Kayınvalide hastalandığında kızında mı kalmalı oğlunda mı?

Kendi düşüncelerimle söylüyorum asla ne bir fazlası ne bir eksigi. Kayınvalidem in bir oğlu bir kızı var. Şuan biz bir oturuyoruz. Yaşı da şuan 58 vs.ama aşırı cekmislikten kadın çökmüş . Hep ona dua ediyorum Allah elden ayaktan ne seni ne bizi hiç birimizi dusumesin ama ola ki sen düşersen seni kimseye muhtaç etmem kızına da gel bak demem yada anneni al demem diyorum. Kayınpederimi fazla sevmem iyidir onla da aramız ama onu da asla vermem gorumceme. Görümcem isterse gelir burda bakar sonra evine gider. Ben o kadının bir ayda bende bir ay sende kalacak diyerek yollarda çürütmem geri kalan ömrünü. Benim eşim annesine çok düşkün. Hem vicdanen bakarım hemde bir ömür boyu eşimin benimle gurur duymasini isterim

Konu sahibinin ve ailesinin hayatini bilmeden yorum yapmak dogru olmaz ama.
Cogu gelin evini aldiriyor arabasini aldiriyor, kayinvalidede yiyip iciyor, ustune birde cocuguna baktiriyor. Yani kadin saglikliyken her anlamda faydalaniyor. Kadin hastalaninca aaa kizi var tabiki kizi bakmali diyorlar. Ee sana fayda saglarken o kiza hic fayda saglamadi. Burada adalet nerede. Sadece firsatcilik

Kimsede kalmamalı. Kendi evinde çocukları dönüşümlü bakmalı.
Evinde bakmak isteyen alsın baksın tabii ama kadın istiyorsa. Kendi evinde daha rahat etmesi daha olası.

Söz konusu gelin bensem sorumluluğunu almam, eşim bakar, ben eşime destek veririm. Kayınvalide ile ilişkimiz iyiyse oda isterse evimde kalabilir.

Kızıysam eşimle durumlarıma göre annemde isterse ben evimde bakarım ya da annemin evinde.

Kayınvalide /anne bensem kimsenin evinde kalmam. :)
Şahsen ben zaten bu günümde bile çok yaşlanacak kadar yaşarsam ve bakıma muhtaçsam huzur evinde kalmaya razıyım.
Çocuğum yok ama olsa bile fikrimi değiştirmez, en güzel vaktinde yaşlı bakmak yerine hayatını yaşamasını isterim. Ben başımın çaresine bakarım Allah izin verirse.

sizde cok akillisiniz masallah kadinin evini satip ustune para ekleyip yeni ev alacaksiniz.onun yerine kendi paranizi kv ye verseydiniz yeni evin tapusu onun ustune olsaydi siz evde otursaydiniz . kadin dogru yapmis .

Riskiniz yoksa hamileyim diye belirtmenize gerek yok bence.Bunun bir sırası düzeni olmaz.İki gün sonra sizin anneniz de bakıma muhtaç olabilir.O zamanda eşiniz mi bu tarz hesaplar yapacak?

biz bir oturuyoruz derken ? siz mi onlarin yanina yerlestiniz, onlar mi sizin yaniniza ?
eger siz onlarin evine yerlestiyseniz evin sahibi hastalaninca gorumceyi arayip anneni al kendi yaninda bak ben onlarin evinde oturup duzenime devam edecegim diyemezsiniz zaten yada ayni evde yasayip gorumce sende gel hep béraber yasayalim annen baban hasta gel bak mi diyeceksini ?!?? . ayni evde yasayanlar birlikte oturanlar zaten bakmayi bastan kabul etmis demektir.

Son düzenleme:
Bir gun siz de yaslanacaksiniz konu sahibi ve hastalanacaksiniz da. Siz tam “evlat olsa sevilmez” benzetmesindeki evlat gibisiniz

Seviyorsan ya da merhametliysen bakarsin zaten. Esim benle bir omur gurur duysun diye onun ailesine bakilmaz ki? Bu kadar kocaci olmayin ama yaaa, bir davranisi (ozellikle uzun surebilecek bir davranisi) bir baskasinin begenisi, takdiri ya da sevgisi odakli yapmak hic dogru ve saglikli degil farkinda misin

Son düzenleme:
Kadın ölmeden evine göz dikmişsin, ne münasebet sana evini versin? Doğru bakacağın ne malum, kadın daha hasta olmadan elden ayaktan düşmeden malını istemişsin, pazarlığın bu kadarı yuh yani.
bide zannediyoki kv ona muhtacolacak kadinin 3 evi var. bide kocasindan maasi varsa tutar bakiciyi kendine mis gibi baktirir.

