madem öyle neden gizlemis?Çocuk kardeşime seven insan kabul eder gerisi sevgisizliğe bahanedir diyormuş bu da ondan etkileniyor
Canım açık açık söyleyeceğim kardeşin sevgilisinin annesi ile yaşarsa taktir edileceğini,sevgilisinin saygısını sevgisini kazanacağını bunun da ona mutluluk getireceğini sanıyor ama o öyle olmayacak.Çevremde gördüğüm çoğu örnekte adam annesini karısının üzerine atıp hayatını yaşadı,arkadaşları ile gezdi tozdu karısı annesi ile çoluk çocuk ile evde onu bekledi..kayınvalidesinin ve eşinin eleştirilerine maruz kaldı.Erkeklerin çoğu eş seöerken tamamen mantığını kullanıyor ..hem annesi ile yaşayıp onun bakımını yürütecek hem de çalışıp evin giderlerini karşılayacak eş arıyor ama karşıdakinin sadece gözü kör aşık gibi hareket etmesini ..mantığını bir kenara koyarak tüm hayatını etkileyecek kararlar almasını istiyorlarİşi ile annesının evi alakasız bır mesefede cunku annesi silivride işi beyoğlunda
Annem 55 yaşında babannem 88 yaşında. Eli ayağı tutuyor kendi kendine duş alıyor giyiniyor geziyor. Annem bir gün yatağını toplamasın kendi toplamak yerine yatağımı niye toplamıyorsunuz diye trip atıyor. Gelen misafirlere karışıyor laf sokuyor surat asıyor annem rahat rahat arkadaşlarını davet edemiyor. Annem babam YouTubeda gezi vlogları izlemeyi çok sever ona bile laf eder diye babannem uyuduktan sonra izliyorlar. Uyumak dediğimde her gün 12 olmadan yatağına gitmiyor salonda uyukluyor herkes onun uyumasını bekliyor falan hayata bakın. Babannem dedemle üst katımızda yaşardı dedem vefat edince bize yerleşti. Konu sahibinin kardeşini daha neler bekliyor düşünmek bile istemiyorum .Arkadaşımın annesi 72 yaşında babaannesi 96 yaşında anne babaanneye bakıyor babaanne hala benim elbiselerimi katlayıp kaldırmayın ben 100 yaşına dek yaşayacam diye 72 yaşındaki kadını zorbalıyor.
Üstte ev varsa kalsaydı babaanne orada. Eli ayağı tutan kadın, babanız akşamları ilgilenirdi, anneniz de ihtiyaç oldukça gündüz göz kulak olurdu. Üst kat sonuçta. İnsanları kendi evini dar ettirmeye ne gerek var? Çıldırmalık konular.Annem 55 yaşında babannem 88 yaşında. Eli ayağı tutuyor kendi kendine duş alıyor giyiniyor geziyor. Annem bir gün yatağını toplamasın kendi toplamak yerine yatağımı niye toplamıyorsunuz diye trip atıyor. Gelen misafirlere karışıyor laf sokuyor surat asıyor annem rahat rahat arkadaşlarını davet edemiyor. Annem babam YouTubeda gezi vlogları izlemeyi çok sever ona bile laf eder diye babannem uyuduktan sonra izliyorlar. Uyumak dediğimde her gün 12 olmadan yatağına gitmiyor salonda uyukluyor herkes onun uyumasını bekliyor falan hayata bakın. Babannem dedemle üst katımızda yaşardı dedem vefat edince bize yerleşti. Konu sahibinin kardeşini daha neler bekliyor düşünmek istemiyorum .
Söylersem ayrılırsın dıye senden emın olamadım ayrılmakta istemedim demiş aşırı detaylı da bilmiyorum.madem öyle neden gizlemis?
hoş bu nasil gizlenecek sey konu sahibi yilardir sevgilisi olan erkegin babasinin öldügünü, annesinin bir emekli maasiyla gecindigini, bu kadar kötü maddj durumda oldugunu bilmez mi?
anca pastaneye gidip keşkül mü kaşıklamışlar?
