• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile yaşanirmi?

Eskiden olsa belki başka cevap yazardım ama bu foruma üye olunca görüşüm değişti. burda çok sıkıntı çeken var . Bildiğiniz gibi değil. Neler neler yaşamışlar , anlatıyorlar. beraber yaşamanın çok zor olduğunu anladım.

Askin gozu kordur derler sen sevdigin adamdan dolayi hersey mumkun geliyordur herseye sabredebilirim diyorsun gozun olumsuz hiic biseyi gormez ama evlendikten sonra ben nasil boyle bi hata yaptim diye dusunecegin zamanlar olur ve is isten gecmis olur. Ayni ev zor ve bir suru mudahale demek hele birde anneci ise her tartismada ilk gozden sen cikarsin. Bence yakin otur ama ayni ev hayir. Bunda bile idare etmen gereken durumlar olacak ama ayni evden iyidir..

Biz simdi ne kadar anlatsak evlenmeden anlasilmiyor kendimden biliyorum.o sevdigin adamdan gu gekiyor nefret ediyosun sirf ailesi yuzunden. Tartislmalarin haddi hesabi yok.evde surekli birinin olmasi seni rahattsiz etmeyecekse kabul et. Ama mesela bana batar.esimle evlenmek icin tek kalmak icin evlendim.ama aile hesapta yoktu.cok severek evlendim simdi sorsan tabiki seviyorum ama o buyuk ask kalmadi. Neden cunku surekli mudahale eden bir aile var. Soylemedende edemeyecegim evlenecegim gune kadar esimin ailesini gokten geldi saniridm.gorumcelerim kayinvalidemi meleke sanirdim.
Ben üç ayda evlendim melek olmadıklarını bir ayda falan anlamıştım 🤣🤣🤣

Normal ve mecburı dedıgıne gore sen kabul edecek gıbısın sadece destek beklıyorsun ama hıc bır ınsanla yakınlasmadan gercek yuzunu goremezsın benım kv dem akrabamız cok severdım melek gıbı kadın derdım hergun konusurduk yavrumlar kuzumlar ama ogluyla konusmaya baslayınca yakınlık gelın kaynana boyutuna gecınce eskısı gıbı olmadı ha ıyı ama dısardan gorundugu kadar degıl. Suan bana bı zararı yok arada sırada oda oglundan ve benden cekındıgı ıcın dıye dusunuyorum. Aynı evde yasasam kesın kavga ederız gıbıme gelıyor. Bıde bı evde anne kız bıle anlasamazken baska bırıyle ne kadar olur bır evde ıkı hanım olmuyorr. Mesela ben anneme gıdınce annemın en ufak bısey mesela duzenını degıatırıyorum bana sacma gelıyor ama benım degıatırdıgımde ona sacma gelıyor oyle olmaz boyle olur tartısması oluyor bunu kv yle dusun bırde. Sonra esınle yanlız kalamama var esınle tartısması var mesela bır erkek tartısmada belkı alttan alır ama annesı olunca alamaz cunku annesınden cekınır erkeklık yapar aranız acılır. Kavga etsenız annesı ondan yana olur ıkıye tek bogulursun ve o tartısma hıc kolay bıtmez vs vs boyle seyler yakın bı ev tutup gıdıp gelıp yatdımcı olmanız daha ıyı bence yaslıysa degılse onada ıhtıyac yok

Bu forumda boşanma konularına bir göz gezdirin. Kv yüzünden yaşanan boşanmalar nerdeyse aldatma/şiddet/kumarın toplamı kadar.

Herkes eşinin annesiyle anlaşmak ister. Yalnız eşiniz olmasaydı bu hanımefendiyi hiç bilmeyecektiniz, ne siz onu seçtiniz ne de o sizi.

Yılların arkadaşları tatilde tartışıyor, değil ki yabancı biriyle aynı evde olmak. Geçinebilmek için mesafe mesafe mesafe....

