ve alışır yıllarca o evde yaşarsınız.

Gülelim mi ağlayalım mı :)) ama ertelendiği zaman araya bir sürü şey giriyor onu da düşünüyorum, diğer taraftan başedebilirmişim gibi de geliyor.. Belirli bir zaman olmayışı tedirgin ediyor

Bu şartlar altında evlenirseniz gülmekten ziyade , dramatik ve bolca ağlamalı günler sizi bekliyor...

İki Gönül bir olunca samanlık hiiiiiç de seyran olmuyor...

Enteresan...

Ancak tecrübeler değişmez.

Çalışmıyorsanız çalışın ve birikim yapın.
Evlenmenizi erteleyin belini doğrultana kadar.
Ayrılmayı ilk tökezlemede aklına getiren adamda enteresanmış, çözüm ayrılık mı diye soruyorsa bir düşünün derim...

Kendi isteklerini yaptırabilmek için çıkmaza sürüyor olmasın sizi?

babamın evinde oturmayı tercih ederdim.
düşünsene büyük ev olacak. bayram seyran millete hizmet etmekle geçecek. azıcık bişey desen burası benim evim gelen giden d ebenim misafirim denecek.
çeyiz dizemeyeceksin. dışarda gördüğün birşeyi alıp evine koyamayacaksın.
nişanlının işleri sarpa sararsa bir de maddi sıkıntılar eklenecek. owwww çok zor.
bence aynı ev asla kabul etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…