- 9 Mayıs 2015
- 2.033
- 6.622
- 358
Tamam siz boşverin o zaman yapacak bir şey yok,alt tarafı şekeri ölçüp bir insülin iğnesi yapmayı öğrenmeyi ısrarla reddedip hayatıyla kumar oynayan insan düpedüz cahildir, cahilede laf anlatamazsınız maalesef.Eşim tamam sen bırak ben ilgilenirim diyor 4 gün her iş çıkışı yanlarına gidip 2 saat boyunca kaldı gösterdi etti yok.anlamiyor degil.islerine mi.gelmiyor anlamıyorum esimi de yordular iyice
Kirilirlarsa kirilsinlar aylardır onlar kırılmasınlar diye kendimi yiprattim , iyi huyla beş yüz kez anlattım anlasaydi şimdiye anlardı, yorulmuşum sabahtır peşlerinden koşturuyorum ben de iğne.kullaniyorum gönlü olsun diye mantar toplamaya götürüyorum oyalanmasindan ben kendi kullandığım.igne ve ilaçların saatini geçiriyorum hızlıca yemek.yiyip ilaç kullanma derdindeym sanki orda iki çocuğu yokmuş.kocasi yokmuş gibi bana sen.ne unuttun diye hesap sorması? Az bile yaptım o anki sinirimle.Kötünün iyisi kocada kabul edilmez anlamadın okuduğunu sanırım. Kaynanan kötü diye kocanı mı boşayacaksın. Hangi geline sorsan illaki vardır kaynana kayınbaba problemi bu kadar kaşık fırlatmalar falan gereksiz yani fazla fevri hareketler. Saygı başka sevgi başka birşey onlar sizin büyüğünüz üstelik kocanızın ailesi sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın. Kaşığı atmak yerine farklı bi şekilde söyleyebilirdin rahatsızlığını, bazı durumlar olur yaptığın hareket yaşanan olaydan daha kötü ve kırıcıdır sizinki o olmuş verilen tepkiler unutulmaz aklınızda bulunsun.
Onu anlattık bizde amaSakın yakın oturma yoksa durumlar daha kötü olabilir. Bence sen iyi niyetli birisin senin sayende şekeri olduğunu öğrenmiş iyi yapmışsın eşin de zaten senin iyilikleri nin farkında eşinin ailesi de bence seni çok seviyor şu devirde her şeyi bilen kV kb mı daha yorucu bilmeyen mi bilemiyorum ama bana kalırsa bilen daha yorucu benim kv ve kb herşeyi bilen her şeyde üste çıkan benim yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyen bununla birlikte eşime de her işlerini hatta akrabalarının dahi işlerini yaptıran insanlar senin kv ve kb iyi insanlar bu çok belli ama her şeylerine de sen koşturamazsın hizmetçileri değilsin sonuçta. Sen son bi kez kvne detaylı şekilde iğneyi nasıl vurması gerektiğini anlat ve bak son kez anlatıyorum iyi dinle anne ben de bebeğim olsun diye uğraşıyorum hergün buraya gelemem strese gelemiyorum bebek de düşürdüm de güzelce sonra da mesafeli olarak yine uzun aralıklarla görüşmeni sürdürürsün
Kusura bakmayın ama kaynana hakaret mi etmiş aşağılamış mı ya da şirret bi kadın mı nedir yani yazılanlardan anladığım kadın ilgiyi seviyor bu kadar. Her şeyin başka bi çözümü var o seni arayıp hastayım dediğinde sen daha hasta olursun daha kötüyüm dersin gitmezsin ama gidip gidip sonra sofra da kaşık fırlatmazsın. Hepsini geçtim ben kendi karakterime yakıştıramadığım için yapmamdavanızda haklısınız ama kaşık olmamış .
