kayınvalide mi kreş mi

kv cahil biri bebekle konuşmaz bile ağzına bişey verir yemezse eline bişey verir ağlarsada ayağına alır sallar

eşim aksama kadar işte olacaksın diyor aksamda yemek yersiniz sonra çocukla odana çekilirsin diyor

valla bizim kv bize yerleşti,
eşim de var.

ama arada sorunlar oldu, ki eşim annesi ile hep ilgilendi.
ama kadın benden de ilgi bekliyordu, kendince haklıydı da, ama ben oğlumla ilgilenmek istiyordum.

o zaman onun yanında olalım istiyordu, öyle olunca da çocukla ilgili her şeye karışıyordu, iyi niyetli olarak mesela "hadi annene şunu göster, hadi babaya şarkı söyle gibi"
ama çocukla tüm gün ilgilenen kişi olarak, akşam da bu şekilde davranması bizim aramıza girmeye çalışıyor gibi algılıyordum ben, niyeti öyle olmasa bile.

mesela annesi, kvsi bakan arkadaşlara sorduğumda genelde akşam anne gelince, çocuğu verip kendi işleri ile ilgileniyorlarmış, benim kv hep bizle olmak istiyordu.

ki dediğim gibi, bizim hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen ve kv benim talimatlarıma uyarak oğluma bakmış olmasına rağmen 2. çocukta bakıcı düşünüyoruz.
eşim de benimle aynı fikirde, ne senin ne annemin üzülmesini istemiyorum diyor o da.

kv gelirse bile oğlunu kaybetmemek için gelecek çünkü loğusayken ağlaya ağlaya geldi bizimle diğer torunlarından ayrılamadı durmadan kp e çocuklarıma şöyle iyi bak böyle iyi bak diye talimatlar verdi bize geldikten sonrada gidene kadar diğer oğluna x dersek x bana küstü deyip durdu sürekli

eşim aksama kadar işte olacaksın diyor aksamda yemek yersiniz sonra çocukla odana çekilirsin diyor

Olur mu öyle o kadın da akşama kadar bebek baktım iki laf edelim diye bekler mesela

Çocuğu sahiplenir gık dese atlar sana bırakmaz bana alışkın ben yedireyim der kötü bir niyeti olmasa bile sizin sinirler zıplar

Kv bizde misafir bebek 6-7 aylık bile yok masada ana kucağında yemek yiyoruz o da bize bakıyor kadın diyorlar ben onu kucaklayalım siz yemek yiyin sen de yiyorsun çocuk bakıyor işte ağlamıyor vs duruyor

Ilgili görünme çabası ve ona anormal geliyor bebek oturuyor normal olan benim kucağımda çocuk, iki büklüm zar zor Yemem ilgisiz buluyor kendince

Bir de sever demişler de neden sevsin yani Kv sever bakıcı sevmez

bakıcımın Kv den daha fazla sevdiğini adım gibi bilirim zira çocuğu ağlaya ağlaya zorla kucağına alırdı neymiş çok seviyormuş

Küçücük bebeği düşünmeden garip sevgi önemsiz bence

annem de severdi yılda bir görürdü çocuk alışkın değil diye kapıyı açar kenara çekilirdi alışsın diye yabancılamasın diye kucağımızdan çekiştirmek yerine oğlum hala da babaanneye mesafeli çekiştirdi öper diyor

Sırf eşimin annesi olması Kv yi sevgi dolu iyi çocuk bakıcısı yapmaz ki konu sahibi Kv iyi demiyorsun sadece eşin seni ikna etmek istiyor sen de burada konu açıp ikna olmaya çalışıyorsun

Ben de bunu anlatmak istemiştim bir de konu sahibinin eşi de olmayacak kadın da ilgi isteyecek hali ile

Orada olmasının tek sebebi olan bebeği de sahiplendikçe sahiplenecek

birde söyle düşünüyorum lohusayken çalışırken bebeğime kv bakıcağı belliydi gelen misafirlere yarı ben yarı annesi bakar diyordu bize sormamıştı bile annen bakacak mı diye bu kadın logusayken bebeğim çığırırken susturamıyorken uyumayı tercih ediyordu gelipte elimden alıpta sakinleştirmeye çalışmadı bazen yarım saat bile ağladığı oluyordu.giderayakta bu çocuk bende durmuyor dedi acaba diyorum bilerek mi öyle davrandı

damdan benim kv nin bir lafı var;

"ben geldiğimde x(oğlum) daha emeklemiyordu bile", bunu o kadar sık o kadar sık söylüyor ki, gözümün dolduğu bile oldu.

kötü niyetli değil ama işte diyorum sadece bakıcı-çocuk ilişkisi değil ki, anne ne hissediyor baba ne hissediyor, bunlar da önemli, yoksa yıllar geçse unutulmayacak şeyler miras kalıyor insana.

mesela benim kv oğlumla iyi anlaştığını, problem yaşamadıklarını söylemek için şöyle cümleler kurardı;

"işte belki ben sizden bile daha iyi bakıyorumdur, çok sevilince hiç sizi aramıyor bile",

bir ara benim babannem bakmak zorunda kaldı 1-2 gün, kv nin işi vardı, babannem diyor ki, "goha bu çocuk sizi çok özlüyor" , inanır mısın sevindim. hani belki bencillik denebilir ama bazı iyi niyetli davranışlar bile çocuğunu bırakıp işe başlamış anneye dokunabiliyor.
bu çok hassas bir denge, kv için de aynısı geçerli, kendi rahatını ve evini bırakıp gelen yaşlı bir kadın da farklı şeylere alınabiliyor.
ve bunlar kalıcı oluyor.
ben bir daha bunu deneyimlemeyi düşünmüyorum.

