Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Avantajını keşfedeni duymadım daha. Avantaj sandığınız eyler bile zamanla dezavantaja dönüşebiliyor. Misal çocuklarınıza bakmakta yardım ederler. Ama sonra bakarısınız ki, çocuklara sizin hiç istemediğiniz alışkanlıkları öğretirler, size uymayan şekilde davranırlar...vs. Ya da yalnız değiliz, birbirimize destek olur yaşar gideriz diye düşünürsünüz ama sonra insanın yalnızlığa da ihtiyacı olduğunu anlar, sürekli iç içe olmaktan boğulmaya başlayabilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir. Bence en sağlıklısı, mesafeli, fazla içli dışlı olmayan bir ilişki ve çiftlerin kendi evlerinde, kendi yağlarıyla kavrulmaları.

Bu arada bu konuda benim deneyimim yok ama babam, amcalarım, dedemle aynı apartmanda yaşadık, büyüdük yıllarca. Çocukların bir arada olması çok güzeldi ama yetişkinler arasındaki hırgür bitmezdi.

Ben hamile iken tasindim bebegime bakacagi icin sabah bebegimi birakip ise gitmek daha iyi olur bebek disatilara cikmaz sogukta yagmurda. Ve verdigim en iyi karar. Ama bu kaynanadan kaynanaya degisir. Benimki gwlir temizligimi yapardi hamileligimde lohusaligimda. Bebek dogduktan sonra da rahat bir nefes almammi sagladi birakir giderim kuafore felan yada anne sen bak ben bi dus alayim yemek yapayim derim. Hiç bir sikinti yasamadim ben. Tabiki ayni apartman hergun gorusuyorsun geliyor gidiyorsun ama bu benim icin sorun degil okadar iyiligini gormusuz gelsin gitsin elbet. Yardimci olmak konusindada o bana elinden geleni yapti ben de yapiyorum tabiki misafiri gelir evden yapar gotururm orda yardim ederim. Ben ona ihtiyacim oldugunda soylerim o da bana. Seviyeli saygili olduktan sonra avantaji cok verdigim en dogru karar.

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat

Sen onu kırmayacaksın ama defalarca kırılacaksın.

Hem niye aynı apartmanı istiyor hiç düşündün mü? Kabile olarak yaşayacaksın konu sahibi. Sürekli gelmeler gitmeler istekler talepler emrivakiler bitmeyecek. Ailesinin oğlu modundan çıkamayıp bağımsız biri olamayacak. Annesinin dizinin dibinden ayrılmak istemeyen erkek nasıl olur biliyor musun? Konulara şöyle bir göz at. Evlenene kadar nasıl prenses muamelesi görüp evlendikten sonra çöp muamelesine uğrayanları gör.

Şimdi karar ver kim kimi kırsın...

Bulundugum sehir itibariyle muhacir cok arkadasim var hepsi de kaynanayla beraber ayni mustakil evlerde farkli katlarda oturuyorlar hepsinin keyfi yerinde. Cocuk sahibi olumca benim gibi isi birakmak zorunda kalmiyorlar en buyuk avantaj bu. Yemekleri yapiliyor,evleri temizleniyor,alisverisleri yapiliyor,cocuklarina bakiliyor,daha ne olsun? aksam isten gelip ayaklarini uzatiyorlar. Cogu Bulgaristan gocmeni,daha bir kere evlerinde ses yukselmemis insanlar.

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat

Benim eltim 16 yıl birlikte yaşadı. Paylaşamazdık rahmetliyi. O göndermek istemezdi (özlüyorum derdi) ben kayınvalideme çocukları koz olarak kullanır alırdım. Bir kaç gün sonra eltim arar almaya geliyorum derdi bende evde yokuz derdim.
Yani iyi olan da var.

Avantaj gibi gelen şeyler zamanla yük haline gelebilir. Örneğin her akşam yemeğe beklemeleri, çocuğu kendi doğrularına göre yetiştirmeye çalışmaları gibi. Karşı taraf çok iyi niyetli de olsa, sık görüşmenin getireceği olumsuzluklar, yanlış anlamalar, müdahaleler olacaktır, ister istemez.

Sizin karakteriniz ve evlilikten beklentiniz önemli burada. Bu saydıklarım sizi rahatsız etmeyebilir, büyük aileleri ve toplu hareket etmeyi seviyor olabilirsiniz. Beni rahatsız ederdi, bu nedenle ben asla kabul etmezdim.

