Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

eşimi kırmamak ki keske tuzbuz yapsaydım da tasinmasaydik..
eşimin daha önce de kv ve gorumcelerle sorun tecrubesi olmus baskalarina karsi ama bana dememis
neden
o vakit ben coktan kaynasmisim ve bu benden ileri geliyormus bu durumu bozmak istememis ve beni ikaz etmemis dikkat et diye
sonuc
esimle aradaki seylere burunlarini soktular ve benim seslerine dahi katlanmam mumkun degil
3 sene oldu bunun yarisi boyle sıkıntılı sorunlu.. en onemlisi ne biliyor musun hayal ettiklerini ben de cok hayal etmistim sadece maskeymis karsi taraf görmemişim
esim keske seni dinleseydim hic oturmasaydik diyor amaa cok gec artik ben kimseyle iliskimi koparan biri degildim psikolog onayli :) kestim taşın dedi can guvenligin yok tasinacaksiniz demisti.. zor zamanlardi güldüğüme bakma..

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir

Hamileliğimde ve lohusalığımda her yardım talep ettiğimde geri çevirmedi,hep yardımcı oldu. Yedi yıldır kira parası ve bakıcı parası ödemedik,ayrıca kızıma nasıl bakılıyor diye gözüm arkada kalmadan bıraktım kızımı. Servise verdi kızımı servisten aldı çoğu zaman,eve yetişmek gibi bi derdim olmadı. Çalıştığım için çocuk bakımında çok yardımı oldu,yani maddi manevi anlamda yardımı oldu genelde.

Şöyle bi durum var biz hiçbir zaman birlikte yemek yemedik,yemeğe komşu gibi davet ederiz birbirimizi ben çat kapı gitmem oraya,çat kapı da kabul etmekten hoşlanmadığımı bilir,ekonomimiz ortak olmadı,eşim hep iki aile arasında denge kurmayı çok iyi bildi,oraya gitmem için hiçbir zaman baskı kurmadı,kendimize ait yaptığımız hiçbir plana kimseyi dahil etmedi ,ayrı aile olduğumuzun çok güzel bi şekilde hep farkında oldu.

Bütün bu sebepler yüzünden avantajlarını daha çok yaşadık ama burda gördüğüm gelinler daha çok dezavantajlarını yaşıyorlar.

Avantaj derken
avantaj=farkli şehir

Ben 2 yildr ayni aprtmandayim tamamen kv ye ve sana bagli, bastan mesafeli olacaksin ne kadar verirsen isterler ama sen de istemeyeceksin fayda bekleme zarari olmasin yeter hos benm kv istemesemde yapar ama ben hep derim sag ol ben hallederim diye durum boyle olunca o da benden istemez ayrica ben calisiyorum istesede yapamam simdi cocugm olacak ona bakacak olmasi cok buyuk avntaj en azindan icim rahat olur..

sizin kurabildiginiz sistem ve esinizin denge kurabilmesi takdire şayan ama erkeklerin cogu beni arada birakma diyen cinsten ve kv.lerin cogu dengesiz. Seviyeli mesafeli olamiyorlar yuzgoz oluyorlar

3 hamileliğimde de resmen 3 ay süründüm.
Hele sonuncu da farklı şehirdeydim.
Kayınvalidem yakınımda olsa en azından torunları aç kalmasın diye bir çorba kaynatır getirirdi :)
Yada gelir çocukları parka götürürdü.

avantajları Yok demiş herkes de, biz 40 yabancıyı doyuran kültürden geliyoruz, çok nadirdir torunu açken duyarsız kalacak kayınvalide.
Bilemedim. Çok kötü örnekler de var ama dediğim gibi onlar uzak da olsa yakın da olsa zaten yapacagını yapar.
Ve senin de dediğin gibi ortada bir şey Yok, kadının bir kötülüğünü görmemişken şans vermeden böyle bir önyargı ile kadını yargılamak da anlamsız...

merhaba bende kısa süre sonra kayinvalidemle altlı üstlü oturacağım hatta ayni dairenin teras katinda oturacak kendisi bakalim neler olacak konuyu takipteyim

Yalnızlarmı karı, koca. Hani görümce varsa şartlar biraz daha zorlu olur. Yaşları kaç? Maddi durum nasıl? Sağlık sorunları var mı? (Onların ya da senin) Elti varmı? Binada ya da yakınlarda? Bir sürü etken var tatlım, tak fiye sormuşsun, her konu kendi şartları içersimde değerlendirilşr.

Eşimin anne babasıyla aramızda yarım saatlik uzaklık var.Bazen aynı apartmanda otursaydık keşke diyorum.Bende bi' gariplik var valla heralde.

Çok şükür mutluyuz , her kayınvalide kötü değil.Senin kayınvalidene bağlı.Yerini biliyor mu , teklifsiz mi , lafı sözü kaba saba mı , iyi niyet ayağına fitnelik yapıyor mu ufak tefek şeyler de olsa? Bunlara bak.Birinden biri veya buna benzer özellikler varsa çok zor olabilir.

