evet doğru eşimde ona güveniyor logusayken hassastın sürekli ikinizde evdeydiniz diyor şimdi zaten aksama kadar çalışıcan sonra yemek uyku diyorKıyamam daha 1 yaşında . Ne kreşiçocuğun gelişiminde,değişiminde,kişiliğinde bu yaptığınız rol oynar. Kvdeniz sizinle gelsin. Birbirinizi alttan alırısınız. Tam olarak aranızdaki münakaşa ne kaynaklı bilemicem ama. sonuçta zaten siz çalışıcaksınız bütün gün görmiceksiniz. Akşamları sadece. O da yorgun olucaksın . Yemekte ,çayda beraber olcksınız. Sonra herkes yatağına.
elbette ki cocuklarimiz icin her seyin hayirlisi olsun, istanbulda ikamet ediyorsaniz kendi cocugumun gittigi okullari referans verebilirim. hicbir gun gozum arkada kalmadi.
hayitla buyusunler
merhaba benim sorunum şu bebeğim 12 aylıkken işe başlıcam. çalışıcağım yer şehir dışında eşim yanımda olmayacak. bebeğimi kreşe veririz diye düşünmüştük ama eşim kayınvalidemi bizimle göndermek istiyor ne olursa olsun kreşten iyidir diyor hem sen bebeği kreşe götürücen işe geç kalabilirsin diyor.iş dönüşü yorgun olursan nasıl baş edicen diyor hem kreşte cocuga nasıl davranıldığını bilemeyiz diyor.benim tarafıma gelince logusayken kayınvalidem yanımdaydı problemler yaşadık ben baya bunalımdan çıkamadım.o zaman eşimde vardı ama yinede delirme noktasına gelmiştim yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. özellikle bebeğine kayınvalidesi bakan hanımlar yardım edin ne yapmalıyım
istanbulda oturuyorum bir sene sonra tekrar istanbulda olacağım o zaman kesin kreşe vereceğim hangi kreşlere referans olabilirsinizelbette ki cocuklarimiz icin her seyin hayirlisi olsun, istanbulda ikamet ediyorsaniz kendi cocugumun gittigi okullari referans verebilirim. hicbir gun gozum arkada kalmadi.
hayitla buyusunler
istanbulda oturuyorum bir sene sonra tekrar istanbulda olacağım o zaman kesin kreşe vereceğim hangi kreşlere referans olabilirsiniz
evet sürekli ben sizi yanlız başınıza nasıl göndericem diyorBence cocuk bahane kocaniz sizin basiniza bekci olarak kv deyi gonderiyor, eger mumkunati varsa anneniz gelsin. Belki 1 yas erken olabilir cocugun sosyal gelisimine bagli simdi babada olmayacakmis bu ayriliktan kotu etkilenebilir 1 yasindaki bebek icin ev degistirmek babadan ayrilmak anneden ayrilmak birde krese baslamak zor olabilir, soyle 3-4 olsaydi kesin kres derdim.
sansa :)Kocaeli canım :)
evet sürekli ben sizi yanlız başınıza nasıl göndericem diyor
Modern çağda eğitimli ve çalışan tüm anneler, kendilerine daha iyi bir hayat standardı, çocuklarına daha iyi bir eğitimi önceleyerek çalıştıklarını ifade ederler genelde. Ancak söz konusu çocuğun 0-3 yaş arası dönemi olduğunda bunu aile büyükleriyle çözmek gibi bir yol tercih edilirken atlanan pek çok şey vardır. Öncelikle, bu insanlar kendi çocuklarını büyütmüş ve yaşlılıktan önceki belki son dinç ve sağlıklı demlerinde yeniden çocuk büyütmenin sorumluluğunu üstlenmek zorunda bırakılıyor. Mutlaka her biri torunlarını çok seviyordur ama çocuğu sevmek ve bakmak farklı şeylerdir. Birden çok torunu olduğunu varsayarsak nerede aktif çalışma hayatının yarıya yakınını çocuk bakmakla geçirmek zorunda kalabilirler.
Bir diğer konu, kendi eğitim anlayışı ve kendi bilgisi ve görgüsüyle kendi açısından fedakârca yapacağı bu işin aslında çocuğun anne ve babasını memnun etmeme ihtimali de hayli yüksektir. Malum, çağımızda her çocuk bir mühendislik projesi ya, "neden 10 dakika geç yemek yedirdin, neden çikolata verdin, neden onu yaptin, neden bunu yapmadın" gibi pek çok sorun da yaşanacaktır. Büyükanne kendi açısından haklı, anne çocuğunun gelişim ve eğitimi için kaygilanmakta haklı. Fakat bu kaygının çözümü, büyükanneler değil ne yazık ki. Ya anne, ücretsiz izinle kreş için uygun gördüğü yasa kadar çocuğuna bakacak ya da tek işi çocuk bakıcılığı olan ve bu konuda eğitimi olan insanlara gerekirse alisilagelenden daha yüksek ücret ödeyerek bir çözüm bulacak. Bir çocuğun eğitimindeki en önemli devre 0-6 yaş aralığıdır. Ve en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
Konu sahibi özelinde durumu degerlendirirsem, zaten bir arada kaldığınız sürede yaşanmış sorunlar var kv ile aranızda. Bunları yaşanmamış sayıp aynı evin içinde uzunca bir süre yaşamak sıkıntılı. Bu olmasa bile, yukarıda saydığım gerekçelerle çocuklara buyukannelerin bakmasını doğru bulmuyorum.
