Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

yenigelinolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
127
43
48
34
Hanımlar bu yaz evlendim. Yeni evli sayılırım ancak kayınvalidemler bir türlü bizi rahat bırakmıyor. Haftada 1 mutlaka gidiyoruz. Bu bazen her hangi bi durum varsa 2 de olabiliyor . Ancak kesinlikle onlara yetmiyor. Sürekli daha samimi olalım daha sık görüşelim diyorlar. İkimizde çalışan insanlarız . Kendimize bile doğru düzgün vakit ayıramazken daha fazla nasıl görüşebiliriz anlamıyorum. Ve bu durumla ilgili sürekli laf sokuyorlar bir trip hallerindeler. Eşim yokken ben yalnızken kayınbabam da kayınvalidem de inçe inçe mesajlarla daha sık görüşelim diyorlar resmen sıkıştırmış gbi. (Daha başka olaylar da oldu uzatmamak için yazmadım şimdi) çok bunaldım artık. Yarın da eşim işteylen ben erken onlara gidicem mevlüdü var. Beni tek basına iyi sıkıştıracak gibi geliyor. Cevap veririm ancak yüz göz olmak o kıvama gelmek istemiyorum sonrasını zor geçmemesi adına. Ne öneririsiniz? Yarın Mevlüt'e aslında yetişemeyeceğim ama yine de erken gideyim üstüme kalmasın diyorum ama hiç istemiyorum

“Sürekli bir yerlere gidince kendi evimi yuvamı benimseyemedim bir türlü. Bi süre gelmeyeceğim anne haberin olsun” deyin. Açık ve net.
Ben bi tek burda gördüm mecburiyetmiş gibi erkek ailelerine bu kadar sık gidilmesini. Nefret ederim emrivakilerden.

İlk başlarda her gün onları arıyorduk. Babası bize kızdı. Bizi iyice boşladınız arayıp napıyorsunuz nasılsınız diye sorup kapatıyorsunuz böyle şey mi olur diye. Bunun üzerine her gün aramayı bıraktım. Yaranılmadığınu gördüm.

Kaç ay sonra ilk defa benim aileme gidilecekti başka memleket. Akşam iş çıkışı 7 de yola çıkacağız sadece hafta sonlığına. bizi uğurlamaya geldiler hem de geç kaldılar . O saatte onları içeri buyur etmedim diye memleketten dönünce bana hesap sordular. Biz çok üzüldük niye öyle yaptın biz içeri gireriz diye düşünmüştük diye. Uzun yola gideceksiniz hava karanlık hadi çıkın zaten az duracaksınız vs bi anlayış YÖK. Zaten o olaya çok üzülmüştüm nasıl bu kadar bencil olabiliyorlar diye.

Her hafta cidden zor oluyor sizi çok iyi anlıyorum ben de bu konudan muzdarip olangilerdenim çünkü. Ama iki haftadır gitmiyorum vallahi çalışan bir bayanım zaten sesleri de cikmadi şimdilik bakalım ne zaman laf edecekler

Calisiyorsam iş cikartir mevlude gitmezdim. Ya gideceksin onlar istedikçe. Ya da kendi sinirini koyacaksin ve kabullenmek zorunda birakacaksin.

Her anne baba çocuğunu ve gelinini sık görmek ya da telefon etmek ister, siz kayınvalidenizden bir terslik mi gördünüz?

Evet bir üst mesajda anlattım. Benim aileme gidileceği zaman böyle yaptılar. Benim ailemde beni çok görmek ister 1 saatin bile önemi var. Hem onlar yüzünden geç çıktık daha da Eve girip oturmak İstemişler. Sadece bu değil düğünden bu yana bu tarz olaylar oldu. Ama hiç birini uzatmadım gidip hesap da sormadım

Dşi

Eşiniz gitti mi bu 2 haftada.? En azından demiyorlar ni her hafta gittiğimiz halde sürekli trip yiyoruz gidince yüzleri asık oturuyorlar telefonda soğuk konuşuyorlar

Ayy hem istekleri bitmiyor hem alınganlar :/
Yapman gereken işten erken çıkıp onlar için fedakarlık yapmak değil, mesafe koymak. Siz böyle alttan alıp gönül yapmaya çalışırsanız Daha çook saçmalıkla karşılaşırsın.

