tamamen haklisin bunlarin benzerleri bizdede var esimsiz biseyi halledemiolar derim icimden bazen. bidesu calan zil telefon olayi 7 gun 24 saat olabiliyoilk haftalarimizda kayinvaldem sabah h. sonu 8_9 gb arardi. bazen uyurduk o saatte. en sonunda ona da kopurdum. bole her gun sabahin erken saatinde aricakmi bi h. snumuz var diye ayrica cemkirirdim esime. oda en son kendide istemediginden bir iki serzeniste bulundu daha da aramadi
ben bu duruma da karsiyim kocaman birey olmusuz ne alaka faturamizi baskasi odeyecek bu kadarina hic gerek yok. kendi evimde yer icer giderine katlanirim kimseye agirlik vermemAynı binadayım yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim.. 10-15 günde 1 yemeğe gideriz bazen. 15 dk akşam kahvesine gideriz. Kayınvalidem ise özel bir durum olmadığı müddetçe evime gelmez. Hele haber vermeden adım dahi atmaz. En son bana ne zaman geldiğini hatırlamıyorum sanırım ramazanda iftara aldığımdaydı. Güzel bir yemek pişirse arar, canınız yemek istiyor mu x'e söyleyelim işten geçerken kapıya vursun da alsın der. Ay getirim ya da in al olayına dahi girmez. Faturalarımızı onlar ödüyor, kapıcı paramızı falan. Kira zaten yok. Tatile gittiğimizde kedimize bakıyorlar.Ne gelenimi bilir, ne karşılaşırız halbuki alt katımda, 15 gün görmediğim olur yeri gelir. Ben avantajlı bulan kısımdayım. Yarın öbür gün evladım olduğunda daha çok faydasını görürüm. Şimdilik böyle ben memnunum. Biz suyunu çıkarmadık altlı üstlü demek mıç mıç mıç olmak demek değil ki. Vallahi başka bir yerde otursaydım daha sık görüşürdüm çünkü eşim annemlere gidelim diyebilirdi haftasonu.
memnun olanlariya kayinvalideden yadamat tarafi kisisinden duyariz geline yalniz oldugunda bir sorsalar icinden neler cikarÜzülerek söylüyorum ki, eşinin ailesi ile aynı apartmanda oturupta memnun olan, sorunu olmayan tek bir kişi bile tanımadım. Bence hiçbir avantajı yok.
Bulundugum sehir itibariyle muhacir cok arkadasim var hepsi de kaynanayla beraber ayni mustakil evlerde farkli katlarda oturuyorlar hepsinin keyfi yerinde. Cocuk sahibi olumca benim gibi isi birakmak zorunda kalmiyorlar en buyuk avantaj bu. Yemekleri yapiliyor,evleri temizleniyor,alisverisleri yapiliyor,cocuklarina bakiliyor,daha ne olsun? aksam isten gelip ayaklarini uzatiyorlar. Cogu Bulgaristan gocmeni,daha bir kere evlerinde ses yukselmemis insanlar.
Ben de durumlar benzer, sadece faturalarımızı kendimiz ödüyoruz. Rahatsız olduğum tarafı kv değil de misafirleri fln, ona gelen bazen bize de gelmek istiyor ya da bizi de onlara çağırıyorlar. Bir de aklına birşey gelen arıyor soruyor sakınmadan, ha başka evde olsak yine arayacaklardı belki ama ıttırı vıttırı şeyler için çağıramazlardı belki o zaman eşimi. Belki okuyorlardır sevgili görümcem bazen hiç olmadık zamanlarda arıyorsunAynı binadayım yaklaşık 2 buçuk yıldır evliyim.. 10-15 günde 1 yemeğe gideriz bazen. 15 dk akşam kahvesine gideriz. Kayınvalidem ise özel bir durum olmadığı müddetçe evime gelmez. Hele haber vermeden adım dahi atmaz. En son bana ne zaman geldiğini hatırlamıyorum sanırım ramazanda iftara aldığımdaydı. Güzel bir yemek pişirse arar, canınız yemek istiyor mu x'e söyleyelim işten geçerken kapıya vursun da alsın der. Ay getirim ya da in al olayına dahi girmez. Faturalarımızı onlar ödüyor, kapıcı paramızı falan. Kira zaten yok. Tatile gittiğimizde kedimize bakıyorlar.Ne gelenimi bilir, ne karşılaşırız halbuki alt katımda, 15 gün görmediğim olur yeri gelir. Ben avantajlı bulan kısımdayım. Yarın öbür gün evladım olduğunda daha çok faydasını görürüm. Şimdilik böyle ben memnunum. Biz suyunu çıkarmadık altlı üstlü demek mıç mıç mıç olmak demek değil ki. Vallahi başka bir yerde otursaydım daha sık görüşürdüm çünkü eşim annemlere gidelim diyebilirdi haftasonu.