Birde yarın işten çıkarıldığını yada çıktığını düşün o zaman gelin kızımız seven destek olur diye çalışmaya devam ederken ek iş de bulur belki seven ek iş bulur .madem öyle neden gizlemis?
hoş bu nasil gizlenecek sey konu sahibi yilardir sevgilisi olan erkegin babasinin öldügünü, annesinin bir emekli maasiyla gecindigini, bu kadar kötü maddj durumda oldugunu bilmez mi?
anca pastaneye gidip keşkül mü kaşıklamışlar?
ikisinin geliri 120k ise adi yarı yarıya kazansalar çocuk 60k para kazanıyor. 20bin de emekli var demişsiniz. ee kirayıda dayı ödüyor. bunca para nereye gidiyor? çocuk 29 yaşındaymış 3 senedir çalışıyor olsa birsürü para biriktirmesi lazım? hiç takı takacak kadar birikim yapamamım mı? bunda bir bit yeniği var. cimriler. annesine de bakıcı tutmamak için kardeşinize baktıracak birde kardeşiniz gidip işte çalışacak. köle gibi kullanacaklar kızcağızı.Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Yok cocugun gelırı cok dusuktu bır ara ıssız de kaldı 6 aydır duzenlı bu mıktarda kazanıyor bunu bılıyoruz zaten duzenlı bır tık daha ıyı kazanınca 70 80 k cıvarı evlenme konusunu actı cocukikisinin geliri 120k ise adi yarı yarıya kazansalar çocuk 60k para kazanıyor. 20bin de emekli var demişsiniz. ee kirayıda dayı ödüyor. bunca para nereye gidiyor? çocuk 29 yaşındaymış 3 senedir çalışıyor olsa birsürü para biriktirmesi lazım? hiç takı takacak kadar birikim yapamamım mı? bunda bir bit yeniği var. cimriler. annesine de bakıcı tutmamak için kardeşinize baktıracak birde kardeşiniz gidip işte çalışacak. köle gibi kullanacaklar kızcağızı.
Evet kole gıbı durumuna bende katılıyorumikisinin geliri 120k ise adi yarı yarıya kazansalar çocuk 60k para kazanıyor. 20bin de emekli var demişsiniz. ee kirayıda dayı ödüyor. bunca para nereye gidiyor? çocuk 29 yaşındaymış 3 senedir çalışıyor olsa birsürü para biriktirmesi lazım? hiç takı takacak kadar birikim yapamamım mı? bunda bir bit yeniği var. cimriler. annesine de bakıcı tutmamak için kardeşinize baktıracak birde kardeşiniz gidip işte çalışacak. köle gibi kullanacaklar kızcağızı.
Bu konuda biraz radikal fikirlerim var konuşunca kendi ailem dahil olmak üzere bana çok kişi kızar. Aile büyükleri elbette hürmet görmeli kenara atılmamalı ama bu coğrafyada malesef yaşlılar ne haddini ne sınırını biliyor. Yani iş mi 55 yaşında kadının 88 olan birine göre yaşaması . Bu ebeveynlerin, ailenin büyük büyük anne babalarının ben bir tanrıyım ve bana tapınacaksın tavrı beni cinlendiriyor.Annem 55 yaşında babannem 88 yaşında. Eli ayağı tutuyor kendi kendine duş alıyor giyiniyor geziyor. Annem bir gün yatağını toplamasın kendi toplamak yerine yatağımı niye toplamıyorsunuz diye trip atıyor. Gelen misafirlere karışıyor laf sokuyor surat asıyor annem rahat rahat arkadaşlarını davet edemiyor. Annem babam YouTubeda gezi vlogları izlemeyi çok sever ona bile laf eder diye babannem uyuduktan sonra izliyorlar. Uyumak dediğimde her gün 12 olmadan yatağına gitmiyor salonda uyukluyor herkes onun uyumasını bekliyor falan hayata bakın. Babannem dedemle üst katımızda yaşardı dedem vefat edince bize yerleşti. Konu sahibinin kardeşini daha neler bekliyor düşünmek bile istemiyorum .
vay paşaÇocuk arkadasıyla yasıyor. Annesıne maddı destek verıyor ama kıra sanırım dayısının evı oldugu ıcın dayısı karsılıyor. Çocuk işe gireli 6 ay oldu oncesınde 4 5 ay işsiz kalmıştı. Beyaz yakalı
yine de 29 yaşındaki adamın hiç mi birikmiş parası olmaz. 25 yaşında işe başlasa 4 sene mi işsiz kalacak? zaten emekli maaşıyla kira ödemiyolarsa mutfak+faturalar ödenebilir. çocuk üni okudu mu? mesleği var mı? üni de okumadıysa bunca sene evde mi yatmış??Yok cocugun gelırı cok dusuktu bır ara ıssız de kaldı 6 aydır duzenlı bu mıktarda kazanıyor bunu bılıyoruz zaten duzenlı bır tık daha ıyı kazanınca 70 80 k cıvarı evlenme konusunu actı cocuk
Olaylar karışık dedem ölmeden önce yanına amcam yerleşti dedem ölünce yengem babannemi başından attı falan aman. Hikayede yanan babamla annem oldu neden merhametli oldukları için.Üstte ev varsa kalsaydı babaanne orada. Eli ayağı tutan kadın, babanız akşamları ilgilenirdi, anneniz de ihtiyaç oldukça gündüz göz kulak olurdu. Üst kat sonuçta. İnsanları kendi evini dar ettirmeye ne gerek var? Çıldırmalık konular.