şuda bi gerçek bazı insanlar uygun ifadeden düzgün konuşmadan anlamıyor. bazılarına böyle tepki vermek gerekiyor.
bunu zaman gösterecek
Bence işte burda cahil deyince de insanlar ne kadar kötü şeyler söylüyorsun diyorlar. Ha bi de sağlık ocağı.ile.evleri 150 metre anca.vardir 100 adımda giderseniz alışana kadar git ogretsinler dedim yok korkuyorum vuramam diyor 7 yaşındaki çocuk.yapar yapacakları şeyiTamam siz boşverin o zaman yapacak bir şey yok,alt tarafı şekeri ölçüp bir insülin iğnesi yapmayı öğrenmeyi ısrarla reddedip hayatıyla kumar oynayan insan düpedüz cahildir, cahilede laf anlatamazsınız maalesef.
Şeker hastaları herşeye alınıyo ve sinirli oluyolar. Zaten kendi annesine babasına bile insanın bazen tahammül edemediği zamanlar oluyo dediğim gibi bence son bi kez iğneyi nasıl vurması gerektiğini anlat güzelce sonra sen sağ o selamet hergün arama mesafeli dur eşine de usulünce anlat ben hergün telde konuşmayı sevmiyorum de o da ailesine söylesin yapacak bir yok. Çok samimiyet bir yerden sonra sınırların ihlal edilmesine sebep oluyo o senin annen değil neticede her kv sen benim kızım gibisin der ama hiçbiri özünde seni kızı gibi görmez sadece laftadır. Kendini,eşini kendi çekirdek aileni en başta hep mutlu etmeye çalış. Gerisini de çok da takmaAsla yakın oturmayı düşünmüyorum ben bazen annemlere şaka.olsun diye üst katı bize verin diyorum annem herkes kendi evinde mutlu olsun ben başka bir seu.istrmem diyor kayinvalideler neden boule.anlamiyorum cidden kaynanami düşünmüyor olsam bu kadar takip.bile etmezdm seviyordur çünkü.ben kendi çocuklarından daha çok ilgilendim ama.bunu görevimms görürse her.hastalandignda çocuğunu değil beni rahatsız edecek ama.benim.kendi.annem babam da var
İğneye baslayali bir ayı geçmiş.yaninda kazık.kadar iki tane çocuğu iki.torunu varken biri benle yaşıt, beni çocuğu gibi görmesin o ortam da sabahtan beri kıçımı.yere koymamisim yaptiriverseydi birineDiğer konulara bir şey demeyeceğim mesafenizi koruyun ama kadın ne unuttun deyince kaşık fırlatmak nedir yani başka koca olsa belki o kaşığı yedirirdi o kadına benim kocam o kaşığı fırlatsa ben de ona yedirirdim mesela belki de seni kızı gibi görüyordur yaşlılar bazen böyle destek bekleyebiliyor evet unutmuşuz yemekten sonra vuralım diyebilirdin ya da neyse artık dikkat ederiz falan diyebilirsin çok fevri hareketleriniz var belli ki
Allah razı olsunŞeker hastaları herşeye alınıyo ve sinirli oluyolar. Zaten kendi annesine babasına bile insanın bazen tahammül edemediği zamanlar oluyo dediğim gibi bence son bi kez iğneyi nasıl vurması gerektiğini anlat güzelce sonra sen sağ o selamet hergün arama mesafeli dur eşine de usulünce anlat ben hergün telde konuşmayı sevmiyorum de o da ailesine söylesin yapacak bir yok. Çok samimiyet bir yerden sonra sınırların ihlal edilmesine sebep oluyo o senin annen değil neticede her kv sen benim kızım gibisin der ama hiçbiri özünde seni kızı gibi görmez sadece laftadır. Kendini,eşini kendi çekirdek aileni en başta hep mutlu etmeye çalış. Gerisini de çok da takma
