• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile yaşanirmi?

Bu adami annesiz yasamayi kabul ederse bile, yine evlenme. Bu adami birak. Senin yasin zaten kör kutuk asik olma yasi. Sirf "var" diye, seni "seviyor" diye biri ile beraber olma.

Kör kutuk asik ol, onu gördügünde heycanlan, saçma sapan konus, öptügünde dünyalar senin olsun, kalbin kirilsin, ayril,... Bu duygularin hepsini yasa. Daha 21 yasindasin ve bu üstteki yazdigim seyleri yasamanin yerine, "acaba kv'de ile yasasam nasil olur" diye soruyorsun.

Bu soruyu sana sordurtan sahisin zihniyet sorunu var. Yani eger annesinden ayri yasamaya ikna olsa bile, hep daima ana kuzusu kalacak. Tek ölen onun babasi degil. Bende bir anneyim, daima kizim için hersey herseyi yaparim. Ancak bunun karsiligini beklemem asla. Bir anneye karsi vefa borcu olamaz.

Bu adam ile beraber kalirsan çok mutsuz olursun. Kadinlari, annesinin hizmetçisi olarak görüyor. Kv'de ile ayri kalsaniz dahi, hep onun yanina gitmeni ister. Kv'de sik sik gelir, adam annesinin agzinin içine bakar,..

Adamda 1950'lilerin zihniyeti var. Sen çok daha güzel ve iyi seylere layiksin canim. Gençligini yasa gençligini. Bu zamanlar gerçekten geri gelmez. Daha bir ömürün var biri ile evlenmek için. Ancak bu genç yaslarin, hata yapip, düsüp tekrark kalkabildigin zamanlar geri gelmiyor.
Bu görüşe o kadar katılıyorum ki. Eğer bir erkek size annemle yaşar mısın annemle yaşayacağız vs diyorsa kendisine ve annesine hizmetçi arıyordur belki ağır olacak ama tam da böyle. Bu zihniyette olan birisi sizi nasıl mutlu edebilir ki? Hem okulunuz var okulu bitirmeyi beklemiyor neden 26 çok mu geç bir yal evlenmek için? Okumadan güzel bir iş bulup kendi ayaklarınız üzerinde durmadan EVLENMEYİN. Çok ama çok üzülürsünüz. Sonra buraya gelip evlendim güvencem yok be yapacağım vs diye koy açarsınız. Ne olur bir kadın olarak kendinize bunu yapmayın.

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
evlılık cagına geldıgı ıcın evlılık dusunuyor dedıgınız yas 21 - 26
sız bunu evcılık oyunu sandınız heralde erkek ıcın 26 yas sızın ıcın 21 yas kucuk bır kere

hele okulunu bıtır ıse gır bır hayatını yasa bismillah dogdun anne dedın buyudun okula gıttın hemen evlılık mı acelen ne

burda 8323273287823 tane konu var bosanmaların yarısının sebebı aynı hala nasıl boyle sorular sorup kayınvalıdeyle yasanır mı dıyorsunuz ya...

babanem 40 yasındayken dedem vefat etmıs tek kaldı suan 90 yasında hala tek ?
yalnız basbayagı yasanır nıye yasanmasın ?
sızın sevgılınızın zıhnıyetındekı adamlarda sorun var onu soyleyeyım
ben anneme her turlu yetısırım demıyor evlenıp ıcerı resmı yolla kadın alayım anneme baksın dıyor

aklımızı kullanalım degıl mı ama

Kizlar merhaba ben hem universite okuyorum hemde yaklasik 2 senedir bi erkek arkadasim var bu erkek arkadasim da dayimin esi yani yengemin kardeşi cok iyi bir cocuk tavsisesiyle tanistik 2 senedir iyiyiz ve seneye evlilik karari almak istiyoruz ama bi sorun var sevgilim tek erkek cocuk ve babasini kucuk yasta kaybetmis evlenirsek annesiyle yaşamamı istiyo dogal olarak. Kayinvalidemde kendi halinde iyi bir insan tabi duydugumuz kadar tek sikintilari ailecek cok detaycilar ve alinganlar simdi size soruyorum yasim 21 sevgilimin 26 ve o evlilik cagina geldigi icin bu iliskiyi uzatmadan bir ad koymak istiyor ben ise universite okuyorum hala kayinvalide ile yasamayi kabul etmelimiyim bana lutfen bir akil verin kadin tek aslinda bir nevi mecbur gibi bir durum var umaeim bu yaziyi okuyup bana akil verirsiniz cevaplayan herkese teşekkür ediyorum
Kv ile yaşarsan boşanırsın zaten bir süre sonra. O yüzden boşanacağın bir evliliği yapma. Okulunu bitir. İşini bul ve rahatına bak

