Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Evliligimin ilk yilinda ilk aylarinda hatta ilk hafta ve gunlerinde her gun kayinvaldem geliyordu .Esime anlattim duzeltemedik. Butun geceliklerimi rafa kaldirdim. Eve mum falan alacak asamaya gelemedim ki. Sadece 1 aksamcik romantik bir yemege cikacaktik. Kirmizi rujumu surecem. jartiyerimi giyinecem belki. Ben isten geldim kayinvaldem ben gelmeden once gelmis merakli bir sekilde bekliyor, banyoyu yatak odasini goren odamizda. Odadan odaya nasil hazirlanayim dusalacam ciplak gececem rahatca dimi ama. Gitmedim esimle en buyuk kavgamiz oldu o gece kabus oldu. icimde bu tarz seyler cok fena söndu. sonra kisa dogru kayinpederimle bir kavga yasadik anlattim sen aksamustu evden cikion annem pesinden hergun saatlerce bizde diye baya bi kVga ettikte simdi kaynanama demis artik pek sik geleniyor. ama ben az da esimden kaynakli diye de dusunmeden edemiom tam anakuzusuydu. kotu niyetli devildi kayinvaldem ama bence yeni evliye calisan bayana ole zirt pirt gidilmez. empati yoktu. esim uzanir uyur pijamayladolasir ama ben uzanamam ki hic rahat degil. velhasil herkese onerim dezavantajini once gogusleyebilirmiyim onu dusunun ona gore yakinlik tercihinizi yapin.

tamamen haklisin bunlarin benzerleri bizdede var esimsiz biseyi halledemiolar derim icimden bazen. bidesu calan zil telefon olayi 7 gun 24 saat olabiliyoilk haftalarimizda kayinvaldem sabah h. sonu 8_9 gb arardi. bazen uyurduk o saatte. en sonunda ona da kopurdum. bole her gun sabahin erken saatinde aricakmi bi h. snumuz var diye ayrica cemkirirdim esime. oda en son kendide istemediginden bir iki serzeniste bulundu daha da aramadi

Benim bir tanıdığım kiz nişanlıyken demis eşi aynı apartman diye sanirim elti filanda ayni apartmanda, kizda ben oturmam yok illa oturalim diyorsan. Oyle cat kapi gelip gitme olmayacak, herkes evini bilecek hergun gidemem bunlari kabul ediyorsanız tamam demis, eşi konuşmuş ailesiyle ve aynen öylede olmuş yani cokta yakından tanıdığım birisi bu, ayni apartman ama oyle vıcık vıcık ilişkileri yok. Tabiki baştan konuşulmuş ve çocukta sonradan dönmemiş sözünden

ben bu duruma da karsiyim kocaman birey olmusuz ne alaka faturamizi baskasi odeyecek bu kadarina hic gerek yok. kendi evimde yer icer giderine katlanirim kimseye agirlik vermem

Ben aynı apartmanda yaşıyorum ve çok şükür bir dezavantajını görmedim. Haftada 1-2 kızım sen yorulma bugün burda yemek yiyelim der. O her şeyi hazırlar yeriz, görümcemle birlikte toplarız ve biz aşağıya ineriz. Yoğurdumu mayalar, kışlıklarımı yapar sağ olsun. Hatta temizliğe yardım edeyim der ama kabul etmedim :) anahtarlarımız birbirimizde var bir kez olsun anahtarla kapımı açmış değildir. 2 senedir 10 kere bize anca gelmiştir. Bazen misafir geleceğinde çağırır, bazen misafir gelecek siz sıkılırsınız yukarı bugün çıkmayın yakalanmayın der:) temizliğe gel falan asla dememiştir. Evin ufak tefek tamir işleri olur eşimin babası yapar. Tamirciye para verilcekse kendisi çıkarır verir asla verdiğimiz parayı kabul etmez. Burada yazılanları gördükçe çok şanslı olduğumu görüyorum resmen Allah bozmasın

Valla bak dinle burdaki kaynanazadeleri bence sonra çok pişman olursun.. benim kaynanam yok ama her nekadar melek gibi olsa bile oturulmaz aynı apartmanda.. size gelen gideni bilecek, hergün eve çağıracak,çatkapı gelecek, yemek iş güç yaptıracak, daha sayamadıklarım var bizzat yaşamadığım için.. kendini yakma kır nişanlını bikere ömür boyu rahat edin

