Günaydın bayanlar,
Çalışan bir anneyim... Bebeğime de annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar. Kayınvalidemle aynı sokakta oturuyoruz, evlerimizin arası 50 m var ya da yok. Çocuğuma kendi bakacağı zaman benim evimde kalıyor, sabahları yataktan kalkmak zor geliyor, haklı da . Buraya kadar sıkıntımız yok. Ancak, bebeğimi doğduğundan beri sesli ortamlara alıştırdığım halde, uyurken en ufak bir sese tahammülü yok, uyanıyor ve bir daha uyuyamıyor uykusu bölününce. Kayınvalidem çok yüksek sesle konuşur ve aralıksız konuşur, telefonunun sesini kısmaz, akşamları o telefon defalarca çalar, arayanı çoktur. Mutfakta kendine gece yarısı birşeyler hazırlar, paldır küldür, televizyonsuz uyuyamaz, sabahlara kadar son ses televizyon, uyarırsak suçlu oluruz, hemen evimde kalırım bundan sonra diye ağlar, eşimi üzer... Bebeğim inanın çıt sesine uyanıyor ve bu gece onun gürültüsünden sabah 4 e kadar uyumadı, ben sürekli uykusuz geliyorum işe...
Annem bendeyken daha farklı, çok dikkat eder, biz eve gelince başka odaya gider, bizi başbaşa bırakır, daha rahat ederiz...
Sadece annemin bakması söz konusu oldu daha önce, kayınvalidem çok sitem etti eşime, ağır konuştu biraz, eşimde dönüşümlü bakmalarını istedi, haklı o da , bir annesi var...
Belki bi çözmüm yok, sadece dertleşmek istedim o kadar....