Aklın varsa kabul etmezsin, bak 1 gr dahi aklın varsa kabul etmezsin o kadar söylüyorum 😂kaynanalar bin km uzaktan dahi huzur bozabilecek potansiyele sahip yaratıklar, aynı evde düşünemiyorum. Ayrıca kadın tek kaldı diye niye mecburmuş ki beraber yaşamak? Tek yaşayan bir sürü insan var, senin annen ölse baban tek kalsa nolcak bu kez baban mı sizle yaşıycak ? Cevap veriyorum hayır, çünkü o senin baban, ama oğlan anası/babası/danası/alakasız bir sürü kişi sırf oğlan tarafı diye kabul edilmek zorundaymış gibi gösteriliyor. Daha yaşın 21, zorun ne?! Şart koş. Annenle yaşamam kabul ediyorsan devam ama etmiyorsan güle güle de. Deli gibi aşık olduğum adamı bazen aynı evde boğasım geliyo düşün kaynana bile yok, sende kaynana olcak ne Bi romantizm ne kafana göre takılma hiç Bi şey olmıycak, daha evlenirken ölmüş bir romantizmle aşk sürmez, aşk bitince de mutsuz olursun o sevdiğin adam nefret ettiğin birine dönüşür. Kendine bunu yapmaman için sana yalvarırım bile. 21.yydayız ya ne kaynanayla yaşaması, onlar seni saftirik görmüş biraz kusura bakma. Sakın kabul etme, ısrar ederse ayrıl onun gibi 10 tane daha bulursun.

Benimde babam öldü, tek çocuğum. 12 senelik evliyim ve 12 senedir annem tek yaşıyor. Sizin kayınvalideniz de gayet güzel yaşayabilir. Sırf oğlu var diye başınıza çöreklenmesin.

Nişanlım başka bir şehirde çalışıyor, sadece izinlerde eve gelebiliyor ve ne zaman eve gidip annesiyle kalsa, '' tesadüfen, '' ertesi gün tartışıyoruz. Söyleyeceklerim bu kadar.
Son Durum: Ev bakıyorduk, tutalım güzelmiş dediği evin mutfağını annesi beğenmemiş diye tutmaktan vazgeçti.
Şu iki mesajdan sonra Allah aşkına tekrar düşün yakma kendini başka şehirden böyle oluyorsa, aynı evde neler olur sen düşün.

Senede 1 veya 2 kez yatılı geliyor kayınvalidemler evime. En fazla 20 gün kaldıkları oldu. 20 günün sonunda eğer gitmemiş olsalardı ben giderdim herhalde. Kötü mü kayınvalidem asla değil. Hatta ben belki biraz uzak, soğuk olan kişiyim bizim ilişkimizde. Ama insanın kendi evinde özgürce yaşaması varken bir anne ile yaşamak ne kadar zor tahmin edebiliyorum 20 günlük misafirlikten. Yani çok klasik bir söylem ama insan evinde bazen donla geziyor, bu rahatlığınız olmayacak elinizde. E bazen canım istemeyince akşama kadar gerçek anlamda yerimden kalkmadığım oluyor, hani hastalık vs değil sadece canım istemediği için. Bu durumda düşünüyorum evin içinde bir kayınvalide olsa illa ki batar kadına yani.

Bu virüs meselesinden dolayı kayınvalidemler yanlarına çağırdı beni. Eşim işe gitmek zorunda çünkü. Asla dedim. Ben süreli şekilde aynı evde kalmaya dayanamıyorken bir de ne zaman biteceği belli olmayan bir durum için hiç kalamam.

Demem o ki ben 2 3 hafta aynı evde olmaktan nasıl bunalıyorum, siz birlikte yaşamaktan bahsediyorsunuz. Asla olmaz.

Hic de mecbur degilsin. Eli ayagi tutuyorsa, kendini idare edecek kadar maasi varsa herkes yuvasinda olmali. Hayatinin hatasini yaparsin. Sonra buraya konu acarsin kv le sorunlar diye..

Heleki alingan detayci diyorsun aman Allahim.. kasindan gozunden yatip kalktigindan anlam cikarir. Millet kocasiyla yatak keyfi yaparken haftasonu 11 e kadar uyurken sen kalkinca surat yersin aciktim kahvalti hazirlamadin yattin diye.. ozel hayati unut. Hele evde bir banyo varsa kacak gocek sessiz sessiz takilirsiniz..

