Kayınvalide mağdurları dertleşelim..!

kızlar lütfen bana akıl verin daha sözlü bile değilim ama çoooooooookkkk kötü durumdayım ve kimse ben gibi çekmemiştir....
konu açmak istiyorum fikir almak için ama nasıl açılır bulamadım
3 senedir sevgilimle birlikteyiz okulu 6 senelik olduğundan ve askerlikten sebep beklemek zorundayız
2.senemizde ailesi ile tanıştım ve beni kendi ailemden bile daha çok ilgiye boğdular ama bende kimseye ii olmadığm kadar onlara iyiyim.. Yanlız bende bi elti var düşman başına. Farklı face adresleri alıp sevgilimle beni ayırmaya çalışmalar.. arkamdan konuşmlar, iftira atmalar. Sevglimin abisinin koluna girmeme laf etmeler.. Evinde içtiğim kahvenin lafını yapmalar.. Kayın validemle aramı açmalar.. kadın beni öyle severki ama onun korkusundan bana sevgisini belli edemio..
ki ben herkese nasılam onada öyleydim.
ben üni mezunuyum o lise ama beni beğenmemeler hafif göstermeler kaynımla kardeş gibiydim şuan kaynım yüzüme bakmaz..
sevgilim hep arkamda çok şükür.. kardeşini aldı konuştu.. ama zehirlemelere dewam edio..
rüyalarıma giriyo bigün face şifresini çözdüm bi baktım benle ilgili yazılar neler neler.. ben herkesle canımlı cicimli konuşuomuşum..
eşinede beni diğer eltim ile ayırd edio dio.. o kdar sinir olmağa başladım ki... neler çektim anlatmakla bitmezz :( evinde tencere çizilmiş hep ben yapmışmışım ki ben elimi sürmedim bişeye.. salçası bitmişmiş ki ben asla kullanmadım hep böle kçük seylerin lafı ne yapcam bilmiom...

Uzak durabildigin kadar uzak dur o eltinden canim düsman basina vermesin böylesini...sen mesafe koymazsan basin daha cokkk agrir,gerci gercek yüzünü gösterdigi iyi olmus biliyosun artik niyetini ona göre davranirsin herkesle canim cicim olcaksin diye bisey yok ...

canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..
biliyormusun birde şöyle bi sorun var sözlümle benim babamız yok herşeyi kendimiz yapacağız
kayınvalidem herşeyi eltim ve kaynıma yapıyo biz bu yaz evlilik düşünüyoruz hiç bi maddi manevi desteği yok..
eltimin korkusundan bana sopuk durması beni çok üzüo sözlümde üzülüo annesinin kullanılmasına..
ama benim daha büyük sorunum var eltim sert kawgacı old. için sözlümün teyzeleri annesi evlenince benim kayınwalidemle yasayacağımı söylüo ben çok yumuşak başlıymışım herkesle uyum sağlıomuşum.. ama ben 17 yasıma kadar babane ile kadım çok zor günler gecirdik, anne babam ayrıldı ananeme yerleştik 24 yasımdayım bu yasa kadarda anane ile yasadım o kadar zorki insanın anne babasından oluşan dış etkilerden bağımsız yuwası olmaması ağzım o kdr yandıki ewlenincede kayınwalide ben biterim artık.. sözlüm ilkin annesi ile yasama taraftarı idi o elti fena die.. ama ben bunları uzun uzun anlattım yoksa hiç günahıma girme dedim tamam diyo ama korkuom hak mı bu her türlü maddi yardımı eltimlere yapıo aama ilerde benle yasayacğını söylüo herkese ben ne yapacağım şaşrıdım.. sözlüm otur dio oturuo kalk die kalkıo onun korkusundan yanımda bile duramıo birde benle yasayacağını kafasına yerleştirmiş... ki aynı yöre insanı olsak .. değiliz ben çok gittim onlara onlar sözlüm okurken çok geldiler çok farklıyız siyasi acıdan dini açıdan sözlümün annesi ile inanılmaz farklıyız nerde nasıl dawrancanı bilmio.. ben anlatsam inanmazsınız özünde iyi bi insan beni sewer ama oğlunun büyüdüğünü we ayrı bi yuwa kuracağı bilinci gelişmemiş.. her ortamda ben baktım ben okuttum ben büyüttüm e dünyaya getirdiysen bakmak zorundasın karşılık beklio .. ben istemiom birlikte yasamak eltim aslında amacına ulşatı kimse onun ewine gitmio kayınwaldem kaynıma çok acıo çok yardım edio ama ilerde bizim yanımıza yerleşceni sölüo ben ne yapacağımmmmmmmmmmm sözlümüde çok sewiyorum

canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için..
biliyormusun birde şöyle bi sorun var sözlümle benim babamız yok herşeyi kendimiz yapacağız
kayınvalidem herşeyi eltim ve kaynıma yapıyo biz bu yaz evlilik düşünüyoruz hiç bi maddi manevi desteği yok..
eltimin korkusundan bana sopuk durması beni çok üzüo sözlümde üzülüo annesinin kullanılmasına..
ama benim daha büyük sorunum var eltim sert kawgacı old. için sözlümün teyzeleri annesi evlenince benim kayınwalidemle yasayacağımı söylüo ben çok yumuşak başlıymışım herkesle uyum sağlıomuşum.. ama ben 17 yasıma kadar babane ile kadım çok zor günler gecirdik, anne babam ayrıldı ananeme yerleştik 24 yasımdayım bu yasa kadarda anane ile yasadım o kadar zorki insanın anne babasından oluşan dış etkilerden bağımsız yuwası olmaması ağzım o kdr yandıki ewlenincede kayınwalide ben biterim artık.. sözlüm ilkin annesi ile yasama taraftarı idi o elti fena die.. ama ben bunları uzun uzun anlattım yoksa hiç günahıma girme dedim tamam diyo ama korkuom hak mı bu her türlü maddi yardımı eltimlere yapıo aama ilerde benle yasayacğını söylüo herkese ben ne yapacağım şaşrıdım.. sözlüm otur dio oturuo kalk die kalkıo onun korkusundan yanımda bile duramıo birde benle yasayacağını kafasına yerleştirmiş... ki aynı yöre insanı olsak .. değiliz ben çok gittim onlara onlar sözlüm okurken çok geldiler çok farklıyız siyasi acıdan dini açıdan sözlümün annesi ile inanılmaz farklıyız nerde nasıl dawrancanı bilmio.. ben anlatsam inanmazsınız özünde iyi bi insan beni sewer ama oğlunun büyüdüğünü we ayrı bi yuwa kuracağı bilinci gelişmemiş.. her ortamda ben baktım ben okuttum ben büyüttüm e dünyaya getirdiysen bakmak zorundasın karşılık beklio .. ben istemiom birlikte yasamak eltim aslında amacına ulşatı kimse onun ewine gitmio kayınwaldem kaynıma çok acıo çok yardım edio ama ilerde bizim yanımıza yerleşceni sölüo ben ne yapacağımmmmmmmmmmm sözlümüde çok sewiyorum

canım öncelikle eltinden uzak dur. Anlattıklarından anladığım kadarıyla eltin terbiyeden yoksun,
sen onun gibi davranıp kendi seviyeni düşüremeyeceğine göre muhattap olma.
kayının ve eltin böyle diyede hiç ama hiç üzülme.
Sen kendinden eminsen, saygıda kusur etmemişsen, yoluna devam et.
Mecbur kalmadıkçada görüşme.
Kayınvaldenle oturma işine gelince,
bakıma muhtaç değilse bencede oturma, istemediğini söylemişsin,
sözlünede söyle, şimdiden birsürü problem yaşamışsın,
daha fazla sorun yaşamak istemediğini,
buna ihtimal bile vermek istemediğini söyle.
Herşeyin bir çözümü var, üzülme bu kadar