Esimij ailesiyle aynı apartman dairesinde farklı katlarda oturmanın avantajları ve dezanavantajlari nedir veya ne olabilir
Avantajları azdır:

-Acil işiniz olduğunda ya da şehir dışına çıktığınızda çiçeklerinizi sulayıp evi havalandıracak biri olur.
- İlerde çocuk olup çalışırsanız çocuğa bakacak biri olur.
- Yemek yapamadığınızda yemek yiyecek bir yer olur.
- Evinizde bir eksik olduğunda kayınvalideden hemen temin edebilirsiniz.
- Alışveriş yapılırken size de bir şeyler alınır mutfağınız boş kalmaz.
- Canınız sıkıldığında hemen yan tarafa ya da alt kata geçmek iyi gelebilir.
Bu kadar. Dezavantajları daha çok:

- Her gidip gelenden haberleri olur. Ne zaman dışarı çıksanız bilmek zorunda hissederler.
-Kayınvalide evde olmadığında kayınpeder, kayın veya görümce sizde yemek yer.
- Kayınvalidenin komşuları geldiğinde sürekli gitmeniz beklenir.
- Ne yemek yapsanız götürmeniz gerekir. Pasta börek özellikle.
- Eşiniz sürekli olarak annesine uğramak ister. Gece yemekten sonra sizin de çaya gitmeniz ya da çağırmanız beklenir.
- Evin alışverişi genelde birlikte yapılır. Eşiniz çoğu zaman size aldığından onlara da almak ister.
- Görümce varsa ya da erkek tarafının kuzeni, sizin evi sohbet mekanı olarak görür sürekli sizle sohbet etmek isteyebilir.
- Sevişirken sürekli sessiz olmak zorunda kalırsınız.
- Evde seksi dolaşamazsınız çünkü kayınvalidenin çat kapı gelme ihtimali yüksektir.
- Faturalarınız asla gizli kalmaz. Kargolarınız vs sürekli bilinir ve görülür.
- Bazen kayınvalidenin misafirlerine yemek yapmak zorunda kalırsınız (genelde kalırsınız)
- Çocuk olunca size yapılan misafirlikler misafirliği geçer ve artık iki ev birleşik hale gelir.

Bunlar ilk aklıma gelenler. Tabii biraz da karakter meselesi. Kayınvalide bal börek bir insansa belki dezavantajların yarıya inmesi söz konusudur ama büyük oranda yine de sorumluluk hissinizin fazla olduğu bir durumdur. Kısacası kayınvalidenin aynı şehirde ama en az 5 km ötede oturanı makbuldur. (Farklı şehirde olunca gece yatısı durumu çok olduğu için onu da istemem)

Asla tavsiye etmiyorum. Bana hiçbir faydası yok. Tam tersi, nereye gidecek olsam karşılaşıyorum, ha bir şey diyor mu hayır ama her gittiğim geldiğim yeri bilmesine ne gerek var?
İşime karışıyor, evime karışıyor, kendi düzeninin benzerini kurmamı istiyor. Yemek zevkimiz, herşeyimiz bambaşka. O yüzden eşimin zayıf noktasını bilip sevdiği bir şeyi yapıp çağırıyor ve benim düzenimin bozuyor. Bazen yalnız yemek yediğimi biliyorum

Avantajı yoktur, dezavantajı çoktur.

1200 kilometreden yapacağını yapabilen varlıklardır sen aynı apartman diyorsun. Allah korusun

Ben de evlenecektim çok az kalmıştı nişanlım aile apartmanı olacak diye ısrar etti. Değerlendirdim dezavantajlari daha çok geldi bana, tabi biraz da kişilik yapısı bana uygun değildi nişan atma sebeplerimden biri oldu. Tabi herkesin yapısı farklıdır bilemiyorum ama benim için bir riskti.

Merhaba arkadaşım
Aslında aileden aileye degisir ama yakında olunca cat kapi zirt pirt gelebilirler eger calisan bir bayansan evin herzaman derli toplu olmayabilir bazen dinlenmek istersen cat diye gelirler bu da seni belli bir sure sonra yorar...
Sonra nereye gittin seni evden cikarken gordum yada elinde bir poset gorse ne aldin gibi sorular sahsen benim sinir olacagim cinsten sorular...
Yada anneni oturmaya cagirdin bas basa dertlesmek sohbet etmek istiyorsun pat diye gelmesi annenleri rahat rahat agirlayamaman cunku ayni zamanda onlarida davet etmek zorundaymissib hissi... Gelenine gidenine karismasi vb...
Tabi bunlar aileden aileye deegisir eger esinin ailesi bu tipte insanlar degilse sicak samimi ama nerde durmasi gerektigini bilen insanlarsa senden hep bi beklenti icinde degillerse
Avantanlarindan bahsedebiliriz...
Isten gelirsin bazen yemegin olmaz seni davet eder isin kolaylasir bebek olunca kim bakacak derdin olmaz basin sıkışsa yardima kosacak birileri olur kendini yanlız hissetmessin bublar karsilikli tabiki sende oyle olacaksin yakin hissedeceksin yooksa bunlarda olmaz ...

Ama ben olsaydim eger yarim saatlik yurume mesafesinden daha yakin olmak istemezdim kabulde etmezdim gerek yok herseyin güzel gidecegi varken kötü gitmesine... Cunku her ne kadar evlensenizde ikinize hala cocuk gozuyle bakiliyor bu da biyerden sonra sıkıyor uzaklasmak isteyince kacagin delik kalmiyor ;D

Avantajı: yok
Dezavantajı: erken yaşlanma, sinir hastası olma, baba evine dönme,...
Daha sayayım mı?

Benim eski kv 2 farklı şehirdeyken boşanmama vesile oldu aynı apartmanı düşünemiyorum bile...

Yenisine de ben fırsat vermiyorum, mesafeliyim, yoksa o da az değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…