Kayinvalide sorunu

Bunun için germeyin aranızı

Bakın yengem ve dayım bu yüzden bozuştu

Aradan 20 yıl geçti

Anneannem hala yalnız yaşıyor ama dayım ve yengem bozuk neden biliyor musun

Tek çalışmayan gelin oydu dedem kanserdi

Bana baktırırlar diğerleri çalışıyor başına kalır kv diye düşündü

Oysa kadın kimsede kalmıyor, kalmak istemiyor evi maaşı var zaten

Bu nedenle eşinize karşı bu konuyu kapatın

Annem böyle iyi, kimseye muhtaç değil diye gazlayın
Onun da farkındayım. Gelecekte ne olacağını kesin olarak bilemeyiz. Hayat plan yapmaya gelmez. Ama ihtimaller iste benim tüm enerjimi alıyor. Ayrıca değer görmemek takdir edilmemek üzüyor

Kayınvalidenizle aranız iyi olmadığı için ve eşiniz sizin üstünüze yeteri kadar düşmediği için rahatsız olmanız çok normal. İnşallah ne size ne de bir başkasına muhtaç kalmaz. Ben olsam öyle bir durumda ya dubleks bir eve ya da karşılıklı dairelere taşınmak isterdim

Yaşı olduğu için korkuyor olabilir eşin. Hasta olduğunda mesela bende anneme sürekli anne iyi misin iyi misin diye bunaltırım annemi. Aynı evde olmadığımız icin. Allah korusun bısey olur arayamaz. Endişesi bu yuzdendir. Ama tabiki aynı eve ne desem bilemedim bende istemezdim sanırım hele anlaşamıyorsam

Yorumları okudum kimi tek erkek çocuk bak demiş kimi dışarıda bırakamam bakarım demiş bir sürü yorum yapılmış.Eğer ben erkek annesi olsaydım anne ve eş arasında denge kurmasına yardım ederdim bir gün siz de kalacağım deyip sadece oğlumun değil gelinimde o evin sahibi olduğunu unutmaz ona göre davranırdım.Ve en önemlisi eğer islam dinine mensuplarsa ona göre çocuğumu yetiştirirdim orada der ki bir kadın bırak senin anana babana bakmayı kendi çocuğuna bile süt vermek zorunda değildir der ki bir sürü süt annesinin varlığı bunun kanıtıdır.tabiki hepimiz anne babamıza bakmak zorundayız ama bu bizim sorumluluğumuzda.ne yazık ki erkekler anne babaya bakmıyor eşine baktırıyor hem temizlik hem yemek hem banyosunu yaptırmanızı bekliyor ama iş sizin ailenize gelince 1 kilo portakal alıp götürmeye laf ediyor ne yazık ki durum böyle.Bir de eğer bana kayınvalidem sağlığında hem benim psikolojimle hem fiziki sağlığımla ilgilenseydi ben de ona yaşlılığında bebekler gibi bakardım.Ama ne yazık ki bizim kayınvalideler hem gelinin ağzına ediyor hem de yaşlanınca hizmetçisi olacağını sanıyor.yazık

Çocuk olunca durum daha da vahim hal alacak gibi. Esim zaten ev işlerinde bana yardımcı olan biri değil.tum sorumluluk bana ait olacak. Çalıştığım için çocuğa annesi bakar. Yine en kıymetlisi annesi olacak. Çocuğa bakan yorulan annesi olacak. Ben yine önemsiz şahıs olacağım
😔 üzüldüm keşke böyle olmasaydı allah yardımcınız olsun İnş eşiniz pişman olur ve sizi mumla arar