iki yaşından sonra bende kreşe vericem sadece bir senelik böyle bi durum söz konusuÖnce bakıcı sonra kreş,ankaraya döndüğümüzde oğlum 27 aylık olacak kv de de annem de boş ama ben krese vercem
iki yaşından sonra bende kreşe vericem sadece bir senelik böyle bi durum söz konusu
Arkadaşım aynısını yazacaktim tamda sen yazmissin yormadin beni.1 yaşında kresemi gider ya tabiki kvalide cokta iyi bakar yavrusunun yavrusuna esin hakli.Kayınvalidem görümcemin kızına baktı ve dört dörtlük baktı, aynı yerde olsaydık düşünmeden emanet ederdim. Kaynananın tutumu önemli ama her halükarda 1 yaş kreş için çok erken, ideali 3 yaştır. 3 yaşına kadar çocuk birine bağlı olma hissi duyar, o sen yokken annen, kayınvalidendir.
Bir de kreşte hastalık kapma riski de yüksek, Allah korusun tabi.
Kaynanan çok sorumsuz biri değilse ona bırak derim, büyük çocuklarda da asla anne yada Kv değil kreş derim...
Çok doğru demişsiniz bencede...Modern çağda eğitimli ve çalışan tüm anneler, kendilerine daha iyi bir hayat standardı, çocuklarına daha iyi bir eğitimi önceleyerek çalıştıklarını ifade ederler genelde. Ancak söz konusu çocuğun 0-3 yaş arası dönemi olduğunda bunu aile büyükleriyle çözmek gibi bir yol tercih edilirken atlanan pek çok şey vardır. Öncelikle, bu insanlar kendi çocuklarını büyütmüş ve yaşlılıktan önceki belki son dinç ve sağlıklı demlerinde yeniden çocuk büyütmenin sorumluluğunu üstlenmek zorunda bırakılıyor. Mutlaka her biri torunlarını çok seviyordur ama çocuğu sevmek ve bakmak farklı şeylerdir. Birden çok torunu olduğunu varsayarsak nerede aktif çalışma hayatının yarıya yakınını çocuk bakmakla geçirmek zorunda kalabilirler.
Bir diğer konu, kendi eğitim anlayışı ve kendi bilgisi ve görgüsüyle kendi açısından fedakârca yapacağı bu işin aslında çocuğun anne ve babasını memnun etmeme ihtimali de hayli yüksektir. Malum, çağımızda her çocuk bir mühendislik projesi ya, "neden 10 dakika geç yemek yedirdin, neden çikolata verdin, neden onu yaptin, neden bunu yapmadın" gibi pek çok sorun da yaşanacaktır. Büyükanne kendi açısından haklı, anne çocuğunun gelişim ve eğitimi için kaygilanmakta haklı. Fakat bu kaygının çözümü, büyükanneler değil ne yazık ki. Ya anne, ücretsiz izinle kreş için uygun gördüğü yasa kadar çocuğuna bakacak ya da tek işi çocuk bakıcılığı olan ve bu konuda eğitimi olan insanlara gerekirse alisilagelenden daha yüksek ücret ödeyerek bir çözüm bulacak. Bir çocuğun eğitimindeki en önemli devre 0-6 yaş aralığıdır. Ve en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.
Konu sahibi özelinde durumu degerlendirirsem, zaten bir arada kaldığınız sürede yaşanmış sorunlar var kv ile aranızda. Bunları yaşanmamış sayıp aynı evin içinde uzunca bir süre yaşamak sıkıntılı. Bu olmasa bile, yukarıda saydığım gerekçelerle çocuklara buyukannelerin bakmasını doğru bulmuyorum.
evet aslında içimde savaşını verdiğim durum bu ama ben mutsuz olursam bebeğimde mutsuz olur düşüncesi var
- Anne olmak daima fedakarlık ister. Kendinizi seviyorsaniz krese verin. Çocuğunuz daha değerliyse babaanneye...
- Yazık el kadar o daha. Eğitimci olarak söylüyorum. Gelişim psikolojisi açısından çok zarar görür.
evet ben bir ev tutucam kayınvalide bebeğim ve benimle kalacak yatılı olarakKayınvalidemi kreş mi diyince kayın valideni kreşe çevirdiler tüm çocuklar onda sandım... Her gün aynı evde mi olcaksın kaynananla eğer o bakarsa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?