kv cahil biri bebekle konuşmaz bile ağzına bişey verir yemezse eline bişey verir ağlarsada ayağına alır sallarSevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.
Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.
Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.
Bakıcı dehşeti demişsiniz ama istisnaları örnek göstererek bakıcıları kötülemeniz hoşuma gitmedi. O zaman ben de "anne dehşeti" diyeyim size. Son günlerde haber izliyorsanız, gazete okuyorsanız anlarsınız hemen. Kendi öz çocuğunu boğdurtan anneden bahsediyorum. O zaman tüm anneler canidir diyebilir miyiz?
eşim aksama kadar işte olacaksın diyor aksamda yemek yersiniz sonra çocukla odana çekilirsin diyor
eşim aksama kadar işte olacaksın diyor aksamda yemek yersiniz sonra çocukla odana çekilirsin diyor
burda kv 'den delirmeyen gelin görmek şükür olsun,,,Seni delirtme eşiğine getiren kayınvalide ile aynı evde yaşaman ne kadar mantıklı ki sence
kv gelirse bile oğlunu kaybetmemek için gelecek çünkü loğusayken ağlaya ağlaya geldi bizimle diğer torunlarından ayrılamadı durmadan kp e çocuklarıma şöyle iyi bak böyle iyi bak diye talimatlar verdi bize geldikten sonrada gidene kadar diğer oğluna x dersek x bana küstü deyip durdu süreklivalla bizim kv bize yerleşti,
eşim de var.
ama arada sorunlar oldu, ki eşim annesi ile hep ilgilendi.
ama kadın benden de ilgi bekliyordu, kendince haklıydı da, ama ben oğlumla ilgilenmek istiyordum.
o zaman onun yanında olalım istiyordu, öyle olunca da çocukla ilgili her şeye karışıyordu, iyi niyetli olarak mesela "hadi annene şunu göster, hadi babaya şarkı söyle gibi"
ama çocukla tüm gün ilgilenen kişi olarak, akşam da bu şekilde davranması bizim aramıza girmeye çalışıyor gibi algılıyordum ben, niyeti öyle olmasa bile.
mesela annesi, kvsi bakan arkadaşlara sorduğumda genelde akşam anne gelince, çocuğu verip kendi işleri ile ilgileniyorlarmış, benim kv hep bizle olmak istiyordu.
ki dediğim gibi, bizim hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen ve kv benim talimatlarıma uyarak oğluma bakmış olmasına rağmen 2. çocukta bakıcı düşünüyoruz.
eşim de benimle aynı fikirde, ne senin ne annemin üzülmesini istemiyorum diyor o da.
valla bizim kv bize yerleşti,
eşim de var.
ama arada sorunlar oldu, ki eşim annesi ile hep ilgilendi.
ama kadın benden de ilgi bekliyordu, kendince haklıydı da, ama ben oğlumla ilgilenmek istiyordum.
o zaman onun yanında olalım istiyordu, öyle olunca da çocukla ilgili her şeye karışıyordu, iyi niyetli olarak mesela "hadi annene şunu göster, hadi babaya şarkı söyle gibi"
ama çocukla tüm gün ilgilenen kişi olarak, akşam da bu şekilde davranması bizim aramıza girmeye çalışıyor gibi algılıyordum ben, niyeti öyle olmasa bile.
mesela annesi, kvsi bakan arkadaşlara sorduğumda genelde akşam anne gelince, çocuğu verip kendi işleri ile ilgileniyorlarmış, benim kv hep bizle olmak istiyordu.
ki dediğim gibi, bizim hiçbir sorunumuz olmamasına rağmen ve kv benim talimatlarıma uyarak oğluma bakmış olmasına rağmen 2. çocukta bakıcı düşünüyoruz.
eşim de benimle aynı fikirde, ne senin ne annemin üzülmesini istemiyorum diyor o da.
Olur mu öyle o kadın da akşama kadar bebek baktım iki laf edelim diye bekler mesela
Çocuğu sahiplenir gık dese atlar sana bırakmaz bana alışkın ben yedireyim der kötü bir niyeti olmasa bile sizin sinirler zıplar
Kv bizde misafir bebek 6-7 aylık bile yok masada ana kucağında yemek yiyoruz o da bize bakıyor kadın diyorlar ben onu kucaklayalım siz yemek yiyin sen de yiyorsun çocuk bakıyor işte ağlamıyor vs duruyor
Ilgili görünme çabası ve ona anormal geliyor bebek oturuyor normal olan benim kucağımda çocuk, iki büklüm zar zor Yemem ilgisiz buluyor kendince
Bir de sever demişler de neden sevsin yani Kv sever bakıcı sevmez
bakıcımın Kv den daha fazla sevdiğini adım gibi bilirim zira çocuğu ağlaya ağlaya zorla kucağına alırdı neymiş çok seviyormuş
Küçücük bebeği düşünmeden garip sevgi önemsiz bence
annem de severdi yılda bir görürdü çocuk alışkın değil diye kapıyı açar kenara çekilirdi alışsın diye yabancılamasın diye kucağımızdan çekiştirmek yerine oğlum hala da babaanneye mesafeli çekiştirdi öper diyor
Sırf eşimin annesi olması Kv yi sevgi dolu iyi çocuk bakıcısı yapmaz ki konu sahibi Kv iyi demiyorsun sadece eşin seni ikna etmek istiyor sen de burada konu açıp ikna olmaya çalışıyorsun
damdan benim kv nin bir lafı var;
kötü niyetli değil ama işte diyorum sadece bakıcı-çocuk ilişkisi değil ki, anne ne hissediyor baba ne hissediyor, bunlar da önemli, yoksa yıllar geçse unutulmayacak şeyler miras kalıyor insana.
evet bu sözünüzde çok haklısınız loğusayken yaşadıklarımı hala unutamıyorum bebeğimi bile sevememiştim bebeğim çığırdı sürekli ne zaman kv gitti bebeğimde sakinleşti bende
Evet anlaşıyorum yani aramızda herhangi bir sıkıntı yokkv anlaşabiliyor musun normalde
gerçekte bende sizin gibi düşünüyorum ama eşim sürekli aklıma girmeye çalışıyorSuveybe13 bakın benim örnek çok işinize yarayabilir.
