Cocugumu almak? Imkansiz. Aksine gorus gunu isterlerse bile muhtemelen alamayacaklari deliller var elimde.
Bircok sey yasadim hicbir zaman oturup kendime aciyan bir insan olmadim. Durum bu ve ben durumu yonetmeyi seciyorum.
Yazdığım yorumlarda ve uslubumda yanlış olan bir yer görmüyorumAnnem terk etti beni. Babama "Ben bu çocuğu istemiyorum, al senin olsun!!" demesiyle bizi bi çırpıda silip attı. Başka bi adamla gitti. Ben daha 3 yaşındayken, anneye hasret büyümeye başladım. Babam hep "Allah büyük" dediğini duyardım.
Ben 14 yaşındayken,
Babam; Annem'in kendisinden 25 yaş büyük biriyle evlendiğini duymuş. Bir çocuğu olduğunu, kötü yollara düştüğünü, kurtulmak için evlendiğini ve doğan çocuğunun da sakat olduğunu duymuş. Babam bir gün eve geldiğinde "Allah intikamımı aldı" demişti. Ben ne demek istediğini sorduğumda bana bunları anlattı. Annem babamı aldatıyormuş zaten, üstüne üstelik buna rağmen tazminat, nafaka, ev, altınlarını v.s, v.s... Neler istemiş. Babam hep İlahi Adalete güvenmiş ve bak sonuç. Küçükken beni istemeyen o kadın, şimdi benim saçımın teline hasretmiş. Ben bunları başka başka insanlardan duyuyorum. Neyse... Siz benim 19 yaşında olduğuma bakmayın ben size herşeyi anlatsam, 19 yaşımda olduğuma inanmazsınız. Annem mi terk etmedi, ardındam babam mı terk etmedi? Sokakta da mı kalmadım, üvey anne mi görmedim. Neler, neler, neler.... Şimdi evlendim, doğumum var 12. ayın sonunda... Tabi siz yazıyorsunuz da, yazması kolay. Üslubunuza dikkat edin. Dalga geçer gibi. Siz benim neler yaşadığımı bilseniz. İntihat etmediğime şükür ederdiniz. Şimdi diyeceksiniz ki " kendini mi acındırıyon?"
Tabii ki de HAYIR. Öyle bi niyetim olsaydı, üye olduğum günden başlayın, her gün bunun hakkında konu açardım. Ama konularıma bakın, daha bunlardan bi konumda bile bahsetmedim. İlk defa burda anlattım. Fakat ben size açıklamak zorunda mıydım? HAYIR.
Ama bu şekişde dalga geçer tavrınız, insanın asabını bozduğu kadar, insanın içine de koyuyor. Konu sahibinin neler yaşadığını bilmiyoruz hiç birimiz. Böyle yazmakla içindekileri ne kadar anlayabiliriz ki ? Konu sahibinin yaşadığı kolay mı zannediyorsunuz?
Karnında bir bebekle?? Şimdi o adamdan aldığı parayı, onların eşyasını, içine ne kadar sindirerek kullanabilir ki? Kullanamaz. Çünkü yaşanmışlıklar koyar. Gurur yapması bu yüzden. Ben konu sahibini gayet iyi anlayabiliyorum bu yüzden. Hiç birşey bunun kadar acı verici olamaz. Ne hayallerle evlen, ne sonuçlarla karşılaş. Çok zor. O yüzden böyle bi konuda ve buna benzer yaşanmışlıklarla dalga geçmeyi siz kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz. Konu sahibine gerçi bişey dediğinizi duymadım. Ama bana yapmış olduğunuz yorumu tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yazıkkk
Belki hepiniz bana çok kızacaksınız biliyorum, hatta belki banlanabilirim.
Ama ben senin yerinde olsaydım, onlara ait ne varsa hepsini geri verirdim.
Yazlığı verirdim. Eğer şu an ki kaldığın ev onlarınsa, onu da verirdim, taktıkları altınına kadar herşeyi verirdim. Mahkeme hiç birşey talep de etmezdim. Ne nafaka, ne tazminat..
Tek yapacağım şey bebeğin DNA testini babasına mektup ile yollamak olurdu.
Eee, haliyle ne olur ondan sonra biliyor musunuz? Onlar çok mutlu olur, hatta 'kurtulduk' diye kurban bile keserler..
Ama SEN..
Üzülürsün, maf olursun, 5 parasız ortada kalırsın, günlerce kendini yıpratır, ağlarsın. Hayatından bezersin..
Ama kendini toparlayana kadar... Bu süreçte herşeyi yaşarsın...
Fakat unutma, allah büyük ya...
Yarın bir gün o kacan olacak adam müsvettesi sana dönecek, gelece "Barışalım" diyecek.
"Çocuğumuz ...... !!!!!" diyecekk...
Sende "O çocuk senin değil" diyeceksin..
O da sana kimden olduğunu soracak! !
Sende "Bu çocuk sadece benim, senin bu çocuğun üstünde zerre kadar hakkın yok" diyebileceksin...
Hayatının intikamını da almış olacaksın, ve unutma allah büyük. Bu yaşadıklarını hep görüyor. Allah sana sabırlar versin. Bana KIZMA sakın. Ben sana böyle yap demiyorum. Ama ben senin yerinde olmuş olsaydım, bunu yapardım.
