kayınvalide ile samimiyet

3 senelik evliyim, kayınvalidemi zırt pırt aramam, eşim konuşurken selam gönderirim. Bir tarif için ararım mesela, o zaman 10-15 dk konuşurum, evdekileri sormadan kapatmam telefonu. Biz de 30 km uzaklıktayız. Sorsan bana 3 senede kaç kez geldiler, 2 elin parmaklarını geçmez. Biz de 2 haftada bir gideriz (annemle kayınvalidem çok yakın, ikisini de aradan çıkarıyoruz gittikçe). Gittiğimde yemek hazır olur genelde, ben sofra kurarım, bulaşıkları makineye doldururum, ne bileyim meyve tabağını filan taşırım. Evde bekar görümcem var 27 yaşında. O otururken ben deli gibi yormam kendimi. Zaten çalışıyorum tüm gün, eşim de tembihler beni görümcemi kast ederek bırak xxxx yapsın, sen onun önündeki tabağı kaldırmak zorunda değilsin diye. Böyle bir standart tutturdum, Allah bozmasın 😬

Valla her şey niyete ve o iyi niyetin karşılığını almaya ya da suistimal edilmesine bakar..

Az önce de benzer bi konu açılmış 3 yıldır evliyim ,KV aşırı iyi bir insan benden ne temizlik ne yemek bekler gittiğimde, ancak ben annemin evinde ne yapıyorsam minimum ölçüde yeme toplama işine yardım ederim bir gün evini temizlemisligim yoktur ama içimden hediye almak da gelir kp nin sevdiği KV nin bilmediği yemekleri yapmak da gelir yaparım da Ama bunun da ölçüsünü kaçırmadan bence sorduğunuz soru herkesin ilişki dinamiğine göre değişir .

Her şeyi çok bilip atlamak da iyi değil hiçbir şey bilmiyor gibi görünmek de
katılıyorum tesekkür ederim :)

3 senelik evliyim, kayınvalidemi zırt pırt aramam, eşim konuşurken selam gönderirim. Bir tarif için ararım mesela, o zaman 10-15 dk konuşurum, evdekileri sormadan kapatmam telefonu. Biz de 30 km uzaklıktayız. Sorsan bana 3 senede kaç kez geldiler, 2 elin parmaklarını geçmez. Biz de 2 haftada bir gideriz (annemle kayınvalidem çok yakın, ikisini de aradan çıkarıyoruz gittikçe). Gittiğimde yemek hazır olur genelde, ben sofra kurarım, bulaşıkları makineye doldururum, ne bileyim meyve tabağını filan taşırım. Evde bekar görümcem var 27 yaşında. O otururken ben deli gibi yormam kendimi. Zaten çalışıyorum tüm gün, eşim de tembihler beni görümcemi kast ederek bırak xxxx yapsın, sen onun önündeki tabağı kaldırmak zorunda değilsin diye. Böyle bir standart tutturdum, Allah bozmasın 😬
çok iyi bence darısı basıma :P

Karşı taraf kötü niyetliyse suistimale açıksa sen ne yaparsan yap sonunda kötü olursun.

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
K.v. İle fazla samimiyet iyi değil,saygı duyulmalı ama sürekli aranmamalı. Ben bayramda ararım okadar . Aradığında açmayın ,geç cevap verin .ev işine dalmışım arkadaşlarlaydım açamadım filan diye uydurun ki sizinde bir hayatınız olduğunu anlasın.Yemeğe Gittiğin zaman anne sen otur biz (görümcenin ismi x olsun) X ile hallederiz dersin. İkiniz toplarsınız temizlersin.ne sana yıkılır işler nede görümceye. Zaten süreklide gidilmez. Herhafta herhafta yemeğe çağırmazlar ,çağırısalarda iki hafta sonra filan gelebilirz planımız var diye gitmeyin.

Bence alacağınız hiçbir cevap sizin doğrunuz olmayacaktır.
Kafanız uyuyor mu?
Karakteri nasıl?
Birbirinizden beklenti düzeyi?
Hepsi etkiler.

Mesela ben. Kayınvalidem hayatımı gaspetmek istiyor. Hizmetçisi olayım. Bana kaynanalık yapsın. Hep beraber yaşayalım. Kendi fikrimi beyan etmeyeyim. Kendi fikrinden olmayana aşağılama, kötüleme, ötekileştirme ne ararsan var.
Ben tam tersi seviye isterim. Mıc Mıc iç içe yaşamaktan nefret ederim. Özgürlüğüme düşkünüm. Emir almaktan hoşlanmam.
Hayat görüşümüz farklı.
Bu durumda anlaşamıyoruz. Anlaşma oranımız benim başımı sallama onaylama sesimi çıkaramadığım kısım kadar.
Dolayısı ile mecbur değilsem asla aramam. Eşim olmadan evine gitmem.
Eşim yokken evime gelmesini ise zor da olsa sınırlandırdım. Sürekli ipleri sıkı tutmak zorundayım.
Çünkü minicik bir gevşeme her şeyi başa döndürüyor.