çünkü burada bahsedilen çoğu yanlış hareketi benim kv yapmaz ama ben yine de 2. çocukta bakıcı kararını verdim, eşim de destekçim.
siz kv nizle zaten öncesinde sorun yaşamışsınız, ki aranızı bulacak kişi eşiniz de yanınızda olmayacak.
arkadaşların 1 yıl dayan önerilerini ben ütopik buluyorum. zaten dayanabiliyor olsaydınız lohusayken de dayanırdınız, hem eşiniz de yanınızdaydı o zaman.
ilk işe başlanan dönem de çok önemlidir anne için, yine stres ve duygusallık besler insanı, bu durumda da dayanabileceğinizi dşünmüyorum. ilişkileriniz daha kötüye gidecektir.
ve sonunda hiç hesaplamadğınız bir anda kv gitmeye karar verebilecek ve sizi yarı yolda bırakabilecek.
şimdiden bakıcı-kreş düşünmenizi tavsiye ederim.
damdan benim kv nin bir lafı var;
"ben geldiğimde x(oğlum) daha emeklemiyordu bile", bunu o kadar sık o kadar sık söylüyor ki, gözümün dolduğu bile oldu.
kötü niyetli değil ama işte diyorum sadece bakıcı-çocuk ilişkisi değil ki, anne ne hissediyor baba ne hissediyor, bunlar da önemli, yoksa yıllar geçse unutulmayacak şeyler miras kalıyor insana.
mesela benim kv oğlumla iyi anlaştığını, problem yaşamadıklarını söylemek için şöyle cümleler kurardı;
"işte belki ben sizden bile daha iyi bakıyorumdur, çok sevilince hiç sizi aramıyor bile",
bir ara benim babannem bakmak zorunda kaldı 1-2 gün, kv nin işi vardı, babannem diyor ki, "goha bu çocuk sizi çok özlüyor" , inanır mısın sevindim. hani belki bencillik denebilir ama bazı iyi niyetli davranışlar bile çocuğunu bırakıp işe başlamış anneye dokunabiliyor.
bu çok hassas bir denge, kv için de aynısı geçerli, kendi rahatını ve evini bırakıp gelen yaşlı bir kadın da farklı şeylere alınabiliyor.
ve bunlar kalıcı oluyor.
ben bir daha bunu deneyimlemeyi düşünmüyorum.
kv logusayken evimde ne iş ne de yemek yapmadı çocuğuma bile bakmadı biz aç kalınca eşim dışardan söylüyordukesinlikle kreş diyenler nası bukadar kesin diyebiliyor anlamıyorum yaa.
Ya daha çok küçük. Ne yapacak kreşte. 2 - 3 yaş bile küçük bence kreş için.
Ne bileyim kayınvalidenle geçinmeye kusurlarını görmemeye bak.
Lohusalık zor bi dönem belki o zaman sorun yaşamışınızdır ama bi deneyin en azından.
Hem yemeğini falanda yapar belki. Ev işlerinde yardımcı olur. Ne bileyim. avantajlarını da bi düşün bence
kv logusayken evimde ne iş ne de yemek yapmadı çocuğuma bile bakmadı biz aç kalınca eşim dışardan söylüyordu
açtığım konuda da görüldüğü gibi eşim ısrar ediyor bende kv anşamadığım için fikir istedim burda sağolsunlar yorum yapanların düşüncelerinide eşime karşı kullanmak için hafızama atıyorumKusura bakma tersleme olarak algılama ama bu konuyu neden açtın o zaman
Kv ye katlan diyene katlanamam diyorsun bakıcı bul diyene tanımıyorum diyorsun
Bunları bize değil eşine net olarak söylemen lazım ki Kv de istemiyor senin çocuğuna bakmayı zaten
Eşin hayal kurmasın gerçekçi adımlar atın havanda su dövmek gibi bir şey bu çünkü
Siz anne babasınız kimseden beklentiye girmeden bebeğinize bakmalısınız gerekirse iki ay önce gider komşu iş yeri araştırır bakıcı bulursunuz
Kusura bakma tersleme olarak algılama ama bu konuyu neden açtın o zaman
Kv ye katlan diyene katlanamam diyorsun bakıcı bul diyene tanımıyorum diyorsun
Bunları bize değil eşine net olarak söylemen lazım ki Kv de istemiyor senin çocuğuna bakmayı zaten
Eşin hayal kurmasın gerçekçi adımlar atın havanda su dövmek gibi bir şey bu çünkü
Siz anne babasınız kimseden beklentiye girmeden bebeğinize bakmalısınız gerekirse iki ay önce gider komşu iş yeri araştırır bakıcı bulursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?