- 17 Aralık 2015
- 27.122
- 49.578
- 598
Belki hepiniz bana çok kızacaksınız biliyorum, hatta belki banlanabilirim.
Ama ben senin yerinde olsaydım, onlara ait ne varsa hepsini geri verirdim.
Yazlığı verirdim. Eğer şu an ki kaldığın ev onlarınsa, onu da verirdim, taktıkları altınına kadar herşeyi verirdim. Mahkeme hiç birşey talep de etmezdim. Ne nafaka, ne tazminat..
Tek yapacağım şey bebeğin DNA testini babasına mektup ile yollamak olurdu.
Eee, haliyle ne olur ondan sonra biliyor musunuz? Onlar çok mutlu olur, hatta 'kurtulduk' diye kurban bile keserler..
Ama SEN..
Üzülürsün, maf olursun, 5 parasız ortada kalırsın, günlerce kendini yıpratır, ağlarsın. Hayatından bezersin..
Ama kendini toparlayana kadar... Bu süreçte herşeyi yaşarsın...
Fakat unutma, allah büyük ya...
Yarın bir gün o kacan olacak adam müsvettesi sana dönecek, gelece "Barışalım" diyecek.
"Çocuğumuz ...... !!!!!" diyecekk...
Sende "O çocuk senin değil" diyeceksin..
O da sana kimden olduğunu soracak! !
Sende "Bu çocuk sadece benim, senin bu çocuğun üstünde zerre kadar hakkın yok" diyebileceksin...
Hayatının intikamını da almış olacaksın, ve unutma allah büyük. Bu yaşadıklarını hep görüyor. Allah sana sabırlar versin. Bana KIZMA sakın. Ben sana böyle yap demiyorum. Ama ben senin yerinde olmuş olsaydım, bunu yapardım.
Yazlığı verirdim. Eğer şu an ki kaldığın ev onlarınsa, onu da verirdim, taktıkları altınına kadar herşeyi verirdim. Mahkeme hiç birşey talep de etmezdim. Ne nafaka, ne tazminat..
Eee, haliyle ne olur ondan sonra biliyor musunuz? Onlar çok mutlu olur, hatta 'kurtulduk' diye kurban bile keserler..
Ama SEN..
Üzülürsün, maf olursun, 5 parasız ortada kalırsın, günlerce kendini yıpratır, ağlarsın. Hayatından bezersin..
Yarın bir gün o kacan olacak adam müsvettesi sana dönecek, gelece "Barışalım" diyecek.
Sende "Bu çocuk sadece benim, senin bu çocuğun üstünde zerre kadar hakkın yok" diyebileceksin...
Hayatının intikamını da almış olacaksın, ve unutma allah büyük. Bu yaşadıklarını hep görüyor. Allah sana sabırlar versin. Bana KIZMA sakın. Ben sana böyle yap demiyorum. Ama ben senin yerinde olmuş olsaydım, bunu yapardım.
Ha, o zaman diyebileceğim ne olabilir ki.. Yazık yaaa, insanlarda vicdan da kalmamış, ahlak desen kaçmış, haysiyet desen tavan arası, merhamet desen saklanmış.. Böyle bi durumda ne denebilir ki? Zor allahım ya, çoook zor. Yazık şu günahsız yavrucağa bari acıyın lan. Yazık yaa !! Ama doğacak bebeğin en büyük avantajı, böyle insanların arasında yetişip, onlara benzemeyecek.. Ve hayata 1-0 önden başlayacak ki BÖYLE Bİ ANNESİ OLDUĞU İÇİN.Haysiyetli olsalar haklısınız. Ama bu insanlar haysiyetsiz. Çocuğu da bilerek reddediyorlar belkide ki yüksek ihtimal iftira olsun diye yapıyorlar. Yani bu dedikleriniz onların işine gelir. Çocuğumuz demezler hiçbizaman. Zaten kvnin maksatı oğlunun çocuksuz olması ki rahat evlendirsin kafasına göre biriyle.
Guzel senaryo ama tutmaz.
Cocugunun kendisinden oldugunu %1500 bilen erkekler bile sahip cikmiyorken evlatlarina,
ailecek bir kadina boyle cirkin iftira atanlar mi sonradan ah vah edip kapisina gelecekler... Hic sanmiyorum arkadasim.
Ama SEN..
bencede vermesin hediye edilmiş yazlığı geri istenmez...Bence de verme yazlığı sen kendinden eminsen sorun yok inat yap verme onlara vereceğime yakarim yazliği daha iyi..
Yok kız. Ne yaptın. Ben tecrübe edinmiş bi insan olarak söyledim .. Ama bu insanlar haysiyetsizmiş. O yüzden bu söylediğim yaramazmış.Kayinvalide sen misin?
Ayrıca bende daha 19 yaşındayım. Hangi ara KV olacam ben :) Daha çocuğumu bile doğurmadan KV oldumKayinvalide sen misin?
