Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Valla kayinvalideniz ve kayınpederiniz yuzgoz olmaya istekli. Er yada geç bir sıkıntı olacak .Kendi anne babanız size geldiğinde bunu daha rahat gozlemleyecekseniz. Mevlüt olayında katılın bu sınır çizeceğiniz konu değil, başka sizinle ilgili bir olayda "benimde beklediğim çok şey var ama olmayınca olmuyor işte" der geçersiniz

Ev

evli misiniz? Keşke bu kadar kolay olsa :/ böyle deyince eşiniz maalesef size tavır alıyor haklıyken haksız konuma düşüyorsun
evliyim. Ben böyle dedim, tartıştım, eşim baskı kurmaya çalıştı gitmedim. Ve vazgeçti. Şimdi istediğim zaman, keyfim gelince gidiyorum kv ye. Bu kadar basit. Biraz dik başlı olun yahu canınıza yazık

Ne olur kendi anne babam gelince acaba. ? Tecrübesiz olduğumdan kestiremiyorum. Evet bende öyle hissediyorum er yada geç patlak verecek sürekli baskı halindeler.. işte kötü gelin moduna düşmek istemiyorum benim derdim bu ama onlar da laftan anlamıyor. Mevlüt'e erken gidin mi diyorsunuz. Bu sefer gidincenormal zamanda da hep bekleyecekler gibi geliyor

Mesafe ile ilgili tavsiye alabilir miyim acaba somut örneklerle. Sanırım. Ben bunu nasıl yapılacağını bilmiyeoum

Çok haklısınız sizi tebrik ederim bunu başarmak gerçekten zor
ama bu dediklerimin gerçekleşmesi 3 yılımı aldı. Arkadaşım mesela hiç sesini çıkaramadı şimdi kv si evine habersiz geliyor 3 yılın sonunda. Ses etmedikçe hep daha fazlasını isterler sürekli gidilsin gelinsin isterler Nası bi delilik seviyesi meçhul

Ya ben söylüyordum müsait değiliz işim var diye. Anlamıyorlardı yinede aynı. Buluşma günü geldiğinde aradıklarında diyordum işimiz vardı söylemiştim diye. Böyle böyle 2 sene falan sürdü. Kayınvalidem bi kere bana hep iş hep iş ben senin annen olmam o zaman dedi çocuk gibi. Bende şöyle dedim. Ne yani benim işim var ve sadece gelemiyorum dedim diye mi. Utandı baya o zaman. Evlerine gittiğimde bile misafir gibi davranırım. Mesela buzdolabını bile açacakken sorarım açabilirmiyim diye. Şunu nasıl yapalım dediğinde ev sahibi sensin ben karışmam derim. Bize gelince otur sen misafirsin derim. Her gittiğimde ararım müsaitmisiniz diye. Böyle böyle anladı. Eşimde iki kızdı bi surat astı alıştı. Şimdi bişey söylediklerinde yazilimciya soralım der. Bir hafta dolmadan aradıklarında hayır diyeceğimi bildiği için kendisi hayır der bişey uydurur.

Ayrıca sizi dik duruşunuzdan ötürü tebrik ediyorum
Canım cidden zor değil. Şimdi böyle yaparsan hep rahat edersin. Hep şu ne der bu ne der diye düşünmemek gerekiyor. İnsan biraz da kendini düşünecek. Benim boş günümde kayınvalidem arıyorsa çağırmasın diye telefonu açınca nasılsın diye sorunca hastayım diyorum, temizlik yapıyorum diyorum mesela.. Daha ona fırsat vermeden bahanemi söylüyorum ki teklifte bulunmasın Ya aslında seviyorum da kadını ama kendime vakit ayırmayı daha çok seviyorum.

