Önceki mesajlarımı okudunuz mu bilmiyorum ama aynısını kendi ailem için de belirttim. Düşman olarak görseydim çoktan tersler ben böyle istiyorum diye söylerdim. Aksine sevip değer veriyorum aramizda tatsizlik olmasin ki babaanne dede sevgisinden mahrum kalmasın istiyorum. Ama çocuğum anneanne/babaanne sorumlulugundansa benim elimin altında yetişsin istiyorum. Hem de kresin sosyal ve zihinsel acidan gelişimine cok daha faydasi olduğuna inanıyorum. Bazen hersey düşmanlıktan kaynaklanmayabilir ben bu sorumluluğu kendim alabilmek için anne olmayı çok istediğim halde erteledim. Kesinlik içeren dusmanlik yargılamaniz beni bir miktar üzdü ama kısa bir metin üzerinden anlamak anlaşılmak zor tabi ki.2 yaşında bebek için kreş mi babanne / anneanne mi ev ortamı aile ortamı yani.
Bu ne keskinliktir ya.
Siz eş ailesini düsman bellemişsiniz a deseler batar size.
Cocugum var şu an ucretsiz izindeyim bu konuşmalar şu an geçiyorAnladığım kadarıyla henüz ortada bi çocuk yok. Farazi bi şeyden bahsediyorsunuz. Derdinize kurban olayım da. Çocuk doğsun, 2 yaşına gelsin. Siz işe dönün. Bunun kritiğini o zamana ömrümüz vefa ederse yaparız. Olmayan ve belki de hiç olmayacak bir şey için dertlenen insanlardan bi şey anlamıyorum. Binlerce ihtimal var hayatta her şey insanlar için. Tasavvur ettiğiniz şeyler vuku bulsun, siz çaresiz kalın o zaman biz size yardım edeceğiz. Söz.
Kaç aylıkCocugum var şu an ucretsiz izindeyim bu konuşmalar şu an geçiyor
5 aylık. 2 yıl dönmeyi düşünmüyorumKaç aylık
Inanın boşuna kendinizi tuketiyorsunuz. Daha 1 buçuk sene var5 aylık. 2 yıl dönmeyi düşünmüyorum
Evet kesinlikle aynı fikirdeyim o yüzden zaten içime sıkıntı oluyor kırmadan halletmek istiyorum onlar dedikçe geriliyorum, öneriniz için teşekkür ederimInanın boşuna kendinizi tuketiyorsunuz. Daha 1 buçuk sene var
.bu süreçte ne olacağımız belli mi , hayır. O zamana bi erişelim, siz korktugunuza uğrayın o zamam düşünelim
.ama yok illaki fikir derseniz de... hickimseye haber vermeden kreşe yazdırıp peşin para ödedik dersiniz. Çok da kırmadan ilerlemek önemli. Büyüklerimize her zaman ihtiyacımız var.
Insanciklar kotu birsey dememis ki 2 yas kucuk oldugu icin ki krese de baslasa ilk 2 yil 1 hafta okula gidiyorsa 1 hafta hasta seklinde oluyorlar biz apart tutariz demis size yerlesiriz dememis neden sinirleniyorsunuz
Şöyle biz eşimle en başından beri nasip olursa çocuklarımızı cekirdek aile olarak yetiştirelim diye hayal ettik dediğim gibi planlarımızı da ona göre yaptık. Şimdi biz fikrimizi söylediğimiz halde tekrar tekrar aynı şeyin söylenmesi beni sinirlendiriyor ama sevip saydığım insanlar kesinlikle kötü değiller o yüzden tepki de veremiyorum arada sıkışıyorum sıkıntım o yaniÇocuk için anane-babaannenin evde bakması kreşten çok daha iyidir. Tabi ki bakacak yakını yoksa, bakıcı yerine kreş daha iyi. Bakmak istiyorlar gelip evinize de yerleşmeyi düşünmeyip apart kiralıyorlar. Daha ne istiyorsunuz ki? Ben eşimin ailesi ile aynı şehirdeyim hiçbir zaman bakarız demediler, annesi var bekar kız kardeşi var.
