Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

O zaman bu laf sokmalarını yine duymamazlıktan mı geleyim ? yarın eşim de olmayacak yanımda tek basıma olacağım. Bişey derse bu dediğinizi desem alınır mı acaba

Son düzenleme:
Dşi

Eşiniz gitti mi bu 2 haftada.? En azından demiyorlar ni her hafta gittiğimiz halde sürekli trip yiyoruz gidince yüzleri asık oturuyorlar telefonda soğuk konuşuyorlar
Eşim uğrar bir saat filan ben evde olurum yemekti evi derleyip toplamaktı bilirsiniz akşama kalıyor, bir ay öncesine kadar siz gibiydim her hafta istisnasiz uğrardık ya da onlar gelirdi yemekli alırdım hem de, baktım beni düşünen yok çalışıyor yorgundur gitmeyelim uğraşmasın kızcağız diyen yok ben de mesafe koydum. Henüz bir şey diyen yok bakalım elbet içlerinde birikiyor ama belki de laf söyleyecek yüzü bulamadılar benden.

Daha ilk tanıştığından itibaren mesafeyi koruyacaksın. Ben kayınvalidemi çok severim, o da beni sever sağ olsun ama her zaman aradaki mesafeyi korurum. Sen de yolun başındasın, bir an önce tavrını belli et.

Siz ne kadarlık evlisiniz? Ne güzel sistemi oturtmaya başlamışsınız inşallah hep böyle gider bişey demezler sanırım sizde işten erken çıkıyorsunuz. Erken çıkınca beklenti de artıyor halbuki bişey değişmiyor ev işi bitmiyor ki

Nasıl yaparımacava? Somut örneklerverir misiniz?
Misal yarın mevlüde gitme. Geçenlerde aynı şekilde kayınvalidemde mevlüt oldu. Okuldan 3te çıkmama rağmen oyalandım ettim saat 6 gibi gittim mevlüt bitince.. Eşim de akşama oraya gelecekti, ona göre ayarlayıp gittim saati.. Çalışıyorum, yorgunum, dinlendim eve geçince dedim. Kimse de bir şey diyemedi.

Benim annem geline gelmesin, gitsin diyr gözüne bakar. Ama gelin sürekli gelmek ister. (Gelinimizi çok severiz, kızı gibidir annemin. Ama çoluk çocuk, bir de gelin öyle oturunca annem çok yoruluyor)

Bu kaynanaların gelinle yüz göz olma sevdasını, her dakika gelme karışma sevdasını anlamıyorum. Kendi oğlunla ol da gelini biraz rahat bırak.

Bende aynı saatte çıkıyorum sizinle. 4 gibi onlarda olurum. Yine Mevlüt bitmiş olur heralde Sizin dediğiniz şeyi desem olay büyür onu biliyorum. Normalde de hep erken gitmemi işten sonra onlarla çarşı pazar gezmemi bekliyorlar . Mevlüt'e de gitmezsem dinlenicem deyip direk kendilerini haklı görürler. Geçerli bi mazeret mi bulsam acaba seminer vs gbi diyorum. Bir de eşim yolumun üstü geç gidecek olursam onu da alıp geçmem gerekir beraber gitmiş oluruz yine.

Çok iticiler ya. İçeri geçip ne yapacaklar. İş çıkışı yola çıkacaksınız oyalıyorlar, saat ilerledikçe daha zor olur gitmeniz yorgunluk, uykusuzluk vs.

Bahane bul. Öğretmen misin? Okul çıkışı müdür toplantı yaptı de, birkaç veli geldiler konu uzadıkça uzadı de, seminer de. Ayrıca kimseye açıklama yapmak zorunda da değilsin. İşim çıktı de geç. Her seferinde bir bahane bulursan bir süre sonra sesleri kesilmeye başlar.

