Kayinvalide torun sorunsalı

Emin olun, doğduktan sonra sevmek güzel ama bakmak zor gelecektir. Benim kayınvalideminde hiç kızı yok, kızıma hamileyken benzer şeyleri söylüyordu. Kızım doğdu sadece sevmeye geldi ağlamaya başlayınca al aman bu ağlıyor diyordu.

nasıl atlattın sen canım. bi kaç tüya aliyim senden :KK45:.
bu arada eski konunu okudum benimkinin beş beteriymiş senin kv Allah bol bol sabır versin bizlere
öncelikle psikoloğa gittim :KK70::KK70:

bazı şeyleri farkına varmama sağladı,
sonra kaynananın taktiğini uyguladım bire bir, o herkesin yanında kızım kızım baş başa kalınca zehirliyor mu bende aynısını yaptım,
eşimin yanında şikayet etmedim ,
şikayet etmedim derken durumu tabi anlattım mesela; canım böyle böyle bir durum oldu ama ben çok üzüldüm oysa ki annem iyi niyetlidir ama bu olay beni çok üzdü,
mesela ;
kv oğlumdan çocuk doğurdu dedi, ben eşimden uzaklaştım, ay hayatım seni farklı görüyorum bir koca gibi görmüyorum ya bi süre benden uzak dur annem böyle böyle dediği için aklıma geliyor tiksiniyorum ...
çocuğu benden mi kıskandı ben onun üzerine attım, ay anne biz kocamla gezmeye gidiyoruz biraz ilgileniver, mesela benim bebeğim aynı baba oğluma benziyor diye bi övünmeler bir değil iki değil günde abartısız 50-60 defa aynı oğlum tıpkı oğlum derdi bende tabi işte bende böyli bir aşk var ki aşkımdan sevgimden çocuğum da kocama benzedi , sen kendini beğenmişsin kendine benzer çocuk yapmışsın ben kocama aşığım ona benzeyen çocuk doğurmuşum çok Şükür verene dedim, sen olsan kocama bu kadar benzeyen bir çocuk doğuramazdın ...
o kendini acındırdı mı bende ah anne hastasın yaşlısın kıyamam kadınlığın falan bitmiş tabi haklısın gibi şeyler söyledim mi benden genç ve dinç oluyor kadın :KK53::KK53:
o benim üzerime geldikçe ben eşimle bak oğlunun ayrı bir ailesi var , onun evi ayrı yolu ayrı görüntüsü ve mutluluk pozu verdikçe o rahatsız olmaya başladı,
ayrıca anne ruh sağlığından endişe ediyorum hadi seni psikiatriye götürelim bize saldırırsın falan da dedim. o hareketleri bitti,
bunun dışında aklıma geldikçe yazayım

ya kv ni tanıdığın ve zayıf yönünü bulduğun zaman inan ki problemi çok kolay çözüyorsun.
sabır gerektiriyor, sakin kalman gerekiyor...
bu ikisinden sonra dırdırı kesince arada gerginlik olmuyor, alttan alttan işle nları biraz da zayıf yönlerine dokun bak nasıl törpüleyip parmağında oynatıyorsun..

ya kv ni tanıdığın ve zayıf yönünü bulduğun zaman inan ki problemi çok kolay çözüyorsun.
sabır gerektiriyor, sakin kalman gerekiyor...
bu ikisinden sonra dırdırı kesince arada gerginlik olmuyor, alttan alttan işle nları biraz da zayıf yönlerine dokun bak nasıl törpüleyip parmağında oynatıyorsun..

her şeyden önemlisi sorunu kv ile çözüyorsun sanırım, eşi araya hiç sokmuyorsun.

Merhaba kizlar.
Aklima çok takıldı bu sorunum bu ara..

Bu benim ilk hamileligim ve Allah nasip ederse bi kızım olacak.
Kayinvalidemin hic kiz cocugu yok. Ve sanki simdiden benim cocugumu benden kiskaniyo.
Simdiden kendine ikinci cocugu dusun cunki iki yasindan sonra sutten kesildikten sonra benim olacak o cocuk diyo. Kac kere soyledi bunu bana guldum gectim. Fakat bugun komsularin yaninda bile soyledi bunu. Ciddi ciddi soyledi yani.
Ve simdiden nasil paylascaz cocugu artik anneannesiylede paylasamayiz vs diyo :KK43:.
Yok o cocuk onun kanıymış canıymış vs.

