- 26 Kasım 2015
- 322
- 354
- 103
- Konu Sahibi indira gandhi
-
konu dışı olacak ama, pedagoglar bu dönüşümlü bakma işini pek önermiyorlar, biliyor muydunuz?
Çocuğun birine bağlanması gerekir diyorlar.
Belki çocuk büyükse farklı olur da bebeklikte mümkünse hep aynı kişi bakmalıymış.
konunuzla alakalı olarak da çekeceksiniz gibi duruyor.
insan stresten hasta olur ama böyle insanlarla, siz gene de kafanızı çok takmamaya çalışın.
bir daha gece bebeği uyandırdığında sizde götürün kucağına verin ..annecim söyleyince alınıyorsun ama bak uyandı tv sesine vs deyin. bende erken kalkıcam uykumu almam lazım diyin.. ondan sonra dikkat eder emin olun..
Çözümü var bence, ver bebeği kucağına uyutsun
Evet, bu konuyu ben de araştırdım, kendi psikoloğumla da görüştüm. Kreş çağına gelene kadar bu şekilde devam edin ama en geç 2,5 yaşında kreşe verin dedi, ve bazı taktikler verdi bu süre zarfında çok etkilenmemesi için.
bilincli sekilde bebegimi uyandiracak insani evimde tutmam.kendi annem de olsa kusura bakma derim kapiyi gosteririm.boyle insan olur mu?Esiniz gormuyor mu bu vaziyetleri?Hadi mutfakta acikir biseyler yersin neyse de telefonun sesini acik tutmak nedir?bebekli evin kurallari olur.bilmiyorsa gelmesin.onun simarikligi yuzunden hem bebek uykusundan oluyor hem siz perisan halde ise gidiyorsunuz.Sadece kendi annenizi alin.Cok net.
Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
Esin neden aliniyo o zaman bu kadar? Sonucta kadin bakamiyo iste, zorlamasin oda gunahtir o da el kadar bebek sonucta. Sen bence esini ikna etmeye calis annen baksin en guzeli.Denedim, kayınvalidem derin uykuya dalmış bebeği uyuturken, o sırada da bebeğim yataktan düşmüş, gürültüsüne kalktık ki, alnı mosmor şişmiş, geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık...
buraya da yazabilir misiniz tavsiyelerini.
benim çok aklıma taktığım bir mesele. sırf bu sebepten akraba yerine dadı planları yapıyorum.
Dün gece konuştum zaten, aynı dediğiniz gibi, anne bu evin kuralları var ve artık sürekli hatırlatmaktan ben utanıyorum, çocuk değilsiniz ki sürekli sizi uyarmak zorunda kalayım dedim. Çok bozuldu, çok ta üzüldü... ama bu akşam yemekte daha net konuşmayı düşünüyorum... eşim görüyor görmesine de. Babası vefat etmiş, bi annesi var, e kayınvalidem de detay vermiycem ama duygu sömürüsü çok yapıyor. Çok hassas annesine karşı...
madem o kadar yakınmış, siz geldikten sonra neden evine gitmiyor?
haftalık mı bakıyorlar ben anlamadım.bakıcı düşünmez misiniz?
Esin neden aliniyo o zaman bu kadar? Sonucta kadin bakamiyo iste, zorlamasin oda gunahtir o da el kadar bebek sonucta. Sen bence esini ikna etmeye calis annen baksin en guzeli.
fazla acimayin.madem o duygusomurusu yapiyor sen de alasini yapmalisin.kafasini iyice sisirin , duzeltsin kendini.Koca kadini azarlayamazsin ama oyle bir dert yanarsin ki kafasini bi guzel sisrirsin ya kendi kacar gider yada duzeltir hallerini.Bebise uzuldum burda ya.ben de bu sene anne oldum hic dayanamiyorum boyle seylere.Benim balkonun ust katinda bir cati vardi.Haricten bir cati.sincaplar surekli geziyordu tepemizde.bebekten once rahatsiz olmazdim ama bebisimi uyandirdilar bir kac kez.Sokturdum bina yonetimine catiyi.bebegin uykusu herseyden onemlidir.
Çok zor ya..Allah kolaylık versin..
Benim kızımda öyle, bir sese alışamadı gitti bende çok problem yaşadım..
Ama böyle olmaz. Çocuğun uykuya ihtiyacı var, uykusunu alamadığı için huzursuzda olur,dinlenemezde.. Bende verin çocuğu uyutsun birdaha uyanmaması için gayret gösterir dicektim ama yataktan düşürmüş
Bence eşinizi karşınıza alın güzelce konuşun siz değilde eşiniz uyarsın olmadı geceleri kalmasın, çok yakın diyorsunuz sabah çıksın gelsin..
o zaman eşin kusura bakmayacak.. durumu görmüyor mu da alınganlık yapıyor.. sadece anneniz baksın.. bu olayı neden kullanmadınız ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?