Kayınvalide ile yaşamak istemiyorum

Gitmez tabiki nereye gidiyo

Ben de arada bir yanına gideriz o gelir diyorum ama yok
Yok desin ne olacak. Siz kararlı durun. Ben şuanda sizi biraz yumuşak karşılıyormus gibi görüyorum. Tabi kaybınız çok yeni kayınpeder vefat etmiş eşinizin üzüntüsünü de anlamak lazım ama, o ayrı bu ayrı. Annesine üzülüyor diye sizi istemediğiniz bir hayata mahkum edemez. Anneyle eş arasında bir seçim yapıyormuş gibi hissediyorlar ya sinir oluyorum. Orta yolu bulsalar keşke bizi harcamak yerine

Yooo, isteseler öyle bir orta yol bulurlar ki. Karşı taraftan bekleme kolaylığına kaçıyorlar.

Yooo, isteseler öyle bir orta yol bulurlar ki. Karşı taraftan bekleme kolaylığına kaçıyorlar.
Evet konu sahibinin kararlı durmasi lazım. Bir kere tamam derse bitti. Eşi emrivaki de yapabilir kabul etmiyorsan bende yokum gibi. İnşallah yapmaz tabi ama o kozu da kullanabilir.O oyuna gelmez umarım. Bu yüzden beni siliyorsan buyur sil derse kazanır

Demiş ya adliyede görüşürüz diye herif. Dilekçeye de karım anamın yanına yerleşmiyo yazacak herhal. :)) Hakim anlatır ona, davayı kimin açması gerektiğini.

Ay gerizekalı, pislik Ne demek adliyede görüşürüz.. Sanane be benim düzenim böyle işine gelirse kalırsın gelmezse kapı orada gidersin ananın yanına ... Ben başvurumu yaparım deyip çekin resti.. Zannediyır ki siz koracaksınız sineceksiniz amannn beyy(!) boşama beni ben gelir size kul köle olurum diyeceksin. Peeehhhhh.. ben 17 yaşımda babamın işleri dolayısıyla ailemle köye yerleştim. Yeminle 1 yıl depresyondaydım. Yemezdim içmezdim gece oturur sabah uyurdum.. bütün gece de ağlardım.. Sonra ders çalışıp üniye gittim kendime geldim. O yüzden tahmin edebiliyorum nasıl bir duruma gireceğinizi.. Sakın pes etmeyin. Çok yumuşaksınız. Eşinizin size gösterdiği bu tepkiye sizin ona göstermeniz lazım..

Boşanma tehtidi gelmiş.
Kendinizden emin durmalısınız.
Farz esin gittiniz.
Ev üstünde ev olmayacak. Kavga gürültü diz boyu olacak muhtemelen.
Dayanamayacaksınız.
Belki yine boşanmak isteyeceksiniz.
Bu sefer elinizde işte olmayacak.
Hiç gitmeden boşanın daha iyi.
Bu nedenle sizden boşanıyorsa zaten bırakın boşansın.

Ülkenin yarısı köyde büyüyor köyde okuyor köyden doktor da çıkıyor okumayan da çıkıyor bu köy veya şehir ile alakalı değil çocukların geleceği diye bi bahane yok zaten sehirde olsalar bilmiyorum baleye mi gondereceksiniz mesela bunu iyi analiz etmek lazim . Dumduz devlet okulunda okuyacaklarsa köy okulunda da okuyabilirler

Kayinvalideniz bitkisel hayata bağlı bir eşe bakamayacak kadar elden ayaktan düşmüş mu onu bilmek lazım madem hayvan bahçe tarla var tüm yıl ne ekiliyor da başında beklensin ekim dediğin martta baslar eylülde son hasat ve biter ekim zamanı hasat zamanı köye geçici olarak gidilebilir .

Kaldı ki kaderi esin ailesine göre çizip yaşamak başlı başına bir dert zaten herkesin yasamak istediği hayat farklıdır bunu eşinize orta yollu sunabilirsiniz

Bir başkasının düzeninde zaman geçirmek eziyettir bu eziyeti çekmek zorunda değilsiniz bir başkasının kaderi değişmesin diye onların kaderinin değişeceği yerden yama yapmak aynı kaderi yaşamaktan farksız ve düştükleri yerden kalkmak için sizi temele koymak haksızlıktır

Orta yol orta yol orta yol ... orta yol yoksa herkes kendi yoluna
Ailesine bakmaya karşı değilsinizdir buna adım gibi eminim ama bu iyi niyeti fazlaca kullanmak insanlık dışıdır ve o eski devirlerde kaldı gelini aileyi kurtaran bir hizmetçi gibi kullanmak ne cağımıza uygun ne de vicdana .