Bir şansınız var, eş adayı anne kuzuluğunu erkenden göstermiş. Siz karşı çıktığınızda iyisiyle kötüsüyle size evlenmeden sonra çıkacak gerçek yüzünü gösterecek, buna hazırlanın.

Eliniz ekmek tutmadan kendinizi ateşe atmayın, kendinize bir ruj alırken çocuk gibi izin mi isteyeceksiniz?

illa bi anne ile yaşamak istersen otur kendi annenle yaşa. kv ile olmuyor. sonra kötü gelin oluyorsun bide. kendi evini kuramayacaksa eğer bide hiç girme zaten o yola sonra burnu b.ktan kurtulmuyor inan insanın. unutma vazgeçemem dediğin herkesten vazgeçebilirsin heleki görücü usulü gibi tanıştığın bu çocuktan. üni. ni bitir mesleğini eline al. kendi evini kurup hayatına bak. kimseyle birlikte yaşamayı asla kabul etme.

Yooo illa ayni evde yaşayıp gelinlerinin hayatını zindan etmezse rahat edemez kayinvalideler. Ya erkeklere ne demeli. Anne evini yakından tutarız elim hep üstünde olur demek yerine 'ayni evde yaşamayı kabul etmezsen seninle evlenemem' diyenler var 🙄
Işte göyyyya annesine sahip çıkıyor babasi yok diye . Ne kadar saçmalar. Bana kalırsa yakından bile tutmasına gerek yok. Ben ilk evlendiğimde hem kendi aileme uzak hemde kaynanaya uzak yerden ev tuttum. 9 ay kadar o sekilde oturduk. Ağlamış kaynana. Şimdi yine onun semtinden tutmadım. Yani evden yürüyerek istese de gelemez. Hoş benimki zaten gelemez de bekar kızların uyanık olması lazım. Aşk mask bir yere kadar gercekten

Evlendikten sonra kocan bile batıyor insana sen diyorsun kaynana hemde 21 yaşındasın evlenmeyi düşünme önce kariyer yap sonra evlilik genç yaşta kaynana koca kahrı çekme güzelim yengen ve sevgilin gözün açılmadan seni aynı eve tikmaya çalışıyor

Ben henüz melek bir kv görmedim. En iyisi dedigin bile evlendikten sonra Azraile dönüşüyor.
Evlilik icin acele etme ve kesinlikle aynı evde yaşama.
Sana bir abla tavsiyesi.

Ben kendi anneme babama bile bana yakın tutarız ben size bakarım dedim belli bı yaştan sonra çok zor birde yipraniyorsun hayatta kafa dinlemek rahat etmek istiyorsun yeni evliyken eşinle rahat etmek istiyorsun gezmek çocuklarla eğlenmek plan yapmak rahatça yani olmuyor ev ev üstüne

Kesinlikle ya ben darlanıyorum. Eskisi gibi değil bir de hayat hepimiz çalışıyoruz okuyoruz sınavlara hazırlanıyoruz derken koşturma ın içinde akşam tek istediği insanın eşiyle sükunet oluyor.

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Kaynana ile bal olsa yenmez 😂😂 şaka tabi maddi imkan varsa altlı üstlü oturmak senin için bıraz daha iyi olur. Ama bir abla olarak sana diyeceğim okulunu bitirip mesleğini eline almadan evlenme. Çocuğun yaşı 35 değilki iki üç yıl daha bekle derim nacizane fikrim ✋

Dünyanın en iyi insanı dahi olsa yaşanmaz. Ev ev üstüne olmaz. Sizde kendinize düzen kuramazsiniz. Ayrıca bende tek çocuğum ve babam çok küçükken vefat etti annem paşalar gibi yaşıyor çok huzurlu. Kayinvalideniz dünyanın en mükemmel insanı bile olsa ev ev üstüne olmaz

