Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Eşim diyemiyor. Hatta bişeye hayır demek için arıyor onlar emri baki yapınca tamam diyor , yani 2 böyle olıyorsa 1 cevap veriyor cevap verdiğini düşünüyor o yüzden ama o şekilde net cümle kuramaz kurarsa da sonra gönül almak için fazlasını yapar

benm eşimde hyr diyemiyordu. ailesi ona hayır deyince . susmaması gerektigini anladı. seninki de yer bi kazık anlar o zmn

Sizinki ilginçmiş, benimki ısrarla çağırır ama iş yaptırmaz, koyarsam çay falan koyarım, sofrayı toplarım ama yapma otur der her seferinde. Böyle yaptığı içinde gitmemek olmuyor işte, çünkü iş beklemiyor, yemek hazır, yan binada kadın, sen gidip eve oturunca bizden kaçıyor bizi sevmiyor diyorlar. İki ucu ....

hemen değil zaten

aradan biraz süre geçecek

o da sıkılacak

alışma süresi erkeklerde uzundur

yani yeni evlerini benimseme süresi

ilk başlarda annesinin evidne kıtlıktan çıkmış giib yemek yerler mesela

bir süre sonra o yemekleri yabancılamaya vs başlarlar

bunlar kısa vadeli değil

bu aşamada

kibarca tabii görüşelim ama bize de arada zaman kalsın demelisiniz onlar çağırmadan

mesela siz organize edin şu gün şuraya gidelim diye oradan da gelirken annenlere uğrar bir kahve içeriz

yani süre kısaldı ve karar mercii siz oldunuz

onlar çağırırsa o gün de biz de tam böyle program yapmıştık kalp kalbe karşıymış deyip yumuşak geçin

bir de çok fazla bilgi vermeyin

eşinizi de işleyin yani günlük hayatı rapor etmesin

mesela benim görümcem yapar bir gün ona da dedim annene her şeyi rapor etme genel geçer konuş diye ki benden 8 yaş büyük

eşimle karşılaşmış eşime nereden geliyorsun demiş o da eczaneden, biraz hasta gibiyim de ilaç aldım demiş aldığı da tylol hot yani hastalık da öyle sıradan

neyse annesi ile konuşmuş annesi laf açılmış o da X i gördüm eczaneden geliyormuş hastaymış demiş

annesi akşam bir aradı ki oğlu ölüm döşeğinde de haber vermemişiz

ben de ertesi gün görümceme dedim annenin huyunu biliyorsun neden kadını endişelendiriyorsun genel geçer konuş, her şeyi rapor etme diye

siz de eşinizi öyle öyle işleyin

aman söylemeyelim üzülmesin takar kafaya uyuyamaz vs vs

yani siz annenize gidiyorsunuz diye neden sizi geçirmeye gelsinler ki

gerek yok yorulmasınlar biz de hemen çıkarız zaten

hatta madem eşiniz beceremiyor siz arayın

şimdi işten çıktım yoldayım Allahaısmarladık demeye aradım birazdan X gelecek çıkacağız görüşürüz

yani yüz yüze görüşmenin önün kesin

evlilik bir satrançtır

doğru yerde doğru hamleleri yapmak lazım

hemen şu taşları yiyelim diye dalınca çok başarılı olunmaz

önce alt yapısını kurup yavaş hamlelerle hedefe ulaşmak lazım

Not: Çenem düşmüş pardon

eşiniz pazar günü olayını nasıl cözdü?ailesine ne dedi mesela
Eşime zaten pazar günü neden gelmesiniz die soramazlar bana soruyorlardı yada beni arayıp çağırırlar bende x e sorıyım çok yoğundu derim sonra o arar ikisinin arasında ne konuşma geçer bilmiyorum eşimden çekinir kayınvalidem

çok akıllıca işte. insan aklını kaybetcek kadar siinirlenmezse yapar bunları.

bizde cekinme falan yok bi keresinde nişanlıyken evimizi görmeye gelcek biri için bagırmıştı x amcalar gelip evinizi görecek nerdesiniz diye . benim yanımda. ev de bizim evmizdi

Mesafen olsun cool ol herşeye olur deme . Bu başlar çok önemli ipin ıcu kaçarsa yanarsın. Demek isteyorum saygısız ol , değil . Mesela de ki bende aileme vakit ayırmak isteiyoruö. De ki eşimle dah alışmaya çalışıyoruz evimize bir birimize. Eşimle vakit geçiremiyoruz işlerden dolayı imajı yarat.
Her çağırdıklarında gitme başka planlar bul ki Anlasınlar eşinde aynı şekilde sonradan inan herşey değişir.

anlamak istemeyen anlamıyor bunu yaa... kadın annemin yanında kızınız bize uymuyor bebek görmeye gidelim dedik gelmediler gelselerdi nolurdu dedi? tanımadıgım insanın evinde ne işim var benim.