Muhendıs beyaz yaka bir işte çalışıyor. Aldığı para 40 k cıvarıydı kıra yemek vs derken kalmıyordu evetyine de 29 yaşındaki adamın hiç mi birikmiş parası olmaz. 25 yaşında işe başlasa 4 sene mi işsiz kalacak? zaten emekli maaşıyla kira ödemiyolarsa mutfak+faturalar ödenebilir. çocuk üni okudu mu? mesleği var mı? üni de okumadıysa bunca sene evde mi yatmış??
Kız kardeşim sevgilisinden evlilik teklifi aldı çok yeni. Erkek arkadaşının babası vefat etmişti bunu etmişti. Annesi tek yaşıyor. 71 yaşında ıstanbulun bir ucunda kırada yasıyor. Kırayı çocugun dayısı karşılıyormuş. Birikim olarak sıfırlar evlenince herhangi bir takı vs takılmayacakmış hatta evin içini komple birlikte dizecekler. Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk. Almadığı süre maks ıkı yıl olabilirmiş o zaman da annesine 20 30 k civarında maddi destek yapıcakmış. Kardeşim benden destek istedi ama ben yeni nişan atmiş biri olarak bırak dıyemedım. Gelirleri iki kişi ortalama 120 150 k arasında gidip gelicek. Ama kardeşim hep çalışmak zorunda olucak. Tecrübeli yorum yapacak yol göstericek biri varsa yorum bekliyorum. Bu arada birbirlerini seviyorlar ancak çocuk annesinin bakımevine vermek istemiyor kesinlikle yaşamak istiyor.
Ohhhh ne güzel, simdi anneyle yasamaya gerek yok, ama evlenince karim gelsin kirayi karsilasinÇocuk arkadasıyla yasıyor. Annesıne maddı destek verıyor ama kıra sanırım dayısının evı oldugu ıcın dayısı karsılıyor. Çocuk işe gireli 6 ay oldu oncesınde 4 5 ay işsiz kalmıştı. Beyaz yakalı
Ben bu konuyu gerçekten çok düşündüm. Annenin yaşı bana göre tek başına yaşayamayacak kadar ileri bir yaş değil. Elbette ona destek olman, ilgilenmen ve gidip gelmen çok doğal ve buna hiçbir zaman karşı çıkmam. Ama aynı evde yaşamamız benim için çok zor bir durum.
Evliliğin ilk yıllarında eşlerin birbirini tanıması, kendi düzenini kurması ve özel alanının olması çok önemli. Aynı evde yaşandığında ne sen ne de ben gerçekten rahat bir özel hayat yaşayabiliriz. Arkadaş çağırmak, istediğimiz gibi vakit geçirmek, romantik bir an yaşamak ya da evin içinde tamamen rahat olmak bile zorlaşır. Bu durum senin için de aynı şekilde geçerli olur.
Ben evliliğin iki kişinin kendi alanını kurduğu bir hayat olması gerektiğini düşünüyorum. Annenle ilgilenmen, destek olman ve yanında olman çok değerli ama aynı evde yaşamak benim kendimi rahat ve güvende hissedebileceğim bir düzen değil.
Eğer beni seviyorsan ve gerçekten bir hayat kurmak istiyorsak, ikimizin de rahat edebileceği bir ortam kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama sen ısrarla annenin bizimle aynı evde yaşayacağını söylüyorsan, bu durumda benim ihtiyaçlarımın ve hislerimin çok düşünülmediğini hissediyorum. Bu da ister istemez bende sevgi ve ortak bir hayat kurma konusunda soru işareti oluşturuyor.
buram buram chatgpt kokuyorChatgbtye boyle bır mesaj yazdırdım çocuga bunu atıcak sızce bu yeterınce acık mı