Aman sakın yüz vermeyin kayınvalideye. Aramayın sormayın yüzüne bakmayın. Yiyin işin oturun evde bir şeye elinizi sürmeyin. Yüz verirseniz astarını ister bu kayınvalide tayfası. İlk günden gardınızı alın ki o da ayağını denk alsın.

Buraya kadar ironiydi.

Annenize nasıl davranıyorsanız, annenize gelininin nasıl davranmasını istiyorsanız, annenize ne kadar yardım ediyorsanız o kadar edin. Kayınvalideler öcü değil.

Daha yeni evlisiniz...bu kadar taktik neden..icinizden gelince arayin..evine gidince siz de icap ederse bir isin ucundan tutun..insan daha ortada fol yok yumurta yokken bu kadar ince hesaplar yapmamali..

merhaba. yeni evliyim ve bir şey sormak istiyorum. kv ile mesafemiz/samimiyetimiz sizce ne kadar olmalı? aynı şehirdeyiz fakat biraz uzağız. ne kadarda bir aranmalı sizce veya gidip gelinmeli bunun bir ölçüsü var mı? mesela o beni her gün arıyor. açıkçası bu durumdan çok hoşnut da değilim. henüz o bize gelmedi çünkü ben hala tam yerleşemedim evimin eksiği epey fazla. yavaş yavaş oluyor bu yüzden de tüm evim düzene girmeden davet etmeyi düşünmüyorum, içim rahat etmez. güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Bunun dışında ben onlara gittiğimde evinde iş yapma durumu sizce ne kadar olmalı. Aslında biliyorum her şey insanın içinden geldiği kadar olur ya da olmalı. Ama taktiğe gerek var mı benim sorum bununla ilgili. Yani diyelim yemeğe davet etti bütün mutfağı masayı toplamak normal mi yoksa fazla mı sizce? Görümcem de var bekar. Hani taktik meselesini de şundan dolayı sordum; çok fazla iş güç yaptıgımda hep beklenir mi? Elimi çok her şeye vurmazsam ayıplanır mı? Fikirlerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.
Canım burada önemli olan nasıl insanlara denk geldiğin. Eger karsında ki cahil görgüsüz ve kötü kalpli ise ne yapsan yaranamazsın en güzeli mesafe. Eğer içten iyi niyetli ve görgülü iseler zamanla yakınlık kurulur ama basta mesafeli olmak gerek. Benim hayalimdeki kv söyle olurdu. En az iki haftada bir gidilmeli. Ayda bir de o bize gelsin kalsın (aynı sehirdeyiz, ama evler uzak o gelip dönemez aynı gün) haftada bir de telefonlasmalıyız. Onun dısında özel günlerde de özenip aranmalı vs. Gel gör ki bizimkiler cumburlop bir sevgi yumağı Moduna girip özel alanına tecavüz ettiler ben de kaskatı olup daha da geri çektim kendimi. Kısaca bastan geri durmalı herkes. Zamanla iki taraf da adımlar atarak yaklaşmalı. Evine yemege gittin mesela. Anne ihtiyacın var mı diye gitmeden ara. Gidince sor yardım edeyim mi. Sofra kur kaldır. Ama her gün ne konuşulur telefonda bile olsa. Aramadan gitme ki aramadan gelmesin. Akraba ortamlarına gir ama hep beraber hep beraber olmaz. Ben prensip olarak tatile cejirdek aile dısında kimseyi istemiyorum. Üç bes yılda bir yola cıkıcam onda da gönül eyleyemem. Her aldıgınızı sattığınız attığınız söylemeyin. Çünkü Bi yorum yapar canınız sıkılır. Eve o geldi bu gitti türevi evden naklen yayına da gerek yok. Yani içten sıcak samimi ama belli sulara girmeden

Benim bir arkadaşım -akıllı bir arkadaşım- derdi ki ben orda misafirim sadece sofra kurmaya ya da toplamaya yardım ederim hepsini de ben yapmam. Gittiğimde hizmet beklerim.
O da bana geldiğinde hizmet ederim bir şeye dokundurmam.

Bana bu çok ayıp geliyordu.

Sonuç o baştacı oldu ben paspas..

Şimdi sen karar ver ne yapman gerektiğine..

Kafanız uyuyor mu?
Karakteri nasıl?
Hepsi etkiler.