Esin iyi madem söyle, iki haftada bir giderr ikinsaat oturur kalkarım yarıya kalmam. Canım isyerse ararım niye aramadın derlerse uzun süre aramam.Öncelikle 1.5 yıldır evliyim eşimle severek 15 yaşından 25 yaşına kadar beraber büyüyerek evlendik. Eşim benden dört yaş büyük. Ben iyi bir aileden geliyorum kendimi övmek için söylemiyorum ama babam da annem de uzun süredir iyi yerlerde memurlar. Ve ellerinden her iş gelir 53 yasindalar. 3 kız kardeşiz ve hepimiz evliyiz aramız çok iyi aile ilişkilerimiz çok kuvvetli anlatacağım şeyler için bunları yazma gereği duydum uzattiysam kusura bakmayın
Normal de Eşim de bende calisiyorduk ben daha önce bir düşük yaptım 6 ay bekledikten sonra tekrar çocuk istediğim için doktor kontrolü altında gebe kalmaya çalışıyorum tiroid ve bazı hormonlarimdan dolayı sürekli ilaç ve iğne tedavisi görüyorum bu süreçte yipranacagim içim eşim çalışmamı istemedi maddi anlamda sorunumuz olmadığı için. Yaklaşık 4 aydır evdeyim kayinvalidem 65 yaşında kayinbabam 63 . Kayinvalidem her gün onu aramamı bekliyor özellikle evde olduğum süreçten itibaren bir gün aramayın ertesi gün arasam dün neden aramadın diye soruyor kayinbabam her onlara gittiğimiz de bugün burda kalın diyor( onlar merkezde biz ilçede yaşıyoruz ama arası 25 dk falan sürüyor) eve gidip ugrasmayin kaliverin diyor. 1 2 kez kaldık çok ısrar üzerine gelelim benim en çok canımı sıkan şeye Kayinvalidem tam.bir çocuk gibi sürekli her aradığım da hastayım hastayım dediği için bıktım ve ona böyle komple bir hastane randevusu aldım ve bizzat kendim götürdüm. Eşim o saatler içerisinde çalışıyordu ve yani izinden geldiği için tekrar izin almasını istemedigim için ben hallederim.dedim bir de gideceğimiz hastanede annem çalışıyordu çoğu kişiyi doktoru tanıdığım için hızlıca halledeim diye. Hastanede tüm kontrolleri yaptırdık ve sonuçları aldığım da şekerinin çok yüksek olduğunu ve acile getirin dusursunelr sonra insüline başlayalim bir ay boyunca da aç tok seklinde kani ölçün dedi benim ailem de şeker hastası çok.oldugu için ben nasıl kullanılacağına dair bilgiliydim dusuruldu falan sekeri sonra eve gittik kaynanamla kayinbabama anlattm nasıl olacak ne yapılacak diye ve ben gerçekten kötü niyetli.bir insan olmadıgm için bir gün de onlarda kaldım tek tek gösterdim hepsini saat saat akşam oldu kayinbabam diyor ki biz bunu yapamayız siz bi hafta kalin burda kayinbabamin dükkanı var oturdukları yerle 3 dk.mesafede iki.saatte bi gelip onu mu olcecekms yni kendi üstünden kaynanami bana atmaya çalışıyor bana gerek.kalmadn zaten eşim bizim.kendi evimiz var baba dedi ve.kendi evimize döndük fakat her gün her iki saate bi beni arayıp bu nasıl.olacakti bu neydi diye arayi9 durdular ve kaynanam da çocuk gibi 20 gün oldu kendine bir tane bile iğne yapamadi neymiş.korkuyorms hamile.kalmaya çalıştığımız süreçte beni o.kadar yordular ki hafta da bir gittim yanlarına ilaçları falan kontrol ettim.yine hastalık diye içim el vermiyor ama.her gittimde kaynanamin bu düşmüyor ben hastayım ben öyleyim suram ağrıyor buram.agriyor midem bulanıyor laflarından bana gına geldi. Son bir haftadır kaynanam eşime demiş ki merkeze gelin tasinin ev kiranizi ben vereyim ve ben bunun üzerine eşimle tartistim ve neden bu hastalık muhabbeti çıktıktan sonra bunu söyledi diyerek konuştum eşim iki kardeş ama abisi hayirsizn teki ailesine ondan başka bakacak kimse olmadığıni o yüzden