• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı evde yaşamak..

Benim kaynanam da boyle. Kaynimin evinden cıkmaz yatili kalır ama kızlarinin evine her kafasina estiğinde gidemez. 😬

Yeni evliyken beni de eltim gibi düzene uydurmaya çalışacakti ama butun nemrutluğum ve huysuzluğum sayesinde kurtuldum. 😂 Bana dokunmuyor.
++++ kızının yaşadığı yeri sevmiyormuş, bizim burayı seviyorlarmış, eşimin bekarlığında hep kaldıklarından alışıklarmış buraya. Aynen duydum bunları kp söyledi. He ben de deniz kenarına sizi ağırlamak için gelmiştim diyemedim tabii😂 iyi ki baştan koymuşum mesafeyi diye şükrettim. Demek ki çıkmayacaklarmış bizden

Ne oluyor yahu torun bakıyor diye evin hakimi mi olmalı kv? Her şeyin bir yakışanı var sınırlarımız var hani had var hudut var… kv yardıma ihtiyacı olsa gelini de ona koşar yarın bir gün. Torun bakıyorum diye hemen birebir karşılık beklemek gayet görgüsüzce. Siz çalışıyor muydunuz?
Evet çalışıyorum ve bırakınca eve ne annemi ne kayinvalidemi çocuk baktirmayi düşünmüyorum bunlar beklenen tepkiler değil mi eve gelen kv melek mi olacakti ?
Her şeye karışmasın ama beş gün bakan kv niye hafta sonu niye postalaniyor adaletli bakın sizin annenizi hafta içi çalıştırsalat hafta sonu evine götürelim kızına götürelim kardeşine götürelim diye sıkıştırsalar siz demez misiniz ne oluyoruz kullanırken iyi de tatil günleri kötü mü diye ?

eve gelen kv melek mi olacakti ?
Evet. Niye olmasın ki? Yardım ediyorum diye tepemize çöreklenmesi şart mı? Haftasonu kendini eğlendirebilir, gezme planı yapabilir haftaiçi sıkılıyorsa. Hem torun bakıp hem bağımsız olan modeller yok mu? Benim annem olsaydı, bu teklifi ben de yapardım

Evet. Niye olmasın ki? Yardım ediyorum diye tepemize çöreklenmesi şart mı? Haftasonu kendini eğlendirebilir, gezme planı yapabilir haftaiçi sıkılıyorsa. Hem torun bakıp hem bağımsız olan modeller yok mu? Benim annem olsaydı, bu teklifi ben de yapardım
Ben görmedim 26 yıllık yaşamımda . Kendi anneleriyle bile sorun yaşıyor insanlar .
Bağımsız olmaktan anladığımız pazartesi iş başı cuma iş bırakmak mi . Çöreklenmesin isteyen çocuğunu baktirmayacak . Karşıdaki robot değil çünkü kayınvalide ile gelin arasında problem her zaman oluyor günlük evinde duran kadının hiç ağzını acmamasini sorun çıkarmamasini beklemek çok realist değil

o yaştaki bir insan kendi başına kalabilir,kendine yetebilir ama iki ev geçindirmeye maddi imkanları mı yetmiyor acaba 🤔

Evet çalışıyorum ve bırakınca eve ne annemi ne kayinvalidemi çocuk baktirmayi düşünmüyorum bunlar beklenen tepkiler değil mi eve gelen kv melek mi olacakti ?
Her şeye karışmasın ama beş gün bakan kv niye hafta sonu niye postalaniyor adaletli bakın sizin annenizi hafta içi çalıştırsalat hafta sonu evine götürelim kızına götürelim kardeşine götürelim diye sıkıştırsalar siz demez misiniz ne oluyoruz kullanırken iyi de tatil günleri kötü mü diye ?
Ya hanım efendi siz anlamıyor musunuz 😅 şaka gibisiniz gerçekten sizi dokunan ne varsayım ki hafta sonu postalıyor olsam yahu anlatıyorum anlatıyorum yok anlamıyor ya 😂
Kadın diyor ki 55 yaşında hayattan soğudum hayatım karardı hapis hayatı yaşıyorum haftanın 5 günü cocuk bakıyorum ( bnu o istedi ) biz de diyoruz ki seni kızına götürelim, kardeşine götürelim, hafta sonu kaynpeder ile bir yere gönderelim ona da yok diyor yani hem sana yaşam alanı oluşsun hem bize .. yani hem kendi söyleniyor hemde kendisine sunulan teklifi reddediyor. Anlıyor musunuz ???
Şaka gibi ya 😅