Herkese merhaba,
Tum yazilanlari okuyamadim henuz birkac kisi sormus nasil oldugumu. Cok sagolun. Ben gayet iyiyim. Esim olacak kisi 10 gun once geri adim atti, aglamalar, yalvarmalar, ozurler. Nasil davranacagini bilememismis, cok pismanmismis, ailesinin aklina uymusmus, yeni bir baslangic yapmaliymisizmis. Tabii ki hiic umrumda degil. Her zaman ilk sok durumunu atlattiktan sonra krizi yonetebilen bir insan oldum. O yuzden su an iyi durumdayim. Bebegim buyudu, o da saglikli sukurler olsun. Ilk durusma araligin ikinci haftasi gorulecek. Simdilik durumlar boyle.
Doğru haklısınız. Ama siz bundan 1-2 sene sonrasını düşünüyorsunuz. Ben bunun 10-15 sene sonrasını diyorum. O adam, hatta adam bile denilmeyecek mahluk bundan 1- sene sonra pişman olmasa bile 10-15 sene sonra pişman olacak. İlahi Adalet yavaş işler ama keskindir...
Hay ağzın bal yesin.15 sene belki de daha fazla bir zamanda belki de hic (bazi hesaplar ahirette gorulur ya hani) sonra gelecek ilahi adaleti beklemektense yazligi vermeyip, onun geliriyle cocuguna guzel bir egitim hayati verip, guzel ve kimseye muhtac olmayacagi bir meslek edindirse daha mantikli olmaz mi sence de? Sirf "vay gostericem ona gununu, simdi gurur yapayim da ondan daha cok ciksin, cocugumun hakkini kaybetmek umurumda degil sirf intikam olsun ilahi adalet olunca da arkasindan bak gordun muu diyeyim" diye cocugunun geleceginden mi calsin?
Arkadas 19 yasindaymis, o yuzden dram filmivari yazisini normal karsiladim ben :)
Maddi olarak oldukca gucluyum, hicbir kuruslarina ihtiyacim yok ama yine de yazligi da vermiyorum, her turlu hakkimdan da vazgecmeye niyetim yok.
Bayiliyorum senin gibi guclu kadinlara yolun acik isigin bol olsun violetto. Bizi merakta birakma.Herkese merhaba,
Tum yazilanlari okuyamadim henuz birkac kisi sormus nasil oldugumu. Cok sagolun. Ben gayet iyiyim. Esim olacak kisi 10 gun once geri adim atti, aglamalar, yalvarmalar, ozurler. Nasil davranacagini bilememismis, cok pismanmismis, ailesinin aklina uymusmus, yeni bir baslangic yapmaliymisizmis. Tabii ki hiic umrumda degil. Her zaman ilk sok durumunu atlattiktan sonra krizi yonetebilen bir insan oldum. O yuzden su an iyi durumdayim. Bebegim buyudu, o da saglikli sukurler olsun. Ilk durusma araligin ikinci haftasi gorulecek. Simdilik durumlar boyle.
Bu yaptığınız ne ? DALGA GEÇMEK işte? Kime sorsanız bu böyle..Konu sahibinin Kayinvalidesi olsaydın ancak bu kadar bir yorum yazabilirdi... dedim... Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Konu sahibinin diğer konularına bir göz atın...
Umut kelebegi, senin bu konuya yaptigin yorum da bence dalga gecmek.Bu yaptığınız ne ? DALGA GEÇMEK işte? Kime sorsanız bu böyle..
Cem Yılmaz in bir reklami vardı.Bu yaptığınız ne ? DALGA GEÇMEK işte? Kime sorsanız bu böyle..
Yazdığım yorumlarda ve uslubumda yanlış olan bir yer görmüyorum
Senin buraya yazdığın yorumu da baştan sona yanlış ve haksız buluyorum
Yazık asıl sana ... Konu sahibinin açtığı diğer konuları okuyarak yorum yazarım ben. Sen de git oku ve öyle yaz
Senin sorunlarıni dinlemek zorunda da değilim açarsin ayrı konu yazarsın.
Çünkü senin sorunların ile konu sahibinin sorunları aynı degil
Cem Yılmaz in bir reklami vardı.
Tohtor bu ne diye...
Onun ses tonunda cevap veriyorum
Bu yaptığın ne? Asıl senin yaptığın dalga geçmek. Yeter artık yorumlarımdan alıntı yapmadan konuya odaklanın ve konuya cevap yazın.
Kimse burada dram izlemeye gelmedi. Senin konun degil. Burada konu sahibi fikir sordu. Aylardır takip ediyorum cevap yazıyorum.
Şu anda da gayet güçlü ve mahkeme gününü bekliyor. Aklın yolu bir. Hepimiz aynı düsunuyoruz.
Sadece bir istisna dışında (!)
15 sene belki de daha fazla bir zamanda belki de hic (bazi hesaplar ahirette gorulur ya hani) sonra gelecek ilahi adaleti beklemektense yazligi vermeyip, onun geliriyle cocuguna guzel bir egitim hayati verip, guzel ve kimseye muhtac olmayacagi bir meslek edindirse daha mantikli olmaz mi sence de? Sirf "vay gostericem ona gununu, simdi gurur yapayim da ondan daha cok ciksin, cocugumun hakkini kaybetmek umurumda degil sirf intikam olsun ilahi adalet olunca da arkasindan bak gordun muu diyeyim" diye cocugunun geleceginden mi calsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?