Kayınvalide ile yüzgöz olmak istemiyorum. Yardım!

Aaa çok doğru söylemişsiniz tam düşüncelerim peki siz böyle söyleyince ne dediler küstüler mi? Ayda 1 e nasıl çevrildi peki eşiniz de gidelim demedi mi
Valla biraz laf söz oldu surat asmalar soguk davranmalar oldu ama o şekilde devam etseydim bir dur noktası olmayacaktı bunun bir süreç olduğunu onların da bu duruma akışacagını düşündüm eşim zaten ailesine öyle pek düşkün değil doğru düzgün aramaz bile aldığım kararlarda konuştuğum sözlerde hep destekçim oldu bunu evliliğimiz için yaptığımın farkındaydı problem olmadı 3 yıl onlarla aynı mahallede oturduk o zamanlar ayda bire inememişti 10 15 günde bir giderdik şimdide biraz uzak bir mahalleden ev aldık taşındık sorun bitti artık ayda bir anca onlar da alıştılar az gidiyoruz ama gittiğimizde hiçbirşeyin değişmediğini hala güzel zaman geçirdiğimizi görüyorlar yetiyo işte

Ben senin yerinde olsam gitmem
Bak canım bende 2 senelik evliyim evlerimiz çok yakındı bende ünv test son sınıfta evlendim
Derslere gidiyorum eve geliyorum aynı çalışan bayan gibi kaynanam her gün her gün bekliyordu gidiyorduk artık baya bunaldım
Sonrası eşime dedirttim çok yorgunuz yeter bizim de hayatımız var dedi eşim
Sert çıktı ben gitmek istemedigimi hep belli ettim
Cumalari birlkte cuma toplantısına gidelim gün oturmalar ama şunu unutuyor ben ünv okuyorum
Ve ayrıca ben öyle dedikodunun olduğu yerleri sevmiyorum
Oturulup onun oglu onun kızı
Bu hep arayıp çağırıyordu yüzümü yirttim telefonu kapadım
Bir iki böyle o da pes etti
2 ay bile evine gitmedigim oldu
Sonrası haftada bir düze bindi
Kesinlikle gelinsin bir gün sendende çok beklenti olacak hiç memnun olmayacaklar şunu unutma tavrını koymazsan daha çok bekliyorlar

Ben kendi anneme yakın oturuyorum şu an hamilelikten dolayı çok sık gelip gidiyorum anneme. Onun dışında haftada bir geliyorum o da ben Yani eşimle beraber değil. İkimizde çalışıyoruz zor oluyor sabah erken kalkıyoruz gayet anlayışla karşılıyorlar
Kendi annem bile olsa her gün her gün olmuyor yani
Ha annemdir, canım ciğerimdir yemeğe gel der, çaya gel der
İşim varsa anne işim var derim Yorgunsam Yorguum derim.
Sizde arkadaşların dediği gibi bahane uydurun. Seminer vs. Toplantı.
Ama eşinize bu bahaneleri söylemeyin
Erkekler biraz tuhaf yeri gelir annemin sana ihtiyacı oldu sende bahane buldun der.
Şöyle deyin eşinize bence
Akşama çağırdılar diyelim 3te mi çıktınız ? “ annenler çağırdı ama toplantı var nasıl yapsak?” Vs. Gibi. Bu konuda eşinize direkt ben sıkıldım ben bunaldım derseniz sizi hep haksız görür.
Eşinizin bunun yanlış olduğunu görmesini sağlayın yoksa ev huzursuz olur bu sefer

Erkek aileleri evlenince seni kendi nüfuslarına geçirdiklerini, senin de bir ailen olduğunu nedense unutuveriyorlar...Özellikle de yakın oturuyorsanız bittiniz.

Canım valla kelin merhemi olsa başına sürer, ben bu olaylar yüzünden boşanma aşamasına geldim eşimle hep ailesi yüzünden sorun yaşıyorduk, gitmediniz gelmediniz diye habire kv küsüyordu. Şimdi habire gidilip geliniyor sesimi çıkarmıyorum artık huzurum için. Olay eşte bitiyor çünkü. Eşin gidilsin gelinsin aman ailem üzülmesin modunda biriyse sen ne kadar sınır koyarsan o kadar kötü oluyorsun.

Eşinin tavrı ne bu duruma o önemli.