Ya hanım efendi siz anlamıyor musunuz 😅 şaka gibisiniz gerçekten sizi dokunan ne varsayım ki hafta sonu postalıyor olsam yahu anlatıyorum anlatıyorum yok anlamıyor ya 😂
Kadın diyor ki 55 yaşında hayattan soğudum hayatım karardı hapis hayatı yaşıyorum haftanın 5 günü cocuk bakıyorum ( bnu o istedi ) biz de diyoruz ki seni koşuna götürelim, kardeşine götürelim, hafta sonu kaynpeder ile bir yere gönderelim ona da yok diyor yani hem sana yaşam alanı oluşsun hem bize .. yani hem kendi söyleniyor hemde kendisine sunulan teklifi reddediyor. Anlıyor musunuz ???
Şaka gibi ya 😅
Ayrıca hal böyle iken tam tersi dahi olsa yani olay böyle olmasa bile sırf cocuguma baktığı için benim parama karışacağı anlamına gelmiyor, gelemez. Beni 31 yıl boyunca o bakmadı. Eğitimimi, diplomamı, yükseğimi vs vs o yaptırmadı. Benim kendi ailem bana paramın hesabını sormamış kayınvalide kim ya kim ? Hayret yahu

Ay bunu anlatmaya çalışıyorum işte benim kayınvalidem sırf kaynanalık yapmak için konuşuyor işte . Sıkılıyorum, hapis hayatı yaşıyorum, nefes alamıyorum, çocuktan bunaldım.
E anne kızına götürelim? Yok hafta sonları huzurları kaçmasın.
E anne kardeşlerine götürelim? Yok orası çok kalabalık.
E anne babamla seni hafta sonu bir yere yollayalım Sapanca, kaplıcalar vs ? Yok evi bi Oğlum geçindiriyor, snn katkın yok maaşı tek yiyosun gerek yok şimdi.
E anne ben izin alayım sende 2-3 gün eve git kafanı dinle, yat uzan? Aman yok yok 2 gün için doğalgaz açmaya değmez .

Eeeeeee ???? Demezler mi adama ama kayınvalideceğim ne emmeye ne gömmeye ??
Hem şikayet ediyorsun hemde teklifleri reddediosun.

Ay bunu anlatmaya çalışıyorum işte benim kayınvalidem sırf kaynanalık yapmak için konuşuyor işte . Sıkılıyorum, hapis hayatı yaşıyorum, nefes alamıyorum, çocuktan bunaldım.
E anne kızına götürelim? Yok hafta sonları huzurları kaçmasın.
E anne kardeşlerine götürelim? Yok orası çok kalabalık.
E anne babamla seni hafta sonu bir yere yollayalım Sapanca, kaplıcalar vs ? Yok evi bi Oğlum geçindiriyor, snn katkın yok maaşı tek yiyosun gerek yok şimdi.
E anne ben izin alayım sende 2-3 gün eve git kafanı dinle, yat uzan? Aman yok yok 2 gün için doğalgaz açmaya değmez .