böyle söylediğini söylüyor annesinin ben de elden ayaktan düşseler ve gerçekten bakıma muhtaç olsalar sen söylemeden ben söylerdim böyle bir şeyi ama asla yakın oturmayı kabul etmedigimi söyledim o da çok ustelemeden benim kararıma saygı gösterdi. Asıl olaya geliyorum çok uzattım kusura bakmayın dolmusum3 gün önce hep beraber köye gittik sabah kalkildi ben kahvaltı hazırladım kv hiç bir seu yapmadı eşim geceden gelmişti yatıyordu kaldırdım kahvaltı yapıldı topladım ettim sonra evi toparladm uzun süredir gelinmedgi için sonra öğlen yemeği sonra mantar toplamaya gittik sonra geldik akşam yemeği hazırlıyorum eşimi.markete gönderdim salatalık malzeme alsın diye neyse tam sofraya oturacağız kv bana sen neyi unuttn dedi neyi dedim iğneyi vurmadin dedi artık dolmusjm.dolmusum sinirlendim elimde kasigim vardı fırlattım masaya burds dedim kaç tane insan var ya karşında kocan yanında iki oğlun ben mi unuttum dedim ben bunu dedikten sonra hepsi ayaklandı ben oturdum yemeğimi yedim akşam oldu yola çıktık şekerini ölçütuler biraz yüksek çıktı diye sinirlendim kırıldım ben ondan yükseldi falan diye araba da bana laf sokuyor, kendi ailemden sonra böyle bunların hiç bir bok bilmemizlikleri bir şeyi on kere tekrarlamak zorunda olmak.beni.o.kadar yoruyorki ksyinbabamn israrlari, aile.icinde baglarinin olmamalari sevgilerinin olmamasi bana o kadar garip.geliyor ki cahiller ya cidden cahiller benim babannem dedem onlardan dahs buyuk ama cidden cok.com iyiler hic bir seui kendi baslarina yapamiyorlae her seu icin esimi ariyorlar ve esimi cok yoruyolar herseylerine o koşturuyor. Esim cok iyi biri bir kere bile beni kirmaz beni ezdirmez bana ters bir laf edecek olsalar direk benden uana olur sozumden cikmaz ama ailesi ogullarina bagimlilar kendilerini gelistirmek icin hic bir seu yapmıyorlar. Bir insan bankaya neden tek.gidemesin veya alisverise .geldiğimizdn beri hiç konuşmadk aramakta canım istemiyor eşim mesafe koysa da yine anlamıyor bunlar ben de ne yapacağımı bilemiyorum
Yani bir de niye hizmetçi gibi sürekli yemek temizlik yaptınız evde o da garipİğneye baslayali bir ayı geçmiş.yaninda kazık.kadar iki tane çocuğu iki.torunu varken biri benle yaşıt, beni çocuğu gibi görmesin o ortam da sabahtan beri kıçımı.yere koymamisim yaptiriverseydi birine
evet haklısınız , ama inanın bazıları o kadar yüzsüzki açık açık konuşuyorsun istemiyorum diyorsun yine yapacağından vazgeçmiyor.Onu anlattık bizde ama
Kusura bakmayın ama kaynana hakaret mi etmiş aşağılamış mı ya da şirret bi kadın mı nedir yani yazılanlardan anladığım kadın ilgiyi seviyor bu kadar. Her şeyin başka bi çözümü var o seni arayıp hastayım dediğinde sen daha hasta olursun daha kötüyüm dersin gitmezsin ama gidip gidip sonra sofra da kaşık fırlatmazsın. Hepsini geçtim ben kendi karakterime yakıştıramadığım için yapmam
Bu saatten sonra öyle yapmayı.dusunuyorum ama onunda ailesiyle kötü olmasını istemem çocukları sonuçta. Eşim de çok fevri gün içinde beni 15 kez aradı annen desem annesini arar noldu anne.noldu diye.tersler onu da o.yuzden doldurmak istemiyorumEsin iyi madem söyle, iki haftada bir giderr ikinsaat oturur kalkarım yarıya kalmam. Canım isyerse ararım niye aramadın derlerse uzun süre aramam.
