• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile yaşanirmi?

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Erkek arkadasim dayimin esi anladim tobe tobe 😅😂
Olmaz kaynanayla oturulmaz kaynanayla oturà gelinlerin yuzde ellisi sinirden kafayi yiyor acik ve net he birde alingansa cok surmez uc dort aya ayri ev diye kavgalar baslar yolun basinda yapma olmadi apartman komsusu olun ama ayni evde olmayin

Biz simdi ne kadar anlatsak evlenmeden anlasilmiyor kendimden biliyorum.o sevdigin adamdan gu gekiyor nefret ediyosun sirf ailesi yuzunden. Tartislmalarin haddi hesabi yok.evde surekli birinin olmasi seni rahattsiz etmeyecekse kabul et. Ama mesela bana batar.esimle evlenmek icin tek kalmak icin evlendim.ama aile hesapta yoktu.cok severek evlendim simdi sorsan tabiki seviyorum ama o buyuk ask kalmadi. Neden cunku surekli mudahale eden bir aile var. Soylemedende edemeyecegim evlenecegim gune kadar esimin ailesini gokten geldi saniridm.gorumcelerim kayinvalidemi meleke sanirdim.
O kadar mi iyilerdi 😅

Bir tanıdığımın da durumu aynı sizin gibi. Her şeyi kabul edip evlendi. Her sene neredeyse baba evine dönüyor. Tekrar geliyor.
Bende oturmak istemezdim.

Şöyle söyliyeyim iyi insan diye kendini kandırmaya çalıştığın zamanlarda aklına gelsin melek olsa aynı evde olmaz. Sen ona gelip senin annenle yaşamayı teklif et bak ne tepki veriyor nedense bu ülkede erkekler için bu bir utançken kadın için yaşamamak istememesi Bi utanç. Muhtemelen aranız bozulmasın diye yaşamak istemediğini bile söyliyemiyorsun. Naif ve düşünceli insanlar için çok zor bir yaşam biçimi. Ha sen diyorsan ki ben eserim gürlerim kayınvalide evin kedisi gibi olur o zaman başka. Ama benim burda gördüğüm kayınvalideyle yaşayan gelinler kül kedisi gibi. Nerdeyse ben de olacaktım Allah korudu çok şükür

Canım bende 21 yasindayim ve bu konuda tecrübe sahibi biri olarak sana tavsiyem , eger esinle rahatca birbirinize istediğiniz gibi hitap edememeyi, evin içinde dilediğin gibi hareket edememeyi , ve bazen durduk yere hiç bilmedigin bi nedenden dolayı kv nin sana surat asmasını kaldirabileceksen git derim . Hatta bazen kayinvaliden seni eleştirecek yani bi özelin olmayacak ama tüm bu olumsuzluklar bi yana esin yanında olacak sevdigin adamla olacaksin . Ama kilit nokta şu o adam sen evlendiginde annesi seni ona şikayet ettiğinde bu adam suspus mu olacak yoksa seni mi savunacak onu susturacak mi hatta gerekirse tartışacak mi ? böyle yapsa dahi annesinin bi hatası olursa ve sen bunu anlatrsan erkeklerin yüzde 80 i asla seni anlamaz kötü niyetli dahi görebilir. Bu durumlarda ondan aşırı derecede soğuyacaksın ha tabi bu en fazla 1 gün sürer en azından benim için öyle 😄ama yinede düşün derim :/

Kısaca si yaşanır kv ile ama bu biraz o adami ne kadar sevdiğin , onun için nelerden vazgecebilecegin ile alakali. Ben eşimi sectigim için pişman değilim ve yine buna mecbur kalsam yine kabul ederim kv ile yasamayi. Cunku ondan baskasi ile evlenirsem aklim yine hep onda olacakti bu ikimizede zulüm olurdu. Fakat şu var ki o da benim için çok fedakâlık yapti.. Yine çok konuştum ben galiba:)) kısaca böyle işte.

Kendini yakma ateşe atma detaycılık alınganlık ömür törpüsüdür eşimin ailesi de detaycı bu nedenle eşim bile kendi ailesiyle samimi değil adam rahatsız oluyor. Tecrübe bu günler için var. Sen de ailen için değerlisin. Yol yakınken dön

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
İyiyken kötü olmayın .Ayrı yaşayın.

Sakın yapma bu hatayı, erkeğin ailesi de kadının ailesi de bir evde fazlalık olur. Ev ev üstüne kurulmaz. Ben kv çok iyi anlaşırdım, arkadaşlarım bana göreceksin evlenince derlerdi, kızardım. Benim düğünüm ne zaman oldu o zaman kaynanam oldu.

Düğünden önce laflarına dikkat eder, fikir ayrılığı bir kaç konuda yaşardık ortak bir yol arardık. Ama şimdi hanımefendi eşime 'senin karının bizim aileye gelince bişey yapası gelmiyor' içerikli mesajlar atıyor, inadına sinirimden aramıyorum arayıp laf sokuyor birde. Düşünsene aynı evde yaşadığımızı?

Sakın bu hatayı yapma kendine yazık etme...

Kesinlikle hayır değil kaynana eş dışında hiç kimseyle yaşanmaz. Yaşın küçük kendine kıyma, belki bunlar ne diyor diye anlam vermiyorsun ama o hatayı yapma. Ki kaynana dünya iyisi biri olsa dahi yapma.