Eeeeeee ???? Demezler mi adama ama kayınvalideceğim ne emmeye ne gömmeye ??
Hem şikayet ediyorsun hemde teklifleri reddediosun.
Seninkatkin yok oglumun tek maaşı .kısmından sonra izin alayım kısmı kafamı karıştırdı calisiyor musunuz calismiyor musunuz

Selam kızçelerimmm bir dert ki senelerdir aşamıyorum. Bundan 2 yıl önce görüştük beyefendi ile anlaştık hoşlandık ama maalesef ben aynı evde annesiyle yaşamayı kabul etmedim diye ayrıldık. Seve sevede olsa. Onada hak verdim hep babası yok annesi tek mi yaşasın tek oğlu başka evladı yok. Düşününce hep haklı dedim ama kendi tarafımdan bakıncada çok zor heveslerim çeyizlerim seve seve aldığım eşyalarım. Başka bir insanın evinde yaşamak. Kendi evim hayaliyle yaşayan biri için zor bunu aşamıyorum. Hala birbirimizi uzaktan izliyoruz. Bazen bizede üzülüyorum bilmiyorum çıkmazdayım ne yapacağım.
Aynen 2 yil kaynanamla yaşamış birisi olarak söylüyorum ev ev üstüne olmadı kendilerine ev tutup çıktılar ve çok zor ne kadar iyi olursanız olun bazi kaynanalara ağzında kuş tutsanız yaranamazsiniz sizin kararınız saygi duyarım ama evde istediğiniz gibi giyinemez kocanizla askimli yerine ismiyle hitap etmek zorunda kalırsınız istediğiniz gibi kocanizla malesefki davranamazsiniz evde banyoya girseniz dahi aklinda kötü düşünceler olustumu diye düşünürsünüz kendinizce buna göre düşünüp karar vermeniz daha hayırlı olur

İyi de papatya kadını kimse postalamıyor ki. Zaten kendi isteğiyle ben bakarım demiş. Bunu diyip üstüne kocasını da alıp gelip aman hapsoldum evlerde diye ağlanmasın. Ağlanınca o zaman şunu yap bunu yap tekliflerini geri çevirip sonraki hafta yine eve hapsoldum demesin.

Kimse onu zorla oraya getirmemiş sonuçta. Torunuma bakarım demiş almış kocasını gelmiş. Kadın da aynı evde yaşamanın zorluklarını neler yaşadığını anlatmış.

Senin karakterin farklı olabilir kimseye çocuk bakma teklifi götürmezsin ben götürürüm o götürür. Ama bu teklifi kabul eden kişiye sınırsız özgürlük ve söz sahibi olma hakkı vermez. Hele ki para konusunda asla.

Sevgili üye, konuda konu sahibinden çok sizin mesajlariniz var.
Siz burada icinizi döküyorsunuz uzun uzun yaziyorsunuz ama bu konu size ait degil ve asıl ait oldugu kisiye ayip oluyor bence artik.
Daha fazla icinizi dokmek istiyorsaniz, size konu acmanizi öneririm.
Kim o? Anlamadım 🥺

Ah şimdi gördüm, ve anladım , evet haklısınız sanırım :KK51:

İyi de papatya kadını kimse postalamıyor ki. Zaten kendi isteğiyle ben bakarım demiş. Bunu diyip üstüne kocasını da alıp gelip aman hapsoldum evlerde diye ağlanmasın. Ağlanınca o zaman şunu yap bunu yap tekliflerini geri çevirip sonraki hafta yine eve hapsoldum demesin.

Kimse onu zorla oraya getirmemiş sonuçta. Torunuma bakarım demiş almış kocasını gelmiş. Kadın da aynı evde yaşamanın zorluklarını neler yaşadığını anlatmış.

Senin karakterin farklı olabilir kimseye çocuk bakma teklifi götürmezsin ben götürürüm o götürür. Ama bu teklifi kabul eden kişiye sınırsız özgürlük ve söz sahibi olma hakkı vermez. Hele ki para konusunda asla.
Evet işte sınır korumak istediğin insanla aynı evde yaşamayı kabul etme fikrini anlayamıyorum eğer yazan kişi ben çok zor durumdayjm bakıcıya güvenmiyorum altı aylık bebeği bırakıp çalışmam lazim dese tavsiyelerim başka şekilde olurdu emin ol Muvahhis . Benim anlayamadığım nokta ne biliyor musun birbirimizden çok fazla şey beklememiz kv su yaptığı hareketler tepkiler benim çocuğuma bakıyorsa bı yerde tolere edilmeli çünkü insanın annesi de başlar of evdeyim akşama kadar bunaldım yaşlı insan çünkü bence yine idare edilebilir bir model