“Geliriz geliriz. Evde iş bitmiyor ki. :)” diyip aaa anne biliyor musun şuraya şu olmuş burda su varmış diye değiştirin konuyu. Bence evliliğin en temel kuralı bir konu üzerine saplanmamak, şak diye konuyu değiştirmek. Yoksa çok tartışma çıkar. He, evet, tamam de gün verme ve yapma. Unuttum işim çıktı va diye geçiştir.

Evliliğin ilk sürecinde normal bunlar. Hoş biz hala haftada 1 günü ailelerimize ayırıyoruz. Ki normal bence. Bazen iki haftada bir gidiyoruz. Ama çok uzun oluyor o.

Hata siZde. Eve buyur edip 5 dk sonra eşiniz anne baba biz geç kalıyoruz çıkalım hadi diyip hep birlikte evden çıkacaktınız. Cidden de olmamış yaptığınız. Hadi onlar anlayışsız ama siz de kaba mısınız. Olaya göre tavır alın, siz de ince ince gönderme yapın böyle.
Mevlüt meselesine gelince işten izin alamadım gelemiyorum diyip bitti gitti yapsaydınız

Evet

Aynen öyle hemde biz büyüğüz herşeyi bilirizhavasındalar. Keşke büyüklüklerini burda gösterseler. İşten ben normalde erken çıkıyorum Zaten 3 gibi. 4 gibi onlarda okurum eşimde 6 da çıkıyor. 2 aaat daha beklesem eşimle gitmek var ama beni erken bekliyorlar biliyorum. Ben gittiğimde de Mevlüt bitmiş olur ama suçlu konumuna düşmem istemiyorum

Mevlüt davet gibi olaylarda gidip yardım edilir bence. Ama öyle her hafta her hafta insan bıkar yani. Surat asın gidince ama anlarlar mı bilemem. Açıkça anlatın yani yoğun olduğunuzu, vakit ayırmak istemediğinizi...

Haftada 1 yetse bnm için sorun yok ama ona rağmen sürekli trip bizi boşladını sürekli laf sokmalar insanın gidesi varken gidesi gelmiyo . Dediğini çok mantıklı ama benimkiler uzatır da uzatır maalesef. Dediğiniz gibi çok şeyin üstünü örttüm çok şeye alındım ama gidip söylemedim ama onlar illa soracak neden böyle yaptın diye

Be
biz değil kayınvalide surat asıyor Zaten. Biz o kadar fedakarlık yapıp gitmişiz bazen uykusuz va gidiyoruz İnan'ın onlar yüzünden (başka işten dolayı uykusuzduk sırf kızmasınlar diye ertesi gün onlara gittik yine uykusuz kaldık 2 sefer alarmları duymamışız işe geç kaldık) . Yani benim surat aşmama fırsat kalmıyor. Bıktım zaten

Hanımlar takıntı olmasından korkuyorum sürekli bunu düşünüyorum. Bizi sürekli huzursuz ediyorlar biz onları sayıp aradığımızda soğuk konuşmalar laf sokmalar vs. Sanırım beni de sessiz gördüler sürekli bişey diyorlar . Tatsızlık olmasın diye susuyorum ama çok üstüme geldiler.

Çok haklısın. Bende sinir olurum birini arayınca hiç aramıyorsun derse, gidince hiç gelmiyorsun derse falan. Gelmişim işte oradayım neden uzatıyorsun? Bu hayatta ki tek işim burada bulunmak mı? demek istiyor insan. Ama böyle dersen hiçbir şey çözülmez. Sürekli zıtlaşma yaşarsın, evinin içinde geçirdiğin o 6 günde zehir olur.

Siz haftada 1 devam edin. Ekstra bir şey çıkarsa yine gidersin. Her gidişinde bi bahane hazırda bulunsun. Zamanla samimiyet kazanınca birbirinize “anne sürekli gelip gidemiyorum. Zaman su gibi geçiyor hiç anlamıyorum. İşte haftada 1 ancak gelebiliyoruz” dersin açıkça. O anne kız ilişkisini kurabilirsen alınmaz zaten.

Hayır kaba değilim ama uzun yola çıkacağız. Bize gelmeleri gereken saatten 1,5 saat geç geldiler. Erken gelselerdi Zaten buyur ederdim bugüne kadar hep ettim. Ama onlar yüzünden Zaten geç çıkacağız yol uzun gece karanlık ve 1 akşam da buyur etmeyelim görüşmeyelim yani ölmezşer açıkcası. Evlendiğinizden beri hep görüştük onlarla ama benim aileme bakın dikkatinizi çekerim kaç aydan sonda ilk defa gideceğiz evlendiğinizden beri yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…