Ben anladım ya sizi. Çok zor bi durum. Ama her kayınvalide ilk zamanlar böyle davranır. Çünkü şöyle düşünüyorlar. "Oğlumuz evlenmedi ayrı evi falan yok biz biriz. Biz bi kız aldık. O bize uysun"
8 senelik evliyim 2 çocuğum var hepimiz geçtik bu yollardan. İnanırmısın hala aynı şeyleri deniyorlar. Mesela bizimkiler bu hafta gittik ya her hafta muhakkak uğrarız. Bi sonraki haftanın planını yaparlar. Haftaya da mantı yapalım balık yapalım gözleme yapalım vs. Ama ben ne yaparım direkt bize göre olan yapmayın gelirsek arar haber veririz. O kadar.
Sizde net olun. Ya da eşinizle konuşup sınırları belirleyin. Bana sormadan plan yapma 10 günde bir gidelim gibi. Ben olsam erken mevlide gitmezdim. Eşimle giderdim.
Yola gideceksiniz geçirme olayı ayrı bi saçmalık geldi. Ne yani onlar gelirken gidekende aynı şeyi siz mi yapacaksınız

Çok iticiler ya. İçeri geçip ne yapacaklar. İş çıkışı yola çıkacaksınız oyalıyorlar, saat ilerledikçe daha zor olur gitmeniz yorgunluk, uykusuzluk vs.

Aynen öyle. Kaldı ki eşim önceden cuma günü gitmeyelim yorgunluk karanlık zaten aaat geç olacak gittiğimize değmez cumartesi sabah erkenden çıkarız demişti de kabul etmemiştim. Annesigilin Tavrından sonranişey diyemedi sen haklısın dedi Zaten

Evet... en iyisi öyle yapmak. İnanmazlarsa da kendileri bilir. (İçten içe tatsızlık olur diye korkuyorum üzülüyorum eşim de bahane olduğunu anlar beni suçlar diye-salak muyım neyim)

4 yildir evliyim nisanlilik zamanindan tutunda simdiye kadar hic mesafemi bozmadim.bekar gorumcelerim hala her gidisimde x in gelini cok iyi hep onlari arar ev islerine yardim eder diyip duruyorlar.bak bugun gidicez yine soyleyecekler.basta cok takiyodum simdi hicccc tinlamiyorum baskalarina gore hayatinizi sekillendirmeyin.

Gitmeyin? Gitmek istemşyorum deyin. Bu kadar net. Yüz göz olmaya gerek Yok eşine söyle o annesine anlatsın. Onun da karakteri böyle sevmiyor gelip gitmeyi desin yani...

Kaynanacigim cok muhabbet tez ayriliktir de..nedir bu kaynanalari kayinbabalari gelin sevdasi bir huzue vermezler

Ayrıca sizi dik duruşunuzdan ötürü tebrik ediyorum

Aynen öyle düşünüyorlar Herşeyi beraber yapacağız diye. Biz kaldık böyle ikimiz yalnızız diye duygu sömürüsü hep. Halbuki karı-koca ne güzel eskisi gibi gezin. Veya kendi anneleri yaşlıları alın gezin Ama yok illa bizle çok ilginç . Aynen benim kv de sürekli plan içinde ve işimiz olabilir bi düşüneceğiz dediğimde eşim kızıyor surat asıyor yine hemen haber ver diyor felan.. sizin ne kadar süre sonda düzeldi ? Nasıl bi yol izlediniz? İlk zamanlar diye ben değil eşim cevap versin istiyorum hani ben deyince gelin kötü olmasın diye ama onlar ısrarla bana söylemeye başladılar artık.. acaba gazla mı çekiniyorum işimiz var yorgunuz diye bende mi söylemeliyim bilemiyorum.

Ev
Gitmeyin? Gitmek istemşyorum deyin. Bu kadar net. Yüz göz olmaya gerek Yok eşine söyle o annesine anlatsın. Onun da karakteri böyle sevmiyor gelip gitmeyi desin yani...
evli misiniz? Keşke bu kadar kolay olsa :/ böyle deyince eşiniz maalesef size tavır alıyor haklıyken haksız konuma düşüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…