• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile mesafe

Aslında zerre aramak gelmiyor içimden.
Ama hiç ilgilenmiyor düşünmüyor gibi olmasın diye ikinci kayıp seviyesinde bı ilişkim var, o da cumadan cumaya aramak. Bazen onu da unutuyorum. :-) Bak bugün cuma hatirlattiginiz iyi oldu. :-)

Karismadan insan gibi davranabilseydi samimi olurdum da 5 yilda dunyanin lafini isittim. Diyalogumuz azala azala bugune geldi işte. Yavas yavas azalt mesafe koymak istiyorsan.

Ben, beni kirmayacak insanla samimi olabilirim. Ki bu es ailesine de katlanmaktan baska yapilan bir sey yok. Gecimsiz insanlara kisa sure sabredip evine gelince sukretmek!

kızlar kayınvalidenizi haftada kaç kere arıyorsunuz yada kaç kere ziyaret esiyoesunuz?
Ben 2,3 günde bir ararım ve son haftalar haftada en az 2 kere görüşüyorduk. Bu aralar cok aramıyorum ve eşim yüzünden gidemiyoruz onlara. En son aradığımda bana mesafeli konuştu ve neden aramadığımı sordu?
Ben ama çok yakın olmak istemiyorum. Mecburmuyuz her boş günlerimizde görüşmeye?
2-3gğnde bir arayıp birden aramanızı nedensizce keserseniz dengesizlik yapmış olursunuz kv haklı

kızlar kayınvalidenizi haftada kaç kere arıyorsunuz yada kaç kere ziyaret esiyoesunuz?
Ben 2,3 günde bir ararım ve son haftalar haftada en az 2 kere görüşüyorduk. Bu aralar cok aramıyorum ve eşim yüzünden gidemiyoruz onlara. En son aradığımda bana mesafeli konuştu ve neden aramadığımı sordu?
Ben ama çok yakın olmak istemiyorum. Mecburmuyuz her boş günlerimizde görüşmeye?

Öncelerin haftada bir arardım ama eşim benim ailemi atamadığı için bende aramaz oldum. Tatillerde memlekete gidince görüşürüz sadece. Bir de kasım ayında 1 haftalığına gelirler malzeme getirirler mutfak için o kadar. Bebek olunca ne olur bilemem

Bizimkilerde ilk basta öyleydi benim kayinpederim cok laf eder..onlar söyledi ozellille esim oraya tek gidince..hic umursamadim..ay sonunda 2 sene olucak artik alistilar bsy demiyorlar..bosver canim sen istedigin gibi yaşa..

En güzeli . Böyle yapmak gerek yoksa bknu çıkarıyorlar . Hergün gel istiyorlar .

İlk başlarda sık aramaya alıştırdığınız için, o da haliyle beklemiştir. Bu şekilde değil kayınvalideniz, bir başkası da olsa o kadar sık arama azalınca merak eder. Tabii şartlar her zaman müsait olmayabilir, bunda hemfikiriz. Ama maalesef ki bir çok kişiye yaptığın iyilikler bir süre sonra görevin haline geliyor, yapmayınca senden kötüsü olmuyor! Kayınvalideniz küserek bencillik yapmış.. Normal aradığınız süreden uzun süre geçtiyse, aramadıysanız onun merak edip araması lazımdı ''bir sorun mu var?'' diye..

valla karakteri ister düzgün ister mnyak olsun.çok gidildiğinde hizmetçi yerine koymaya yer arıyorlar."kızımızsın" bahane bence 5 senelik evli olsanız 5 senedir anne dediğiniz size kızım diyen biri sizi doğurup büyüten anneniz kadar sizi tanıyabilir mi?

bir problemim yok ama hiç aramıyorum, ararlarsa da annen,baban arıyo diye eşime açtırıyorum. direk beni isterlerse genel geçer konuşuyorum...
zaten 2-3 haftada 1 görüşüyorum o bedeb
o aradığında konuştuğuma şükretsin..
:D ben onu da yapmıyorum eşime açtırıyorum....:kahve: direk beni isterlerse de kaçış yok mecbuuur

bir problemim yok ama hiç aramıyorum, ararlarsa da annen,baban arıyo diye eşime açtırıyorum. direk beni isterlerse genel geçer konuşuyorum...
zaten 2-3 haftada 1 görüşüyorum o bedeb

:KK70: ben onu da yapmıyorum eşime açtırıyorum....:kahve: direk beni isterlerse de kaçış yok mecbuuur
5 kere yazmışım işyerinde bir sayfada program bir sayfada burası açık olunca pek bölünmüş :) üst yazdığımı unutmuşum kaynana yazısı görünce elim ayağım dolaştı besbelli :KK48:

hafta da bir konuşuruz. ona bile hiç aramıyorsun der. kendinin işi yoksa rahat 15 dk konuşur. her dediğimi sakız gibi uzatır o öyle olmaz diye başlar gider... benim aramama fırsat vermeden arar en çok da bu sıkıyor... oğlu mesai de değilse her akşam konuşurlar.

Eskiden 2 gunde 1 arardim. 10 15 gunde birde ziyaret ederdik. Esim hic aramaz sormaz. Benim ailemi daha cok arar ve ziyaret eder. Suan haftada 1 10 gunde 1 aramaya karar verdim. Gidince de zaten en fazla yarim saat oturuyoruz. Evime hic almiyorum isi bahane ediyorum. 7 aylik evliyim 3 kez geldi evime. 2 si aileleri toplu aldim. 1 i de yakinlardaymis arayip ugradi.

Haftaiçi bir şey lazım olmadıkça aramıyorum. Eşim hergün konuşuyor. Bir sorun olduğunda öğreniyorum zaten ondan. Varsa bir şey bende arıyorum. Haftasonu 1 günü de yarım gün aileme yarım gün eşimin ailesine bölüyoruz. Bazen 2 haftada 1 oluyor bu.

haftada 1 görüyorum. pek aramam. ancak bir rahatsızlığı, doktor işi falan olursa onu sormak için ararım. eşim hemen hemen her gün arıyor zaten.

Bu mesafe koy diyenlerle "misifi kiy" diyerek dalga geçme amacınızı anlayamadim doğrusu. Evet hakedenlerle mesafe iyidir bunda alaya alinacak ne var?

Çünkü her kaynana konusunda mutlak suretle geçen bir uyarı bu. Hatta öyle konular var ki henüz kaynana adayı olan zat için bile "mesafe koy" denilmekte. Hatta ortada bir sorun yokken bile "mesafe koyayım mi?" Diye soran gördü bu gözler. Evet anlamıyorum bu sartlanma halini. Neden yahu? Adı kaynana diye mi? Annelerimiz mükemmel mi? Yahut ailelerimiz. Ben hiç annesi kendisine karıştığı için mesafe koyan bir kadın görmüyorum. Neden çünkü o anne. Evet ülkemin kaynanalari karışmaya ve özel hayata müdahil olmaya pek hevesli. Lakin kaynanadan dert yanan kadınların anneleri de aynı otun laciverdi. Kendi eşleri aileleriyle görüsmediginde veya mesafeli olduğunda hobaaa kopsun kiyametler. Ama esin annesi ile gorusmemek çok normal. Hatta olması gereken...

Yüz tane kaynana konusu varsa hepsinde aynı uyarı. Mesafe koy. Her kaynana konusunda mesafe koy, her eş konusunda ise bosan uyarisi beni benden alıyor.

Back
X