Canim burda anlattigin gibi sözlünle konus en bastan.Kimseyle beraber oturmak zorunda degilsin beraber oturunca sorunlar daha cok olur simdiden olduguna göre gelecegi görmek zor degil...Maddi sorunlar bi sekilde asilir herkes borc dert evleniyo önemli olan huzur..azicik asim kaygisiz basim der oturursun kendi yuvanda.Iyilikle düsündüklerini sözlünle konus bi orta yol bulunur simdiden kendini bunaltma..

ayrı eve çık güzelim bence ...yoksa çok başın ağrır.isterse dünya iyisi olsun karşı taraf olmaz,olmaz,olmaz...10 sene altlı üstlü kayınvalidesiyle oturmuş biri olarak sana naçizane tavsiyem en az bir vesait mesafe olmalı herkesle aranda buna kendi ailende dahil..tatlıyken acı olmak sonradan çok koyar :68:

benim de üzüldüğüm kırıldığım çıldırdığım bir çok konu oldu kaynanamla..ama yine de bazen onun için üzülüyorum tek başına yaşıyor yaptığı iyilikler de çok allah var inkar edemem ama tabi kırıldığım olaylar da az değil..hele nişanlılık düğün filan o dönemde söylenenler canımı çok acıttı..gel gör ki yine de iyi niyetliyim

canım öncelikle eltinden uzak dur. Anlattıklarından anladığım kadarıyla eltin terbiyeden yoksun,
sen onun gibi davranıp kendi seviyeni düşüremeyeceğine göre muhattap olma.
kayının ve eltin böyle diyede hiç ama hiç üzülme.
Sen kendinden eminsen, saygıda kusur etmemişsen, yoluna devam et.
Mecbur kalmadıkçada görüşme.
Kayınvaldenle oturma işine gelince,
bakıma muhtaç değilse bencede oturma, istemediğini söylemişsin,
sözlünede söyle, şimdiden birsürü problem yaşamışsın,
daha fazla sorun yaşamak istemediğini,
buna ihtimal bile vermek istemediğini söyle.
Herşeyin bir çözümü var, üzülme bu kadar

biliyomusun şuan gözlerim doldu.. o kadar ihtiyacım varmışki içimi dökmeye Allah razı olsun bana zaman ayırdığın için.. midem ağrımaya başladı bu olylar yüzünden, ben Ankaradayım onlar Kırklarelinin bi köyünde, uzağım ama her sene malesef bi araya gedik, sözlüm hep sen gibi uzak dur dedi ben hep sıcak olmağa çalıştım ve namusuma kadar laf etmiş, kendi eşine ...'cım demem bile laf olmuş.. onla belki senede bir görüşcem en çok üzüldüğüm ya kayınvalidem ewlendiğimde gelirde daha gitmezse:( sözlümle yanyana oturuyolar ayrı evi var ama genede bana takmış kafayı, hem eltim ve kaynım için bu yaşta çalışıp çabalıyo, bize sıfır faydası war hemde ilerde sizle kalcam dio :( off Allah ımmm