Siz iyisiniz diye eşiniz iyi. Yoksa sizi bu dacmaliklarla muhatap etmezdi
Kadın da çocuk düşürmüş ama onun psikolojisi de iyi değildir şuan belki öfkesini o anda kontrol edememiştir. Zaten kaşık fırlatmasından da pişman olmuş gibi yazmış kimse mükkemmel değil. Kaldı ki zaten eşiyle 15 yaşından beri sevgililermiş annesiyle de baya içli dışlı olmuşlardır diye tahmin ediyorum. En iyisi bu kadar içli dışlı olmamak benim görüşümOnu anlattık bizde ama
Kusura bakmayın ama kaynana hakaret mi etmiş aşağılamış mı ya da şirret bi kadın mı nedir yani yazılanlardan anladığım kadın ilgiyi seviyor bu kadar. Her şeyin başka bi çözümü var o seni arayıp hastayım dediğinde sen daha hasta olursun daha kötüyüm dersin gitmezsin ama gidip gidip sonra sofra da kaşık fırlatmazsın. Hepsini geçtim ben kendi karakterime yakıştıramadığım için yapmam
Koy evi , bazen eşimle biz de gidip hafta sonları.kaliyoruz uzun süre gelmeyince.bir de.deprem bölgesi son balikesir depreminden sonra bazı duvarlar catlamis toz topraktı hep o yüzden kendiminde gelip kaldığı bir yer olduğu içinYani bir de niye hizmetçi gibi sürekli yemek temizlik yaptınız evde o da garip
Kesinlikle doğruKadın da çocuk düşürmüş ama onun psikolojisi de iyi değildir şuan belki öfkesini o anda kontrol edememiştir. Zaten kaşık fırlatmasından da pişman olmuş gibi yazmış kimse mükkemmel değil. Kaldı ki zaten eşiyle 15 yaşından beri sevgililermiş annesiyle de baya içli dışlı olmuşlardır diye tahmin ediyorum. En iyisi bu kadar içli dışlı olmamak benim görüşüm
Fikriniz de yanlış ama ben asıl 1 lere takıldım. O kadar yanlış kullanmışsınız ki "1 şekilde" diye bir şey yok Türkçe'de. Lütfen biraz dikkat.Hamilelik hormonlari ile rahatsiz oldugunuz seyler patlak vermeye baslamis... daha da verecege benziyor...
Bilmiyor olabilirler, bunu kavrayamamis olabilirler ve sizi yakin gorup istemis olabilirler, evet.
63 - 65 yasinda diyorsunuz... yaşını basini almış insanlar. Cocuk gibi olurlar...
Sizden ilgi vs. Istemisler. Evet, sürekli esinizi arayıp buraya gel sunu yap su soyle , demis olmasi es konumunda iken plan program icinde iken hos olmamış olabilir ama onlar 1yetiskin buyuturken kendileri de cocukluga donus yapiyorlar.
Siz nasil iyi 1 ailede yetistiyseniz, karsinizdakilere de onu gosterin ictenlikle.
her sey ust uste gelmis olabilir farkina varin ve sakin olun.
Kaynananiz ve Kayinbabaniz 1sekilde size baglanmis.
Kimse sevmedigi 1ini yanında istemez.
Hayatlarini kolaylastiracak arastirmalar yapip gosterin, böylelikle uygulamaya koyulurlar.
Mesela bende igneden korkarim ve kendime yapmam mumkun degil. Illa yapan 1ini bulursam ona yaptiririm. Siz konuya hakimsiniz, iyi biliyorsunuz, diye sizi ariyorlar.
kendileri ogrenmeye acik olmayabilir, kisilikleri böyle ve yadirgayip kendinizi kotu hissetmeniz gerekmiyor.