Mesela ben. Kayınvalidem hayatımı gaspetmek istiyor. Hizmetçisi olayım. Bana kaynanalık yapsın. Hep beraber yaşayalım. Kendi fikrimi beyan etmeyeyim. Kendi fikrinden olmayana aşağılama, kötüleme, ötekileştirme ne ararsan var.
Ben tam tersi seviye isterim. Mıc Mıc iç içe yaşamaktan nefret ederim. Özgürlüğüme düşkünüm. Emir almaktan hoşlanmam.
Hayat görüşümüz farklı.
Bu durumda anlaşamıyoruz. Anlaşma oranımız benim başımı sallama onaylama sesimi çıkaramadığım kısım kadar.
Eşim yokken evime gelmesini ise zor da olsa sınırlandırdım. Sürekli ipleri sıkı tutmak zorundayım.
Aynısı var bende

Benim bir arkadaşım -akıllı bir arkadaşım- derdi ki ben orda misafirim sadece sofra kurmaya ya da toplamaya yardım ederim hepsini de ben yapmam. Gittiğimde hizmet beklerim.
O da bana geldiğinde hizmet ederim bir şeye dokundurmam.

Bana bu çok ayıp geliyordu.

Sonuç o baştacı oldu ben paspas..

Şimdi sen karar ver ne yapman gerektiğine..
Ben de bu arkadasınız gibi yaptım mesafeli ve suratsız bulundum.
Anne sen otur ben hazırlarım dedikçe dolap içerim karıstırıldı. AA burada bu mu varmış? Bu makineye konmaz ki? Bu marka iyi değil? Anne sen rahat gec koltuga dedikçe taciz taciz...
Şans meselesi biraz. Benim de evlatlarım var insallah görgülü insanlara denk gelirler.

K.v. İle fazla samimiyet iyi değil,saygı duyulmalı ama sürekli aranmamalı. Ben bayramda ararım okadar . Aradığında açmayın ,geç cevap verin .ev işine dalmışım arkadaşlarlaydım açamadım filan diye uydurun ki sizinde bir hayatınız olduğunu anlasın.Yemeğe Gittiğin zaman anne sen otur biz (görümcenin ismi x olsun) X ile hallederiz dersin. İkiniz toplarsınız temizlersin.ne sana yıkılır işler nede görümceye. Zaten süreklide gidilmez. Herhafta herhafta yemeğe çağırmazlar ,çağırısalarda iki hafta sonra filan gelebilirz planımız var diye gitmeyin.
açmama konusunu düşüneceğim, şimdiye kadar hep açtım max 10dk konusuyoruz ama onda da zaten açtıgımda iş güç uğraştıgımı hep söylememe rağmen her gün arıyor sağolsun

Ben de bu arkadasınız gibi yaptım mesafeli ve suratsız bulundum. Şans meselesi biraz. Benim de evlatlarım var insallah görgülü insanlara denk gelirler.

Görgülü, vicdanlı, gerçekten iyi kalpli insanlara denk gelsin yavrularımız.
Gerçekten hiç içten hesaplarım olmadı.
Anneme aldığımdan kvmede aldım.
Ona yorduğum kadar ona da kendimi yormaktan gocunmadım ama değmiyor.
Bunu anladığımda hakettikleri gelin oldum.
Aramam sallamam. Kızı var yapsin derim.
Bulaşık için yalandan teklif yaparım ısrar etmem. Misafirim diye düşünürüm.
Yüzüne de derim bunlarin nedenini gerekirse sıkıntı yok.
Sevmiş sevmemiş umrum değil.
Önce onlar kendilerini sevdirmisler mi onun derdine düşsünler.

Biz günde en az 2 kez konuşuruz o aramasa ben ararım bazen bir kaç dakika bazı zamanda dakikalarca konuşuruz 20 dakikalık uzakliktayiz gittiğimde hiç sormam çekinmeden istediğim gibi yapar eder hazırlar yer içeriz gittiğim gün belirsuzdir kafam eser giderim yada o gelir çok şükür iyiyiz yıllardır birbirimizi uzmedik incinmedik 😊

açmama konusunu düşüneceğim, şimdiye kadar hep açtım max 10dk konusuyoruz ama onda da zaten açtıgımda iş güç uğraştıgımı hep söylememe rağmen her gün arıyor sağolsun
Bu zamana dek kvden iyilik gördün mü?
Ev taşırken temizlikte olur, yerleşmede olur.
Derdine destek olma konusunda olur.
Gerçek anlamda anne olarak varlığını hissettirmeye çabaladı mi?
Cevap evetse her gün aramasına sevinirim.
Evlât sayiyor diye düşünür veririm karşılığını.

Kafanız uyuyor mu?
Karakteri nasıl?
Hepsi etkiler.

