kayınvalide mi kreş mi

evet doğru eşimde ona güveniyor logusayken hassastın sürekli ikinizde evdeydiniz diyor şimdi zaten aksama kadar çalışıcan sonra yemek uyku diyor

elbette ki cocuklarimiz icin her seyin hayirlisi olsun, istanbulda ikamet ediyorsaniz kendi cocugumun gittigi okullari referans verebilirim. hicbir gun gozum arkada kalmadi.
hayitla buyusunler

Kocaeli canım :)

Bence cocuk bahane kocaniz sizin basiniza bekci olarak kv deyi gonderiyor, eger mumkunati varsa anneniz gelsin. Belki 1 yas erken olabilir cocugun sosyal gelisimine bagli simdi babada olmayacakmis bu ayriliktan kotu etkilenebilir 1 yasindaki bebek icin ev degistirmek babadan ayrilmak anneden ayrilmak birde krese baslamak zor olabilir, soyle 3-4 olsaydi kesin kres derdim.

elbette ki cocuklarimiz icin her seyin hayirlisi olsun, istanbulda ikamet ediyorsaniz kendi cocugumun gittigi okullari referans verebilirim. hicbir gun gozum arkada kalmadi.
hayitla buyusunler
istanbulda oturuyorum bir sene sonra tekrar istanbulda olacağım o zaman kesin kreşe vereceğim hangi kreşlere referans olabilirsiniz

evet sürekli ben sizi yanlız başınıza nasıl göndericem diyor

Modern çağda eğitimli ve çalışan tüm anneler, kendilerine daha iyi bir hayat standardı, çocuklarına daha iyi bir eğitimi önceleyerek çalıştıklarını ifade ederler genelde. Ancak söz konusu çocuğun 0-3 yaş arası dönemi olduğunda bunu aile büyükleriyle çözmek gibi bir yol tercih edilirken atlanan pek çok şey vardır. Öncelikle, bu insanlar kendi çocuklarını büyütmüş ve yaşlılıktan önceki belki son dinç ve sağlıklı demlerinde yeniden çocuk büyütmenin sorumluluğunu üstlenmek zorunda bırakılıyor. Mutlaka her biri torunlarını çok seviyordur ama çocuğu sevmek ve bakmak farklı şeylerdir. Birden çok torunu olduğunu varsayarsak nerede aktif çalışma hayatının yarıya yakınını çocuk bakmakla geçirmek zorunda kalabilirler.
Bir diğer konu, kendi eğitim anlayışı ve kendi bilgisi ve görgüsüyle kendi açısından fedakârca yapacağı bu işin aslında çocuğun anne ve babasını memnun etmeme ihtimali de hayli yüksektir. Malum, çağımızda her çocuk bir mühendislik projesi ya, "neden 10 dakika geç yemek yedirdin, neden çikolata verdin, neden onu yaptin, neden bunu yapmadın" gibi pek çok sorun da yaşanacaktır. Büyükanne kendi açısından haklı, anne çocuğunun gelişim ve eğitimi için kaygilanmakta haklı. Fakat bu kaygının çözümü, büyükanneler değil ne yazık ki. Ya anne, ücretsiz izinle kreş için uygun gördüğü yasa kadar çocuğuna bakacak ya da tek işi çocuk bakıcılığı olan ve bu konuda eğitimi olan insanlara gerekirse alisilagelenden daha yüksek ücret ödeyerek bir çözüm bulacak. Bir çocuğun eğitimindeki en önemli devre 0-6 yaş aralığıdır. Ve en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
Konu sahibi özelinde durumu degerlendirirsem, zaten bir arada kaldığınız sürede yaşanmış sorunlar var kv ile aranızda. Bunları yaşanmamış sayıp aynı evin içinde uzunca bir süre yaşamak sıkıntılı. Bu olmasa bile, yukarıda saydığım gerekçelerle çocuklara buyukannelerin bakmasını doğru bulmuyorum.

Önce bakıcı sonra kreş,ankaraya döndüğümüzde oğlum 27 aylık olacak kv de de annem de boş ama ben krese vercem

Kelimesi kelimesine katılıyorum

Arkadaşım aynısını yazacaktim tamda sen yazmissin yormadin beni.1 yaşında kresemi gider ya tabiki kvalide cokta iyi bakar yavrusunun yavrusuna esin hakli.

• Anne olmak daima fedakarlık ister. Kendinizi seviyorsaniz krese verin. Çocuğunuz daha değerliyse babaanneye...
  • Yazık el kadar o daha. Eğitimci olarak söylüyorum. Gelişim psikolojisi açısından çok zarar görür.

Kayınvalidemi kreş mi diyince kayın valideni kreşe çevirdiler tüm çocuklar onda sandım... Her gün aynı evde mi olcaksın kaynananla eğer o bakarsa?

Çok doğru demişsiniz bencede...

1 yaş çok küçük kreş için.
Ben olsam gozum kapalı kvdeme bırakırım.
Tutumu davranışları bakımı iyidir.hiç değilse aklım evde kalmaz ama sizin kvde nasıl orasını bilemem

evet aslında içimde savaşını verdiğim durum bu ama ben mutsuz olursam bebeğimde mutsuz olur düşüncesi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…