Yaa neden bu kadar anlayışsızlar anlamıyorum pes etmişsiniz üzüldüm çok zor bir durum keşke sizin kadar eşiniz de yuvasını düşünseydi diğer gelinler de gidip geliyor mu sizin gbi

Bence mevlüde erken git.Ve bunu fısata dönüştür.onlar söylenmeye başlamadan sen erken davran.Açık açık konuş.Daha sık görüşmek istediğinizi biliyorum.ama iş çıkışı çok yorgun oluyorum.ve buna benzer cümleleri şimdiden oluştur kafanda.siz sitem edince daha da üzülüyorum gibi şeyler de ekle.yani duygularını olduğu gibi açıkla.bide hafta içi de gitmeye sakın kalkma.görev gibi yapışır kalır.sonra ondan caydırmak için ayrı çaba harcarsın.çok yıpranırsın.

Bahane buluyoesun ama o kadar sık oluyor ki bu söyleyerek bahane olmuyo her gün mü toplantı. Bir de normalde bişey yok çağırdıklarında bahane. Ayrıca sırf bende değil eşimde daha sık gitmek istemez o da anlamıyor onları ama ne yapayım diyor o da üzülüyor hani ben biraz sussam kendi vazgeçer teslim olur ben tutuyorum ama istemediğini yorgunluğunu biliyorum

Yaa neden bu kadar anlayışsızlar anlamıyorum pes etmişsiniz üzüldüm çok zor bir durum keşke sizin kadar eşiniz de yuvasını düşünseydi diğer gelinler de gidip geliyor mu sizin gbi
Tek gelin benim, damatları var bir de. O da sık sık gidip geliyor bedava yiyip içiyorlar (görümcem genelde yemek yapmaz anasıyla halleder ). Kv istediğini yaptırmak için insanın başının etini yiyen bir insan, eşim de aramızda kalmaktan bıkmıştı artık. Benim en büyük hatam yakın oturmayı kabul etmekti, o zaman da uzak kalamıyorsunuz, giriş çıkış saatinizi her şeyi biliyor yalan söyleyemiyorsunuz.

eşinize söyleyin anne hiç birşeye yetişemiyoruz evde lütfen ısrar etmeyin desin o kessin bu yılışıklığı dicem deeşin nasıl bir tip bilemedim

bir de işte söyleniyorlar vs demişsiniz de

herkes söyleniyor nerede ise

duymamayı bilmek lazım

erkekler de bir değil üç değil hep aynı tavrı görünce dur diyorlar

benim kv de söylenir ay siz yolu biliyor muydunuz da geldiniz biz buraları unuttuk sandınız bla bla

bir gün eşim dedi ki istersen sus otur istersen biz gidelim

ondan sonra kolay kolay açamadı ağzını

role gerek yok net olmak gerek

her gün görüşülürse bizim neden ayrı bir evimiz var der gülerim mesela

ya da gideceksem ve örneğin benim kvdem ev hanımı eşi de emekli

imse dışarı mışarı çıkmıyor

o zaman ona değil bana uyan günde görüşeceğiz

benim canım isterse gideceğim vs vs

bir seferinde görümcem eşimi aramış akşama sizi bekliyorum yemeğe diye

görümcem bekar ve bizi sevgilisi ile tanıştıracakmış güya

bir önceki gerce sabah 5 te eve geldim ertesi sabah 8 de işe gittim akşam üstü eşim aradı ablam böyle diyor

aradım ablayı yemeği yaptıysan geleyim ama sabah 5 te geldim benden verim alınmaz erkenden de uykum gelir çok yorgunum dedim

o da yarın olsun dedi neyse ertesi gün de arkadaşın kp i vefat etti ama geç de olsa gittim yemeğe, sevgilisi gelmemişti

artık ben bir önceki gün gitmedim diye mi gelmedi başka sebeplerle mi bilmem

görümcem de çalışıyor ona bu esnekliği tanıdım bir de işin içinde sevgili var diye

ama kv arasa idi o gün net olarak ben sabah 5 te geldim şehir dışından sana gelemem başka gün derdim ona zira onun için fark etmez ki ha Salı ha Perşembe

Off biz de yakındı giriş çıkış saatimi bilir ona göre davranırdı. Çok ilginç ya yıllarca gelin yokken ne yapıyordun onu yap de mi yok olmaz beklemiş gibi hep ben. Bi gün iş çıkışı aradı beni naber diye ben de manavdaydım. Alışveriş yapıyorum dedim
Bes dkya evde olurum demedim olacaktım aslında ama demedim ya sevmiyorum ben takibi. İnsan evine girip bi dökülmek istiyor yeni evliyim belki sofra kurcam belki basım ağrıyor de mi. Neyse ben eve girip tv actım ayy banyodyım zil çaldı. Ben çıkıp acana kadar kapıya poşeti bırakıp gitmiş artık ne getirmişti bilmiyorum. Sesi duymuştur kesin anladı hatta belki evde oldugum halde manavdaydım dedim sanmış bile olabilir. Belki de yoldan aramıştı neyse. Ee ne oldu. Kapıya dayandın o kapı sana acılmadı ne oldu. Off yakın oturmak kendini tasıyamayana kötü birsey. Evliliğin ilk yılları bence gençler cagırmadan gitmemek gerek.