Hayat görüşümüz farklı.
evet çok haklısınız biz henüz birbirimizi yeterince tanımıyoruz, seviyorum bir sıkıntım yok ama yine de merak ettim.

Kv ile iliskide asla yüz göz olunmamali. Hergun aranmak veya aramak bana gore fazla, yani ne konusabilirsinki hergun?
Gittiginizde de kararinda is guc yaparsiniz. Yani tabiki oturmayin, hep birlikte sofrayi toplayin, bulasik vs. Lakin sofra toplarken kendinizi bir anda dolaplari silerken de bulmayin :)

Aman sakın yüz vermeyin kayınvalideye. Aramayın sormayın yüzüne bakmayın. Yiyin işin oturun evde bir şeye elinizi sürmeyin. Yüz verirseniz astarını ister bu kayınvalide tayfası. İlk günden gardınızı alın ki o da ayağını denk alsın.

Buraya kadar ironiydi.

Annenize nasıl davranıyorsanız, annenize gelininin nasıl davranmasını istiyorsanız, annenize ne kadar yardım ediyorsanız o kadar edin. Kayınvalideler öcü değil.
Biliyorum elbette öyle, ben saygımda bir kusur etmek istemem,etmedim de şimdiye kadar. Ama anne ile kıyaslamak bana pek de doğru gelmiyor, ben (kendi adıma konusayım en azından) annemin yanında ettiğim kadar rahat edemem, annemle ettiğim sohbetleri onunla edemem, annem kadar da sevemem. Bilmiyorum annesi kadar hatta daha fazla seven var mıdır ama..Benim için durum böyle. onun dısında aslında annemden daha özenli davranmaya çalışıyorum o da samimiyetim annem ile oldugu kadar olmadıgından dolayı.

Görgülü, vicdanlı, gerçekten iyi kalpli insanlara denk gelsin yavrularımız.
Gerçekten hiç içten hesaplarım olmadı.
Anneme aldığımdan kvmede aldım.
Ona yorduğum kadar ona da kendimi yormaktan gocunmadım ama değmiyor.
Bunu anladığımda hakettikleri gelin oldum.
Aramam sallamam. Kızı var yapsin derim.
Bulaşık için yalandan teklif yaparım ısrar etmem. Misafirim diye düşünürüm.
Yüzüne de derim bunlarin nedenini gerekirse sıkıntı yok.
Sevmiş sevmemiş umrum değil.
Önce onlar kendilerini sevdirmisler mi onun derdine düşsünler.
Aynen ben de bunları yasadım. Önce mıç mıç oldular anlamsızca. O arada sevimsizlik had safhada tabi. Ben de arka plandaki hainliği görüp geri çektim kendimi. Esim hep beni kötü olmakla sucladı.
İnan istemesem de arada gidiyordum. Bu pandemi bahane oldu jactır kabul etmiyor evine. Yok su oldu yok bu oldu. Bizi geri cevirip öteki çocuklarını kabul ediyor (güya catkapı gitmişler kovmuş falan) en sonunda ben de gelicez gelelim mi demeyi kestim. Allah görüyor. Kac defa kibarca kovulduk. Kac defa uygun musunuz dedik kabul edilmedik. Eşime sorsan bunların hiçbiri olmadı. İnsan çileden çıkıyor ya.
Eşimin bir kardesi var. Rahatsız mıdır nedir çözemedim. Yani anne oldum ona bile aramadı (aynı sehirdeyiz değil gelmek alo Bile demedi. Abimi aradım dedi. Sanki abisinin içinden çıktı çocuk) Ötesi var mı? Gecen gün eşim tartışma cıkardı. Neymiş halası hediye alınca ben kullanmıyormuşum. Önce Bi evirdim çevirdim lafı. Sonra eşim söyletene kadar ugrastı. Evet dedim. Ne nişanıma ne gebeliğine ne doğumuma tebrik etti. Düğününe zorla geldi. Zorla geldi hayırlı olsun denedi salonda. Ona ben yine görünce güleryüz gösteriyorum daha neler oldu neler sen tüm bunlara ragmen kardeşimi bas tacı et diyorsun ya pes. Evet onun aldıklarını cocuguna giydirme cünkü onu anmak hatırlamak istemiyorum. Ve de senin ve onun için ve Allah için birtek şunu yapabilirim. Görünce iyi davranırım. Sadece bu.
Bu olayın üstüne kardesi iyice sacma Bi harekette bulundu. O gün bu gündür eşim sustu. İnsanlar ne yer biliyor ne mesafe. Hele eşler konu kendi ailesi olunca aslan kesiliyor. Akıl alır gibi değil.

Son düzenleme:
Back
X