Daha 19 yasindasin ne tecrübesi bu?Ayrıca bende daha 19 yaşındayım. Hangi ara KV olacam ben :) Daha çocuğumu bile doğurmadan KV oldum
Her zaman üste çıkar böyleleri bu iftira bahane oluyor adilere çocuğa bakamıyorlar yemiyor bir yerleri iftira atmak en kolayı çocuğun sorumluluğundan kaçmak için ne ev veririm nede çöp onlaraGuzel senaryo ama tutmaz.
Cocugunun kendisinden oldugunu %1500 bilen erkekler bile sahip cikmiyorken evlatlarina,
ailecek bir kadina boyle cirkin iftira atanlar mi sonradan ah vah edip kapisina gelecekler... Hic sanmiyorum arkadasim.
Çok haklısınız ve bir de hemen koşarak gelip tapuyu ver ne demek ya,işyerine gelip tapuyu devret nedir ya .Oh canım ne güzel iyi isen al sana tapu ama birazcık diş çıkartınca ver bize tapuyu.
Sakın ama sakın tapuyu verme. Hamilesin bir de üstelik. Hatta boşandıktan sonra hem kendin için hemde bebişin için ayrı bir şekilde icra yoluyla tazminata bağlat kocanı.
Hak etmişler.
Daha 19 yasindasin ne tecrübesi bu?
Kv ancak bu kadar yazabilirdi.
Acaba konu sahibinin kv si sen misin diye sordum soruyu...
sizi hiç haklı bulamadım ben deAnnem terk etti beni. Babama "Ben bu çocuğu istemiyorum, al senin olsun!!" demesiyle bizi bi çırpıda silip attı. Başka bi adamla gitti. Ben daha 3 yaşındayken, anneye hasret büyümeye başladım. Babam hep "Allah büyük" dediğini duyardım.
Ben 14 yaşındayken,
Babam; Annem'in kendisinden 25 yaş büyük biriyle evlendiğini duymuş. Bir çocuğu olduğunu, kötü yollara düştüğünü, kurtulmak için evlendiğini ve doğan çocuğunun da sakat olduğunu duymuş. Babam bir gün eve geldiğinde "Allah intikamımı aldı" demişti. Ben ne demek istediğini sorduğumda bana bunları anlattı. Annem babamı aldatıyormuş zaten, üstüne üstelik buna rağmen tazminat, nafaka, ev, altınlarını v.s, v.s... Neler istemiş. Babam hep İlahi Adalete güvenmiş ve bak sonuç. Küçükken beni istemeyen o kadın, şimdi benim saçımın teline hasretmiş. Ben bunları başka başka insanlardan duyuyorum. Neyse... Siz benim 19 yaşında olduğuma bakmayın ben size herşeyi anlatsam, 19 yaşımda olduğuma inanmazsınız. Annem mi terk etmedi, ardındam babam mı terk etmedi? Sokakta da mı kalmadım, üvey anne mi görmedim. Neler, neler, neler.... Şimdi evlendim, doğumum var 12. ayın sonunda... Tabi siz yazıyorsunuz da, yazması kolay. Üslubunuza dikkat edin. Dalga geçer gibi. Siz benim neler yaşadığımı bilseniz. İntihat etmediğime şükür ederdiniz. Şimdi diyeceksiniz ki " kendini mi acındırıyon?"
Tabii ki de HAYIR. Öyle bi niyetim olsaydı, üye olduğum günden başlayın, her gün bunun hakkında konu açardım. Ama konularıma bakın, daha bunlardan bi konumda bile bahsetmedim. İlk defa burda anlattım. Fakat ben size açıklamak zorunda mıydım? HAYIR.
Ama bu şekişde dalga geçer tavrınız, insanın asabını bozduğu kadar, insanın içine de koyuyor. Konu sahibinin neler yaşadığını bilmiyoruz hiç birimiz. Böyle yazmakla içindekileri ne kadar anlayabiliriz ki ? Konu sahibinin yaşadığı kolay mı zannediyorsunuz?
Karnında bir bebekle?? Şimdi o adamdan aldığı parayı, onların eşyasını, içine ne kadar sindirerek kullanabilir ki? Kullanamaz. Çünkü yaşanmışlıklar koyar. Gurur yapması bu yüzden. Ben konu sahibini gayet iyi anlayabiliyorum bu yüzden. Hiç birşey bunun kadar acı verici olamaz. Ne hayallerle evlen, ne sonuçlarla karşılaş. Çok zor. O yüzden böyle bi konuda ve buna benzer yaşanmışlıklarla dalga geçmeyi siz kendinize nasıl yakıştırabiliyorsunuz. Konu sahibine gerçi bişey dediğinizi duymadım. Ama bana yapmış olduğunuz yorumu tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yazıkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?