Canim burda anlattigin gibi sözlünle konus en bastan.Kimseyle beraber oturmak zorunda degilsin beraber oturunca sorunlar daha cok olur simdiden olduguna göre gelecegi görmek zor degil...Maddi sorunlar bi sekilde asilir herkes borc dert evleniyo önemli olan huzur..azicik asim kaygisiz basim der oturursun kendi yuvanda.Iyilikle düsündüklerini sözlünle konus bi orta yol bulunur simdiden kendini bunaltma..
çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.. anne şefkati gösterilen küçük bi çocuk gibi gözlerim doldu inan ... Allah razı olsun hepinizden...
anlattım artık en sonunda.. ailenize daha girmeden nelerle karşılaştım dedim.. çok kötü kawga ettik.. aileni tanıdığıma çok pişmanım dedim.. oda beni kırdı bende tanıştırdığıma pişmanım dedi.. biliyomusun bu olaylar yüzünden artık midem yanıyo, çok ağrı çekiyorum.. en çok kayın validemle oturma düşüncesi beni mahvediyo.. ne kayınvalidemle ne eltimle konuştum, hep sözlüme yansıttım yansıttım olan bize oldu.. şimdi olaylar üzerinden 1 sene gecti konuştuk çözdük bana ikimize ait bi yuvamız olacak dedi ama ben çok korkuyorum bu sürecte kayınvalidemden ve eltimden oklar tonla geldi.. 2 aya nışan düşünüyoruz sizce tekrar bu konuları açmalımıyım sözlüme ?? halledilen bişey ama ?? hani tekrar sağlama alma adına :( kafam çok karışık, bu olaylar mahvetti beni.. ben baskın karakter değilim, hakkımı savunsam kimse ezmez, sözlümde böyle dio, kimsenin ağzının payını vermiosun die ama neyden korkuyorum anlamıyorum :(

ayrı eve çık güzelim bence ...yoksa çok başın ağrır.isterse dünya iyisi olsun karşı taraf olmaz,olmaz,olmaz...10 sene altlı üstlü kayınvalidesiyle oturmuş biri olarak sana naçizane tavsiyem en az bir vesait mesafe olmalı herkesle aranda buna kendi ailende dahil..tatlıyken acı olmak sonradan çok koyar :68:
totomel Allah razı olsun cevapladığın için.. ne olur bana bi akıl verin, ben Ankaradayım onlar kırklarelinin köyünde, kayınvlidemin evi var, eltiminde var, ben 17'me kadar babane, 24'üme kadar anane ile yasayan biri olarak evlenince artık dış etkilerden bağımsız bi yuva istiyorum odam olsun istiyorum.. düzen istiyorum.. sözlümle konuştum ama kırılıyo bu konularda, bana yardım et ne olur nasıl söyleyeyim ??? o hep kitaplar arasında boğulan biri ve kayınwalide yüzünden ewliliklerin yıkıldığına tanık olmamış bi insan.. benim çewremde cok war bu tür şeylerden yıkılan yuvalar.. ne olur yardım et bunu nasıl anlatayım resmen anneni istemiyorum diyemem ki.. ben annemle bile anlaşamam.. ne olur yardım et ağlıyorum şuan... 2 aya nışanım var sözlümü sewiyorum daha önceden soğudum bu olaylardan şimdi askerde.. düğünümüzü yapabilmek için doğuda uzun dönem:( kahroluyorum bu olaylara, sewgimin zarar görecek olmasına ,, çok korkuyorum herşeyden....

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.. anne şefkati gösterilen küçük bi çocuk gibi gözlerim doldu inan ... Allah razı olsun hepinizden...
anlattım artık en sonunda.. ailenize daha girmeden nelerle karşılaştım dedim.. çok kötü kawga ettik.. aileni tanıdığıma çok pişmanım dedim.. oda beni kırdı bende tanıştırdığıma pişmanım dedi.. biliyomusun bu olaylar yüzünden artık midem yanıyo, çok ağrı çekiyorum.. en çok kayın validemle oturma düşüncesi beni mahvediyo.. ne kayınvalidemle ne eltimle konuştum, hep sözlüme yansıttım yansıttım olan bize oldu.. şimdi olaylar üzerinden 1 sene gecti konuştuk çözdük bana ikimize ait bi yuvamız olacak dedi ama ben çok korkuyorum bu sürecte kayınvalidemden ve eltimden oklar tonla geldi.. 2 aya nışan düşünüyoruz sizce tekrar bu konuları açmalımıyım sözlüme ?? halledilen bişey ama ?? hani tekrar sağlama alma adına :( kafam çok karışık, bu olaylar mahvetti beni.. ben baskın karakter değilim, hakkımı savunsam kimse ezmez, sözlümde böyle dio, kimsenin ağzının payını vermiosun die ama neyden korkuyorum anlamıyorum :(