Sizin anneniz aynı durumda olsa ne olurdu.
Oğluna mi giderdi size yani kızına mi giderdi.
Sadece kv özelinde değil kardeş,anne,baba olarak da düşünün.
Annem hastalansa kendi evime getiririm yada ben giderim evine bakarım.
Kv ile aram yok 2-3 yılda belki telefonda konuşurum ama hastalık olsa zor da olsa evime de alırım kvnin evine de gider bakarım.

Kayinvalide olarak değil herseyden önce bir anneyim ben... Kızda benim oglanda benim. Onlar hastalandiginda ben kiz erkek ayırt etmeden gözümü kırpmadan başlarında bekliyorum geceleri... Kolay büyümüyor evlat.... Hastalandigimda da kendi başımın çaresine bakarım. Bakamayacak durumdaysam şayet hangisi müsaitse o benim yanıma gelir ben kimsenin evine gitmem. Hele ki gelinim buralara konumu açacak soğukluğu bana vermiş hissettirmişse oğlumun canini sıkmasına zemin hazırlamam...

Damadından çekinir lafı da bahane oluyor vallahi, gelininden çekinmeyen damadından da cekinmesin o zaman. Burada kadın hakları, özgür yaşam naraları atarken iyi, ama kayınvalideye bakmaya gelince gelin baksın, bu ne yaman çelişki. 9 tane evlat var sırayla bakılması en mantıklısı, ben en saf kardeşe sorumluluğun verilmesi olayını yanlış buluyorum, bir süreden sonra bakan evlat da kin gütmeye başlıyor, olayın rengi değişiyor. Dünya böyle bir yer artık kabul edelim, herkes yıkılacak bir yer arıyor.
Şu an mesela covid testim negatif çıktı ama belirtileri tam göstermeye devam ediyorum, değilsem de hiç böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum berbat haldeyim, ki kayınvalidem halimi gördü. Neymiş kızının doğumuna başka şehire gidecekmiş, 22 yaşındaki erkek kaynım 1 ayı geçkin bende kalsa olur muymuş, ne münasebet pardon. Kronik rahatsızlığı var hasta bakarsın diyor, ee ben de hastayım hasta olmadığım varsaysak dahi hamileyim ben, bir tane de ortalıkta koşturan çocuğum var, ben senin oğlunun sorumluluğunu neden alıyorum annesi sensin yanında götür dedim. Sırf kızının başı kalabalık olmasın, ailenin topu gelmiş diye eşi laf etmesin araları bozulmasın diye, bin tane derdimin arasında bana yüklemeye çalışıyor sorumluluğu. Kısa ve net hayır. Bitti. Bu beni kötü gelin yapacaksa da yapsın vallahi, herkes gayet kendi çıkarına göre hareket ediyor bu hayatta. Ezilen taraf olduğun zaman hem kıymetin bilinmiyor hem de ufacık bir tepki de tüm o yapılan iyilikler çöp oluyor.

Peki gerçekten ayılıp bayılıp fenalaşacak kadar hasta olursa bir gün kimden ne yüzle yardım isteyebilecek bu tavsiyenizi yaparsa, insanoğlu düşer kalkar, insanda biraz utanma olur ya kuldan utanmıyorsa Allah tan utanır, pes valla pes biraz adalet biraz merhamet biraz insanlık çok zor erdemler mi anlamıyorum ki, bir insanın sıfatı kv olunca insanlıktan mı çıkıyor ayrı bir tür mü oluyor, o koca kişisini büyütürken o ana ayılıp bayılma taklidi mi yapmış acaba, insanoğlundaki bu kibir bu geleceği düşünmeme hali nedir ya, sorunuza cevaben çok fesat değilsiniz bir insan olarak benim bile sizden utanç duyacağım kadar fesatsınız

Valla ben anamı babamı kasa mal mülk kapısı olarak görmediğim için mallarını kime verirlerse versinler isterlerse bir yırtık don bile vermesinler bana canla başla seve seve bakarım, onları gönülden sevdiğim için herhalde cepten sevmediğim için

Ben kinciyim. Sevgi görmediğim yere sevgi göstermemeyi öğrendim. Babamın malı mülkü yok iyi ki diye dua ediyorum ben daha, ne anne babamla ne kardeşlerimle yüzgöz olmadım bu konuda, ama etrafımda o kadar çok kötü örnek görüyorum ki, ben bu konuda evin kızlarına hak veriyorum, kime yağdırdılarsa ona baktırsınlar kendilerini. Başıma gelsin istemediğim şeyi de kendim yapmamaya özenliyim, kayınbabamın malından görümcelerimin hakkını verdireceğim, kendileri istemese bile verdireceğim, bana da kimsenin hakkı lazım değil. Katı mıyım? Evet katıyım, ben iyilik iddiasında bulunmadım. Ama adaletliyim. Kötülük de olsa işin ucunda, adaletliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…