Sizinle aynı zamanda evlenmişim hemen hemen, 4 ay oldu evleneli. Beklenti yüksek oluyor evet haklısınız, benim kayınvalide de ister çarşı pazar gezelim beraber vakit geçirelim falan filan ama hayatım onlardan ibaret değil ki benim. Bir ton iş güç beni bekliyor oluyor gönüllerini hoş edeceğim diye neden kendimi yipratiyorum dedim ve vazgeçtim yani. Dersimin olmadığı bir günüm var sadece o gün de kayınvalide çağırdı mesela bahane uydurup gitmedim, sınırı çizmezsem onlar beni kendi sınırlarına dahil etmeye çalışıyorlar çünkü ben de oyunu kurallarına göre oynamaya başladım. Bir kötülükleri yok bana inan ki ama her insanın hayat dinamiği aynı değil ki, belli sınırlar dahilinde görüşmek en güzeli. Siz de ufaktan ufaktan sınırlarınızı çizmeye başlayın bence, bahane bul direkt çalışıyorum yoruluyorum demene de gerek yok anlarlarsa da anlasınlar bahane ürettiğini benimkilerde anlıyor mesela ama umrumdışı

Yani siz üstlendiniz. Ben hep topu eşime attım. Ona söylettim: belki bu da hata oldu. Allahım 2 yıl öyle uzun bi zaman ki. Hiç geçmeyecek gibi.

Bu arada evlerinde bende öyleyim. Yani öyle kendi evim gibi davranmam. Buzdolabını açarken izin almıyorum ama çok rahat değişimdir ve daha en son gitriiimzide yine babası burası senin evin istediğini al vs dedi. Durduk yere hemde. Ama bunun söyleyiş biçimden anlıyorsun ne demek istediğini. Hemen ardından da daha samimi olalım daha çok görüşelim ddi.

bu arada daha dün görüştük başka bir misafirlikte. mevlide gitmezsem akşam eşimle gitmemiz gerekir mi?

Aynen bende.. seviyordum gitmek de istiyordum ama bende kendime vakit ayırmayı severim ama bu olaylar beni çok soğuttu artık sevdiğimden de emin değilim. Haklısınız yaa bir de bıkmadan her seferinde bahane söylemek lazım demek ki. Hastayım kullandım. Biraz da temizlik yapıyorum diyeyim en iyisi

Vallahi aynı durumdayız her açıdan Aynı düşüncedeyim benim hayatım onlardan ibaret değil Zaten kendi işlerim var kalan vakti kendime ayırmak varken neden onlara ayırayım hoş onlara da haftada 1 gün ayırıyorlen bu 2 -3 olursa e bi hafta zaten 7 gün Ama işre bunu yapmaya çalışırken ben üzülüyoeum. Trip atıyorlar soğuk konuşuyorlar. Eşinize yansıtıyor musunuz

O zaman bu laf sokmalarını yine duymamazlıktan mı geleyim ? yarın eşim de olmayacak yanımda tek basıma olacağım. Bişey derse bu dediğinizi desem alınır mı acaba
Alınabilir. Benim kayınvalidem çok iyidir mesela. Biz giderken eve ağladığı bile olur. Haftasa 1 gün bize bir gün annenlere gidin dedi geçen. “Bende bize gün kalmıyır o zamam haftasonu. Mecbur böyle yapıyoruz. Bizde özlüyoruz” dedim, alınmadı hiç. Olsun kızım o zaman boşverin dedi. Ben 2,5 yıllık evliyim. Çokta eski değilim aslında. Ama en başta bunu söylesem kesin alınırdı.

Siz duymazdan gelin. Hakaret etmiyorlar, iğneleyicide değil aslında. Çocuklarını daha çok görmek için sitem. Siz duymazdan geldipiniz sürece, yapmadığınız sürece bunlar azalacak.

Bahaneleri çeşitlendirebilirsin. Çalışan kadınlarız çok şükür.. Okulla ilgili şeyler söyleyebilirsin. Sınav hazırlamak, okumak vs gibi..

Sanki ben cevap vermedikçe daha da üstüme geliyorlar gibi . Hatta direk yüzüme sormaya , eşim yanımda yokken laf söylemeye başladılar. Giderek arttırdılar. İstedikleri olmadıkları için sürekli yeni yollar deniyorlat

Cvp verip tersleyin bir iki yapıp tırsarlar belki onlar daha bisey demeden eşine acıtasyon yapıp üste çık herkesin anlayacağı dilden konuşmak lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…