Net bir cevabı, başkalarından bulamayacağınız bir konu bu..
Avantajlı ya da dezavantajlı olması, tamamen kayınvalidenizin karakterine bağlı..
Benim kayınvalidem, tanıdığım en hanımefendi insanlardan biridir mesela.. Her güzel günümde olduğu kadar, her zor anımda da yanımdaydı. Yeni doğum yaptığım günlerde bile, cok yardımı dokundu sağolsun..Sınırlarımızı hiç ihlal etmedigi gibi, aldığımız her kararin da sonuna kadar arkasında durdu.. Beni ve eşimi hep destekledi. Kabul ettiğimiz takdirde de, elinden geldiğince de yardımcı oldu.. Benim onu kırmışlığım cok daha fazladır ama onun beni kırmışlıgı cok sayılıdır.
Hem beni, hem ailemi cok sever sayar.. Şimdi bile annemle birlikte yurt dışında okuyan kardeşimin yanına birkaç günlüğüne tatile gittiler.. Ha tabi ki herşey karşılıklı.. Benim ailem de eşimin ailesini cok sever, inanin ki 2 aile arasında hiç su bulanmadı simdiye kadar.. Dilerim daim olur..
Bana sorarsanız, 'ne tür bir dezavantaji olabilir ki?' derim size..
Ama dedim ya, kayınvalidenizin karakteri ile alakali birşey bu.. cevabını gözlemleyerek siz bulacaksınız..

Son düzenleme:
Kesinlikle kaç o derece:)) bende aynı apartmandaydım en sonunda bizi boşamaya kalktı taşındık sonunda

Şöyle bir durum var ama Bulgaristan göçmenleri göç öncesi, esnası, sonrasında çok fazla zorlukla karşılaştıkları ve birbirine kenetlenmek zorunda kaldıkları için çoğu birbirine çok düşkündür. Geneli çalışkan ve çocuk çoluk çalıştıkları için genelde kayınvalideler eğer gelini çalışıyorsa torun bakımını ve çalışanlara destek olmayı üzerine vazife edinir. Çok ataerkil ailelerde ise gelin eşittir bizim oyuncağımız olduğu için bu sorunlar çıkıyor.

Ben de durumlar benzer, sadece faturalarımızı kendimiz ödüyoruz. Rahatsız olduğum tarafı kv değil de misafirleri fln, ona gelen bazen bize de gelmek istiyor ya da bizi de onlara çağırıyorlar. Bir de aklına birşey gelen arıyor soruyor sakınmadan, ha başka evde olsak yine arayacaklardı belki ama ıttırı vıttırı şeyler için çağıramazlardı belki o zaman eşimi. Belki okuyorlardır sevgili görümcem bazen hiç olmadık zamanlarda arıyorsun Önce bi mesaj fln yaz ne bileyim, zır zır telefon çalınca kardeşin de sinir oluyor Eşim halinden çok memnun zırt pırt uğruyor onlara. Kv habersiz hiç gelmez, iki haftada bir ancak gelir, haftalarca görmediğim olur. Bana zararları var diyemem ama kendimi de evimde özgür hissetmiyorum açıkçası. Kırmadan bi konuş nişanlınla istersen, sen bilirsin.

Son düzenleme:
Aynı şehirde bile değiliz. Bir an aynı aprtmanda olduğumuzu düşündüm de. Haftasonu hep aklım onda olurdu acaba şu an evine gitmiyoruz diye aklından geçiriyor mu. Acaba kapısının önünden uğramadan heçince kızıyor mu. Acaba gece geç gelince bunlar nerdeydi diye meraklanıyor mu.

Vs. Vs.
İnsanız malesef öz annemize diyebildiklerimizi kayınvalidelere diyemiyoruz. İçimize ata ata içimiz çürüyebilir bazı konularda. Tutup bir laf söylesek paşa hazretlerinin gözünde annesi kutsal varlıkken karısı el kızı moduna geçebilir.

Zor iş velhasıl, huzursuzluğa zemin hazırlar.
Ha eski zaman kızı olsak ağzı var dili yok hesabı o zaman her şey güllük gülistanlık olabilir de, şimdi kimse kimsenin derdini çekmemeye odaklanmış, herkes dünyaya 1 kez geldiğinin farkında.

Edit: olaya kendi kayınvalidem açısından bakmadım. Ben şahsen biraz tahammül eşiği düşük biriyim ve karşımdaki iyi insan bile olsa bazen canım sıkkınken yorgunken karşımdaki ile iyi olamıyorum. Yani aynı apartmanda oturma konusunda daha çok kendime güvenmiyorum

Evet,gelinler kendini oyuncak ettirmese sorun kalmayacak. Ya kendi basina ev kuracak gucleri olsun,ya evlenmesinler,ya da es ailesinin verdigi nimetleri alip laf etmekten vazgecsinler diyorum o yuzden. Hem kari koca evlenmis ceplerinde kurus yok, ev tutacak paralari yok,mutfak masrafi yapacak paralari yok,meslek yok,is yok. Bunlarin ustune de “kaynanamla ayni yerde otursam mi” diyen var. Oturmayip ne yapacaksin? Daha iyi bir cozum yokken bari evlenmeyin de cocugunuz olmasin diyorum. Laf lafi acti tabii konu sahibinin bu durumda oldugunu soylemiyorum kesinlikle. Para bu devirde her kapiyi acar,para ile kuruluyor o evler,maasi ve meslegi olan geline kaynanasi is buyursa eziyet etse cevabini alir. Geri kalan da kaynana koca kolesi olarak hayatina devam eder mecburen

Evet işte o 7-24 susmak bilmeyen telefonlar cidden sinir bozucu. Hadi kv yaşlı dicem o pek aramaz ama sağolsun oğlu kızı torunları yetti artık. Eşim olmadan bi şey halledemiyorlar, bir ben değilmişim demek ki böyle. Başka evde olsak yine arayacaklardı belki ama ikide bir ayaklarına çağıramazlardı oğlum kardeşim gel şunu tak bunu yap diye.