bizde cekinme falan yok bi keresinde nişanlıyken evimizi görmeye gelcek biri için bagırmıştı x amcalar gelip evinizi görecek nerdesiniz diye . benim yanımda. ev de bizim evmizdi
Ne ben kendi ailemi karıştırdım ne de o ama ben adamı sonradan sonraya işlemeye başladım birde eşimde neyin ne olduğunu farketti bence ben 1 sene önce düşük yaptım 1 gün hastanede yatıp çıktık hastaneden geldiğimiz gece evimizi su bastı benim annem geldide bütün herşeyi biz yaptık kayınvalidem sadece aradı o zamanı hiç unutamıyorum sonra 2 gün sonra betonlu eve kızkardeşiyle birlikte yemek yemeğe geldiler masayıda öyle bıraktılar gittiler biraz vicdan olsa anlar o gümden sonra eşimin davranışlarıda değişti ona karşı

Aynen devam. Şakın yüz verme sonra o tavızlerin arkası kesılmıyor. Hadı aılecek şuraya gıdelım buraya gıdelımler başlıyor. Sen söyle anne ıkımızde çalışıyoruz kalan vakıtte ev ısı vs derken zaman kalmıyor de. Gene bısey derse de hıc duyma zamanla anlar keser ısrarı

anlamak istemeyen anlamıyor bunu yaa... kadın annemin yanında kızınız bize uymuyor bebek görmeye gidelim dedik gelmediler gelselerdi nolurdu dedi? tanımadıgım insanın evinde ne işim var benim.
Canım geçen gün banada kv eve misafir gelcek sizde gelin milletin gelini şunu yapıyor bunu yapıyor dedi dedim ki milletin gelini çalışmıyorsa elin elim üstüne oturuyorsa n’apsın kız dedim eşime sorıyım yinede dedim hemen çevirdi lafı sonrada ertesi gün aradım gelemicez çok yoğun işler zaten 7 yi buluyor eve geçmemiz dedim konu kapandı

Kuzum benim annemde bütün çevresine bana sormadan davetleri kabul ediyordu. Dedim birgün anne lütfen ben sizin her çağırdığınız uere her zaman gelemem bir de benim akrabım değiller herkesle aynı ortamda bulunamam . İzin verinde eşimle bir birimize bir adapte olalım dedim. Neden bunlrı benimle konışmadın hiç dedi ve duruldu. Tabi bu kıvama gelene kadar biraz zaman geçti ama olsun çok şükür annem anlayışlı artık. Birde eş önemli. Eşime empati yap babam seninle böyle olsa diye haklısın der. Dayatma hoş değil.

ben eşimin babamın ve baabsının oldugu ortamda dedim . ailemden önce eşim gelir. eşim içinde bu böyle .
onlarda cocugum bu herseyi yapmak zorunda hali var. ben ailesi yüzünden psikolojik tedavi görüyorum. onlar gün gün geziyorlar.

Canım kesinlikle mesafe koy, ben mesela mesafe koyamamıştım hatta bir iki konu da açtım burada , giyimime kadar karışmaya kalktı, yine doğru düzgün bir şey demedim ya iyi niyetli bilmem vs diye, en son bir cenaze sebebiyle bir hafta boyunca yanında olmama rağmen, diğer gelinlerinden için o şu gün geldi yemek yaptı, diğeri bilmem ne yaptı demesiyle tepem iyice attı, önceki gün mesela misafir gelecekmiş falan çağırdı yok dedim bir hafta sonum var yorgunum, dün aradı yarın akşam yemeğe gelin ,işim var vs dedim geçiştirdim.O sebepten gerçekten mesafe önemli.

Önemli yerlerde bulunmaniz yardimci olmaniz güzel olur.Onun dışında kendinize de ilişkinize de zaman ayirin herzaman görüşmek zorunda değilsiniz hal hatir sorun bazen ugrayin ama saatlerce zaman gecirmek sıkıcı olabilir.Mesafe herzaman iyidir.

Haftada bir biz de gideriz o normal de daha fazlası sıkıntı. Bazen bişey oluyor gidiyoz ama illaki iki üç sefer gidelim diye bir zorunluluk yok. KV başlarda bir iki sefer laf söyledi gelmiyonuz falan diye. Takmadık hiç. Şimdi demiyor birşey. Önceden daha sık arardım. Baktım aramıyon etmiyon lafı yapıyor. Şimdi hiç aramıyorum. Anca bir işim olunca önemli birşey olunca. Havadan sudan muhabbet etmek için değil. Dayatmalarına hiç sevmiyorum ben de

Ben hiç yüz vermiyorum neden mi ne kadar iyilik yarasa boş. Balık baştan kokar canım ben başından beri yuz vermedim

Ay ayni benim kaynana. 3,5 yillik evliyim. Cuma aksami kvlere gittik, 2 gece yatiya kaldik dun tam evimize dönücez,malum 2 gece icin gitmistik,pazartesi is var ve de hamileyim.
"Diyor ki 2 gece daha kalin"
Ben de "kalamayiz burasi bizim evimiz degil" diye cikistim. "Hadi 3 gece kaldik,5 gece kaldik" yine evimize gelcez dedim.
O sirada esim kolumu cimdirdi.Tum gun kavga ettik
Olaylara bakar misin?

2 gece kaliyoz hala istiyor kalmamizi hep israr hep baski!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…