Kayinvalide ve cocuk bakımı

Tavsiyem bütün kapıları kapatmayın. Zaman ne getirecek bilemezsiniz. Belki o gün geldiğinde 2 yaşındaki çocuğunuzu kreşe vermek istemezsiniz. Birçok şey olabilir; alerjik olabilir, çabuk hastalanabilir, özel bir beslenme düzenine ihtiyacı olabilir vs vs. 2 yaş sandığınızdan daha küçük bir yaş.
Şimdi zaten kendiniz bakıyormuşsunuz, fikrinizi de belirtmişsiniz, kendinizi strese sokacak bir durum yok.

Keşke şunu diyen kaynanam olsa. 2.5 yasinda oğlumu kreşe verdik. O kadar çok hasta oldu ki nerdeyse yalvarirdik kayinvalideme gel azcik destek çık diye. Keyfi yettigi kadar kalir hemen geri dönerdi. Annem hic umursayip gelmezdi bile.
Dertlenmek yerine şükredin bence. Kreşe alışamazsa b planı var elinizde ne güzel

Yarın işe başlayınca hem iş hem bebek bakımının ne denli zor olduğunu anladığında yardımcı olabilecek ebeveynin kıymetini anlarsın da geç olur. (Hem yardımsız hem yardım alarak büyütmüş olduğum çocuklarım var,anne baba desteği paha biçilemez.)

İşte bu durumlar için planım izin alabildiğim durumlarda almak alamadığımda ihtiyaç olduğunda annemi ve kayinvalidemleri dönüşümlü çağırmak

Yok tabi ki kapatmıyorum zaten saygısızlık da yapmak istemem ama strese girdiğim konu ısrarla bizim anne baba olarak kararımız yok sayılarak -kreşe vermeyiz biz bakarız- denmesi. Anneme de aynı şeyi söyledim tamam kızım siz nasıl isterseniz ihtiyaç olursa biz burdayız dedi. İki aile de ilk torunları olduğu için hevesliler ama ben de istiyorum ki önemli kararları bize bıraksınlar, istedikleri zaman gelsinler sadece torun sevsinler ya da ihtiyac aninda destek olsunlar ben onları ağırlamaktan mutluluk duyarım. Çünkü ben bunları en baştan düşünerek bekledim işimi daha rahat hale getirebilmek için çok emek verdim maddi manevi bazı kosullari saglayana kadar anne olma isteğimi öteledim.

Daha uzun zaman var sanırım hiç düşünmene bile gerek yok fikirlerin çok değişebilir. O zamana kim öle kim kala.. belki de iki sene sonra senin için kreşe vermeye el vermeyecek gelin diyeceksin.

Bebek daha küçükmüş en güzeli kreş lafı yapmadan 2 sene evdeyim, 2 sene sonra bakarız demek- ötele gitsin.Böylece ne kapı kapatırsın ne laf verirsin. Ücretsiz izin boyunca dönmeyeceğim kendim büyütmek istiyorum süre bitince bakarız saolun diyip kapat konuyu. Muhtemelen kreşi kötü bir şey olarak değerlendirip kreşe verme biz bakarız ayarlarız demek istiyolar size, böyle B planı olması güzel bi durum. Zorla kapınıza dayanıp hadi işe diyemezler sonuçta.
Mesela çocuk 2 yaşına gelir bi bakarsın belki kreşe vermek yerine 1 sene idare edin 3te başlatayım diyeceksin belli mi olur, şimdiden sen bi karar verme. Bu kadar keskin olmayın.

Stres yapmaya gerek yok. Bizim kararimiz net, kreşe vereceğiz. Yasitlariyla zaman geçirmesi gelisimi acisindan, egitmenler tarafından yonlendirilmesi vs daha dogru dersiniz. Kötü niyet yok sonuçta, bir de şanslısınız ki gelip sizin evinizde kalmayı değil de bir apart tutmayı söyleyecek kadar da aslında maşallah düzgün, olmasi gerektiği gibi düşünen insanlarmis. Hani klasik ailelerden farklı bir aileniz var. O yüzden yani kalp kırmadan güzelce net bir şekilde söyleyebilirsiniz. Ikide bir de söylemeliler elbette.Çünkü bu kadar çok söylüyorlarsa sonra ikna etme yoluna gitmek isteyebilirler. Sizde net olun ve bu konuda son sözü söyledik diye yansitin.

İşte bu durumlar için planım izin alabildiğim durumlarda almak alamadığımda ihtiyaç olduğunda annemi ve kayinvalidemleri dönüşümlü çağırmak
işte planınızı bu şekilde anlatın net bir şekilde
anlaşamama durumunuz yoksa veya anneniz müsaitse bence 3 yaşında verin kreşe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…