Detaycı ve alıngan olması felaket demek her yaptığın irdelenir her söylediğin batar küserler sana onlarla ugraşamazsın ben 6 ay kaldım ha benim kv çok iyidir ama illaki sorun ben mesela eşimle baş başa kalamıyordum sohbet falan yoktu şimdi öyle degil bide erkekler aileyle olunca degişiyor benim eşim hala hafta sonu gittiğimiz zaman farklı biri oluyor evdeyken mükemmel ama yani en iyisi ayrı yaşamak

Son Durum: Ev bakıyorduk, tutalım güzelmiş dediği evin mutfağını annesi beğenmemiş diye tutmaktan vazgeçti.
Şu iki mesajdan sonra Allah aşkına tekrar düşün yakma kendini başka şehirden böyle oluyorsa, aynı evde neler olur sen düşün.

Aynen katılıyorum . Satın almak için bir daire bulduk ben aman aman beğenmedim ama eşim öldü bitti neredeyse daireye , 1 gün sonra aynı daireye kayınvalidem ile bakmaya gittik yanımızda benim annem de var , ölüp biten eşim cık ben beğenmedim daireyi dedi:)
(Annem göz ucuyla bile bir şey hissetirmedi bile kendimiz karar verebilelim diye )

Aynı müteahhitin aynı bina da dubleks dairesi vardı , hadi ona bakalım dediler , benim hiiiç fikrim sorulmadı tabi bu konuşmalar esnasında , hadi çıkalım dedik , daire çok güzel ,çok büyük , çift giriş vs. , eşimin annesi o anda dedi ki eşimi çekip kenara , " oğlum biz kendi dairemizi satarız , siz de birikiminizi verirsiniz , üzerine de baban kredi çeker bu daireyi alırız , hanımınla konuş da karar verin ona göre kaporamızı verelim" ben şooook biz alt kattaki daireyi almak için pazarlığa gitmiştik ama ne ara konu buraya geldi diyorum . Eşim bana sordu dedim ki tapu çift tapu mu olacak tek tapu mu , biliyorum ki ben ortak tapu dışında dublekste başka tapu çıkmayacağını , dedi ki tek tapu babamın üzerine , yok o zaman olmaz dedim , annesinin suratı bir asıldı o an , eşimin beğendiği evi de aldırmadı , ve dedi ki kendi eşinden için " ben o evi (dubleksi) aldırırdım da size (oğluma) kıyamıyorum :) Onsan sonra da eşim ölüp bittiği evi beğenmiyorum demeye başladı.

Ne oldu ama , Allah'a şükür bir daire aldık , tapudan sonra görmek nasip oldu kayınvalideme ama ant içmiştim kendi kendime , sen benim yoluma taş koyarsan ben de alacağımız evi sana aldıktan sonra göstereceğim diye.

Benim kv ye herkes mazlum derdi, çok fitneci çıktı, evimiz ayrı huzur bırakmadı. Aynı evde yaşayacağıma boşanırım

Aynen katılıyorum . Satın almak için bir daire bulduk ben aman aman beğenmedim ama eşim öldü bitti neredeyse daireye , 1 gün sonra aynı daireye kayınvalidem ile bakmaya gittik yanımızda benim annem de var , ölüp biten eşim cık ben beğenmedim daireyi dedi:)
(Annem göz ucuyla bile bir şey hissetirmedi bile kendimiz karar verebilelim diye )

Aynı müteahhitin aynı bina da dubleks dairesi vardı , hadi ona bakalım dediler , benim hiiiç fikrim sorulmadı tabi bu konuşmalar esnasında , hadi çıkalım dedik , daire çok güzel ,çok büyük , çift giriş vs. , eşimin annesi o anda dedi ki eşimi çekip kenara , " oğlum biz kendi dairemizi satarız , siz de birikiminizi verirsiniz , üzerine de baban kredi çeker bu daireyi alırız , hanımınla konuş da karar verin ona göre kaporamızı verelim" ben şooook biz alt kattaki daireyi almak için pazarlığa gitmiştik ama ne ara konu buraya geldi diyorum . Eşim bana sordu dedim ki tapu çift tapu mu olacak tek tapu mu , biliyorum ki ben ortak tapu dışında dublekste başka tapu çıkmayacağını , dedi ki tek tapu babamın üzerine , yok o zaman olmaz dedim , annesinin suratı bir asıldı o an , eşimin beğendiği evi de aldırmadı , ve dedi ki kendi eşinden için " ben o evi (dubleksi) aldırırdım da size (oğluma) kıyamıyorum :) Onsan sonra da eşim ölüp bittiği evi beğenmiyorum demeye başladı.

Ne oldu ama , Allah'a şükür bir daire aldık , tapudan sonra görmek nasip oldu kayınvalideme ama ant içmiştim kendi kendime , sen benim yoluma taş koyarsan ben de alacağımız evi sana aldıktan sonra göstereceğim diye.
Vallahi en son annesinin beğendiği evi tuttuk işte biz de, eşyalar konusunda benim istediğim olmuştu, rövanşını da almış oldu bu şekilde, 1-1 :))) Gülmeye verdim artık napiyim :))

Back
X