Üniversite bitmeden evlenmemelisin, iş güç sahibi olduktan sonra evlenmelisin bence evlenirsen de kimse sana neden evlendin diyemez orası da ayrı tabi
Benim annem senin yaşında evlenmiş. kayınpeder, kayınvalide ve görümce ile birlikte oturdu. Hiç söz hakkı yokmuş. Babam parayı direk babaanneme verirmiş. Annem ilk evlilik yıldönümünde bir şey alim demiş. Para istemiş tabiki hayır cevabını almış. Hala anlatır yerin dibine girmiştim diye.
Şimdi babanem dedem vefat etti halam evlendi. Ondan sonra kendi evim diyebilmiş söz hakkı olmuş. Aynı sokak hatta aynı apartman bile olur. Sonuçta yalnız kadın. Aynı evde yaşayacaksanız bile ekonomik özgürlüğünüz olsun elinizde.
Neye karar verirsen ver umarım çok mutlu olursun.

@sözce Lütfen ama lütfen önce okulunu oku mesleğini eline al.
Evliliğin hiç acelesi yok.
Aynı evin için de melek bile olsa çekilmiyor.
Benim eşim de tek erkek çocuk ama benim yaptığım hatayı siz yapmayın.

merak etmeyin bende sizinle aynı düşüncedeyim üstelikte aşktan gözüm kör değil. ben sadece böyle biseyin oluru varmıdır diye sordum tabiki kimseye sormasam bile kabul etmiyorum sevgilimle konustum bu konuları defalarca. tecrübeli insanlardan fikir almak amacım ve mesela siz neden olmaz diye uzun uzun güzel açıklamalar yapıyorsunu z ben kendimi bazen yanlış ifade ediyorum bu konuda siz yorum yazanlar bana yardımcı oluyor. teşekkürler yorumun için:)

Bu adami annesiz yasamayi kabul ederse bile, yine evlenme. Bu adami birak. Senin yasin zaten kör kutuk asik olma yasi. Sirf "var" diye, seni "seviyor" diye biri ile beraber olma.

Kör kutuk asik ol, onu gördügünde heycanlan, saçma sapan konus, öptügünde dünyalar senin olsun, kalbin kirilsin, ayril,... Bu duygularin hepsini yasa. Daha 21 yasindasin ve bu üstteki yazdigim seyleri yasamanin yerine, "acaba kv'de ile yasasam nasil olur" diye soruyorsun.

Bu soruyu sana sordurtan sahisin zihniyet sorunu var. Yani eger annesinden ayri yasamaya ikna olsa bile, hep daima ana kuzusu kalacak. Tek ölen onun babasi degil. Bende bir anneyim, daima kizim için hersey herseyi yaparim. Ancak bunun karsiligini beklemem asla. Bir anneye karsi vefa borcu olamaz.

Bu adam ile beraber kalirsan çok mutsuz olursun. Kadinlari, annesinin hizmetçisi olarak görüyor. Kv'de ile ayri kalsaniz dahi, hep onun yanina gitmeni ister. Kv'de sik sik gelir, adam annesinin agzinin içine bakar,..

Adamda 1950'lilerin zihniyeti var. Sen çok daha güzel ve iyi seylere layiksin canim. Gençligini yasa gençligini. Bu zamanlar gerçekten geri gelmez. Daha bir ömürün var biri ile evlenmek için. Ancak bu genç yaslarin, hata yapip, düsüp tekrark kalkabildigin zamanlar geri gelmiyor.

Ben 2 yıllık evliyim ve daha geçenlerde kayınvalidemlerle dubleks ev alsam da otursam mı diye konu açtım 2 senede hiçbir sorun yaşamadım ve hiçbir kötü hareketlerini görmememe rağmen ayrı eve taşınmaya karar verdim ki benim kayınvalidem ben işteyken evime gelip temizliğimi, yemeğimi yapan bir kadın düşünün ona rağmen ayrı evi tercih ettim hem buradakilerin tecrübelerinden hem de annemin nasihatine uyarak doğru olan kararı verdiğimi düşünüyorum siz de söylenenleri sırf seviyorsunuz diye kulak ardı etmeyin sonra pişman olursunuz. Ev üstüne ev olmaz kendinizi yakmayın.

Back
X