Kayınvalide hastalandığında kızında mı kalmalı oğlunda mı?

Benim annem aynı nedenden boşandı sadece hamile değildi, ameliyat olmuştu. Babama annene ablan baksa olur mu hastayım dedi babam sessiz kaldı cevap vermedi annemde artık 4-5 kez gün arayla söyleyi cevap alamayınca sinirlen sert söylemiş babamda ertesi gün eşyasını topladı babannemle gittiler annemlede boşandı hemde halama gittiler. Tabi daha önce annemin aldatılma durumuda vardı ama yüzde yüz sebeb bu değildi. Bende kesinlikle kızında kalmalı, tamam hasta olmuş anlarım ama bakması için getirdiği kişide elin kızı nihayetinde yada telefon açıp sorması gerek. Başıma geldiği için annemdende dinlediğim için nedenleri o yüzden kızında kesin olarak.

Anneniz kurtulmuş bence.

rahat etmek adına oğlumda kalırdım neticede damadının yanında oğlundaki kadar rahat edemez

Ben olsam kimsede kalmam, kimseye gel bana bak demem. Tutar bir bakıcı evde otururum. O kadar da çocuğum var, hepsi birleşse çok rahat bakıcı tutulur. Kendi evladım bile olsa evlidir, ailesi vardır. Düzenlerini bozmak istemem.

Ben bir GELİN olarak eğer kaynanam bana sağlığında kızına davranılmasını istediği gibi davrandıysa başımın tacıdır misafir eder bakarim. Ama bunu yapmazsa eşin dahil beni buna kimse mecbur edemez . Mesela benim kaynanam hasta olsa asla bakmam.

Ben bir KIZ evlat olarak annem hasta olsa gelin baksın/ bakmasın istesin/istemesin kendim bakarım.

Benimde oğlum ve kızım var. Ben olsam ne kızıma ne gelinime bakımıma mecbur etmem .
Ayrica hamile kadınada hasta baktırmak doğru değil

Soruya net cevap vereyim, hamile olmayanda bakılır.
Bakmanın ilk şartı bakanın sağlam olmasıdır, ister gelin ister kız olsun kuvvetli olan yükü alır. İkinci şart ise evin ve mesafenin bakıma uygun olması, kısacası hastaya kaliteli bakılabilmesidir. Kimse düzgün bakamıyorsa bakıcı tutulur, herkesin pamuk elleri cebine gider.

Yok kuvvetli olan çok bakabilecek de çok derseniz tombalaya bakar derim.

Bir de kendi kızına vermeyecek anne, babasını eşi onla gurur duysun diye ne sanıyorsa artık

Gönderin ben bakayım annenize. Ne vicdansız evlatlar var be

Vallahi kimsenin yanında kalmam..yatalak vs değilsem kendi evimde usul usul yatarım..
Bu hayat o kadar ağır koşullara sahip ki herkes herkese ağır..hiç domestic bakamayacağım bu konuda gayet gerçekçeyim..
Eskiden de ağırdı da söyleyemiyorlardı sadece o kadar...

Aynen öyle dedem tek erkek diye dayımı en iyi okullarda okuttu apartmanlar dükkanlar verdi anneme teyzeme ve kız torunlara iğne vermedi. Gelinine şatafatlı düğün yaptı 1 kiloya takın altın taktı onun çocuklarını da okuttu. Ama yaşlanıp yatağa düşünce gelsin kızlarım baksın dedi. Ama kızlar akıllanmıştı bilenmişti bınca yıl cıksss dedilerrr. Ha ölmeden 1 ay önce banka hesabını da torunlarına geçirdi . Değil bakmak mezarına gidilmez ayol böyle adamın. Şimdi kötü mü oluyoruz?

Evet kötü oluyoruz gelin hanımlarla oğullarının rahatına katkıda bulunmadığımız için.

kayinvalideysem kızımda kalırım,ama cadiysam evimde kalmam en iyisi olur,cadilar evinde kalsin bencee

Kv 2-3 ay kadar önce böyle bı konu yüzünden tartıştık. Eşimin babasının abisi rahatsızdı, gelinleri her gün istisnasız geldi baktı, ki evi yakındı fakat orada kalarak kayınbabasına baktı. 2-3 günlüğüne ablasına gitti kendi sağlığından bı şikayeti olduğu için hastaneye herkes özellikle benim kv benim yanımda "gelin kaynanaya bakmak zorunda" dedi. Bende bakmak zorunda olmadığını, dinen bile böyle bir şey olmadığını çocuklarının bakmakla yükümlü olduğunu 3.kisinin vicdanına kaldığından bahsettim. Israrla bakmak zorunda olduğunu savundu. Ki hâlâ aynı şeyi savunuyorum,gelin olarak ben bakmak zorunda değilim. Ertesi gün WhatsAppta durum paylaşmış "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin" gerçekten en içten dileklerimle amiiiinnn diyorum, kimse kimseye muhtaç olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…