Kayinvalide ve cocuk bakımı

mdys

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
45
37
3
29
Merhabalar, 5 yıllık evliyim ben de eşim de iyi kariyerlere sahip insanlarız. Ailelerimizle de aramız gayet iyi ama şöyle bi sıkıntım var. Biz cocuk sahibi olmayı çocukla kendim ilgilenebilmem için istediğimiz zamandan baya bi oteledik yani aslında evliligimiz de biz de hazırdik ama kariyerimde gelmek istediğim bi nokta vardı. Şimdi çocuğum doğdu ücretsiz izne ayrıldım 2 yıl çocuğuma kendim bakıp sonra güzel bir kreşe vermeyi düşünüyorum. Eşim de benimle aynı fikirde. Gelgelelim eşimin ailesi sürekli sıkılırsan ise dönersin, olmadı biz geliriz apart tutar bakarız, kreşe vermeyiz biz bakarız diyip duruyor. Dediğim gibi eşimle ortak kararımız kres o da bunu söylüyor biz böyle planlıyoruz diye ama ha tamam diyip sonra yine aynı şeyleri söylüyorlar. Bu durum bende bi anksiyete yaratmaya başladı eşim kesinlikle buna yanaşmaz çünkü bilir ki benim rizam olmadan böyle bir işe kalkisirsa eyvallahim yok basimi alır giderim. Ama bu teklifi duymak artık laf arasında da olsa beni çok rahatsız ediyor sinirden kalp atışlarım hızlanıyor konuşmak da istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Bosverrr, biz halledeceğiz deyip geç, belki "bak destek olmaya çalışıyoruz" mantığıyla yapiyorlardir, eşinle fikriniz ortaksa takılacak bı durum yok, konusu açıldıkça biz planladık deyip kestirip atın. Bı süre sonra unuturlar heralde.

Eğer iyi insanlarsa şahsen 3 yaşına kadar bakmalarını ben de isterim kreşe vermektense. Ne olacak ki aile sonuçta. 3 yaş bence kreş için en iyisi. Kendini ifade edip anlatması için.

Ben zaten izne ayrıldım. İşe dönme niyetim olsa baştan 2 yıl izne çıkmazdım deyip kestirip atın.
Bunun üstüne hala biz bakarız sen işine dön diyen olursa da ''kendi çocuğuma kendim bakmak istediğim için'' izne çıktım
diye cevabı yapıştırın. Aptal olmayan anlar üstelemez bundan sonra herhalde.

Eşinizin ve sizin tavrınız net. Kendinizi boşuna üzmeyin bu konuda. Çocuk sizin kimse sizden ayrı bir sey yapamaz. Ihtiyacimiz olursa biz söyleriz merak etmeyin deyip geçin.
Şimdi lohusasınız her şey batabilir. Çok art niyetli insanlar degilse de bunun için ara bozmaya gerek yok. Gün gelir ihtiyaciniz olur belki

Eğer iyi insanlarsa şahsen 3 yaşına kadar bakmalarını ben de isterim kreşe vermektense. Ne olacak ki aile sonuçta. 3 yaş bence kreş için en iyisi. Kendini ifade edip anlatması için.
İyi insanlar bana bi kötülükleri olmadı ama fazla sahipleniciler çocuğun birincil bakımını onlara bırakırsam bizi ikinci planda görürler ben onlarla sevgi dolu bi ilişkisi olsun isterim tabi ki ama bakım ve sorumluluk tamamen anne baba olarak bizde olsun. Aynisini kendi ailem için de düşünüyorum bu arada onlara karşı bi tepki değil.

2seneye kim öle kim kala, siz tutarlı bir şekilde gerek yok diyin yeter.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Sonuçta siz çalışırken kreşte bakacaklar. Birincil bakım yine kreşte olacak sizde değil. Ne olaylar duyuyoruz. Eğer gerçekten iyi bakacaklarsa asla bu fırsatı kaçırmazdım. Yabancı ellerde akşama kadar duracağına sevdikleriyle kalması bence süper. 3 yaşta kreşe verirsiniz.
Benim 3 çocuğum var ve çocuğa güzel bakacak iyi bir ailen olması çok başka bir şey. Herkese nasip olmaz.

Bunu da bi düşüneceğim bakış açınız için teşekkür ederim

Önemli olan eşiniz ve siz ne düşünüyorsunuz, sürekli tekrar ederlerse tersleyin vazgeçerler...

Zorla alıp hayır biz bakıcaz diyecek halleri yok. Neyden korkuyorsunuz ?

Zorla alıp hayır biz bakıcaz diyecek halleri yok. Neyden korkuyorsunuz ?
Israr etmelerinden, yani aslında sürekli gündeme gelmesinden. Fikrimizi sık sık laf arasında söyledik bilsin herkes diye ama böyle ara ara bi yoklama çekiyorlar biz geliriz diye. Kalp kırmak da istemiyorum bu sefer onlar her söylediğinde kendime sıkıntı yapıyorum

Anladığım kadarıyla henüz ortada bi çocuk yok. Farazi bi şeyden bahsediyorsunuz. Derdinize kurban olayım da. Çocuk doğsun, 2 yaşına gelsin. Siz işe dönün. Bunun kritiğini o zamana ömrümüz vefa ederse yaparız. Olmayan ve belki de hiç olmayacak bir şey için dertlenen insanlardan bi şey anlamıyorum. Binlerce ihtimal var hayatta her şey insanlar için. Tasavvur ettiğiniz şeyler vuku bulsun, siz çaresiz kalın o zaman biz size yardım edeceğiz. Söz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…