Annene git, carsiya git, pazardan bir parca bir sey al.. gor o zaman suratlari. Gonlunce misafir agirlamayi, anneni babani bile unut. Kizlarinin evine gelmis gibi degil de dunurun evine gelmis gibi olacaklar. Kocanla bir gerginlik yasasan size kalmayacak konu. Kv dalacak konunun icine ele alacak meseleyi..
Gorumcen gelecek cocuklarla, baska misafirler gelecek. Ben misafir istemem basim agriyor keyfim yok diyemeyeceksin. Hazir olda bekleyip hizmet edeceksin. Sen varsin diye supurgeye eli degmeyecek artik. Kocan annemi memnun et diye bekleyecek. Sen bir istediginde para yok olurken annesinin istedigi bir sey alinacak..

Daha sayardim da neyse.. butun bunlarin arasinda ask nerede kalacak sen dusun..

Ya kavga edip tamamen kotu olup ayrilacaksiniz ya da omur boyu uclu bir evlilik..

nisan dahi yapmayin. Yasin kucuk. Erkek daha bekleyebilir. Maasa baglanmadan ayaklarin uzerinde durmadan sakin boyle bir ise girisme cok yanarsin. Oldu bittiye getirip bir yatakodasi yapip oturtacaklar seni..

eşim tek çocuk ve kayınvalidemin de eşi yok. buna rağmen aynı evde oturmayı istemedi hiç bir zaman sağ olsun ki. hatta kendi oturduğu ev daha büyük bizim oturduğumuz ev de yine kendisine ait daha küçük. ne zaman gelip kalmak isterseniz bir oda hazırlarım size diyor. ama hiç bulaşmadık o işe biz. aynı şehirdeyiz ne gerek var. bazen 1-2 gün bizde kalıyor sadece. aynı evde yaşamak her şeyi tüketir ve yıpratır bana göre. kendi evinin rahatlığını herkes yaşamak ister kısaca. tavsiyem yakında olun ama aynı ev asla.

Kendi babaannemi anlatayım. Melek gibi bir kadındı rahmetli. Hani kanatları eksik derler ya aynen öyle. Yengem yıllarca onunla yaşadı. Hem de ayrı eve çıkma imkanları fazlasıyla varken. Kendi annemden görmediğim sıcaklığı yardımı kayınvalidemden görüyorum derdi. Şimdilerde böyle kayınvalide kaldığını düşünmüyorum. O yüzden ben olsam tercih etmem. Hem zaman da değişti artık.

Gidip kendimi bir yerden atasım var 😤 yasanmazzzz isterse k.v dünya iyisi olsun olmuyor iste mutlaka bir pürüz çıkıyor hic kimseyle yasamaya mecbur degilsin

Dedem yeni vefat etti sayılır, annannem yalnız kaldı 77 yaşında.
Gel bizde kal diyor annem, dayım... “benim kendi evim var sizde ne yapayım ben” diyerek kabul etmiyor o yaşta kadın ve yalnız yaşıyor. Çünkü başta kendisi olmak üzere herkesin hayatına saygısı var ve düzen bozmak istemiyor anneannem.

Sizin konuda ise henüz 55 yaşında bir kadın ve “doğal olarak” kısvesi altında manipüle edilmeye çalışılan siz varsınız. Bunlar ana-oğul mevcut hayatlarını yaşamaya devam edecekler. Siz eve gelince ekstradan biri beleş hizmetçi diğeri de beleş seks sahibi olacak. Ne güzel iş... oldu olacak onların şu an oturdukları evlerine evlenin, masraf olmasın.

Yavrucum, sevgilinin tek erkek cocuk olmasi sebebiyle, annesiyle birlikte yasama istegi normal olan bir sey degil. Ev ustune ev olmaz. Yakininda oturmak istese, elim hep uzerinde olacak dese normal olur. 21 yas da evlilik icin cok erken...Hakkinizda hayirlisi.

Benim kayınvalidem de çok genç ve eşimi hep bir adım önde görür kızından da kocasından da evlenmeden önce ben dışarı çıkarken izin almazdım eşim annesinden alırdı o derece yani. Kadın aslında iyi niyetli beni sevmediğinden falan değil ama sürekli ipleri elinde tutmak isteyen biri ama evlendikten sonra benimde çabamla bu sorun çözüldü. Ama kesinlikle rahat olamıyorsun ben bunu 1.5 ay deneyimledim bizde kaldılar tadilatları vardı eşinle özel hayatın kısıtlanıyor zaten ki bu da evlilikte sorun yaratıyor. Zaten çocuk olduktan sonra istediğiniz gibi davranamıyosunuz yoruluyorsunuz o yüzden evlilikten çocuk olmadan önceki zamanları güzel değerlendirin. Eğer nişanlın aynı ev diye diretirse ona en basitinden istediğiniz gibi Bi cinsellik yaşayamıycağını düzgün bir dille anlat bak bakalım nasıl ayrı ev düşünmeue başlıyo

Back
X