Esime soyledigimde ben abartmis oluyorum.
Sizce nasil cozebilirim kv kalbini kirmadan nasil cevap vermeliyim onun bu sozune? Kafama baya takmış durumdayim..
Çok basit oğlunu senden alirsam bida gorusturmezsem ne hissedersin de

benim kv cahil insan (bunu aşağılamak için değil yanlış anlaşılmasın ) neyi nasıl yapacağını tam bilmez elalemi acayip düşünür.
bu yaşa gelmiş yemek çamaşır bulaşık ev işi bağ bahçe tarla işi hep kullanmışlar.
hastalık numarasına işlerden biraz kurtulmuş, idarecilik oynamak istiyor bende onun oyun oynamasına müsade ediyorum.
bir konuda söz sahibi olduğunu düşününce mutlu oluyor.

Merhaba kizlar.

Kayinvalidemin hic kiz cocugu yok. Ve sanki simdiden benim cocugumu benden kiskaniyo.
Simdiden kendine ikinci cocugu dusun cunki iki yasindan sonra sutten kesildikten sonra benim olacak o cocuk diyo. Kac kere soyledi bunu bana guldum gectim. Fakat bugun komsularin yaninda bile soyledi bunu. Ciddi ciddi soyledi yani.
Ve simdiden nasil paylascaz cocugu artik anneannesiylede paylasamayiz vs diyo :KK43:.

Sizce nasil cozebilirim kv kalbini kirmadan nasil cevap vermeliyim onun bu sozune? Kafama baya takmış durumdayim..
buda bu aralar moda mı ne.ne saçmapasan şey avcunu yalamasını gerektiğini anlatın ona

her şeyden önemlisi sorunu kv ile çözüyorsun sanırım, eşi araya hiç sokmuyorsun.
evet, kv ile çözüyorum eşim birebir dahil olmuyor ama durumu biliyor.
bak bu bu oldu bundan dolayı ben böyle yaptım sonuç bu.
şuan çözemediğim tek bir sorun kaldı ev...
onuda çözersem çok şşükür diyeceğim

bu kv leri anlamak güç.ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum.bebeğe çok meraklıysa bi tane daha doğursun.seversin .torun baldan tatlı derler ama bu kadarı fazla.

Onlarin derdi torun falan degil, soyunun devam etme kafasi, simdi oglunun cocugu oldugunu icin ona gore onun kanindan caninda yani gelini/cocugun annesini hic adam yerine koymuyor o kulucka makinesi tarzi birsey. Sen emzirmeyi bitir senle bir isimiz kalmayacak ben yuce soyumuzun devamini kendi soylu aile geleneklerime gore buyutecegim sen dis kapinin mandali soyle ote dur demeye getiriyor. Sen kimsinki zaten sen olmasan baska bir kulucka makinesi olur hepiniz aynisiniz gozumde onemli olan sen degil oglum ve onun soyunun devami demeye getiriyor. Ha bu arada bunlari bilinclide yapmiyor cunku onun normali bu genetik kodlarimiza islemis bizim bu sekilde carpik dusunmek. Cunku bizim kulturumuz bu sekilde erkege endeksli, siz hic ananenin ayni sekilde o bizim biz buyutecegiz sen kendine baska cocuk yap dedigini duydunuz mu ? Yada kizin babasinin boyle birsey dedigini duydunuz mu ? Demez niye demez dogan cocuk damadin soyudur cunku!!! Bak bak hastalikli zihniyete bak.
Bu model kv ler cocuk dogunca herseyi en iyi kendileri bilirler bide , su saate beslenir alti soyle baglanir soyle kudak yapilir falan... Sizin isiniz var o kv ile.

Siz takmayin kafaniza siz istemeden kimse birsey yapamaz cocugunuza.

Onlarin derdi torun falan degil, soyunun devam etme kafasi, simdi oglunun cocugu oldugunu icin ona gore onun kanindan caninda yani gelini/cocugun annesini hic adam yerine koymuyor o kulucka makinesi tarzi birsey. Sen emzirmeyi bitir senle bir isimiz kalmayacak ben yuce soyumuzun devamini kendi soylu aile geleneklerime gore buyutecegim sen dis kapinin mandali soyle ote dur demeye getiriyor. Sen kimsinki zaten sen olmasan baska bir kulucka makinesi olur hepiniz aynisiniz gozumde onemli olan sen degil oglum ve onun soyunun devami demeye getiriyor. Ha bu arada bunlari bilinclide yapmiyor cunku onun normali bu genetik kodlarimiza islemis bizim bu sekilde carpik dusunmek. Cunku bizim kulturumuz bu sekilde erkege endeksli, siz hic ananenin ayni sekilde o bizim biz buyutecegiz sen kendine baska cocuk yap dedigini duydunuz mu ? Yada kizin babasinin boyle birsey dedigini duydunuz mu ? Demez niye demez dogan cocuk damadin soyudur cunku!!! Bak bak hastalikli zihniyete bak.
Bu model kv ler cocuk dogunca herseyi en iyi kendileri bilirler bide , su saate beslenir alti soyle baglanir soyle kudak yapilir falan... Sizin isiniz var o kv ile.

