Kayınvalide ile yaşamak istemiyorum

Köye neden gideceksiniz ki yaa böyle birşeyi sırf annesi yalnız kalmasın diye mi söylüyor çocuklar ve siz ne yapacaksınız köyde.. Hem bilmediğiniz etmediğiniz işlerle uğraşacaksınız bir nevi mecbur kalacaksınız.. Bence kara kara düşünülecek birşey değil ki bu.. Eşinize düzenimi bozup gidemem bizim bşr hayatımız var köye gitmek hiç mantıklı değil dersiniz olur biter.. Sizi bırakıp köye gidecek değil herhalde..

Ama annesi yaşlıysa tabi ki evlat olarak annesini yalnız bırakmak istememesi çok da normal.. O zaman dersiniz ki anenn bize gelsin.. Bence en mantıklısı bu.. Evet kimse kv ile mutlu mesut yaşamaz sanırım ama anne olduğu için yalnızlığa da terk etmemek ister elbette.. En azından ben böyle düşünüyorum..

Eşiniz köyde ne iş yapacak?
Siz köyde ne iş yapacaksınız?
Çocukların okulu ne olacak?
Kayınvalidenin kronik hastalığı var mı?

Her durumda bir ailenin köklerinden sökülüp yaşamının değiştirilmesindense kayınvalidenin şehre gelmesi daha uygun olur.

Sonuçta köyün yakınında iyi okul açmak, size ve eşinize yepyeni iş alanı açmak mı daha kolay annesinin şehre gelmesi mi?

Kayınpederin yoğun bakımda kaldığı hastane sizin şehirde mi? Kayınvalide oraya nasıl gidip geliyor?

Eğer sağlık açısından sahip çıkmak istiyorsa, annesi hastaneye yaklaşmalı.
Yok derdi hastane değil de “ben iş yaşamımdan sıkıldım köy macerası olsun sen de tarla çapalarsın çocuklar da erik toplar kötü okula gitsinler ne olacak” tarzı birşeyse ölün ama gitmeyin. Sizi geçtim çocukları düşünmelisiniz.

Ya adam sacmalamasin. Kadin yalniz kalmasin diye neden herkezin düzeni bozuluyor. Sahsen kabul etmem. Hani ayni sehire getirmek ister neyise.ama böyle sacmaliklara arada ne kadar babasi yüzünden duygusal ise hic kalkismasin. Köyde durumlar o kadar iyi olsaydi, adam orda 4 saat tek basina kalmazdi. Demek ki cevre ve yakinda olan da yok. Allah acil sifalar versin

Saçmalık.
İstemiyorsanız asla gitmeyin.
Annesi yalnız kalmasın diye böyle büyük bir fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz. Başka çözüm bulsunlar.
Satsınlar tarla bahçe kayınvalide gelsin şehre. Eşinizinde eli üstünde olsun.

aslinda cocuklarin yasina bagli tabi de,
ben resit olana kadar koyde yasadim, cok mutlu bir cocuklugum oldu.

tabi ki konu sahibi calisiyor ve kres ihtiyaci vs hasil oluyorsa olmaz da, onun disinda koy hayati cocuklar icin gayet guzel.
bende severim koy hayatini cocugumuda her yaz gotururum ama dogalgaza, ulasim kolayligina, evin icindeki sicak suya vs alismis cocuk icinde bayan icinde esi icinde kısın ozellikle cok zor olur.
birde cocuklar kendi duzenlerinden cikip hastasi olan yaslisi olan baska bir eve girecekler kendilerine ait özel alanlari bile olmayacak belki, 2 şımarsa dur sus başım şişti vs. rahata alismis cocuk icin cok zor bunlar

Birlşkte yaşamak istemediğinizi söyleyin ve durumu izah edin bence

Esinize gitmek istemediginizi ama yaniniza gelmesini istedigini soyleyin

sız nıye oraya tasınasınız ne mantıksız su erkekler ya akılları ucup gıtmek ıcın kafalarının ucunda duruyor sanırım
cok ıstıyorsa annesı sızın yasadıgınız yere merkeze 1km cıvarı yakına gelır

tabıkı kayınvalıdeyle yasamayın

Valla bizim köyde kadınlar eşleri ölünce kendi başlarına mis gibi yaşıyorlar .Erkekler evlenmeye çıkıyor genelde.Hiç görmedim annem yalnız diye köye taşınanı.Bence yazın tatilde yada hafta sonları gidip yoklamak en güzeli. Arası kaç km yakın mı sınız

Yani bu durumda tek duramıyorsa köyünü kv bırakması gerekir, kimse kimsenin düzenini bozmamalı bence, eşiniz büyük ihtimalle köye yerleşmek istiyor, annesini bahane ediyor. Gitmeyi istememekte haklısınız, ne denilebilir ki, önemli olan eşinizi ikna etmeniz.

Esiniz köyde ne is yapmayi dusunuyor? Cocuklarin okulu ne olacak?
2.saat en az yakın değiliz

Konuş laftan anlamazsa boşan

o konuda kesinlikle hak veriyorum,
ben babaannemle ayni evde buyudum , babaannemi de cok severim, ama kendisi sebebiyle evde misafirimiz bitmezdi, kendi basimiza cekirdek aile olarka kaldigimiz zamanlar o kadar sinirliymis ki geriye donup baktigimda cidden hatirlamasi zor.

çocuklar kaç yaşında okul açılacak 15 tatilden sonra.
Konu sahibi biraz detaylımı yazsanız bazı şeyleri? Kv kaç yaşında, köyde yakınları varmı. Sizin çocuk varmı? Siz çalışıyormusunuz? Vs vs gibi ayrıntılar.
Şuan çocuğum yok pandemiden dolayı erteledik biraz daha bekleyelim diye kv 60 yaşında hemen karşısında ablası oturuyor bütün akrabalarımız köyde zaten ve evet çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…