Yorumları okudum kimi tek erkek çocuk bak demiş kimi dışarıda bırakamam bakarım demiş bir sürü yorum yapılmış.Eğer ben erkek annesi olsaydım anne ve eş arasında denge kurmasına yardım ederdim bir gün siz de kalacağım deyip sadece oğlumun değil gelinimde o evin sahibi olduğunu unutmaz ona göre davranırdım.Ve en önemlisi eğer islam dinine mensuplarsa ona göre çocuğumu yetiştirirdim orada der ki bir kadın bırak senin anana babana bakmayı kendi çocuğuna bile süt vermek zorunda değildir der ki bir sürü süt annesinin varlığı bunun kanıtıdır.tabiki hepimiz anne babamıza bakmak zorundayız ama bu bizim sorumluluğumuzda.ne yazık ki erkekler anne babaya bakmıyor eşine baktırıyor hem temizlik hem yemek hem banyosunu yaptırmanızı bekliyor ama iş sizin ailenize gelince 1 kilo portakal alıp götürmeye laf ediyor ne yazık ki durum böyle.Bir de eğer bana kayınvalidem sağlığında hem benim psikolojimle hem fiziki sağlığımla ilgilenseydi ben de ona yaşlılığında bebekler gibi bakardım.Ama ne yazık ki bizim kayınvalideler hem gelinin ağzına ediyor hem de yaşlanınca hizmetçisi olacağını sanıyor.yazık
Kayinvelidemin gözünde esim yorulan koşturan kisi ki eşimle aynı meslekteyiz. Sürekli oğlunu över. Bir kere bile benimle ilgili iyi bi şey dediğini duymadım. Durum böyle olunca da bana değer vermeyene ben mi değer vereceğim diyorum. Onun gözünde yemek temizlik kadının görevi zaten ekstra takdire gerek yok.

2 yıllık evliyim. Eşim tek çocuk, kayinvalidem dul. Evlenmeden önce eşimin annesine bu kadar düşkün olduğunu farkedememistim. Evlendikten sonra her şey değişti. Evlenince eşimin memleketine yerleştik. Sürekli annesiyle iç içeyiz. Şu an da ayrı yaşıyoruz ama Eşim ileride annem bizimle yaşar diyor. Kimse ailesini bi kenara atmaz ama kayinvalidemle anlaşabilen bi insan değiliz. Birbirimizi sevemiyoruz. Ayni evin içinde hiç düşünemiyorum. Ben hasta olunca esim benimle pek ilgilenen bi insan değil. Ama annesi basim ağrıyor dese deliye döner. Gecen aksam annesinin hafif vücudu kırgındı. Sürekli nasılsın iyi misin bi ihtiyacın var mı diye 5 dk da bi soruyor. İstersen bu gece bizde kal diyor. Annesi de simdi iyim dedi kalacağım günler de gelecek diye cevap veriyor. Artık kadının her söylediği batıyor. Biraz değer gördüğümü hissetsem çok onemsemeyecegim ama sadece yemek temizlik yapan annesinin ihtiyaçlarını karşılayan biri olarak görulmekten bıktım. Annesi de daha genç eli ayağı tutuyor. Simdi böyleyse ileride ne olacak çok korkuyorum. Lütfen bi akil verin
Sanırım bu forumda sizi en iyi anlayabilecek kişi benim, eşimde tek çocuk, evlenirken aklım nerdeymiş bilmiyorum.

Ama şunu öğrendim, eşiniz tek çocuksa asla mutluluk yok, sizi hep rakibi gibi gören kv ile annesini sonuna kadar korumaya muhtaç gören bir eş arasında ezilip kalıyorsunuz.

Kendinizi ölçün biçin, tartın, eğer kendi kendine de mutlu olabilen güçlü bir kadın değilseniz devam etmeyin derim.

Eşinizin anneye olan bağlılığı her geçen gün artacak ve maalesef o bağımlılık çocuklarını göremeyecek kadar büyük olacak.

Benim şanslı noktam kp hayatta ve kv min haddini aşan hadsizlikleri nedeniyle kendisiyle artık görüşmüyor olmam.