canım kadınlar;
teknoloji ilerliyor, kadınlar iş hayatına giriyor, kendi özel alanları, kendi sosyal çevresi, kendine ait arabası birikimi vs. oluyor.
Mars'ta yeni bir düzen, bambaşka bir alem kurma hayali kuruyor insanoğlu.
bu gibi konuların çok geride kalmış olması gerekir zannımca, elzem (sağlık, bakım vs) olmadıkça tartışma konusu bile olmamalı.
İnsan hayatı evlilikten ibaret değil, 40 yaşında arkadaşım evlendi ve hamile şu an.
Çıkmazdayım yazmışsınız ya, hiç değil, önünüzde çok seçenek var, asıl evlenip mutsuz olduğunuzda gireceğiniz çıkmazı bir düşünün.
annesi gençmiş, çalışırsanız belki sizin için her şey daha kolay olabilir. Genelleme yapılıyor burda tamam aslında bu kişilerin karakteriyle de alakalı..
Büyük ile yaşamak, evde büyüğün olması çok güzel ama diğer taraftan hep hizmet eden, işleri yapması gereken kişi sen oluyorsun. Eskiden aile hayatı böyleymiş zaten, kadının evdeki görevi belliymiş ama şimdi öyle mi ?

inan bana evlendikten sonra, kendi annenin evinde, senelerdir yaşadığın baba evinde bile rahat edemiyorsun. ''Evin özgürlük alanındır. '' (diye yazmış bir üye, aynen katılıyorum)

Siz algılayamıyorsunuz galiba :)
Sorun bura da kv nin benimle kalması değil. Ben bunun şikayetini yapmıyorum kızını prenses gibi görüp gelini hor gören kv örneği veriyorum herşeye söylendiğini vurguluyorum kızının evini düşünürken oğlunu gelinini düşünmedgnden bahsediyorum izne çıkayım git biraz dinlen sende istiyorsan diyorum yok gitmeyeyim şimdi boşuna doğalgazı çalıştırmayayım diyor kardeşlerine götürelim hafta sonu dıyoruz yok diyo kızına götürelim diyoruz bı hafta sonları var keyiflerini kacırmayayım diyo.. haaaa o zaman söyLenmeyecek.
Hem ayranım dökülmesin hem …
Bütün seçenekleri sunupta hepsine yok çekiyorsa o iş öyle olmaz . Geçici beraber yaşıyor olmamız benim paramın hesabını tutacağı anlamına gelmez. Ne bekarken ne de 5 yıllık evlilik hayatımda paramın hesabnı kimseye vermedim. Kayınvalideme hesap verecek biri hiç değilim.
Kim kime istiyorsa hesap versin.
Ha ayrıca bakıcı değil kendi torunu fakat ona rağmen her gün sigarasını her ay gram altınını da alıp getiririm ya da eşarp ya da bir tunik .. jest için .
İyi forumlarinngggg :))
Çocuk bakarken sigara içmesin ya yazık değil mi, her sigara sonrası duş alıp üstünü değiştirmiyorsa hiçbir anlamı yok pasif içici yapıyor çocuğu. Ayrıca da sizi başta haksız bulmuştum da söylenmekten keyif alan birisi belli ki sabır diliyorum

Çocuk bakarken sigara içmesin ya yazık değil mi, her sigara sonrası duş alıp üstünü değiştirmiyorsa hiçbir anlamı yok pasif içici yapıyor çocuğu. Ayrıca da sizi başta haksız bulmuştum da söylenmekten keyif alan birisi belli ki sabır diliyorum
Aaaa lütfen şimdi öyle demeyin :) sigara da içmesin dersem burada ki arkadaş daha da sinirlenir :D
Artık saldım bende...
teşekkür ederim anlayışınız için

Back
X