Suveybe13 bakın benim örnek çok işinize yarayabilir.
çünkü burada bahsedilen çoğu yanlış hareketi benim kv yapmaz ama ben yine de 2. çocukta bakıcı kararını verdim, eşim de destekçim.

siz kv nizle zaten öncesinde sorun yaşamışsınız, ki aranızı bulacak kişi eşiniz de yanınızda olmayacak.
arkadaşların 1 yıl dayan önerilerini ben ütopik buluyorum. zaten dayanabiliyor olsaydınız lohusayken de dayanırdınız, hem eşiniz de yanınızdaydı o zaman.
ilk işe başlanan dönem de çok önemlidir anne için, yine stres ve duygusallık besler insanı, bu durumda da dayanabileceğinizi dşünmüyorum. ilişkileriniz daha kötüye gidecektir.
ve sonunda hiç hesaplamadğınız bir anda kv gitmeye karar verebilecek ve sizi yarı yolda bırakabilecek.
şimdiden bakıcı-kreş düşünmenizi tavsiye ederim.

gerçekte bende sizin gibi düşünüyorum ama eşim sürekli aklıma girmeye çalışıyor

Ben bunu deneyimlemeden söyledim kötü gelin kötü anne oldum

Bakıcıya baktırdım ama olmazdı yani

Konu sahibininki hiç olmaz

Kadının baktığı sahiplendiği çocuklar eşi var konu sahibi yalnız ülkenin öbür ucuna gidecek ve işe başlayıp bebeği
Bırakacak işte bu iki psikoloji aynı evde olmaz

Iyi niyetli söylenen çok mızmız sen bugün yorulmuşsundur cümlesi bile olay olur yani

Konu sahibinin eşi gözüm arkada kalmaz modunda ama hem eşi hem annesi bunaldıkça ona saracak bunun farkında değil

Oradan bakıcı bulamam diyorsan da akrabalardan evde bunalan kız ara ana baba baskısından sıkılmış değişiklik arayan

kesinlikle kreş diyenler nası bukadar kesin diyebiliyor anlamıyorum yaa.
Ya daha çok küçük. Ne yapacak kreşte. 2 - 3 yaş bile küçük bence kreş için.
Ne bileyim kayınvalidenle geçinmeye kusurlarını görmemeye bak.
Lohusalık zor bi dönem belki o zaman sorun yaşamışınızdır ama bi deneyin en azından.
Hem yemeğini falanda yapar belki. Ev işlerinde yardımcı olur. Ne bileyim. avantajlarını da bi düşün bence

kv logusayken evimde ne iş ne de yemek yapmadı çocuğuma bile bakmadı biz aç kalınca eşim dışardan söylüyordu

kv logusayken evimde ne iş ne de yemek yapmadı çocuğuma bile bakmadı biz aç kalınca eşim dışardan söylüyordu

Kusura bakma tersleme olarak algılama ama bu konuyu neden açtın o zaman

Kv ye katlan diyene katlanamam diyorsun bakıcı bul diyene tanımıyorum diyorsun

Bunları bize değil eşine net olarak söylemen lazım ki Kv de istemiyor senin çocuğuna bakmayı zaten

Eşin hayal kurmasın gerçekçi adımlar atın havanda su dövmek gibi bir şey bu çünkü

Siz anne babasınız kimseden beklentiye girmeden bebeğinize bakmalısınız gerekirse iki ay önce gider komşu iş yeri araştırır bakıcı bulursunuz

açtığım konuda da görüldüğü gibi eşim ısrar ediyor bende kv anşamadığım için fikir istedim burda sağolsunlar yorum yapanların düşüncelerinide eşime karşı kullanmak için hafızama atıyorum

damdan zaten bu kv kalmaz bence bir yıl uzak memlekette,
hiç olmadı arada bir bir hafta kaçmak ister.
o zaman ne yapmayı düşünüyormuş konu sahibinin eşi.

biz hiç beklemezdik, bir gün kv dedi ki ben gidicem, kim bakarsa baksın çocuğunuza, bir şeye alınmış gene.
hoppala, ne yapacağız?!

bir kez de evindeki bir problem dolayısıyla gitti bir kaç haftalığına, benim akrabalarımdan biri geldi bakmaya mecburen, ki o kadar zor durumda kaldık ki anlatamam.

burada konu sahibinin eşi de yanında olmayacak.
ben olsam kv gelse bile her ihtimale karşı bir bakıcı ayarlarım yani.

kayinvalideniz baksin 3 yasina gelinceye kadar.
sonrasinda krese verirsiniz.
henuz cok kucuk bakici neyin nesi neyin fesi nasil bileceksiniz?
kendini ifade edemeyen derdini anlatamayan cocuk mumkunse yabancilarla bi basina birakilmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…