Siz takmayin kafaniza siz istemeden kimse birsey yapamaz cocugunuza.

ha ha bu mantıkla kp bunları dese anlayacağım da kv de o durumda zamanında kuluçka makinesiymiş, görevini yapmış, şimdi iş düşmez değil mi.

Merhaba kizlar.

Kızım 2.5 yaşında olacak ,kv bakıyor ve devamlı o benim kızım deyip duruyor onunda hiç kızı yok
Akşamları alırken ona ağlıyor kızım ve ben yokmuşum gibi davranıyor sevgili bücürüm,
Diyorum ki eşime bu sabah bu kız devamlı annene bağlı sinirim zıplıyo benden falan bahsetmiyormu ya,
Oda yersiz kıskançlık yapma ne istiyorsun heralde bağlı olacak o bakıyor neticede!! tabi ki adam haklı,
Yani ben bu duruma sinir olsam da üzülsemde , birbirlerine alıştığı için ve bakan kv olduğu için onlar arasında da bir bağ oluşuyor
Bu yüzden ben alıştım sadece biraz aldıktan sonra ağlıyor sonra gene biz aynı anne kız oluyoruz :)) dert etmeyin
Eğer o bakacaksa da kalp kırmayın derim.

ha ha bu mantıkla kp bunları dese anlayacağım da kv de o durumda zamanında kuluçka makinesiymiş, görevini yapmış, şimdi iş düşmez değil mi.

Yok kv ye gore durum baska o esas oglanin annesi kendine sira gelince saygi gosterilir ama gelin neki saygi gostersin yani isin carpikligi da orda zaten ben olay mantikli demiyorum ki zaten. Bak kendi kizi olsa onada yaptirmaz ha sadece geline bu sekilde davranir. Zaten tum sistemin carpikligi ordan geliyor bana ve benimkilere yapilmasin ama ben baskasina yaparim kafasindan.

Yok kv ye gore durum baska o esas oglanin annesi kendine sira gelince saygi gosterilir ama gelin neki saygi gostersin yani isin carpikligi da orda zaten ben olay mantikli demiyorum ki zaten. Bak kendi kizi olsa onada yaptirmaz ha sadece geline bu sekilde davranir. Zaten tum sistemin carpikligi ordan geliyor bana ve benimkilere yapilmasin ama ben baskasina yaparim kafasindan.

daha çok şey gibi, bana yapıldı, ben de ona yapayım, ama tabi kendi kızına istemez, biliyor ne menem bir şey olduğunu.
bir kere benim kv ile bozuşmuştuk, eşime demiş ki, "bu da bir şey mi, biz neler gördük kendi kv lerimizden" diye, eşim de demiş ki "e anne sen yaşamışsın işte, biliyorsun, neden aynını yapıyorsun" :)

Merhaba kizlar.

Allahini seversen bi git yaa de ... cok istiyosan kendin dogur de .. ay allahim ne kadinlar var yaa ... hic kafana takma sen dogduktan sonra bi iki laf soylersin bozulur kalir esine de birsey soyle huzursuzluk cikarma kim kimin cocugunu aliyomus tovbe ya

Ayni kayinvalideden bende de var..sanirim sinirlari zorlayan sinirimizi hopkatan cinsler bize denk gelmis.ben hamileyken baslamisti beni sinir etmelere..dogdu sanki ben degilde o annesiymis gibi davranmalar hareketler..kizim 21 aylik halende ayni davranislari sergiliyor..surekli tetikte surekli asiri korumaci davraniyor.bi goren olsa kayinvalidemi cocugun annesi bu der.o derece yani..uyarmama ragmen halen bildigini okuyor.kimseyi takmiyor..Allahim benim sucum neydi bazen diorum..beni logusaligimdada cok uzmuslugu vardir..insallah diger gelini olursa o dan cikarir acisini..

Back
X