kayınvalide mi kreş mi

1 yaş zaten kreş için uygun değil benim bildiğim 2- 2.5 yaştan önce almıyorlar sonuçta bebeğiniz hala bezli olacak mama alıyor olacak anne sütü de alıyor olması lazım zor yani kreşte o yaşta uğraşmıyorlar ya eve bakıcı tutacaksınız kayınvalide istemiyorsanız, ya da kayınvalide bakacak.

öyle çok becerikli biri değildir ama eltimin çocuklarına bakıyor senelerdir

Kusura bakmayın ama ben bu yorumlara çok kızıyorum.
Kadın eşinizi büyütmüş daha ne kadar becerikli olacaktı?
Daha bebek yavrunuz kreş elbette olmaz.
Ayrıca insan çocuğu için her şeye katlanır.
Bu delirten kv olsa bile

6 ay üzeri bebekleri alan kreşler var bende bakıcıyı güvenilir bulmadığım için kreş düşünüyordum

o görümcenin kızı oldugu için canım boşa kandırma kendini senin çocugun olsa bakmazdı

her halükarda 1 yaş kreş için çok erken, ideali 3 yaştır. 3 yaşına kadar çocuk birine bağlı olma hissi duyar, o sen yokken annen, kayınvalidendir.

3 yasinda okul oncesi egitime baslanir, buna turkiye'de anaokulu denilir. 3-4-5 yaslarda buraya devam edilir; 6 yasinda ilk okula baslanilir.

Kres ana okulu oncesinde gidilen kurula verilen isimdir; bazi sehirlerde 6 aydan itibaren olmakla beraber, genelinde 1 yas ile baslanilir.

Suveybe13

ben oglum dogdugunda tez yaziyordum, oglum 7 aylikken calismaya basladim. 1 yasina dek annem alakadar oldu ama ne sekil?

evde mutemadiyen baby einstein serisi izlendi, her gun yaz - kis defalarca disariya cikartildi cocuk. 1 yastan itibaren de ilk ay deneme icin yarim gun olmakla beraber, sonrasinda tam gun krese devam etti. hic ara vermeden ana okuluna devam etti. cok alakali ve acik bir cocuk oldu.

ben eger ki guvenilir bir kres bulabilirseniz, yazdirin derim. kendi adima cocugumda cok faydasini gordugumu ozellikle belirtmek isterim.

canım logusayken bebeğime bakamadı yardımcı olmadı kv sadece susan uslu duran bebeklere bakabiliyor eltimin çocukalarına bakarken gördüm çocuklar huzursuz olmaya başlayınca hemen kp veriyordu o sakinleştiriyordu. kp kendisi dedi annen küçük çocuklara bakamaz avutamaz diye.ayretende eşim çok usluymuş kendileri diyorlar bıraktığın yerde dururmuş.

Neden şehir dışında çalışacaksınız?
Bence 1 yaşında olduğu için babanne bakmalı,kreş için erken

o görümcenin kızı oldugu için canım boşa kandırma kendini senin çocugun olsa bakmazdı

Yok canım benim KV öyle biri değil, biz farklı şehirdeyiz, kızıyla aynı yerde yaşıyor, ben olsam kesinlikle önceliği benim kıza verirdi, aynı evde kalıyorduk kv ile, biz sonra iş nedeniyle taşındık, zaten kızım tıpkı babanne, huy suy, hem de ayda bir görmesine rağmen. O yüzden kv aşırı düşkün, ayda 200-300 tl masraf yapar kızıma. Ben bize gel dedim ama evini bırakmıyor ama 2. çocuğunda da seninkine bakıcam, gerekiyorsa gelicem der. İnanılmaz güzel çocuk bakıyor, 7-24 onunla ilgilenir, oynar, dil öğretir, renk, sayı, inanamazsın yani, onun baktığı çocuklar 13 aylık bülbül gibi şakımış, yani bildiğin sohbet ediyorlar daha 13 aylıkken, eşim, görümcem, torunu :)

41 kere maşallah diyelim kv ozaman canım yaaa

bu zamanda böyle kv mumla arasan bulamazsın ,

Anaokulu zorunlu olan ve 5 yaşında gidilen yer normalde. okul öncesi 1 sene gidilir sadece. 2 sene giden var mı bilmiyorum. Kreş ise bebeklikten anaokulu sürecine kadar olandır.

Ben de böyle biliyorum.

41 kere maşallah diyelim kv ozaman canım yaaa

bu zamanda böyle kv mumla arasan bulamazsın ,

Aminnn çok şükür Rabbime. Ben de o da öyle cazgır değiliz sanırım o yüzden sıkıntı yaşamadık, dağlara taşlara, herkesin başına :)

Kıyamam daha 1 yaşında . Ne kreşi çocuğun gelişiminde,değişiminde,kişiliğinde bu yaptığınız rol oynar. Kvdeniz sizinle gelsin. Birbirinizi alttan alırısınız. Tam olarak aranızdaki münakaşa ne kaynaklı bilemicem ama. sonuçta zaten siz çalışıcaksınız bütün gün görmiceksiniz. Akşamları sadece. O da yorgun olucaksın . Yemekte ,çayda beraber olcksınız. Sonra herkes yatağına.

Anaokulu zorunlu olan ve 5 yaşında gidilen yer normalde. okul öncesi 1 sene gidilir sadece. 2 sene giden var mı bilmiyorum. Kreş ise bebeklikten anaokulu sürecine kadar olandır.

Ben de böyle biliyorum.

imkanlar ile alakali ne yazik ki anaokuluna devam edilen surec; devlet okullarinda saniyorum ki sadece bir yil olarak hizmet veriliyor; onlara da ana sinifi deniliyor ancak ozel okullar yahut sadece ana okulu olarak hizmet veren okullarda egitim 3 yastan basliyor.

İşte genelde 3 yaş çocuk alıyorlar kreşler, 3 yaş altı bakan çok iyi bir yer bulmak sıkıntı. 20 kurumun ancak 3-4 tanesi 3 yaş altı alıyor, 3 yaş altı çocuk büyük sorumluluk, gerçekten güvenilir bir yer olması gerek. Hele ki şu devirde 1 yaşında bebek ne bileyim, ben kariyerimi hiçe sayıp kendim baktım. 3 yaşında vereceğim ben de.

elbette ki cocuklarimiz icin her seyin hayirlisi olsun, istanbulda ikamet ediyorsaniz kendi cocugumun gittigi okullari referans verebilirim. hicbir gun gozum arkada kalmadi.
hayitla buyusunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…