Kayınvalide hastalandığında kızında mı kalmalı oğlunda mı?

Benim şartım iyi insan olmasi.
İyi olsun birşeye karışmasın gelsin hastayken dursun yanında ne olacak?
Ama karışınca bilmişlik taslayinca tepem atıyor.
Sessiz sakin hanfendi kadin olmak zor mu?
Ya iyi insan olsun normalde de gelsin çayımı corbami icsin.
Ama ukala ukala laf sokunca surekli emir verince kendi öz annem olsa dayanamıyorum.
Keşke yaşlılar bunu idrak etse.

bu kötülük değil emin olun çevremde gördüğüm için bende çok iyi biliyorum. Çocuklarından birine yardırıyorlar diğer çocuklar zor durumda olsa bile umursamıyorlar bakıma gelince aa ama siz çocuklarısınız e parası varken de çocuğu değil miydi? Zor anında niye hiç elinden tutmadın evladının. Analık hakkı babalık hakkını kullanıyorlar sürekli ama u evlatların da bir hakkı yok mu?

Konu sahibi şehir içi şehir dışı fark etmez annenizi hamile gelinin başına atmaya çalışmayın e siz bekarsınız siz bakıverin o zaman. Benimde çocuklarım falanı filanı varsa 9 evlat sırayla baksa 9 ay yapar. Şehir önemli değil herkes yapsın görevini iyileşincede annenizin iyiliği için kendi evine brakın yaşlılığını düşünüp bence insanları bunaltmasın

Anne olmuş kayınvalide olmuş fark etmez, ikiside anne, kendi durabilecek haldeyse zaten kendi evlerinde kalırlar, ama değillerse de kızım da kalırım oğlumda da ikisine de çok yük olmak istemem, ama evlatlarım da beni yük olarak görmezler Allahın izniyle, ki. Olması gereken de budur zaten. O anneler ki bize zamanında nasıl baktılar i, zamanı gelince bizler onlara bakmayacak mıyız, o zaman bize yazıklar olsun. Bunun tartışmasını yapmak bile incitici, Rabbim hayırlı evlatlar, gelinler, damatlar versin

kendi evimde kalırım elim yaağım tuttuğu müddetçe. yatalak vs durumda isem bakıcı tutulsun çocuklarım ziyaretime gelsin halimi hatrımı sorsun isterim, ama ameliyat vs olmuşumdur kısa süreli bakım gerekir ve illa birinin evinde kalmam gerekirse şu şartlarda kızımda kalırım.

Yooo, kötüyüm ben. Kötülükler kraliçesiyim. Ahahaha.

Konu sağlık olunca kv deye de seve seve bakarım.
Ben bu konu da çok hassasım kimseye mahcup olsun istemem.

Size yazan oldu mu bilmiyorum, konu sahibi konudaki hasta kadının kızı. Hamile olan da gelin. Gelinde kalmasını istiyor kadının

Bir kızım, bir oğlum var. Hastalansam sanırım kızımın benimle ilgilenmesini tercih ederdim.

Diğer taraftan, görümcem yurt dışında yaşıyor ve allah muhafaza kayınvalidemin ya da kayınpederimin bir şeye ihtiyacı olsa, hastalansalar, kimselere bırakmam ben bakarım - ki çok kalabalıklar aile olarak. Evime de alırım, evlerinde de kalırım. Gerekirse yardımcı birini de tutarım.. Artık elimizden ne gelirse.

Ev verse bakacaktınız yani yazık.
Herkes malını mülkünü yesin kamu spotu!
Malını yedirdiğin kadar değer verenler var görüldüğü üzere.

Baktiracak yüz biraksalar bakariz ama evet herkesin kendi anasi babasi dinimizdede bu boyle her evlat ana babadan yükümlüdür
Doğru, gelin kv ye bakmak zorunda değil. Eşinden ve çocuğundan, kendi anne babasından sorumlu.

Konu sahibi, Gelin banane bakmıyorum dese boşuna tehdit etmeyin, dini sorumluklarla korkutmaya, vicdan yaptırmaya çalışmayın. Çünkü geline ne? Kendi anababaniza bakmak zorundasınız kız evlatlar ve erkek evlatlar olarak. Geline damada baktiramazsiniz.

Çok düşkünse herkes bakacak.
Gelin bakmak zorunda değil,damatta bakmak zorunda değil ama oğlu da kızı da bakmak zorunda.
Erkekler ay anneme bakamam diye kenara çekilmesinler anasının altını alan oğullar biliyorum.
Nikah düşmüyor sonuçta dinen.Büyük sevap.
Gelin ay kaynanama bakamam derken kendi annesinin düşkün olacağı günleri düşünüyor mu acaba.
Suya sabuna dokunmayan insanlardan hiç haz etmiyorum bizde yaşlılık görücez sonuçta.

Varımı yoğumu kime akıttıysam kimin eğitimine düğününe evine daha çok para harcadıysam onda kalırım. İş para pula gelince erkek ailesi tabi mal mülk verecek, düğün yapacak altın alacak derken, iş kayınvalide kayın peder ağırlamaya gelince kızı baksın kafasına irite oluyorum. Bu ülkede aileler kız erkek evlatları arasında ayrım yapmadan, eğitiminde düğününde mal paylaşımında eşitlik sağlamadığı sürece bu görüşüm değişmez. ( not: evliyim hariçten gazel okumuyorum.)

Hastalık bu herkesin başına gelebilir kimin yanında yük olmayacağını düşünüyorsa onda kalmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…