Kayınvalide ile aynı evde yaşamak

Yok kırayı odemıyorlar degıl ev dayısının annesı 20 bın emeklı maası alıyor.

kabul etmesin
evliliğinin cicim aylarını yanında yaşlı bir kadın varken mi yaşayacak
ne bir özel hayat olur ne de rahat cinsel yaşantı
kız eve aldığı eşyada veya başka şeyler de kayınvalidesi de söz hakkı olur
rahat rahat misafir gelemez, istediği gibi '' benim evim '' hissini yaşayamaz
tatile gidecek olsa yaşlı kadını nereye bırakıp gidecekler, yemekleri ona göre yapacak, kendi aralarında tartışma yaşayacak olsalar rahat rahat tartışma bile yaşayamayacaklar

annesine destek olsun adam her daim ama aynı evde değil
aşk, sevgi bir yere kadar , bir duygudur geçer
sonradan yaşamak isteyip yaşayamadıkları içine dert olur

Oğlan şu an annesiyle değil ev arkadaşı ile yaşıyor ama evlenince annesini alacakmış? Niye çünkü resmen hizmet edecek kadın arıyor. Şimdi yok evim işe uzak ondan annemle yaşamıyorum falan der adam. Ama istese annesine yakın da bulurdu. Ne yani annesi düşüp kalsa Şimdi nasıl haberi olacak? Hani evlenince haberi olmazsa ne olurmuş ya. Aşırı saçma. Şimdi anne ile yaşamak işine gelmiyor ama evlenince baktıracak biri var.

Vall insan ömrü uzadı ben 48 yaşına girdim babaannem halen hayatta 88 yasinda şimdi bu teyze de Allah ömür verdi 20 yıl daha yaşadı olur mu olur biz bilemiyoruz kardeşiniz hazır mi 20 yıl misal kv ile yaşamaya

Anne şimdi tek yaşayabiliyor ama evlenince birden aklı onda kalmaya başlayacak, düşüp kaldı mi bir yerde diye. Gerçekten böyle bir derdi olan ona göre bir yol çizerdi. Sevgilisi hiç evlenmese annesi dayının evinde tek yaşar, tek ölür ama evlenince anaları kıymetli oluyor ne hikmetse. Tek yaşayamaz hale geliyor. Klasik erkek ikiyüzlülüğü.

Son düzenleme:
Arkadaşımın annesi 78 yaşında. Babaannesi 96 yaşında. Kadın o yaşında hala kaynana bakıp hala dır dır dinliyor. 96 yaşında yaşına kadınsın, bi sus artık demi ama yok. Hala 78 yaşına gelmiş gelinine eziyet ediyor.

Yok kırayı odemıyorlar degıl ev dayısının annesı 20 bın emeklı maası alıyor.
sonuçta hiçbirşeye yetmeyen akmaz kokmaz bir para. üzerine +70 yaş bir anne. Saçma bir evlilik . Evlilik maddi köprüler üzerine yükselen bir beraberlik kimse aksini iddia edemez.

Ben bu konuyu gerçekten çok düşündüm. Annenin yaşı bana göre tek başına yaşayamayacak kadar ileri bir yaş değil. Elbette ona destek olman, ilgilenmen ve gidip gelmen çok doğal ve buna hiçbir zaman karşı çıkmam. Ama aynı evde yaşamamız benim için çok zor bir durum.

Evliliğin ilk yıllarında eşlerin birbirini tanıması, kendi düzenini kurması ve özel alanının olması çok önemli. Aynı evde yaşandığında ne sen ne de ben gerçekten rahat bir özel hayat yaşayabiliriz. Arkadaş çağırmak, istediğimiz gibi vakit geçirmek, romantik bir an yaşamak ya da evin içinde tamamen rahat olmak bile zorlaşır. Bu durum senin için de aynı şekilde geçerli olur.

