Kayınvalide Sorunu

İnan'ın bunun yaşla hiç alakası yok. Babaannemden biliyorum annem 55 yaş yaşında 80 yaşına gelmiş hala aynı tavırlar. Kapı dinlemeler...

Bu şikayet edilmeyecek bir durum da değil yani. 2 aylık evlisiniz. Şunu da anlamıyorum bunları yapan neden hep erkek anneleri ? Neden hep kız anneleri aman kızım da kızım canım kızım demiyor da , kayınvalideler aman oğlum da oğlum kalıcam kovsanız da gitmem diyor ?
Herkesin bir özeli var . Ayıp yahu

Benim yanımda da yapmazsınız artık utanısınız diyen bir valide sultanım var Benim annemde kalmam ne işim var diyor

sen haklısında o kv nin ayıbı daha 2 aylık evlilerin yanında gelip günlerce kalmak ama arkadaşların dediği gibi ev onun yapacak birşey yok git denmez..
sen kafana göre takıl o geldiğinde erkenden kalkma mesela canı sıkılsın:)) bir gün çık arkadaşınla buluş vs vs.. misafirmiş gibi davranma onun evi nasıl olsa

ben eşimle şuan küstüm Ben yukarda yatıyorum şimdi. Ama benim eşim annesini kovardı kesin bu konuda onu seviyorum. Hiç içine atmaz direk söyler kimsede ona küsmez. Ama ben ona küstüm hatta şuan uyumuş olmasında sinir oldum

Bak annemin evi diyorsun. Şimdi gelip annen kalsa sende acaba eşin ne der :) eşinin ciddi tepki koyması Laz'ım. İyilik yapmışlar da böylesi yapacaklarsa evlatlarına hiç yapmasınlar

Aaaa ne oldu aranızda canım öyle ayrı yatmak evlilikte güzel bişey değil eşini yanına git bence canım benim

Bak annemin evi diyorsun. Şimdi gelip annen kalsa sende acaba eşin ne der :) eşinin ciddi tepki koyması Laz'ım. İyilik yapmışlar da böylesi yapacaklarsa evlatlarına hiç yapmasınlar
Annem kalmaz kadına yalvarıyorum gel diye gelmiyo yeni evliyiz diye 1 gün kal diyorum yok ev yapılıcak diyorum oraya yok

işin aslı bu işte kaynanayı hakledersin kocanla başlar derdin sonra başka başka başka hayat böyle devam eder gider o yüzden takmayın bişeyi kafaya çünkü biri biter biri başlar

L LoveSupport uzun olacak ama başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