Nişanlılığın başlarında aile apartmanında oturmamız söz konusu idi. Soranlara hevesle söylüyordum. Millet acıyarak bakıyordu :))))
Evlilik arefesinde biz kızlar cidden çok saf oluyoruz :))

Onlar da ikiye ayrılıyor ama:))
Bir"Benim oldu,çocuklarımın da olsun"grubu var,bir de"benim olmadı,onların da olmasın"grubu.
Bu ikinci grup elin kızını rahat mı ettireceğim mantığında.Oğlunun emeğiyle olsa bile gözüne çok geliyor.
Bir de"Benim olmadı,sizin olsun,keyfini sürün herşeyin yavrum"diyen azınlık var ki,bu nimete kavuşan bırakmasın,memnun olmayan bana yollasın,başköşeye oturtayım

Aynı apartmanda kaynana ile oturan kadınlar şansız asla insan kadınlığını yaşayamıyor kaynana hep rol çalıyor, hasta olamazsın o yaşlı hasta olma hakkına sahip, plan yapamazsın senin yaptığın planı bozar, mesela çok güzel yemek pişirmişsin kendisi çağırır pişirdiği yemeği oğluna yedirmek için, gitmek istemezsen eşinle tartışırsın,
Akrabası gelir seni aşağıya çağırır hizmet etmek için,
Hastalanır mecbursun çorba yapmaya ona Bak maya diğer kızları senden sorar kaynanayı
Kabul günü olur hizmet için seni çağırır,
Biraz yaşlandığında pencereleri sana sildirir yakın olan sesin,
Kurban bayramında gelinler veya oğullar gider hizmet etmeden işler sana kalır et işi sana ve eşine kalır
Daha yüzlerce sayabilirim

Avantaj; (avantaj olarak görülebilirse)
1- çocuk olunca ha deyince bırakabileceğin (o yapıda biriyse) biri olması
2- arada yemek yapmayıp kv de yiyebilmek.

Dezavantaj;
1-Özel hayatınıza müdahale,
2-Her gün size gelecek olması,
3-Her gün ona gitmenizi beklemesi,
4-Kendi evine misafir geldiğinde sizi hazır asker olarak benimsemesi,
5-Ev içinde bir tartışma olduğunda direkt haberdar olacak olmaları
6-KV nize gelecek misafirlerin size de uğrayacak olma ihtimalleri,
7-Eşinizle baş başa bir yere gitmeyi planlıyorken 3. kişi olmak isteyebilmesi,
8-Evinizin anahtarını isteyecek olması ve zırt pırt eve girip çıkması (siz evde yokken de)
9- Evinde bulunmayan bir şeyi size sormadan evinize gidip alabilecek olması,
10-Hasta olmuş ise ilk bakacak ev işleriyle ilgilenecek kişi olarak sizi görecek olması,
11- Çocuğunuz olunca, kendi isteğinize göre yetiştiremeyecek olmanız(muhakkak karışacaktır, elinde değildir zira)
12- Fiziksel yakınlık sebebiyle eşinizin hiçbir zaman tam bir eş/birey olamayacak olması,
13-İşten çıktığında eşinizin ilk annesine uğrayabilme ihtimali (böyle isteyen kv ler okuduk burada)
14-Evinize alınacak eşyalara, bebek odasına vs karışacak olması ya da eşinizin ona danışacak olması.
15- Yeme içmenin kv evinde yatmadan yatmaya evinize gidebilecek olmanız (böyle hayatlar da okuduk)
16- O evi sizin değil kv nin kendi evinin bir devamı olarak görecek olması. O nedenle o ev içindeki tüm eşya, hayvan ve insan üzerinde etkileme ve algı yaratma hakkını kendinde görecek olması.

Ha yok benim kv kanatsız melektir asla olmaz böyle şeyler derseniz, ben bilemem.

Yalnız sizde kayınvalideden daha tehlikeli bir durum var: elti.

Kayınvalideden çok ona dikkat etmeniz gerek bence.
haklısın. Şimdiden bile canımı sıkıyor bazen.
Ama inan hiç umrumda olmuyor lafımı esirgemem söyledıklerıne de kulaklarım tıkalı
Kendi bildiğimi yapıp geçerim.
Teyzemin eltileri var kardeş gibiler. Benimkiler ilk günden kıskandı, napcaz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…