Bebeğiniz şu an 4,5 aylık değil mi ? Neyin ısrarı bu. Israrla işe dönme vb üzerine bir konuşma açılırsa: "bu konuşmaların sizi huzursuz ettiğini, işe geri dönmeyi şu an düşünmediğinizi ve konuşulmasını istemediğinizi, çocuğunuza 2-3 sene kendiniz bakmak istediğinizi" net bir şekilde söyleyin.Merhabalar, 5 yıllık evliyim ben de eşim de iyi kariyerlere sahip insanlarız. Ailelerimizle de aramız gayet iyi ama şöyle bi sıkıntım var. Biz cocuk sahibi olmayı çocukla kendim ilgilenebilmem için istediğimiz zamandan baya bi oteledik yani aslında evliligimiz de biz de hazırdik ama kariyerimde gelmek istediğim bi nokta vardı. Şimdi çocuğum doğdu ücretsiz izne ayrıldım 2 yıl çocuğuma kendim bakıp sonra güzel bir kreşe vermeyi düşünüyorum. Eşim de benimle aynı fikirde. Gelgelelim eşimin ailesi sürekli sıkılırsan ise dönersin, olmadı biz geliriz apart tutar bakarız, kreşe vermeyiz biz bakarız diyip duruyor. Dediğim gibi eşimle ortak kararımız kres o da bunu söylüyor biz böyle planlıyoruz diye ama ha tamam diyip sonra yine aynı şeyleri söylüyorlar. Bu durum bende bi anksiyete yaratmaya başladı eşim kesinlikle buna yanaşmaz çünkü bilir ki benim rizam olmadan böyle bir işe kalkisirsa eyvallahim yok basimi alır giderim. Ama bu teklifi duymak artık laf arasında da olsa beni çok rahatsız ediyor sinirden kalp atışlarım hızlanıyor konuşmak da istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum
Aramız iyi severim o da beni sever ama çocuk olayı annem ya da kayinvalidemin iyiliğinden kötülüğünden değil dediğim gibi bizim kararımız hani biz büyütelim aileler sadece sevgi versin istedik.Zorla bakamazlar sonucta eşinizle fikriniz bir ama krestense ailede olması daha iyi 2 yas için tabi aranız iyimi bilmiyorum kv nasıl. Bİr insan
Evet gereksiz olduğunu da biliyorum ama işte engel olamıyorum söylüyor da aslında ama zamani gelince kapanacak heralde konuGereksiz stres ya ,
gelip elinizden ille biz die alacak değiller ya üstelikte kocanıza bu kadar net guvenınız varken . Eşiniz net cevabını verip kapatsın konuyu sizde rahatlayın
Evet gereksiz olduğunu da biliyorum ama işte engel olamıyorum söylüyor da aslında ama zamani gelince kapanacak heralde
Zaten imkanınız varsa 2 yaşına kadar kendiniz bakmanız çok iyi, ben 14-15 aylıkken işe başlamıştım, doğum izninden sonra 1 yıl ücretsiz izin almıştım. Erken başlamayın tabi. Ama 2 yaştan sonra babaannenin bakması sizin çekirdek ailenize zarar vermez. Biz eşimle kreşleri dolaşmıştık, eşim ilk okuldan sonra yatılı okumuş hep, kreşlerde bir odada çocuklar için yan yana dizilmiş yer yatakları vardı, eşim o odayı görünce çocukluğu aklına geldi üzüldü vermedik kreşe.Şöyle biz eşimle en başından beri nasip olursa çocuklarımızı cekirdek aile olarak yetiştirelim diye hayal ettik dediğim gibi planlarımızı da ona göre yaptık. Şimdi biz fikrimizi söylediğimiz halde tekrar tekrar aynı şeyin söylenmesi beni sinirlendiriyor ama sevip saydığım insanlar kesinlikle kötü değiller o yüzden tepki de veremiyorum arada sıkışıyorum sıkıntım o yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?