Ters tepmeden nakış gibi işlemek lazım bu olayı ciddi bir konu çünkü. Size nasıl iyi gelecekse onu en manipüle etmiş şekilde konuşmanız lazım kocanızla

Benim tavsiyem ve asla yapmamaniz gereken şey şimdiki evinizin düzenini bozmayın sakın sakın ona göre bir şeyler düşünün o aileyi en iyi siz tanıyorsunuz şartlarınızı olabildiğince iyileştirin.
Gerekirse yalandan hastalık uyduruk fitigim var migrenin var alerjik var ne bulursanız.

Bu durumda boşanmaya tehdit ediyorsa bir dakika durmasın açsın davayı...

Önerileriniz ve tüm Mesajlar için teşekkür ederim şimdi kendimi çok daha iyi ve güçlü hissediyorum

Normalde iyiyiz bu kadar büyük bi problemimiz olmadı hiç bu raddeye gelmedik ilk defa
Bu da aslında bir bakıma eşinizle aranizda bir sınav. İyi zamanda herkes iyi olur. İşe gidip gelir yemegi hazırdır evi temizdir karısıyla oturur her adam sorarsın cevap verir. Şanslıysan o da sorular sorar. Bir şekilde iyi olunur yani. Ama birde böyle kriz durumlarıni nasıl yönetiyor size karşı nasıl bir tavır takiniyor görmüş oluyorsunuz. Sonuçta neye karar veriyorsa eşiniz de o oluyorsunuz.. İnşallah siz orta yolu bulabilirsiniz

Ben olsam bende köyde yapamazdm gitmeyin bence eğer kızı yanina almak istemiyorsa eşin illa zorlarsa başka çare yoksa o gelsin diyin aklıma başka bişey gelmedi

Yapmak istemediginiz birseyi kimse hayatta size zorla yaptiramaz, siz direndikten sonra.
Bence de gitmeyin zaten, hangi zamanda ve devirde yasiyoruz Allah askina.
Ne kendi duzeninizi bozun, ne de cocuklarinizin.

Size bişey diyim mi? Siz gitmezseniz eşiniz de gitmeyecek. Çünkü eğer tek giderse bütün sorumluluk ona kalacak ve eminim bu işine gelmeyecek bir durum. Boşanma olayı falan da hikaye size blöf yapıyor. Kararlı bir şekilde durun, işi ne kavgaya vurun ne başka bir şey. Bu konu tartışmaya açık değil benim için, ben köye yerleşmeyeceğim demeniz yeterli. Ama bir süre direnmeniz gerekecek. Eğer kararlı olursanız eşiniz zaten bu işten vazgeçecek.

bizim köyde kadınlar her işi yapar eşimde kayınvalide de bana güveniyor tarlaya gidicem hayvanlara bakıcam Eve bakıcam onlara bakıcam bu hayatı istemiyorum kayınvalideyle yaşamak istemiyorum ne yapmalıyım
Ee sizi hizmetli olarak istiyorlar bildiğiniz kolaysa eşiniz yapsın bunlari?

Bir de bazi arkadaşlar köy hayati güzeldir demiste o öyle uzaktan göründüğü gibi değildir. Senin kendi evin bir de can sıkıntısından uğraştığın bahçen varsa güzeldir. Ama sizin yukarıda yazdiklariniz varsa zordur hem de şehirden köye gidecek biri için gayett zordur.

Şuan çocuğum yok pandemiden dolayı erteledik biraz daha bekleyelim diye kv 60 yaşında hemen karşısında ablası oturuyor bütün akrabalarımız köyde zaten ve evet çalışıyorum
Ben anlamıyorum birden köye yerleşme fikri bi buradakilere mi saçma geliyor? İşiniz de varmiş onu da bırakacaksınız bu nasil bir istek

kayınvalide sizin yakınınıza bir yere gelmeli,
ya ev tutarsınız, ya da evinizde yer açarsınız.
ne demek annem yalnız kalmasın diye hayat şartlarını değiştirmek,
bir evlat sahibiyim, allah onların hayatını ipotek etmeyecek gücü kuvveti versin bana, duam hep bu yönde. oğlum olursa gelinim.

iyi olduklarını mutlu olduklarını bileyim, benim de gönlümü hoş etsinler, elimi boş, gözümü arkada bırakmasınlar
büyük konuşmayayım allahım nolur

Ne yapmam lazim demen cok sacma degilmi ben asla gitmeyi dusunmuyorum annen yanliz kalamiyorsa yakinlarda ev tutalim yada donusumlu olarak cocuklarinda kalsin siz neden hayatinizi bozuyorsunuz. Bu sebep boşanma sebebi bile olabilir cocuklar koyde nasil egitim alacak ayrica siz koyde yasayip hizmet etmek zorunda degilsiniz asla kabul etmeyeceginizi soyleyin kendisi kudursun dursun isterse kendisi gidebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…