- 30 Mart 2009
- 2.148
- 6.459
- 158
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
Görümcenizin sorunlu olduğunu söyledik, sizin dediğinizle aynı kapıya çıkan şeyler yazdık çoğumuz. Siz istiyorsunuz ki biz paragraflarca kişilik analizleri, psikolojik analizler yapalım. Yorum isteyip, seviyesizce yorumlar olmamasına rağmen sürekli “siz” diye genelleme yapıp bize saydırmanız cidden irite edici ve itici. Hata etmişiz “abartmayın” demekle...Kaynananın suratına fırlat demekten daha başka birşey de var. “ keşke görümcen içinde sana alınanı kıskanmak yerine mutlu olabilen biri olsaymis öyle görümceler de var. Ama denk gelmemiş ne yapacaksın. Kayın validene zor durumda kalmamasını ve alındığını belli etmek istemişsin muhtemelen seni de kizi olarak görmesini beklediğini anlasın istiyorsun. Amma velakin o da zor durumda hissetmiş o anlığına da olsa. Omur boyu sana aldıklarını gizleyecek değil ya” demek de var ama siz boylesiniz demek ki
Kaynananın suratına fırlat demekten daha başka birşey de var. “ keşke görümcen içinde sana alınanı kıskanmak yerine mutlu olabilen biri olsaymis öyle görümceler de var. Ama denk gelmemiş ne yapacaksın. Kayın validene zor durumda kalmamasını ve alındığını belli etmek istemişsin muhtemelen seni de kizi olarak görmesini beklediğini anlasın istiyorsun. Amma velakin o da zor durumda hissetmiş o anlığına da olsa. Omur boyu sana aldıklarını gizleyecek değil ya” demek de var ama siz boylesiniz demek ki
Görümce değilimSözüm hepinize değil ama çoğunuz o kıskanç görümcesiniz. Çünkü size normal geliyor. Bana tuhaf geliyor çünkü benim kardeşimin eşi olsa belki de annemden daha çok yapmak isterim ona. Kötülüğe gelince ikisine de saygıda kusur etmiyorum. Ama demek ki normal karşılanması gerekiyormuş etrafta bu düşünce tarzına sahip bu kadar insan varken. Ben herseye sesi çıkan kayınvalidem bana hediye almak ayıpmış gibi sakladı hem de benim yanımda dedim. Ona onu da zor durumda bırakmamak adına kabul edemeyeceğimi ve kızına benim yüzümden yalan söylemesini istemediğim için kendini zor duruma sokmamasini söylemek istiyorum dedim. Sanki “hediyen batsın istemiyorum allah belanızı versin” demişim gibi çarpıttınız. Bravo size. Kadın kadının dusmaniymis gerçekten...
Tek anladığım bu kadar insan aman hediye olsun da kim ne düşünürse düşünsün kafasındaymış. Böyle düşünmeyen nadir insanlardan olmayı tercih ederim. Yanlış yere gelmişim. Size kolay gelsin
Yahu ne alaka kırılıyorsunuz?Ve böyle birşeyle karşılaşınca bir daha önüme gelecek hediyelerde kirmadan ve kırıldığımı belli ederek böyle bir cümle kurmalı miyim diye sordum.
Kimse kıskanç görümce değil ama siz buluttan nem kapan birisiniz. Kayinvalideniz kızından çekindi yahut ona da aynısını almak istemedi ki sürekli maddi yardım yapmaktan bunaldiklarini siz söylediniz. Eee bu durumda sizin alinacaginiz durum ne? Kayinvalideniz düşünmüş hediye almış ama siz onu nasıl paylasam diye buradakilerden akıl istiyorsunuz. Kadincagiz zaten kızından çekiyor, bir de gelinden de çeksin yani.Sözüm hepinize değil ama çoğunuz o kıskanç görümcesiniz. Çünkü size normal geliyor. Bana tuhaf geliyor çünkü benim kardeşimin eşi olsa belki de annemden daha çok yapmak isterim ona. Kötülüğe gelince ikisine de saygıda kusur etmiyorum. Ama demek ki normal karşılanması gerekiyormuş etrafta bu düşünce tarzına sahip bu kadar insan varken. Ben herseye sesi çıkan kayınvalidem bana hediye almak ayıpmış gibi sakladı hem de benim yanımda dedim. Ona onu da zor durumda bırakmamak adına kabul edemeyeceğimi ve kızına benim yüzümden yalan söylemesini istemediğim için kendini zor duruma sokmamasini söylemek istiyorum dedim. Sanki “hediyen batsın istemiyorum allah belanızı versin” demişim gibi çarpıttınız. Bravo size. Kadın kadının dusmaniymis gerçekten...
İçindekini çıkardı yorumlardaSadece konuyu okuyup konu sahibinin diğer yorumlarına bakmadan Hüsnü niyetle yorum yazdım. Kendimi kandırılmış saf yerine konmuş hissediyorum şu an.