Canim insallah hersey istedigin gibi olur cok mutlu olursun..Bunun icin sözlünle daha fazla tartisma iyilikle hallet madem dediyse kendi yuvamiz olcak diye sana güveniyorum de tatlilikla hallet mesela hayallerini anlat yuvamiz icin söyle hayal ettim evimiz söyle olsun böyle olsun falan örnekler ver,kimseyi kirmak istemiyosun ama mesafenide koru kayinvalidenle ve eltinle fazla taviz verme.Su konuda sanslisinki sözlün sana destek ne güzel umarim hep böyle olur..

Canim insallah hersey istedigin gibi olur cok mutlu olursun..Bunun icin sözlünle daha fazla tartisma iyilikle hallet madem dediyse kendi yuvamiz olcak diye sana güveniyorum de tatlilikla hallet mesela hayallerini anlat yuvamiz icin söyle hayal ettim evimiz söyle olsun böyle olsun falan örnekler ver,kimseyi kirmak istemiyosun ama mesafenide koru kayinvalidenle ve eltinle fazla taviz verme.Su konuda sanslisinki sözlün sana destek ne güzel umarim hep böyle olur..
tamam canım önerilerini uygulamaya çalışayım, biliyomusun sözlüme hayallerimi anlatıncada diyorum ki acaba yapay durumamı düşüyorum.. benim samimietimden şüphe etmez sözlüm belki... ama sanki ikimiz kelimesini çok kullanırsam sanki bilin
çaltına bişeyler sokmaya çalıştığımı ya düşünürse :( bu yolu denedğimi düşünürse...

kaynana mı öğğggggg !!! bir derdim ver forumumda __eltim tam bir yılan ! yardım edin ark.lar _ başlığım var bakında iyi kaynana görünn canım kaynanammmm evlenince ona bakcam ben :D:D:D

benim derdim ise eşimin teyzeleriyle:) kaynanamı severim.he bazen anlaşamadığımız durumlar elbet olur.ben kaçarak evlendim,kayınvalidem hiç sorun etmeyip tasası teyzelere düştü.6yıl oldu hala daha arada laf sokarlar.bi tane teyze gene yeni gelin alacak haftaya sözzlicek oğlunu acıyorum gelin gelecek kıza.1sene önce de bi kız bulmuşlar oğullarına,kız benle konuştu diye benim üstüme yürüdüler ve o iş olmayınca beni sucladılar bu nedenle bu kızıda bana sölemediler. aile apartmanında ve kayınvalidemle yaşıyorum.gerçi 4senedir hafta sonları geliyor yanıma.bana iftira attılar kaynananı istemiosun falan filan.neysee herşeyi es geçtim kim ne derse desin..bazen böle diyemiyorum tabi..yeni gelin adayımızla bayramda tanıştık o ne öle kapalı ama sosyete insan pardesü giyer surat 5 karış,benim için ilk görüş çok önemlidir,insanı çözüveririm.velhasıll evlilik öle tek kişinin kaldırıp yürütebileceği bişi değil,kafa dengi eş lazım şükür anlaşıyorumda sorun olmuyor.hee anlaşamadığımız konular oluyorda atlatabiliyoruz üzülsemde kırılsamda.sonuçta üzülüp kırılmak kafaya takmak hiç çözüm değil,zaman zaman bozulup düzelebiliyorda yaşananlar,Rabbim bizleri sağlıktan sıhhatten ayırmasın,huzurlu yuvalarımız olsun inşallah..

uzun oldu ama kusura bakmayın yazsam roman olurda :) herşey bir yana ben bu kadar pozitif değilim sadece bunlar kendime yöneltmek istediğim sözler ve yaşananların meyvesi,yani herşey yürekten olmalı.iyi yaşamak istiyorsam iyi düşünmeliyimki kötüyü iyi edebileyim yani hep beraber edebilelim..

sağlıcakla ve huzurla kalın arkadaşlar..

Back
X