Kayinvalide ve cocuk bakımı

Yani evet bu ihtimalleri de düşünerek bir de gerçekten üzmek istemiyorum onları keskin tepkiler vermiyorum. Sanırım şu aşamada en iyisi fikrimizi söyleyip ilgilerine teşekkür edip açık kapı bırakarak desteğinize ihtiyac duyarsak mutlaka çağırırız demek.

Evet ikimizin aileleri de biz de başka baska sehirlerdeyiz . Aynen ben kendi aileme söyledim düşüncemizi benim üzerime düşen kısım buydu onlara bisey demeyi düşünmüyorum.

Babaanne anneanne çok mu genç dinç sağlam oluyor da kreş yerine onlar baksın deniyor? Çocuğun anne babası ne diyorsa ne istiyorsa o olmalı. Bizdeki bu ısrar, ille benim dediğim olsun, en doğrusunu ben bilirim, sen beni dinle baskısı hiç bitmeyecek mi? İnsanlar doğurduğu çocuk hakkında bile karar veremeyecek mi? Ayrca başka şehirden gelinecek, ev apart tutulacakmış. Hem çocuğa bakıp hem de kira mı ödeyeceğiz denecek, kışın sabah soğukta çocuğu çıkarmayalım burada kalsın ya da biz sizde kalalım denecek, yedirme diyeceksin tattırdım denecek, çok kalın giydirme diyeceksin kat kat giydirilecek, ekran kesinlikle yok diyeceksin yaşlı insanlar sıkılıp tv açacak... Yani herkes güzel güzel anlaşıyorken, saygılı mesafeliyken durduk yere niye küslük kırgınlık olsun? Kadının ailesinin de aynı şeyi isteme hakkı var, onlara da ayrı bir apart mı tutulsun? Eş ailesi kendi kafalarına göre plan yaparken kadının ailesini hiç hesaba bile katmıyorlar, niye, onların da torunu değil mi?

Kadın işini gücünü kariyerini bile ona göre planlamış, çocuğu için maddi manevi şartları sağlamış, ona göre bir kreş seçecektir. Anneanne babaanneye liste verip kurallar şartlar bunlar diyemiyorsun, maaş karşılığı çalışanın gibi talimat veremiyorsun, yapılmayınca niye diye soramıyorsun, herkes kendi bildiğini okuyor.

M mdys , yurt dışında kreşlere hamileyken yazılıyorsun bekleme listesine giriyorsun. Ben siz olsam eksik olmayın teşekkür ederim ama çoktan kayıt yaptırdık, anlaştık, zamanı gelince kreşe gidecek derim. Benim iki çocuğum da 2,5 yaşında başladı kreşe hem de dilini hiç bilmedikleri ülkede.

Aklımdan geçenleri çok güzel ifade etmişsiniz çok teşekkür ederim

Kreşteki olayları izledilerse kıyamamışlardır onlarda düzenini bozmaya hazır ne düşünceliler bence güzel bir teşekkür et ve kararlı olduğunu söyle sonuçta senin çocuğun kalp atışını falan yükseltmeye gerek yok hayır dersin ne yapacaklar evimi basacaklar

Kesinlikle

Anne anne babaanne elbette en güvenli yer ama kendi kafalarının dikine gidiyorlar

Kreşte eğitim alır sosyalleşir kızım 2 yaşına girmeden başladı konuşmayan çocuk bülbüle döndü

Güvenilir kreş olmalı

Eşinizde netse niye bu kadar büyütüyorsunuz ki?
Belki onlara teklif edemediğinizi düşündükleri için böyle ısrarcı oluyorlardır.
Sonunda sizin dediğiniz olacaksa dert etmeye değmez.

Çocuğum doğunca işten ayrıldım. Bezli bebek kabul eden bi kreş etrafımızda da yok. Ama eğer böyle bi imkanım olsaydı elbette çalışmaya geri dönerdim kreşe vererek. Herkes anneanne babanne güzellemesi yapmışta unutmayın ki 2-3 yaş bezden ayrılma süreci. Babanne bunu hakkıyla yerine getirebilecek mi? 2 buçuk yaştan sonra kesinlikle çocuk etrafında akran istiyor babanne sürekli parklarda gezebilecek mi? Konuşma gelişiminin en üst noktaları bunlar babanne annenin en bilinçli yöntemlerle yürüttüğü bu süreci yönetebilecek mi? Bir de bafelisin dedikleri var. Yani çocuğa istemediğin şeyi yedirecek yapma dediğin şeyi yaptıracak yetmeyecek yapma diyince arada gerginlik oluşacak. Alınacak. Babanne sadece babanne olarak kalmayacak o kadınında annelik içgüdüsü var böyle bi rekabete gerek var mı cidden? Bir de başka şehirden gelip sırf çocuğa bakmak için apart tutulacak. Ordan sıkılırlarsa sorun yaparlarsa ne olacak? Nereye kadar gidebilir ki bu düzen? Ben kişisel fikrim oyumu kreşten yana kullanıyorum. Bu yaz eğer bez işini hallelersek önümüzdeki eğitim dönemşnde oğlumda anaokuluna gidecek. Bu benim tercihim. Uyum sağlarsa işe de dönerim senelerdir kimseye muhtaç olmamıştım 2 yaşında hastaneye yatmam gerekti o zaman hariç oğlumu hiç kimseye bırakmamışım bu saatten sonra kime niye minnet edeyim?