Tabiki deme kadin bikmis bastanda kendin soyledin esinde gerekli aciklamayi yapmis kadinin icinden gelmis almis gereksiz alinganlik yapiyosun kadini kirma sagolaun sana deger veriyo demekki gorumcenede herseyi soylememen gerektigini gormus oldun bence hic olumsuz dusunme ve kadinin kalbini kirma derimKizlar merhaba ben bir akıl almak istiyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim görümceme hep destek olmuş ve yıllarca maddi yardımlarda bulunmaktan çoğu zaman bıkkınlıkla dile getirmişlerdir. Çünkü damatlarının işine gelir her zaman bu durum. Neyse 3 senelik evliyim ilk defa bir dogumgunumde kayın validem eşime “karina ne alsam beğenir acaba” diye sorunca eşim de baya istediğim bir ev eşyasını söylemiş. Sagolsun o da aldı ve mutlu oldum. Görümcem bana geldiğinde Beğendi bayag. “Annem aldı dogumgunu hediyesi” dedim. O da kendi annem olarak anlamış ki bir gün kayinvalidelerde otururken “anne maviningolgesinin ev eşyasını gördün mü çok güzel annesi almış” dedi. Ben kendi annem aldırmış gibi göstermiş olmayayım diye “hayır ya o annem almadı” dedim. Görümcem de “kendi annen almadı mi” diye sorunca kayın validem değişik bir biçimde “kendi annesi almış iste neyini anlamiyon kızım” diye çıkıştı ona. Eşime sordum eve gelince neden öyle dedi kendi aldığını söylemedi diye. “O da ister çünkü “ dedi eşim. Doğru bulmadı tabi ama kız kardeşinin huyunu bildiğinden benden anlayış bekledi. Ben yediremiyorun kizlar bana ilk defa bir hediye alınmış dogumgunu hediyesi olarak, sanki görümcemin hakkını yemişim gibi hissettiriyorlar. Ben artık bana ne harcama yapılsa ondan saklanilacagina inandım. Sizce kayın validem bana bir harcama yapacağı zaman “ben istemiyorum anne sağol zor durumda kalma kızına karşı” demeli miyim ? Aksi halde kötü hissedicem. Şimdiden teşekkürler..
Örnek de bizim söylediklerimizle paralel?İçindekini çıkardı yorumlarda
Birde örnek yorum yazmış oraya,öyle demeliymişiz,öyle söylemeliymişiz.kalıp koymuş oraya bir tane
Gülmekten bir hal oldum
sana çok şey derdim de la havle diyorum banlanmamak için. Ön yargının hasını yapan ayrıca sensin bayrak sallayanısın hatta!!!Sözüm hepinize değil ama çoğunuz o kıskanç görümcesiniz. Çünkü size normal geliyor. Bana tuhaf geliyor çünkü benim kardeşimin eşi olsa belki de annemden daha çok yapmak isterim ona. Kötülüğe gelince ikisine de saygıda kusur etmiyorum. Ama demek ki normal karşılanması gerekiyormuş etrafta bu düşünce tarzına sahip bu kadar insan varken. Ben herseye sesi çıkan kayınvalidem bana hediye almak ayıpmış gibi sakladı hem de benim yanımda dedim. Ona onu da zor durumda bırakmamak adına kabul edemeyeceğimi ve kızına benim yüzümden yalan söylemesini istemediğim için kendini zor duruma sokmamasini söylemek istiyorum dedim. Sanki “hediyen batsın istemiyorum allah belanızı versin” demişim gibi çarpıttınız. Bravo size. Kadın kadının dusmaniymis gerçekten...
Kvnin ne sucu var ki. Bence boyle bisy yapma. Sanki ona tavir aliyomussn gibi olur. Bazen anneler oz kardesnden bile saklar yapck bisy yokKizlar merhaba ben bir akıl almak istiyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim görümceme hep destek olmuş ve yıllarca maddi yardımlarda bulunmaktan çoğu zaman bıkkınlıkla dile getirmişlerdir. Çünkü damatlarının işine gelir her zaman bu durum. Neyse 3 senelik evliyim ilk defa bir dogumgunumde kayın validem eşime “karina ne alsam beğenir acaba” diye sorunca eşim de baya istediğim bir ev eşyasını söylemiş. Sagolsun o da aldı ve mutlu oldum. Görümcem bana geldiğinde Beğendi bayag. “Annem aldı dogumgunu hediyesi” dedim. O da kendi annem olarak anlamış ki bir gün kayinvalidelerde otururken “anne maviningolgesinin ev eşyasını gördün mü çok güzel annesi almış” dedi. Ben kendi annem aldırmış gibi göstermiş olmayayım diye “hayır ya o annem almadı” dedim. Görümcem de “kendi annen almadı mi” diye sorunca kayın validem değişik bir biçimde “kendi annesi almış iste neyini anlamiyon kızım” diye çıkıştı ona. Eşime sordum eve gelince neden öyle dedi kendi aldığını söylemedi diye. “O da ister çünkü “ dedi eşim. Doğru bulmadı tabi ama kız kardeşinin huyunu bildiğinden benden anlayış bekledi. Ben yediremiyorun kizlar bana ilk defa bir hediye alınmış dogumgunu hediyesi olarak, sanki görümcemin hakkını yemişim gibi hissettiriyorlar. Ben artık bana ne harcama yapılsa ondan saklanilacagina inandım. Sizce kayın validem bana bir harcama yapacağı zaman “ben istemiyorum anne sağol zor durumda kalma kızına karşı” demeli miyim ? Aksi halde kötü hissedicem. Şimdiden teşekkürler..
Sözüm hepinize değil ama çoğunuz o kıskanç görümcesiniz. Çünkü size normal geliyor. Bana tuhaf geliyor çünkü benim kardeşimin eşi olsa belki de annemden daha çok yapmak isterim ona. Kötülüğe gelince ikisine de saygıda kusur etmiyorum. Ama demek ki normal karşılanması gerekiyormuş etrafta bu düşünce tarzına sahip bu kadar insan varken. Ben herseye sesi çıkan kayınvalidem bana hediye almak ayıpmış gibi sakladı hem de benim yanımda dedim. Ona onu da zor durumda bırakmamak adına kabul edemeyeceğimi ve kızına benim yüzümden yalan söylemesini istemediğim için kendini zor duruma sokmamasini söylemek istiyorum dedim. Sanki “hediyen batsın istemiyorum allah belanızı versin” demişim gibi çarpıttınız. Bravo size. Kadın kadının dusmaniymis gerçekten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?