Yarın oburgun sizin basiniza 1sey gelse evladimi aramam, ondan beklemem, diyemezsiniz.
O yaslar kime ne getirecek bilemezsiniz.
Konuyu cok farkli yerden girmis olabilir ama yaptiginiz iyilikler kasik firlatmaniz ile hic olmus.
Cok buyuk 1saygisizlik. Esinizin bunu hos gormus olmasi bile sasirtici...
Evet, bunu gorev olarak algilamis olabilirsiniz, hatta gorev olarak atanmis olsa bilee.
Kosturmaca da unuttum anne, sen niye hatirlatmadin, diyebilirdiniz.
Zaten kac dklik ki?
Yeri geldiğinde kullanmamız için var bu sıfatlar.Bence işte burda cahil deyince de insanlar ne kadar kötü şeyler söylüyorsun diyorlar. Ha bi de sağlık ocağı.ile.evleri 150 metre anca.vardir 100 adımda giderseniz alışana kadar git ogretsinler dedim yok korkuyorum vuramam diyor 7 yaşındaki çocuk.yapar yapacakları şeyi
15 yasindan beri sevgiliyiz ama ben evlenmeden 2 sene önce tanışıp görüştüm ailesiyle çünkü esjm ailesinin huyunu biliyor, nisanlanana kadar numaramı annesine bile vermedi çok arar diye yani sorun bende olsa çocuğu da böyle düşünmez herhaldeKadın da çocuk düşürmüş ama onun psikolojisi de iyi değildir şuan belki öfkesini o anda kontrol edememiştir. Zaten kaşık fırlatmasından da pişman olmuş gibi yazmış kimse mükkemmel değil. Kaldı ki zaten eşiyle 15 yaşından beri sevgililermiş annesiyle de baya içli dışlı olmuşlardır diye tahmin ediyorum. En iyisi bu kadar içli dışlı olmamak benim görüşüm
Ya nazar degecek diye çok anlatmiyorum ama eşim melek gibi, ben kalalım der kalir gidelim der gider herseyin farkında ben de cidden kötü biri değilim Allah'tan.korkarim başta onlara kötü davranirken ama cidden bazen insan doluyor bir yere kadar sabredebiliyor beni kendi anne babam da var annem.kanser hastası ben kayinvalidem yüzünden annemi ihmal ediyorum ben kayinvalidemin çocuğu değilim. Bir de kızdığım konu şu eşim iki kardeş biz anneme bir seu olsa 3 kardeş birlik içinde hareket edebiliyoruz eşimin abisi var bir boka yaradığı yok bana niye unuttun diye sorana kadar yanında oturan oğluna sorsunKesinlikle doğruo aradaki mesafeyi ne kadar korursan o kadar huzurlu bir ilişki oluyor. Kullanıcının anlattığı karakter tam olarak benim kendi annem, o kadar ilgi alaka sever o kadar kendini hasta gibi gösterir ki insan gerçekten yorulur. Eşiyle iyiyse eşi de farkındaysa bi problem yaşamaz zaten
Evet burda sey diyenler var ya kadın seni sevmiş sahiplenmiş işte ne var yapiversen , ben bebeğimi Beş aylıkken erken doğumla düşürdüm, 3 gün hastanede yattım benim hep annem yanımdaydı kanser hasta haliyle madem çok iyi biriydi niye bir kere gelmedi.madem.ben onun kızıyım bakmak zorundayım o niye zor durumdayken orta da yok , hersey karşılıklı kimse kusura bakmasın kimsenin De bakıcısı değilimKadın da çocuk düşürmüş ama onun psikolojisi de iyi değildir şuan belki öfkesini o anda kontrol edememiştir. Zaten kaşık fırlatmasından da pişman olmuş gibi yazmış kimse mükkemmel değil. Kaldı ki zaten eşiyle 15 yaşından beri sevgililermiş annesiyle de baya içli dışlı olmuşlardır diye tahmin ediyorum. En iyisi bu kadar içli dışlı olmamak benim görüşüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?