kayınvalide gürültüsü, uyumayan bir bebek...

Ayy bir melakelik geldi kız bana o dönem :) ben de anlamadım valla, kabul ettim işte , anne oğuldur v

Canım, ben bir kalemde ipleri koparmak istemiyorum. Biliyorum ki konuyu açtığımız an kayınvalidem ortalığı ayaklandıracak, beni evlerinde istemediler, torunuma bakmak istedim çok gördüler vs. Eşimi huzursuz edecek, dolaylı yoldan ben de huzursuz olacağım. Hani böyle bir konuyu sineye çekip basıl isterseniz öyle olsun deiyebilecek bir kişiliğe sahip değil.

Ben de iki arada bir derede kaldım anlayacağın, ya bir kaç ay sabredip 1,5 yaşına gelmeden kreş bulacağım ki bunun için de çok erken. psikoloğum ( aynı zamanda pedagojik eğitimi de var ) şu anda bir süre böyle idare etmenin bebeğim için daha faydalı olacağını belirtti, yani zaten anneanne-babaanne dönüşümlü bakıyorlar, bir de bi anda kreşe verirsen bebeğin olumsuz etkilenir, biz şu an annaanne-babaanne dönüşümlü bakılmasının olumsuz etkilerini azaltmaya bakalım dedi. Ben 3 yaş öneriyorum ama 2,5 yaşından önce de kreşe vermememi söyledi.

Bakıcı konusunda zaten travmalarımdan bahsettim, ama yine de araştırdım ve bulamadım. Yaşadığım yerde bakıcı bulmak başlıca çok zor mesele zaten.

eşimle de konuştum dün akşam, şöyle bir yol izleyeceğiz. Bebeğim çok hareketli, kayınvalidem de zaten geçmişte bir rahatsızlık yaşadı ( aslında hastalık ile ilgili en ufak bir sıkıntı yok şu anda ), diyeceğiz ki anne bu kız çok hareketlendi, seni de yoruyo. aklımız her ikinizde de kalıyor. Senin baktığın süreyi minimuma indirelim ki sen de yorulma. Mesela annem 15-20 gün bakacaksa, kayınvalidem 4-5 gün bakacak, annemi dinlendirecek yani. Eşimin de aklına yattı.

Şimdi pat diye artık annem bakacak vs dersek olay çok büyür, kırmak gücendirmek istemiyorum. Çünkü ben de ipler koptu mu bi daha bakmam yüzüne, ortada aile kavramı kalmaz. Dün akşam eşimle konuştum. Kırmadan şöyle bir yol izleyeceğiz, bebeğimin çok hareketli olduğu için aklımız her ikisinde de kaldığını, bu nedenle onun baktığı süreyi minimuma indirmenin daha doğru olacağını söyleyeceğiz. Yani annem 15-20 bakacak, 4-5 gün annem dinlenirken kayınvalidem bakacak. böyle böyle sadece anneme kalacaktır bir süre sonra. Yavaş yavaş yani.

Bebeginiz e kendisi degilde hep anneniz baksın diye böyle yapıyor olabilir mi? Benzer bir olay duymuştum sebebi kvdenin aslinda bakmak istemedigiydi :)

Canım bende seninle aynıyım çalışıyorum ve 15 aylık kızıma annem ve kayın validem dönüşümlü bakıyor.
Kayın validem 2 bina yanımızda oturuyor.
Sıcak günlerde biz kızımı sabah babannesine götürürdük akşam iş çıkışı alıp evimize gelirdik.
Şimdi hava soğudu o yüzden sabah babannesi geliyor kızımın yanına kızım uyanınca alıp kendi evine götürüyor.
Yada kızım geç saatlere kadar uyumazsa akşamdan babannesine veriyoruz.
Aynı şekilde annemde sabah geliyor o benim evimde bakıyor.
Biz çözümü böyle bulduk madem senin de kayınvalidenin evi o kadar yakın ya akşam evine geçsin yada bebeğin uyanınca alıp oda evine götürsün siz akşam iş çıkışı alın..
Benim kayınvalidem çok çekingen o yüzden benim evimde bakmak istemiyor kendi evimde daha rahatım diyor..
Herkes kendi evinde rahat eder sizi çok iyi anlıyorum bu şekilde çok zordur eminim ki..

Canım herkesin karakteri farklı işte. Ben kendi evim dışında hiç biryerde kalamam ama kayınvalidem çok sever bizim evimizde kalmayı. evi çok soğuk ve sobalı, bebeğime kendi evinde baksa olmaz çünkü sürekli komşuları onun evinde, kendi de rahat edemez bu sefer bebekle sürekli evde birileri.

