kayınvalide mi kreş mi

evet ama tanıdık kimse yok malesef kime güvenebilirim ki

bursa da şirketten bulduğum bakıcıya baktırdım çocuğumu

ben de tanımıyordum

tanıştık

kv nin bakması benim için kırmızı çizgi idi aynı şehirde idik ama 3 gün dahi katlanamazdım gece de bizde kalacaktı

misafirken bile burnumuzdan getirme potansiyeli vardı

geçen yazdım burada da mesela küçücük bebeğe çikolata yedirmemi yahut yaşına yeni girmiş bebeğe benim yiyemediğim acılıkta yemekten yedirmemi vs öneriyordu

en son çocuğu eşim o da 30 yaşında idi

kv nin yaşı hayata bakışı vs de önemli ama sen olumlu bir şey dememişsin hiç

mesela benimki bebeğin ana kucağında ya da ayakta sallanması mutlaka emzik emmesini evde ayakkabı giymesini lahana gibi üst üste giydirilmesini savundu vs vs

bakıcı baktı çocuğum ne sallandı ne emziği ne de ana kucağı oldu evde ayakkabı da giymedi kv nin oturmaya geldiği günlerde ben evde yoksam giydirdiği süreler dışında

siz de kv ile anlaşamıyorsunuz hayatınız topyekün değişecek bir de kv kaldıramazsınız gibi geldi bana

kendisi isteksiz gibi bende eşime bi sor önce kabul edecek mi dedim eşimde bakmak zorunda diyor yılardır abimin çocuklarına bakıyorlar bi sene sabredecekler benim çocugumada bakacaklar yoksa beni kaybederler diyor

oooo bu daha tehlikeli

her tartışmada ben istemedim X zorladı der

huzursuzluk tavan yapar

kadının konu komşusu pazarı marketi vs düzeni var

bilmediği bir şehirde eve kapanacak

bence oluru yok onun
uzak bekar ya da dul akraba var mı bir düşünün

arkadaşımın çocuğuna eşinin teyzesi bakıyordu

duldu evi vs de yoktu galiba işte onlarla yaşıyordu

anlaşamadı yer tabii ki vardı ama kadın gidecek yeri olmadığından o da çocuğuna bakacak biri olmadığından idare ediyordu

genç kız da olur bence hem yaş daha yakın size de arkadaş olabilir

Bakıcıya güvenemem fikri size mi ait eşinizin empoze ettiği bir şey mi merak ettim
Kendi annesi baksın diye söylüyor olabilir diye şüpheleniyorum.

Kres diyorum ama 1 yas cok erken sanki ya. Hani maddi sorununuz yoksa, zor bulunan bir is kacacak gibi degilse falan 1 sene daha bekleseniz daha iyi olur gibi. Yine de siz bilirsiniz.

Eğer o şehirde başka tanıdığınız ve çocuğunuzu emanet edeceğiniz kimse yoksa kayinvalide.
Yada işinizin esnekliğinin nasıl olduğu önemli, eger çocuğunuz hastayken doktor izni alabilirseniz, bir ihtiyaç olduğunda gün içinde çocuğun yanına uladabilirseniz bakıcı. Bakıcı ya da söylemek koşuluyla eve kamera sistemi kurarsiniz, gün içinde istediğiniz vakit takip edersiniz.
Kreş kesin degil. 1 yaş çok küçük. O çocuğun evine, kendi düzenine ihtiyacı var. Henüz oyun ve sosyalleşme yasi gelmemiş, bağlanma iç gudusu devam ediyor. Hatta bebek yani çocuk demek bile doğru değil kanımca.

bir kere uzmnlar annenin en az 2hatta 4 yasina kadar calismasina karşı.

kesinlikle kendi negative duygularinizla davranmayin . lohusalikta problemler olur her zaman .

cocugunuz 2 yasina kadar birine baglanmak isteyecek siz ise gidince illa bakici olmali kreste cocuklar baglanamaz . eger ki bakici babanne ya da annanne olursa süper olur. cunku sevgiyle buyuturler ayni zamanda bebeginizin ileriki yaslarda baglanma kaynakli problemleri olmaz.

cocuklarimiz buyuklerin anlasamamasi yuzunden arada kalmamali
eger ki kv . bakmasin diosaniz iyi bi bakici bulun ama kres en buyuk yanlis olur .

ben de bakicilara guvenemezdim . simdi 2.cocugum ixin evdeyim u. izin aldim

alt komsum alamadi bi bakici tuttu . inanin o kadar guzel bakti ki oyun oynatmalar sevmeler hep sesleri geliyor biraz da ben dikkat ettim kulak kabarttim kiziyor mu vs diye ama coxuklar da ona alisti isindi . .

iyi bir bakici ile bi kac yil calisabilirsiniz. bakici degistirmek de kotu cocuklarda coklu baglanma oluyor .

siz bilirsiniz tabi . ama iyi bir bakici bulun krese4 yasinda verin o zaman sosyal ortam ihtiyaci olur rahatca gider ne siz yorulursunuz ne de yavrunuz .

Bebegi anne ve babadan sonra en çok seven kisiler anneanne ve babaannelerdir. Bende kayinvaldemle aynı evde oturmayı istemem tabiki ama sizin durumunuzda olsaydim 1 sn düşünmeden cocugumu eşimin annesine emanet ederdim. Kendim bu yüzden sıkıntı yaşayacak olsam bile asla kreş hadi kreş yine neyse bakıcı dusunmezdim. Bakıcıları öven arkadaşlarin bakıcı dehsetlerinden eminim haberleri vardır. Bakıcıları babaannesi bir tutmak bence çok ama çok mantıksız. Hadi size manyak bir bakıci denk gelmedi diyelim yabancı bir insan sizin çocuğunuza eğitim verebilir belki ama sevgi filan veremez.

Bence bakıcı tut

Benim annem bakıyor şükür ama annem olmasa bakıcı tercih ederdim

allah korusun . bakici kotu davranacak diye dusunuyoruz da kotu davranan kreste de davranir ki sanki krestekiler insan degil mi? kötüsü orda da olabilir.

iyi bir arastirma yapin vicdanli sakin bi insan bulun

Bence de 1 yıl kv, 2 yaşından itibaren kreş ki siz de öyle yapacakmışsınız. Ben de 1 yaşın kreş için erken olduğunu düşünüyorum.

Sevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.

Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

Bakıcı dehşeti demişsiniz ama istisnaları örnek göstererek bakıcıları kötülemeniz hoşuma gitmedi. O zaman ben de "anne dehşeti" diyeyim size. Son günlerde haber izliyorsanız, gazete okuyorsanız anlarsınız hemen. Kendi öz çocuğunu boğdurtan anneden bahsediyorum. O zaman tüm anneler canidir diyebilir miyiz?

kesinlikle kayınvaliden diyorum canım
benim bebeğimede kayınvalidem bakıyor ve inan benden iyi bakıyordur
işten geliyorum yorgun oluyorum haliyle ve yine bana her türlü destek te bulunuyor
zaten bir yılmış, biraz daha büyüyünce kreşe verirsin bence

kv anlaşabiliyor musun normalde

yapmayın 7-24 kv ile aynı evde, hem de eşiniz de olmayacak.
lohusalıkta denemişsiniz olmamış, şimdi de elbette sorun yaşarsınız.
ütopik olmaya gerek yok.

güzel bir kreş bulamazsanız bakıcı bakın.
eve kamera döşetirsiniz, bakıcıyı izlersiniz, aklınız kalmaz.

eşim aksama kadar işte olacaksın diyor aksamda yemek yersiniz sonra çocukla odana çekilirsin diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…