Bizimkisi ilk evlendigimiz zamanlar haftasonu çalıştığımı bildiği halde Her hafta arayıp haftasonu geliyor musunuz diyordu, ki 2 saatlik mesafesi olan ayrı sehirlerdeyiz. Tam 1 yıl içinde düzene oturtmustum ki 2.5 ay önce eşimin kardeşi vefat etti. Vefatın öncesi ve sonrasında uzun bir süre teselli amaclı daha sık aradım ama yine en başa döndük gibi. Zor bir süreçten geçtiği için bir şey diyemiyorum ama bu kadar yakın olma isteği beni boğuyor. Eşimle istediği kadar görüşsün. Isterse gece beraber uyusunlar. Ama oğul sevgisidir karışamam ama ben daha fazlasını talep ettikçe ondan soğuyorum.

sana kalacak tabi canim. Evlendi karisinin agzina bakiyor diyecekler. Artik gunah kecisiyiz onlarin gozunde. O sebepten hic kafani yorma, onlari memnun etmeye ugrasma cunku 6 gun gitsen 7.gun de biz gelelim derler, emin ol ben yillardir tanidim, istediklerini vermem de mumkun degil, benim bir hayatim "var" cunku. Onlara kőle olmaya gelmedim dunyaya. Agzinla kus tutsan yaranamazsin o yuzden bosver. Ben kayinpederime açikca soyluyorum, gunah kecisiyim ya ben, her sey benim yuzumden oluyor diye

Bir de sen çalisiyorsun ama bunun kaciş avantajlarini yeterince kullanmiyorsun, kullan =)

Oğul sevgisi degil bu ya.. Kocalarından beklenti içine girmeyip her seyi ogullarından bekleyen. Utanmasa koynuna alıp uyucak anne bencilliği...
Erkekte kızda evlenince el olur. Bunu bilmeye aile de kayınpeder kayınvalide olma olgunluguna erişememiş zavallı etrafındakilere huzursuzluk veren insan müsvetteleridir.

Sen ne kadar bahane üretirsen üret. kırmadan alttan alta söylesen söyle. Hersey karsındakinin anlayacagı kadar, huzursuz etmek istiyorsa edecek seni.Eşimin ailesi yüzünden antideprasanlara başladım ben. Onlara gelin gitmem hataydı. Keşke evlenmeseydim sevgili kalsaydık diyorum eşime...

Evliliğimin ilk senesi aynı durum bizde de vardı. Haftanın 3 günü gitsek bile yine ayni muhabbet. Bende artık 2-3 haftada bir gitmeye başladım. Eşim olmadan gitmedim. Eşim gidelim deyince tek gönderiyordum. Nasıl olsa her türlü trip, laf sokmalarına maruz kalıyordum daha gidip niye canımı sıkayım. Tayinimiz çıktı taşındıkta evli olduğumuzu anladık. Ayrıca neredeyse panik atak hastası olacaktım, eşimin telefon sesini tv de duysam çarpıntı oluyordu, sinirlerim boşalıyordu.

Gitmek istediğiniz zaman gidin, bunu görev haline getirmeyin. Size laf sokarlarsa süreyi daha da uzatın. Eşiniz bir şey derse kendi ailenizi öne sürün. Aylarca ailenizi görmediğinizi ama kimsenin bunu sorun haline getirmediğini söyleyin. Yakın olduğunuz için mecburuz derse (genelde öyle savunmaya geçerler) başka bir yere tayin isteyelim o zaman diyin. Eşinizin ailesi bir şey derse cevaplarını verin. Unutmayın bunun daha hamileliği, lohusalığı var.

ahh tayin tarzı bi durumlar olursa terkedicem ztn memleketimi? biz ev değiştirdik. başka mahalleye gectik. sanki başka sehir gibi geldi.:) şehir değiştirmek mucize bişi olur hrlde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…