Ben evliliğin iki kişinin kendi alanını kurduğu bir hayat olması gerektiğini düşünüyorum. Annenle ilgilenmen, destek olman ve yanında olman çok değerli ama aynı evde yaşamak benim kendimi rahat ve güvende hissedebileceğim bir düzen değil.

Eğer beni seviyorsan ve gerçekten bir hayat kurmak istiyorsak, ikimizin de rahat edebileceği bir ortam kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama sen ısrarla annenin bizimle aynı evde yaşayacağını söylüyorsan, bu durumda benim ihtiyaçlarımın ve hislerimin çok düşünülmediğini hissediyorum. Bu da ister istemez bende sevgi ve ortak bir hayat kurma konusunda soru işareti oluşturuyor.

Arkadaşımın annesi 72 yaşında babaannesi 96 yaşında anne babaanneye bakıyor babaanne hala benim elbiselerimi katlayıp kaldırmayın ben 100 yaşına dek yaşayacam diye 72 yaşındaki kadını zorbalıyor.

Annesine aylık 30 k destek olabiliyorsa madem o miktarı kenara koysaydıda bi birikmişi olsaydı şimdiye kadar.. Her konu neyse de daha başta param yok diyenlerden sinir oluyorum.. Paran yoksa evlenme.. Kardeşiniz hem evi geçindirecek, hem kayınvalideye bakacak, hem de eve gelen gidenle uğraşacak

Çocuk arkadasıyla yasıyor.
Bunun dışında annesi tek yaşamak istemiyormuş annemi yanıma alma durumum olabilir çok yaşlı ve ondan başka kimsem yok diyor tek çocuk.
bekarken anasindan ayri keyifle yasiyor. anas 71 yasinda pekala yalniz hayatini idare ettiriyor.
ortaya bir beles bakici gelince ne hikmetse yalniz yasayamayacagi tutuyor:)
şaka gibi bir hikaye.
ayrica allah korusun sizin annenize birsey olsa o adam babanizla yasamayi kabul eder miyd? hangi erkek kabul eder de rahat rahat yasar kayinbaba boyundurlugunda? o kabul etmezse kiz kardesiniz niye kabul etsin?
Daha önce ayrılma sebepleri evlılıge gıtmıyor dıyeydı cocuk süre vermıstı kız kardesımde bunun cok uzun oldugunu soyleyıp ayrılmıstı.
valla kiz kardesindeki akli kuşa taksan ters ucar. "evlen evlen" diye yalvardigi erkege bak

Kaç yaşındaydı. Bu biraz 30 a yaklaştım acelesiyle de stres oluyor
30 a yaklaşınca ne oluyor?
bulduğun erkek sineğe yapışmak mı gerekiyor ?
dünyada yaşanacak o kadar güzel hayatlar varken cidden kaynana kişisi ile aynı evde yaşamak mı hayali ?
eğer o kadar vizyonsuz ise tutmayın zaten
mutlu da olur merak etmeyin

Ben kesınlıkle razı degılım mutsuz olacagına emınım sızın konusmaları attım o da yukardakı mesajı attı ama bence o bıraz blof yapıyor hala ayrılmak ıstemıyor bakalım ne dıyecek cocuk

Chatgbtye boyle bır mesaj yazdırdım çocuga bunu atıcak sızce bu yeterınce acık mı
Sonuna net olarak eğer sınırlarımı kabul etmeyeceksen ayrılmak en doğrusu diye bir şey de ekleyin. Mesajın da Chatgpt ile yazıldığı çok belli bu arada

Tabi canım zaten seven kabul eder arabesk cümlesinden belli kızında aşktan duygular tavan yedi yedi . Aşkın gözü kör fakat evlenince açılır bakalım o zaman da gördükleri yaşadıkları yetecekmi mutlu olmasına denenmisi deniyor şurada kayınvalide ile yaşamak konularını bundan ayrilanlari okusa yeter neyse sonuçta benim kizimmi der geçerim .

`