Umarım sizde yaşayacaklarınızla başedebilecek güce sahipsinizdir

Kadın dul senin de evladın olsa ya da vardır belki bilmiyorum seninle ilgilenmesini istemez misin evet kaynana gelin ilişkisi kimilerinde iyi olmayabiliyor ama ne ekersen onu biçersin unutma eşinin annesi ve tek evladı kötü mü davranmasını bekliyorsun sen de anneysen eğer empati kur ben de kaynanamı yanıma aldım
Ve senin ilgiye ihtiyacın bu eşinin sorunu derdini anlat inşallah anlayışla karşılar
2 yıllık evliyim. Eşim tek çocuk, kayinvalidem dul. Evlenmeden önce eşimin annesine bu kadar düşkün olduğunu farkedememistim. Evlendikten sonra her şey değişti. Evlenince eşimin memleketine yerleştik. Sürekli annesiyle iç içeyiz. Şu an da ayrı yaşıyoruz ama Eşim ileride annem bizimle yaşar diyor. Kimse ailesini bi kenara atmaz ama kayinvalidemle anlaşabilen bi insan değiliz. Birbirimizi sevemiyoruz. Ayni evin içinde hiç düşünemiyorum. Ben hasta olunca esim benimle pek ilgilenen bi insan değil. Ama annesi basim ağrıyor dese deliye döner. Gecen aksam annesinin hafif vücudu kırgındı. Sürekli nasılsın iyi misin bi ihtiyacın var mı diye 5 dk da bi soruyor. İstersen bu gece bizde kal diyor. Annesi de simdi iyim dedi kalacağım günler de gelecek diye cevap veriyor. Artık kadının her söylediği batıyor. Biraz değer gördüğümü hissetsem çok onemsemeyecegim ama sadece yemek temizlik yapan annesinin ihtiyaçlarını karşılayan biri olarak görulmekten bıktım. Annesi de daha genç eli ayağı tutuyor. Simdi böyleyse ileride ne olacak çok korkuyorum. Lütfen bi akil verin

Çocuk olunca durum daha da vahim hal alacak gibi. Esim zaten ev işlerinde bana yardımcı olan biri değil.tum sorumluluk bana ait olacak. Çalıştığım için çocuğa annesi bakar. Yine en kıymetlisi annesi olacak. Çocuğa bakan yorulan annesi olacak. Ben yine önemsiz şahıs olacağım
Işte bu kaynananın sucu değil canım esinin sucu sana değer vermeyen o dediğim gibi onunla bu konuda yüzleş bence

Kv nin ileride bedeni calismaz ama cenesi calisir
Esinle konusup bunlari aasmaniz gerekiyor terapi sart

Kesinlikle aynı ev olmaz karşılıklı olur altlı üstlü olur ama aynı ev olmaz. Biz eşimle evlenmeden önce konuştuk. Kimin ailesinden kim yalnız kalırsa yakınımızda ev tutucaz diye. Ki benim eşim tek kardeş değil zaten hangi kardeşin baktığı da önemli değil neticede eşimi doğurmuş büyütmüş. Bizde son zamanlarda hiç anlaşamıyoruz ama yapacak bişey yok ancak Allah o günleri kimseye yaşatmasin ama bakıma muhtaç hale gelirse evde bakarım yoksa karşılıklı ya da alt daire gibi yakından ev tutarız

Bundan 50 yil önce amcamla evlendigi vakit yengem 14-15 yaslarindaymis, ayni köyün icinde anne babasini bile göremezmis, bütün gün tarlada calisir, Dogru Düzgün yemek bile yiyemezmis (evlendikten kisa bir süre sonra amcam askere gittigi icin eside yok yaninda ) hep anlatirdi babaannem yüzünden yasadigi zorluklari; babaannem rahmetli yaninda vefat etti, cicek gibi bakti gelinliginde yasattiklarina ragmen.
"Ben kocamin annesine bakiyorum, benim annem bu durumdayken bir kere agzini acip baska cocugu baksin demedi, istedigi Kadar kalsin basimizin üstünde yeri var dedi, simdi ben senin annene bakmam diyemem" dedi
kisaca bu bakim isi biraz esinizden gördügünüz degere göre degisir, yani ne Kadar ekmek o Kadar köfte.