Evet,gelinler kendini oyuncak ettirmese sorun kalmayacak. Ya kendi basina ev kuracak gucleri olsun,ya evlenmesinler,ya da es ailesinin verdigi nimetleri alip laf etmekten vazgecsinler diyorum o yuzden. Hem kari koca evlenmis ceplerinde kurus yok, ev tutacak paralari yok,mutfak masrafi yapacak paralari yok,meslek yok,is yok. Bunlarin ustune de “kaynanamla ayni yerde otursam mi” diyen var. Oturmayip ne yapacaksin? Daha iyi bir cozum yokken bari evlenmeyin de cocugunuz olmasin diyorum. Laf lafi acti tabii konu sahibinin bu durumda oldugunu soylemiyorum kesinlikle. Para bu devirde her kapiyi acar,para ile kuruluyor o evler,maasi ve meslegi olan geline kaynanasi is buyursa eziyet etse cevabini alir. Geri kalan da kaynana koca kolesi olarak hayatina devam eder mecburenŞöyle bir durum var ama Bulgaristan göçmenleri göç öncesi, esnası, sonrasında çok fazla zorlukla karşılaştıkları ve birbirine kenetlenmek zorunda kaldıkları için çoğu birbirine çok düşkündür. Geneli çalışkan ve çocuk çoluk çalıştıkları için genelde kayınvalideler eğer gelini çalışıyorsa torun bakımını ve çalışanlara destek olmayı üzerine vazife edinir. Çok ataerkil ailelerde ise gelin eşittir bizim oyuncağımız olduğu için bu sorunlar çıkıyor.
Evet işte o 7-24 susmak bilmeyen telefonlar cidden sinir bozucu. Hadi kv yaşlı dicem o pek aramaz ama sağolsun oğlu kızı torunları yetti artık. Eşim olmadan bi şey halledemiyorlar, bir ben değilmişim demek ki böyle. Başka evde olsak yine arayacaklardı belki ama ikide bir ayaklarına çağıramazlardı oğlum kardeşim gel şunu tak bunu yap diye.tamamen haklisin bunlarin benzerleri bizdede var esimsiz biseyi halledemiolar derim icimden bazen. bidesu calan zil telefon olayi 7 gun 24 saat olabiliyoilk haftalarimizda kayinvaldem sabah h. sonu 8_9 gb arardi. bazen uyurduk o saatte. en sonunda ona da kopurdum. bole her gun sabahin erken saatinde aricakmi bi h. snumuz var diye ayrica cemkirirdim esime. oda en son kendide istemediginden bir iki serzeniste bulundu daha da aramadi
Onlar da ikiye ayrılıyor ama:))Şöyle bir durum var ama Bulgaristan göçmenleri göç öncesi, esnası, sonrasında çok fazla zorlukla karşılaştıkları ve birbirine kenetlenmek zorunda kaldıkları için çoğu birbirine çok düşkündür. Geneli çalışkan ve çocuk çoluk çalıştıkları için genelde kayınvalideler eğer gelini çalışıyorsa torun bakımını ve çalışanlara destek olmayı üzerine vazife edinir. Çok ataerkil ailelerde ise gelin eşittir bizim oyuncağımız olduğu için bu sorunlar çıkıyor.
Yalnız sizde kayınvalideden daha tehlikeli bir durum var: elti.
Kayınvalideden çok ona dikkat etmeniz gerek bence.
ben bu duruma da karsiyim kocaman birey olmusuz ne alaka faturamizi baskasi odeyecek bu kadarina hic gerek yok. kendi evimde yer icer giderine katlanirim kimseye agirlik vermem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?