Kayınvaliden veya annen niye geliyor , siz sabahları götürün dönüşte alın , zaten yakınsın , ben sabahın 7 sinde anneme götürüyorum oğlumu

Kayınvaliden veya annen niye geliyor , siz sabahları götürün dönüşte alın , zaten yakınsın , ben sabahın 7 sinde anneme götürüyorum oğlumu

Canım, annem istanbul da yaşıyor, ben kocaeli de. Kayınvalidemin de evi sobalı ve çok soğuk, ayrıca o evde olduğu zaman bütün komşular onun evinde toplanır, bebekte kendi de rahat edemez diye.

Kayınvalideye açıklayınca tepkisini bize de yaz buna da olay çıkarmaz mı

Ay okudukça daraldım. Canım iki yol var.

1. Si anne ben senin Cocuguma bakmandan memnunum ama uykusu nu bozuyorsun. Ve doktoru ile görüştüm artık Çocuğun hen uykusu önemli hemde olduğu ortamda tv nin açık olmaması şart. Ya tv ya ttorunun seçim senin. Sonra seni istemediğimizi falan söyleme. Yap seçimini tv mi torunun mu.

2. Seçenek tv için bir kulaklık al. Sabah alıp kulaklığı işe götür. Çünkü uyanirsa falan çocuk yine kulaklık verdiniz taktım ondan duymadım falan demesin akşam ver taksın Kulaklığını sabaha kadar dinlesin

Evet, tv konusuna da değinicem öncelik olarak. bebeğim 1 yaşına girecek yakında, bi süre sonra tv izleyerek uyumak istiyorum diye tutturacak çocuk, ne görürse onu uygular.

ya biraz düşünceli olmalı. yaşlı kadın sonuçta ama bebekli evde son ses tv, garala gurala konuşma olmaz ki. hiç mi düşünmüyor acaba?

ya biraz düşünceli olmalı. yaşlı kadın sonuçta ama bebekli evde son ses tv, garala gurala konuşma olmaz ki. hiç mi düşünmüyor acaba?

Oğlumun evi mantığı var onda. Bebeğim yokken hiç üstünde bile durmuyordum böyle şeylerin, sadece sesten rahatsız olduğum uyuyamadığım zamanlarda derdim, biraz kısabilir miyiz tv sesini diye, ya da uyumasını bekler uyuyunca gider kapatırdım tv yi. ama artık bebeğim var, kayınvalidem ile ilgili tek sorunum ileri derecede düşüncesizlik sendromu :)

Hakkınızda hayırlısı :) inş kimse kırılmadan gücenmeden bu planda ilerlersiniz

Canım süper plan, allah tamamına erdirsin.

Selam kızlar, kayınvalideme çıtlattım bu çocuk seni yoruyo anne, çok hareketli, e sen de hastayım, refleklerim zayıf diyorsun, istersen annemin bakma süresini uzatalım, sen annem dinlenirken bak, hem sen yorulmazsın dedim. Gayet ılımlı bir şekilde tamam dedi, gayet güler yüzlü alınmamış gibi hissettim ama. Salı akşamı konuştuk bu konuyu. 2 gecedir, bebek uyuduktan sonra bakıyorum minik adımlarla yürüyo evde aman uyanmasın seni uykusuz bırakmasın diye, telefonun sesini duyabileceği seviyeye çekmiş, gece su içmeye kalktım, tv si,z uyuyamam diyen kadın tv yi kapatmış, öyle uyuyor.

Ama benim içim hiç rahat değil. Şimdi çok vicdan yaptım, çok mu ayıp ettim, hissetti mi acaba. Oğlunun evinde istenmediğini mi hissetti ki. Kalbim ağrıdı resmen... 50 yaşında kadının böyle bi anda alışkanlıklarından vaz geçmesi, mutlaka bişeyler hissetti. Çok üzüldüm. Dün gece rahat bi uyku çektim ama vicdanım rahat değil.

Sevgili indra gandhi, son konunuzu okuduktan sonra "geçmişte neler olmuş acaba?" merakıyla geldim bu konuya... Sayfaların tamamını, sorununuzu, verilen tavsiyeleri, sizin yanıtlarınızı okudum. Son konunuza değil de, özellikle buraya bir şeyler yazmak istedim.
Siz iyi bir insansınız. Empati yeteneğiniz, adalet duygunuz ve vicdan muhakemeniz "keşke herkeste olsa hayat ne şahane olurdu..." noktasında.
Kimsenin tavsiyesine ihtiyacınız yok. Yüreğinin sesini dinleyerek her zaman doğru yolu bulacak kalitede bir insansınız. Arada kayınvalide kriziyle ilgili annenizin yaklaşımını da okuduktan sonra, atalarımızın neden "armut dibine düşer" dediğini anladım.
İncelikli kalbinizi kıracak pek çok insan çıkacaktır karşınıza ama kazananın her zaman siz olacağınıza inanıyorum...
Lütfen, bir an bile, kendiniz olmaktan vazgeçmeyin... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…