Sadece şunu merak ediyorum. Niye erkekler evlenirken ailemle aynı apartmanda oturalim derler hiç anlamam. Sanırım yeni bir aile kurmuyorum ailemize yeni birini dahil ediyorum diye düşündüğünden olsa gerek. Ben kabul etmezdim konu sahibi. Iyi olanda vardır elbet ama bu riske atılacak bir deneyim değil bana kalirsa. Saygı yitti mi toparlamasi zor oluyor. Gerekirse yan sokak olsun ya da bir kaç apartman mesafe olsun ama aynı apartman olmasın derim

yorumlari okudum valla acidim sana :) gozun epey korkmustur.valla on senelik evliyim evliligimden edindigim tecrubeye gore avantaj ve dezavantaji tamamen sana ve esinin ailesine bagli.Iyi niyetli insanlarsa eger zaten sana her konuda yardimci olurlar,sende onlara kotu niyetlilerse zaten marsta koloni kursan yine seni rahat birakmazlar.Ben kayinvalidemle mesela ayni apartmanda yasamisligom vardir burnumdan getirdi.Esimin teyzeside keza geliniyle ayni apartmanda ,gelini calisiyor her konuda destekcisi,torununu kadin buyuttu,gelini calisiyor evinde temege cagiroyor yorgundur doye tabagini bile kaldirmasina musaade etmiyormus,kisaca gozun korkmasin insallah anlayisli sevecen insanlardir da agiz tadiyla gecinir gidersiniz ne diyeyim

Kayinvalidemin 5 seneden beri bir kötülüğünü dahi görmedim birşey alır yada yapar hem bize paylaştırir hem eltimlere. Misafir gelince 5 dakika uğrar bulaştığını makineye koyar geri dönerim Allah razı olsun der.

Kızımı bırakır çarşıya giderim yada isim olur görümcem bekar oda bakar ki kızım zaten halaci . Eğer ki kayinvalideniz ile anlaşmayacaginizi dusunurseniz hiç taşınmayın derim.

Başta bende yeni gelinken gelen giden olunca sinir oluyordum ki kayinvalidemin misafiri bitmez ama zamanla alisiyorsun. Bır zaman sonra kendi evine yemeğine bakıyorsun gelen giden çok yakın olmadığı sürece inmiyorum aşağıya.

Aynen oylee bende oyle yapiyorum.. yapmak zorunda oldugum icin degil icimden geldigi icin yaparim.. bana hicbirzaman gel surayi sil supur demez ama o gelir bana hep yardim eder bende ayni sekilde is yaparken gorunce vicdanim el vermez alirim elinden yaparim.. bende cok yardimini gordum iyiligini gordum.. dogum yaptiktan sonra bana da cok yardimci oldu ayni sekilde.. misafiri geldiginde de dedigin gibi bende evde yapar gotururum :) kaynanadan kaynanaya degisir dogru diyosun gercekten.. bende hic bi sorun yasamadim ve benimde verdigim en iyi karar oldugunu dusunuyorum hic pismanlik duymadim.. her konuda arkamda ve her konuda destegini gordum annemin :)

12 yıldır eşimin aile binasindayim.verdigim en yanlis karardı.esim asla başka bir yere taşınmayı düşünmedi.rahat değilim,heran kapı çalıyor.misafir gelince koş yardima.bana bir kişi bile gelse 15 kişilik yemek yapmak zorunda kalıyorum.cunku 4 aile ye de ayrıca yapıyorum bence yol yakınken vazgeç.oranin kirasını alıp başka yere taşın derim.

Hic gerek yok gelin birlikte kahvalti yapalim yiyelim icelim hatta kalalim diyecekler bir yere gidip gelirken karsilasmak bile eziyet olur bi süre sonra
Sanki siz her defasinda haber vermek ve hatta izin almak zorundaymissiniz gibi bir durum yaratabilirler. Aa bugun geldim yoktun nerdeydin sorulari bi sure sonra can sıkıcı olmaya başlar

Ne kadar uzaklık
O kadar huzur, mutluluk.

Nişanlınızı kırmazsanız, onlar sizi çatır çatır kırar.

Güzel örnekleri alıntıladım geldim.
Kızı bu kadar korkutmaya gerek Yok gerçekten... iyi insan her zaman iyi, kötü insan başka ülkede bile olsa kötü.
Kayınvalidelik yapacağım dese yurtdışında yaşayan gelinini huzursuz etmek için telefondan hamile Kıza ben oğluma başka kız bulur yeniden evlendiririm, diyen var :) Arada binlerce km.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Aile apartmanı da değilmiş sırf. 10 katlı apartman.
Kapını çalacak biri olur, yarın öbür gün çocuğunu bırakırsın. Evin, kapın, mutfağın ayrı...
Uzak yerde olup yılda bir kaç ay kalmaya gelmesinden iyidir..

Kafasına sıkıyor bence

Herkes mi aynidir ki ne bileyim mesela yardim etmez mi mesela kizim bugun yemek yapma gelin birlikte yiyelim sen yorulma.drmez mi ne bilim bana yardımcı olmaz mı

Canım o biraz kayinvalidene bağlı benim kayınvalidem eltim 15 seneden beri çalışıyor yemeklerini yapar çocuklarına bakarmış. Bana da 5 seneden beri bir tek temizlik yaptırdığını bilmem ki yapmadım yalan söyleyemem.

Ama kayınvaliden Allah'tan korkan ve aman hak geçmesin diyen biri ise sıkıntın olmaz ama yok sürekli ben diyen bir insansa aynı apartmanda değil 7 kat uzak yerde olsan yinede huzur vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…