Konu sahibi eşinin de desteğiyle biz bunu istemiyoruz lütfen daha fazla bu konuyu açmayın ihtiyaç duyarsak size söyleriz diyip kestirip atacaksınız. Bi daha konu açılırsa bunu konuştuk sanıyordum diyip konutu kapatacaksınız. Kendinizi yiyip bitirmenin bi anlamı yok. Uygun dille cevabını verin tabiki. Sıkmayın kendinizi

Yeni anne olduğunuz daha fazla batıyor bazı sözler. Bence aldırış etmeyin. Çocuk sizin karar sizin.

Ama sadece şunu unutmayın kreşe gidip hasta olduğu zamanlarda birinin yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Benim ikizler dört yaşta yarım gün gitti. Ama kışın iki hafta gitseler bir hafta evde kaldılar. İki yaş için belki evde bakıcı daha rahat olabilir.

Eşinizde netse niye bu kadar büyütüyorsunuz ki?
Belki onlara teklif edemediğinizi düşündükleri için böyle ısrarcı oluyorlardır.
Sonunda sizin dediğiniz olacaksa dert etmeye değmez.
Fikrimizi dile getirdiğimiz halde duymazdan gelerek hep aynı şekilde söyledikleri için. Tabi ki yine bizim istedigimiz olacak ama kırmak istemiyorum tatsızlık istemiyorum o yüzden biraz geriliyorum.

Evet bu yüzden yine arada desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda gelirsiniz kapısını da açık bırakmak istiyorum iki tarafa da

Uzun uzun çok güzel yazmışsınız tam olarak bunları düşünüyorum önerileriniz icin de çok teşekkür ederim

Ben çok yaşlı bir anneyim.

3,5 yaş bebesinin peşinden koşarken yoruluyorum,yalan değil. Nazını niyazını saymıyorum artık.

Kayınvalide kayınpeder nasıl çocuk bakacak hiç anlamadım?

Ben çok yaşlı bir anneyim.

3,5 yaş bebesinin peşinden koşarken yoruluyorum,yalan değil. Nazını niyazını saymıyorum artık.

Kayınvalide kayınpeder nasıl çocuk bakacak hiç anlamadım?
Değil mi kapım her zaman açık geldiklerinde severek de ağrılarım gelsinler sevsinler vakit geçirsinler istedikleri zaman

Değil mi kapım her zaman açık geldiklerinde severek de ağrılarım gelsinler sevsinler vakit geçirsinler istedikleri zaman
Evet evet bana çok acayip geliyor.

Benim kayınvalide kayınpeder çok istedi bakmayı.

Başından beri karşıydık zaten de daha kucağındaki bebeği severken koşturup bebeği düşürmeler,kendi düşmesi,çocuk kucağından atmaya çalışınca tutamaması… Zaten çocuk ayaklanınca hiç yetişemez oldu.

Kötülemiyorum. Kayınvalide ilişkilerim iyidir ama bebeği düşürmese de olmaz yani nasıl çocukla tüm gün ilgilenecek?

Daha bebek çok küçük.
Fikirleri de değişir bakarız biz derler ihtiyaç olunca puf yok olurlar bu modeller böyle. Eşiniz de sizinle hem fikirse zorla gelip bakacak halleri yok boşa dert edinmeyin bir daha konu açılırsa tersleyin gitsin.

Vallahi bana derdiniz yok dert ariyorsunuz gibi geldi, yalan degil, zaten kari koca fikriniz ayniymis, eş aileside kibarlik olsun diye biz bakariz diyor belliki.

Zaten krese basladiginda sandiginiz gibi duzenli bir sekilde krese devam edemeyecek, 1 hafta gidiyorsa 10 gun hasta yatacak, 2 hafta gidecek 1 hafta evde olacak, o evde oldugu sureclerdede calistiginiz icin destege ihtiyac duyacaksiniz, bence bakım destegi alma konusunda bu yuzden cok keskin olmayin, kimin kime ihtiyac duyacagi hic belli olmaz.

Sonucta siz ve esiniz hayir dedikten sonra cocugu mu kaciracaklar bakmak icin, ayrica hangi kv bakim konusunda verdiği sozu tutmuski, bi elin parmaklarını gecmez.

gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama
çocuklar kreşte ilk yıl çok hastalanabiliyorlar
öyle günler için bir b planınız var mı?
çok sık izin alabilecek misiniz?

ne güzel bakıyorum diyen büyükler var valla şükredin
ve bence de 2 yaş kreşe verileceğine 3 yaş daha iyi olur sanki

Bence terslemeyin, torunlariyla vakit gecirmek istiyorlar belli ki. 24 saat bakamazlar tabi ama guzelce sizleri yormak istemiyorum, krese gider ama sizinle de vakit gecirir tabi , oynatirsiniz derdim ben olsam. Kalplerini kirmayin derim, yasli insanlar belli ki toruna hevesliler cok dert ediniyorsunuz bana kalirsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…