Sizin sorununuz kayınvalideniz değil ki. Eşinizle büyük sorunlarınız var asıl. Eşiniz size ilgili ve şefkatli davranmıyor. Siz niye kayınvalideyi dert ediyorsunuz kendinize? Kayınvalide sizde kalsa da kalmasa da eşiniz size ilgisiz yani. Bunu kabul ediyorsunuz da kayınvalide sizin evdeyken ilgisiz olmasında mı sorun var?

siz hiç bir şey yokmuş gibi davranın siz sinirlendikçe eşiniz daha çok üstüne düşecek ana oğul ilişkisi olarak kendi aralarında istediklerini yapsınlar siz 3. şahıs olmayın kendinizi heba etmeyin . sakın negatif enerji ile güzel günlerinizi heba etmeyin.

Offf bu durum sizi psikolojik sorunlara goturur.Nerdeyse birebir benim problemim bu.Hatta ustune arti ben kayinvalidem ile anlasamayan biri de degildim.Hatta kayinvalideme derdim ki anne sen hic endise etme hayatta biz variz hayatinda senin.Yaslaninca takma kafana bizlesin kizlara da birakmayiz seni derdim.Dusunun actigim gonlu.Esim ben hasta olunca benimle ilgilenirdi,birakmazdi da.
Okuyunca bile bunaldim.Icim urperdi.
Zamanla annesi ile esimin iliskisi beni bunalima soktu.Tatiller ,yilbaslari,bayramlar aradaki bosluklar,pazar gunleri vs hep annesiyle ve ablasiyla degerlendiriliyordu.Esime derdim ki bizimkilere de vakit ayiralim mi?Bikere de bizimkilerle kutlayalim nolur.Sen git derdi.Aslinda gonlu bu kadar acik olan karisina onun teklif etmesi lazimdi ama bunu bile sorun etmedim.Esimle senede bir aile soframda yemek yemek istedigimde bile ben annemle olucam benim ailem oncelik demeye basladi.Yilbasini annemle geciricem dedi,bos zamanimda onlar oncelikli olucak,cok ozluyorum ben onlari dedi.Benim annem benim annem dedi.Annesi de sagolsun durmadan arardi oglunu.Ozelimiz yoktu,herseyi rapor verirdik.Annesi hep bizim alanimizdaydi.Nolurdu biraz denge saglasaydi.
Eger esim benim actigim gonlu benim aileme birazcik acsaydi biz asardik sorunlari.

Kusura bakmayin icimi doktum.Siz psikolojik bunalima surukleniyorsunuz.Degersiz goruyorsunuz kendinizi.Cunku onun hali hazirda bir sozde esi var gibi geliyor.Kayinvalideniz de kocasi gibi goruyordur muhtemelen.Ve hersey gozunuze batacak.Allahim size yardim etsin.

Terapiye baslayin.
şimdi durumunuz nasıl

ne yazık ki öyle. bende benim kv yi sevemiyorum nedense çocuğuma bakıyor,işten geliyorum yemeğimi hazırlıyor . ama yine de olmuyor eşimin tek erkek çocuk olması yüzünden çok fazla sahiplenme huyu var geçmişte büyük bir kavgamızda oldu . şimdi hiçbir şey yokmuş gibi yaşıyoruz ama o fırtına yakın yada benim içimde . çok düşünmemek gerek. gelecek ne getirir ne götürür. kim kalır kim gider. allah büyük

Yani tek cocuk, eş yok eninde sonunda size kalacagi baştan belliymiş zaten. Ama ne yap et en azindan ev birleştirmek yerine yakin oturma, alti ust oturma fikrini düşündür derim. 🙄 Baska yapacak birsey yok gibi.

Ben daha evlenmeden once peşin peşin soylemiştim eşime "annenle birlikte oturmam, daha sonra da boyle bur teklifle gelme sakin" diye, nolur nolmaz. 😬 Ama benim eşimin disinda kaynanamin bir suru kizlari, oglu var zaten bana kalmazdi.

Back
X