Evlenmeden önce ben hiçbir evladıma yük olmam deyip duran kaynanam...
Evlendik, kayınbabayla sorunlar yaşadık ailecek. Sözde kaynanamı da evden kovmuş defol git sana oğlun baksın demiş. 2 hafta olmuş evleneli, sorunlardan sinir stresten daha evlendik mi onu bile anlayamamıştık. Bir baktık ki kaynanam elinde eşyalarıyla gelmiş...
Beni evden kovdu dedi ağladı sızladı... Eşim de hemen bizimle kal artık anne falan dedi bana danışmadan. Görümcelerim aradı bizimle kalsın siz yeni evlisiniz olmaz dediler ama eşim benim adıma da konuştu biz bakacağız dedi. Tabii ben eşimin fikrimi almadan benim adıma kararlar vermesine çok bozuluyordum. Elbette kovacak değilim ama fikrimi sormaması çok koyuyordu bana. Kaynanamın bizde kaldığı süreçte eşim her şeyime karışmaya başladı uykuma varana kadar. Saat 10, ''haydi yatalım annem erken kalkacak erken kalkıp ona kahvaltı hazırlaman lazım'' dedi. Anneme şunu yap, anneme bunu yap annemi yorma demeye başladı. Bunları da hep kaynanamın önünde söylüyor, kaynanam da ''oğlum benim için düzeninizi kaçırmayın, gelinim hangi saatte kalkıp kahvaltı hazırlayacağını bilir.'' diyerek beni savunmadı resmen sustu ve benden hep hizmet bekledi. Yemek yaparım surat beş karış asık üstüme alınırım... Tamam moralin bozuk da bu kadar yansıtma çevrene bizi etkilemeye darlamaya hakkın yok. Yemek yapıp önüne koyuyorum bir teşekkür et eline sağlık de bir güler yüz göster be kadın...
En son yapılan zaten bardağı taşıran son damlaydı. Ara ara evine gidip parça parça kışlığına yazlığına varana kadar topladı eşyasını geldi resmen yerleşti ve kimse kaynananla yaşamak istiyor musun diye bana sormuyor! Kendi evimde kendimi dışlanmış, sığıntı gibi hissetim o aralar kocam için varsa yoksa annesi... Kişisel dolabımız yatak odamız küçük olduğu için yan odadaydı. Yan odayı giyinme-çamaşır odası yapmıştık. Kocam yine bana danışmadan dolabın bana ait olan kısmını açtı, eşyalarımı bir göze tıkıştırıp annesinin eşyalarına yer açtı. Benim özel olan her şeyim kaynanamın gözleri önündeydi artık. Pes dedim, bu kadar da olmaz dedim. Surat yaptım, sabahları bilerek kalkıp kahvaltı hazırlamadım, başım ağrıyor bahanesiyle sürekli yattım ikindi saatlerine kadar. Ve evde sesimi yükseltmeye başladım kocamla kavga ettim kaynanamı umursamadan. Nasıl huzurumuzu kaçırdığını görmesini sağladım. Böylece kaynanam bizi biraz yalnız bırakmaya karar verdi bir kaç günlüğüne kızının evine gitti. Ben de son vurgunu yaptım. Dolabımdan kaynanamın bütün eşyalarını çıkardım katlayıp valizine geri dizdim. Ağzı açık şekilde dolabın yanına koydum görsün diye. Eşime de direk söyledim eşyaları kaldırdığımı. Annemi niye sığdırmıyorsun dedi. Tek tek saydım. ''Anneni temelli eve alırken bana danışmadın. Akşam oturmalarımı bile kısıtladın. Annene sürekli hizmet etmemi istedin. Köle gibi o saatte yat bu saatte kalk dedin resmen. Ve fikrimi hiç sormadın. Dolabımı benden izinsiz açıp annenin eşyalarını koydun. Ben de sana danışmadan eşyaları geri çıkarıyorum. Böylece bir daha bana danışmadan benim hayatımı etkileyecek kararlar almazssın müstahak sana. Beni nasıl yok saydıysan ben de seni yok sayıyorum annen bu evden gidecek çaresi yok.'' dedim. Eşim çıtını bile çıkarmadı çok kızgın ve kararlıydım çünkü. 2 haftalık evliyken bu yaşadıklarım ne ya?
Neyse kaynanam geldi, valizini gördü surat asıldı... Ertesi gün de kendi evine geri döndü. Ha bu arada bu yaşadıklarım yetmezmiş gibi görümcelerim bizi kaynanamın parasını yemekle suçladı. Sözde biz bizimle yaşamasını para için istemişiz. Annemin parasını yemeyin dediler...
Uzun oldu kusura bakma konu sahibi. Ama sakın hizmet etme sakın yüz verme her şekilde ona istenmediğini belli et yoksa bu kadın sana yapışır kalır...

Bende 2 aylık evliyim, ah bu kayınvalideler hep mi aynı olmak zorundalar? Aynı dertten bende muzdaribim haftanın en az 4 günü gideriz o bile yetmez burun kıvırır, neymiş eşim sabah 7 de işe giderken benide kayınvalideme bırakıcakmış akşama kadar onunla takılıcakmışım. Sabahın köründe gelip beraber mi yatıcaz dedim bende hayırdır bu kadarıda yani insan sinirlenmeden edemiyor gerçekten. En iyisi başka bir şehirde yaşamak eşinle mutlu mesut kurduğun yeni yuvanın idrakına varamadan hep mi pürüz çıkarmak zorundalar bu kayınvalideler. Aman oğlumlar canım oğlumlar. Canım baştan nasıl giderse hep öyle gider bu işler ben bunu anladım. Ya başından tepkini koyucaksın yada böyle geçip gidicek zaman sanada hep sabır demek düşücek. Şanslı olduğun en önemli nokta eşininde bu durumdan rahatsız olması, napıcaz bizde Hürrem taktikleri kullanıcaz :) kayınvalidene belli etmeden eşinle tatli dille bu işi çözüme kavuşturmanız lazım benden demesi..

benimki daha anlayissiz ben calisiyorum kaynanamgil marasta oturuyo biz antepte oturuyoz surekli kendilerine gitmemizi istiyo cuma gunu cikiyoz gidiyoz pazar gunu eve gelecez burda kalin sabah cikin diyo oglum evlenmis birakayim demiyo daha esimi yonlendirmeye calisiyo ben napayim kizlar

Bana ben varken yapmazsınız saygıdan diyecek bir kaynanam olacak. Kocam bana dokunmasa bile apartmanı inletirim sesimle gece. Ne kadar terbiyesizmiş. Madem kovsanız da geleceğim diyor, istemediğiniz halde geliyor. Yatağını yapmayın, önüne yemek koymayın. Hiç yokmuş gibi davranın. Kesinlikle dönüp konuşmayın. Ve mutlaka sevişin.
Saygısız olmayacağım deyip durmuşsunuz. Böyle insan sizi ezer geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…